Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
Turist vizesi için en erken tarih?
-
@kubra_s inşallah bi cevap buluruz
-
Merhaba randevumuzu iptal edip anneme yeni gün aldıktan sonra kendimi o randevuya ekleyebilir miyim
-
@stella hayır, grup randevusu aynı gruptaki kişiler ile birlikte alınır.
-
@tufank teşekkür ederim. Redliler için randevu geri çekmek istersem açılır mı yine yeni tarihler?
-
@stella bu konuda maalesef fikrim yok. sık sık takip etmeniz gerekecek. belki ret alanlar için takvimde boş günler açılıyordur.
-
Ais hemen sistemden atıyor. Hangi sıklıkla bakmak faydalı sizce? Bir sürü yol denedim 5 dakikada bir sonra 10 dakikada bir denedim fakat 1 saat içinde her türlü 5 saatlik ban'ı yiyorum. Sağlıklı bir şekilde nasıl bakabilirim?
-
@mansamusa01 ben hergün 2 saatte bir denedim (deniyordum) herhangibir problem yaşamadım.
-
@mansamusa01, içinde söyledi: Turist vizesi için en erken tarih?
Ais hemen sistemden atıyor. Hangi sıklıkla bakmak faydalı sizce? Bir sürü yol denedim 5 dakikada bir sonra 10 dakikada bir denedim fakat 1 saat içinde her türlü 5 saatlik ban'ı yiyorum. Sağlıklı bir şekilde nasıl bakabilirim?
Kendim için ufak bir program yazdım. 1 saat içinde ortalama 40 - 60 arası (dakikada 1 kontrol) şeklinde program tarihleri kontrol ediyor. 40 ila 60 kontrol sonrasında 5,5 saatlik bir engelleme ile karşılaşıyorum. 5,5 saat sonra durum normale dönüyor ve yine denemelere devam ediyor.
Kısaca 1 saat içerisinde 5 - 10 dakikada bir deneme ile sistemden atılmamanız lazım. Gerekiyorsa modemi kapatıp açın yeniden bağlanmayı deneyin.
-
2024 Şubat ayında Ankara'da 5-6 gün açık gün var hızlı olan kazanır. Ben 14 şubat a çektim annem ve babamın randevusunu.
-
Şubat doldu şu an mart açıldı

-
@serdareskici, içinde söyledi: Turist vizesi için en erken tarih?
2024 Şubat ayında Ankara'da 5-6 gün açık gün var hızlı olan kazanır. Ben 14 şubat a çektim annem ve babamın randevusunu.
Bana da uyarı gelmiş "İlk kullanılabilir tarih 14-03-2024 olup, mevcut randevu tarihiniz 18-01-2024 olduğu için yeni randevu tarihi alınamadı."
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ReLoad
-
merhaba, şubat ayı başı abd seyahat planımız için annemede vize almak istiyordum ta ki burada yazılan yorumları görene kadar :). İstanbul için şu an en erken hangi güne randevu alınabiliyor?
-
@caner92 forumdan bir arkadaş 2025 Mart ayına aldı (en yakın bu tarih olsa gerek)
-
@caner92 ücretli olarak öne çeken firma var. Forumda istersen sabri bey ile irtibata geçebilirsin. 3-5 gün sonrası için alıyor. Kendisine mail ile ulaşabilirsin.
-
Ben buraya yazınca gelmiş özelden mesajlar ztn 4 bine kasım ayına randevu varmış
kendim deneyeceğim sistem acılıyor demekki alıyorlar. -
Ben 11 Aralık için randevu aldım. Önceki randevum Temmuz 2024 içindi. Biraz şans faktörü var sanırım. Mekanda otururken tuvalete gitmeden öylesine bakayım dedim çıktı.
-
@ReLoad Ben de Distill ile bir macro kurmaya çalıştım. Sonra randevu bulunca uğraşmayı bıraktım. Yine de teşekkür ederim cevabınız için.
-
@mansamusa01 ben de çözdüm meseleyi. 2024 hazirandan önce lazımdı bana Ocak ayına hallettim daha da erkene çekebilirim ama gereği yok şuan.
-
@caner92 özelden mesajla size ulaşanları benimle paylaşır mısınız lütfen?
biz de kendilerine özel mesajla ulaşalım ki forumun kurallarını anlamaları için fırsat olsun onlara da.
kullanıcı isimlerini mesajla paylaşmanızı bekliyorum.teşekkürler
-
@caner92, içinde söyledi: Turist vizesi için en erken tarih?
merhaba, şubat ayı başı abd seyahat planımız için annemede vize almak istiyordum ta ki burada yazılan yorumları görene kadar :). İstanbul için şu an en erken hangi güne randevu alınabiliyor?
Şuan en erken randevu İstanbul için Haziran 2025, Ankara için Kasım 2024.
Ama Ankara içinde 2-3 boş gün var oda dolar birkaç güne.
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum