EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@mesut1905 dosyaları doldurulmuş ve vize almayı bekleyen kişilerin işlemlerinin hızlandırılması ve backlog'un temizlenmesi elbette faydamıza olur. bu kategori için ayrılmış 10k vize kotasında bir güncelleme yaparlarsa (yukarı yönlü ) asıl o zaman bize çok faydası olacaktır. EB3 kategorisinde yer alan "skilled" ve "professional" ile yakın bir kotaya sahip olmak ve family based vize kategorilerinden aktarılacak ek vize kotalarından faydalanma şansı, bu kategorideki işlemleri deyim yerindeyse "şahlandırır".
bunlar tabi hayalimiz. kendimizi en kötüye hazırlayalım, iyi haberler gelirse daha çok sevinir, kötü haberler gelirse de fazla üzülmemiş oluruz :) -
@tufank evet ama bir hareketlilik bir söylemlerin olması bile sevindirici bence
-
İyi haftalar, iyi günler EB3 severler. :)
H.R.1535 sayılı Eliminating Backlogs Act of 2023 yasası ile ilgili biraz araştırma yaptım bugün. 7 ay olmuş ama hala temsilciler meclisine gelmemiş. 2022'de de aynı senatör yine backlog için yasa tasarısı sunmuş ama oylanmamış yasa.(H. R. 9646) Süre yetmemiş anladığım.
İnternette biraz araştırınca bloglarda ve bazı sitelerde ,insanların temsilciler meclisine mektup yazmalarını istiyorlar. Çoğunluk ülke kotasına takılanlar ( ki bu yasa o kotaya takılanlara da çözüm) ve ülkede hali hazırda bir şekilde çalışan ve kartını alamamışlar için çözüm olacak deniyor.
E tabii backlog azalınca bizimde caseleri etkileyecek bu yasa tasarısı. Bakalım yasalaşacak mı?
Acaba bekleyen vize miktarı ne kadar?@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@mesut1905 dosyaları doldurulmuş ve vize almayı bekleyen kişilerin işlemlerinin hızlandırılması ve backlog'un temizlenmesi elbette faydamıza olur. bu kategori için ayrılmış 10k vize kotasında bir güncelleme yaparlarsa (yukarı yönlü ) asıl o zaman bize çok faydası olacaktır. EB3 kategorisinde yer alan "skilled" ve "professional" ile yakın bir kotaya sahip olmak ve family based vize kategorilerinden aktarılacak ek vize kotalarından faydalanma şansı, bu kategorideki işlemleri deyim yerindeyse "şahlandırır".
bunlar tabi hayalimiz. kendimizi en kötüye hazırlayalım, iyi haberler gelirse daha çok sevinir, kötü haberler gelirse de fazla üzülmemiş oluruz :) -
@selamibasaran iyi haftalar, her hafta başında güzel bir haber var mı diye bakıyorum ama bu hafta da yok :)
Haziran 2023 tarihli (q1,q2 ve q3'ü içeren) vize bekleyen kişi sayısını gösteren raporu paylaşmıştım. I-140 onayı almış ve potansiyel vize almaya aday kişilerin sayısı. ( buna aile üyeleri dahil değil) Şu iletiyi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/392968
-
EB-2 NIW başlığını bitirdim 24 aydır randevu alamayn var... zaten Filistin'de ki katliam yüzünden psikolojim bozulmuştu yok randevu yok aos sıkıntısı iyice içim karardı. biraz uzklaşmak iyi gelecek sanırım
-
@serel her kategori kendi içerisinde mutlaka önemli ancak EB2 - NIW bizden biraz daha farklı ilerliyor. Bir işveren / sponsora ve LC'ye ihtiyaç yok bu kategoride. Bu nedenle değerlendirme süreci ve önceliği daha farklı olabilir, bu da süreyi etkiliyordur. Tabi bizim kategorinin önceliği nedir konsolosluğun gözünde, bunu bilemiyoruz. Ancak aylık / yıllık basılan vize sayılarını görebiliyoruz. Konsolosluk bazında vize kuyruğunu göremiyoruz.
-
yanlış anlaşılmasın da tenis hocası adam O1'le kısa sürede giderken bizim bu kadar bekleyecek ve gidince kendi mesleğini değilde 1 sene vasıfsız çalışacak olmamız biraz sorgulanmalı.
-
Forumda Dv2023 talihlilerinden mülakat alamayan kisilerin bazilarini okudum da hakkaten cok uzucu...Düsünsenize lottery i kazaniyorsun...1.5 yıl deli gibi ugrasiyorsun ama sıra gelmiyor ve gidemiyorsun...insan perisan olur valla...
-
@Koray283 maalesef başka ülkelere dosya taşıma vize alma git gel yap masraf yap çoğu almış ama abd içinden aos yapan yada başka ülkede konsolosluktayken kota doldu denilerek verilmeyenler bile var. ben bu detayları bilmeden GC çıksa çok sevinirim diyordum ama şimdi çıksa onun stresi case numarasının önemi ds260 ankara performansı vs derken gene stres gene stres
-
@mesut1905 Aynen...15.000 in altindakilere bir sekilde sıra gelmis ama 22.000 de olan biri var alamamis...dediginiz gibi sevinsen bir dert sevinmesen....baska ulkeye tasıma isi de bu sene cıktı daha once duymamıstım hic...
-
Evet zaten bu zamana kadar çok kez senelik gc kotasını artırmak için tasarı hazırlanmış ama hiç geçmemiş. Senelik kotaya kesinlikle dokunmak istemiyorlar. Ama hiç bir şeyler olmasa da bir şeyler olacak diye düşünüyorum. Zira konu giderek kitleniyor. Ki EB5 te de aynı sıkıntı mevcut. Orda birde para kaybediyor devlet.
Umarım hızlı şekilde çözülür, yıllardır gülmeyen talih yüzümüze güler. :)Bir diğer olumsuz konu malesef Ankara ,bulunduğumuz coğrafya nedeniyle Türklere yeterince hizmet edemiyor. Şimdi bunun yanında Irak konsolosluğunun acil işler hariç kapanması durumu var.Ankaranın iş gücü yine artacaktır. Bizler için olumsuz bir durum.
Moral bozmak yok ama gerçeklerden de uzaklaşmadan süreci aklıselim şekilde yöneterek sonlandıracağız umarım. Herkese kolay gelsin.
@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@selamibasaran iyi haftalar, her hafta başında güzel bir haber var mı diye bakıyorum ama bu hafta da yok :)
Haziran 2023 tarihli (q1,q2 ve q3'ü içeren) vize bekleyen kişi sayısını gösteren raporu paylaşmıştım. I-140 onayı almış ve potansiyel vize almaya aday kişilerin sayısı. ( buna aile üyeleri dahil değil) Şu iletiyi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/392968
-
CP yapicak arkadaslar konsolosluk sürecini kısaltmak icin baska ulkeye tasima gibi birsey yapabilirler mi? Bu konuda fikri olan varmi?
-
@Koray283 oturma izniniz var ise taşımayı talep edebilirsiniz.
-
Arkadaslar, araştirma asamasinda olanlar BDV New York ta Wendys poziyonu açmıs....her ne kadar NY ve cevresinde ilk etapta yasamak cok pahalı olsa da isteyenler bakabilir....
-
Daha önce Haziran 2023 tarihli FY 2023 Q3 raporunda yer alan I-140 onayı almış ve vize bekleyen kişi sayısını paylaşmıştım ( asıl başvuru sahibi sayıları, aile üyeleri hariç)
Belki analiz yapmamıza faydası olur diye geriye doğru giderek 2023 Q3 3. çeyrekten ( Haziran 2023) , 2020 mali yılı 1. çeyreğe (kasım 2019) kadar olan sayıları çıkardım. ( önemli başlıkların altını kırmızı ile çizdim ) . Daha da geriye gitmek istedim ancak aynı formatta bir rapor bulamadım. En son 2018 yılına ait benzer bir rapor buldum onu da en sona dahil ettim. Raporları bazen çeyrek dönemde bazen birkaç çeyreği birleştirerek yayınlamışlar. bir düzeni yok yani.
Bazı ülkelerin tabloda "rest of the world" sekmesinden ayrıldığını sonra tekrar birleştiğini görebilirsiniz. Bu %7 lik kotayı geçtiği zaman oluyor anladığım kadarıyla. Bazı raporlarda "Rest of the world" alanı boş yani 0. Buradaki sayılar nasıl "0" olabilir anlamış değilim, sanırım COVID döneminde yeni dosya işlenemediği için bu şekilde kalmış ama mevcut dosyaları bir şekilde eritmişler. (Özellikle April,2020'de 12598 dosyayı nasıl birkaç ayda nasıl 743'e düşürdüler ilginç). Üzerine henüz kafa yorup rakamları değerlendirmedim ama verilen vize sayıları ile birlikte vakit olduğunda tekrardan inceleyip yorumumu ekleyeceğim.

-
http://www.jackson-hertogs.com/jh/E0390.pdf belki bir faydası olur...
-
@serel Şu maddeyi BDV bize sağlıyorsa yani avukat gönderiyorsa harika olur ama büyük ihtimal göndermiyorlardır. Yine de mülakat günü bir avukat ile anlaşabiliriz riskleri azaltmak adına. Consular Processing'te mülakata avukat ile girmek mümkün değil ( zaten ihtiyaç olmayacağı için )
A7. Attorney can be present if Interview is scheduled. In the event of an interview at a local USCIS office, an attorney from our office canbe present at the interview. In contrast, an attorney will not be present at the immigrant visa interview if you choose consular processing.
-
@tufank lc girişi için verdikleri cevapta şirketin evraklarını topladık avukata verdik inceleyip girişi yapacak gibi bişey söylediler. demek ki firma işlemlerine avukat atıyolar. bireysel talepler için avukat desteği sağlarlar mı hiç bilmyrm. vakti gelince sorulacak sorulardan bence de...
-
@serel muhtemelen sponsor şirketin avukatına vermişlerdir evrakları. Bendeki işlemlerde şirket avukatı değil yetkilisi bakıyordu, LC'yi dolduran kişi olarak o kişinin bilgileri geçiyordu.
Evet vakti gelince sorarız. Ek bir ücret bile olsa avukatla gitmek en sağlıksı..
-
@tufank AOS seceneginde interview a giderken mi avukat olsun yanımızda diyorsunuz? Anlamadigimdan soruyorum neden yanımızda bir avukat olması faydamıza ki?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum