Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri


  • @Kerem-Turgut yeni işinizin vize sürecinizle bir alakası yok.
    hiçbir konsolosluk yeni işiniz "silah / insan kaçakçılığı" ya da "keyif verici madde ticareti" değilse sizden belge istemez.
    eğer böyle bir işe başladıysanız bulabildiğiniz evrakları elbette götürün.


  • @cicek neden size vize vermediler acaba herhangi bir açıklama yaptılar mi


  • @Fatma-Yılmazoğlu acıklama olarak "vukuatlı nufus kayıt" ornegini birth certificate olarak kabul etmemişlerdi. 1-2 gün icinde iletişime geçecez ve gerekli belgeyi tekrar talep edecez dediler. İstenilen belgenin de daha önce girdigimiz kurye aracılığıyla göndermemizi istemişlerdi. Ama iki günün sonunda garip bir mail ile evraklarımızı gönderdiklerini söyleyen bir mail aldık. Ellerinde kalan tek evragımız pasaportlardı. Diğerlerini geri vermişlerdi. Biz evrak talep etmeden red verdiklerini ve pasaportları iade ettiklerini yada ihtiyaç olan evrakların neler oldugunu anlatan bir evrak oldugunu dusunduk. acıkcası ikinci secenek cok mantıklı degildi aynı işi maille yapabilirlerdi. Ama gelen evrak pasaporttu ve supriz sekilde vize verilmişti. Tam ne oldugunu anlayamadık acıkcası. evragı kabul etmeyip red verdiler. Sonra evrak isteyecegiz dediler. Sonra hiçbir şey istemeden vize basılı pasaportu gönderdiler.
    Tahminimce, mulakata londrada girdigimiz icin, verdigimiz evragı anlamadılar. Ek evrak talebi icin Turkiye dokumanlarına bakınca aslında dogru evragı getirdigimizi farkettiler ve onayladılar. Bu bir tahmin gerçekte ne oldugunu cok bilme sansımız yok malesef.

    Lafı cok uzattım farkındayım, bilerek tum detayları yazmak istedim. benzer durumu yasayanlar icin ufak detaylar önemli olabiliyor. Bizim surecimizde cok ihtiyac duydugumuz seylerdi aslında. Bir de londra da olunca aynı tecrubeyi yasayan insan sayısı az ve bilgi edinmekte bir hayli zor.

    Not: ilerde bu iletiyi okuyan olur ve londra ile ilgili bilgiye ihtiyac duyarsa direk yazabilir bana. ayrıca genel bir sureci anlatan mesaj hazırlayacagım. yazmış olursam hesabımda görünecektir. kısa önden verecegim en önemli bilgi, greencard cıkar cıkmaz aşı olayını cozmeye baslayın. mulakat tarihi verildikten sonrada police certificate olayı surecini hemen baslatın. ingilterede bir adli sicil kaydı almak 40 gün sürüyor :D bilginize

    sevgiler,


  • @cicek tebrikler, başarilar yeni hayatinizda 😊😊😊


  • @dgnnnnn bizim ki taşıma degildi aslında, burda oldugumuz icin mecburen burda girmek zorunda kaldık.

    bu arada sorun hiçbir şey yapmadan çözüldü. Ne olduğunu anlamadık. Red verip vize basılı pasaportları gönderdiler.

    Asıl bu maile cevap yazma sebebim de, londrada olmanın avantajı zannediyorum sıranın çok hızlı gelmesi. biz 3binlere yakın bir sıradaydık. Ağustos ayında randevu maili aldık. muhtemelen ilk mail gönderilenlerden biriyiz. excelden takip ettigim kadarıyla TR'de ilk 100'den birilerine mulakat verildi. Biz 3000'e yakın olmamıza ragmen cagırdılar.

    Zannediyorum, ingilizlerin amerikaya gitmek ve yaşamak gibi bir derdi yok, onun haricinde bunları yapabilmek icin greencard almalarına gerek yok. zaten vizesiz dunyanın her yerine gidebiliyorlar. O yüzden bu ülkede başvuran kimse yok greencard'a. 2 saat kaldık konsoloslukta ve green card ile ilgili içeri giren insan sayısı 2 kişiydi. bekleme sırasında koddan anlasılıyor kaç kişinin greencard için geldiği. özetle, sırası gerilerde olanlar ve erken gitmek isteyenler için bir secenek olabilir londra. Bir de londrada olmaktan kaynaklı mıdır bilmiyorum ama hiçbir finansal kanıt istemediler. banka hesap bilgisi vs. sormadılar. istemediniz unutmayın dememe ragmen gerek yok dediler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cicek Tebrikler, mutlu son! çok sevindim.. vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏


  • @Serapp teşekkürler saolun. Umarım herkes için hayırlı sonuclar olur. hayatın insana hangi ülkede ne güzellikler getirecegi belli olmuyor. O yüzden olumsuz sonuç alanlar karamsar olmasın. Olumlu sonuc alanlarda gözünde fazla büyütmesin. herkese hayatın her aşamasında ve dünyanın her yerinde iyi şanslar.


  • @cicek tebrikler


  • @cicek teşekkür ederim detaylı bir şekilde anlattığinız icin. Vizeyi almış olmanıza çok sevindim. Şeyi merak ettim acaba kaç yıldır çalışıyorsunuz ve maaş bordronuzu mu gostermistiniz ki bana hesabınızdaki parayı istemediler


  • @cicek ben de burda yaşıyorum ama ikametgah tr olduğu için taşımayı düşünmüştüm ama belge doysa konusunda kesin aksilik çıkar diye bişe yapmadım. Zaten sıram çok düşük taşımaya gerek kalmadan geldi


  • @cicek tebrik ederim,yeni hayatinizda basarilar dilerim


  • @cicek hayırlı uğurlu olsun 0 dan başladığınız yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Fatma-Yılmazoğlu biz 9 aydır ingilteredeyiz. ekonomik durum ve işle ilgili herhangi bir evrak vermedik. calıstıgımızı, ne kadar maaş aldıgımızı, hesabımızda ne kadar para oldugunu anlayacakları bir evrak almadılar bizden. ds formunu doldururken meslek yazmıştık galiba, bir de egitim seviyesi için istedikleri belgelerde master diploması vardı. Bunun haricinde bizim durumumuzu anlayacakları bir evrak almadılar. Biz ingiltere de oldugumuzdan dolayı sormadıklarını düşündük açıkcası. Geçmiş yıllarda ingiltereden mulakata giren birine ulaşmıştık. Oda finansal olarak hazırlık yaptık ama bize sormamışlardı demişti. Bizde de aynı durum oldu. Neden sormadıklarını kesin bir şekilde bilmemekle beraber durum boyle gelişti.


  • @dgnnnnn ingilteredeyseniz, police certificate almayı unutmayın. ve geçikmeyin. 40 gün sürüyor alması bilginiz olsun.


  • @T-C-Kubilay-Dikici biri bebek 3 kişi için sağlık muayenesine 1020 pound verdik ve eksik aşı olmayan durum için bu. aşıları tr'den ve beyan üzerine saydıkları için aşı masrafı yapmadık. burda oturumu olmayan aşı masrafıda eklenebilir, bundan emin degilim. aşılar da cok pahalı. kalma yeri, ulaşım vs konularında problem yaşamadık ama burda olmasak bu bahsettigimden cok daha fazla masraf cıkacaktır diye dusunuyorum.

    taşıma yapılacaksa daha ucuz ulkelere yapmak daha mantıklı olabilir. Londra özelinde cok pahalı bir ülke zaten. cok pahalı bir ülkenin en pahalı sehri. Ve adım attıgın hersey de para. Mesela bir örnek vereyim. Saglık muayenesine girerken, aileden dil bilmeyen herkesin yanında yeminli tercümanla gelmesini istiyorlar. mesela eşin biliyor sen bilmiyorsan, seni kabul etmiyor, senin cevirmeni istemiyor. yada aileden tanıdık arkadası tercuman olarak getirmeni istemiyor ve bunu özellikle yazmışlar. Ordaki işlemlerde 3 kişi için 3-4 saat belki daha fazla sürüyor. bu süre için tutacagın bir tercumanın parası ne olur onuda hesap etmek lazım. bizim ihtiyacımız olmadıgı icin malesef bir fiyat söyleyemiyorum. Ama beklenmedik harcamalara hazır olmak lazım.


  • @cicek taşıyacak arkadaşlar için güzel bir bilgilendirme yaptınız


  • @cicek Ankara’da randevuyu ayarladım zaten sağolun yine de


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum