Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Erik Service Center bilgisini Noa1 den gorerek mi soyluyorsunuz? Oradaki Center islemiyor cogu zaman belgenizi. Emma dan baglanarak veya K3 basvurunuzun gittigi yere bakarak ogrenebilirsiniz nerede oldugunu.

• @Erik Okuduklarimdan çıkardığım ortalama 11 ay kadar sürüyor Uscis aşaması. Benim dosyam da 11 ayda onaylandı. Paylaştığım linkten ortalama dosya işleme sürelerini görebilirsiniz. Umarım bir an önce dosyanız onaylanır. https://egov.uscis.gov/processing-times/

• @ksmdgn Kötü olmuş gerçekten. Fakat ben hâlâ sponsorun hangi aşamada neden gerektiğini anlayamadım? Pasaportu kaybedince müsamaha göstermiyorlar anladığım kadarıyla.

• @Samet-Ünlü Anladığım kadarı ile eşi Amerika’dan Türkiye’ye taşınırsa Amerika’da artık geliri olmayacağından, Türkiye’de green card bekleyen eşin sürecinin devamı için Amerika’dan başka bir sponsor gerekecek. Ondan bahsediyorlar.

• Arkadaşlar selamlar tecrubeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Amerikalı eşim ile evlendik şuan ikimizde amerikadayız benim yasal bir statüm yok burada o yüzden benim adıma I-130 doldurmayacağız.
    Önceki evliliğimden 2 çocuğum var 8 ve 12 yaşlarında. Onlar için greencard sürecini başlatmak istiyorum, ne yapmamız gerekli? Şimdiden herkese teşekkürler.

• @lavita Evet en mantıklı varsayım bu gibi gözüküyor açıklama için teşekkürler 😅

• @Mihok Receip notice letter ın en altında yazıyor
    Nebraska Service Center
    U.S. CITIZENSHIP & IMMIGRATION SVC
    P.O. Box 82521
    Lincoln NE 68501-2521

• @Umutcum Eğer Amerika’da hiçbir yasal statünüz yoksa çocuklarınız için herhangi bir başvuruda bulunamazsınız. Yapabileceğiniz tek şey turist vizesi başvurusu olur. O da çocuklar 14 (16 da olabilir yaş sınırı) yaşından küçük oldukları için sizin de Türkiye’de olmanız lazım. Zaten pasaportları yoksa, pasaport çıkartmak için de sizin de Türkiye’de olmanız şart.

• Buaralar kimse mulakat tarihi almıyor mu 😕

• @Samet-Ünlü evet tamda bunu kast etmiştim.

• @lavita bunu kast ediyorum

• @Erik Noa1 receipt ten mi bahsediyorsunuz? Dedigim gibi genelde orada yazan center islemiyor belgenizi.

• @ksmdgn, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Samet-Ünlü evet tamda bunu kast etmiştim.

Geliri yeten herhangi bir greencard sahibi veya vatandaş size sponsor olabilir akraba olmasına gerek yok. Eşinizin bir tanıdığı filan varsa ancak o şekilde gelmesi mantıklı olur.

• Merhabalar, eşim Amerikan vatandaşı ve Mart/2023 ayında evlendik. Vize başvurusunu yaptıktan sonra süreç uzun olduğu için Türkiye'ye taşınma kararı aldı. Sosyal medya yönetimi işi yapıyor, müşterileri Amerika'da, şuan geliri 2000$ civarına düştü. Vergilerini düzenli olarak ödüyor. Benim sorum aylık 2000$ sponsorluk için yeterli midir? Ayrıca USCIS sonuçlandıktan sonra tahmini ne kadar zamanda vize randevusu veriliyor?

Teşekkürler

• @yakup-budakci 38 bin $ ve üstü olmasi gerekiyor yıllık geliri tek kişi ise

• @Nailaysegul Bu bilgiyi nereden aldınız bilmiyorum fakat yıllık poverty guidelines'ın 125%'si olması gerekiyor eşine sponsor olmak isteyen çocuksuz bir bireyin. Bu da bu yıl için 24,650$.

• @yakup-budakci, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar, eşim Amerikan vatandaşı ve Mart/2023 ayında evlendik. Vize başvurusunu yaptıktan sonra süreç uzun olduğu için Türkiye'ye taşınma kararı aldı. Sosyal medya yönetimi işi yapıyor, müşterileri Amerika'da, şuan geliri 2000$ civarına düştü. Vergilerini düzenli olarak ödüyor. Benim sorum aylık 2000$ sponsorluk için yeterli midir? Ayrıca USCIS sonuçlandıktan sonra tahmini ne kadar zamanda vize randevusu veriliyor?

Teşekkürler

Merhaba, 2 kişilik bir aile için yıllık geliriniz en az $24,650 olmalı. Tax return'da başka kimsenin isminin olmadığına dikkat edin. Maalesef eşiniz aylık $2054 altı gelire sahipse size sponsor olamaz. Bu linke tıklayarak 2022 yılı için ne kadar vergi ödediğinizi görebilirsiniz. Eğer eşinizin geliri sınıra yakınsa üzerine olan ev, araba ve arsa gibi hemen satılabilir malları göstererek de onay almanız mümkün. Eğer eşinizin geliri yetersiz ise greencard sahibi veya Amerikan vatandaşı herhangi biri size joint sponsor olabilir. Detaylar için bu linke bakın Uscis aşamasından sonra vize randevusu verilmiyor. Dosyanız Dış İşleri Bakanlığı'na (bkz: Department of State) aktarılıyor ordan da Ankara Konsolosluğu'na geliyor ve ortalama 4-5 ay sonra vizenizi almış oluyorsunuz.

• @kadargo yakin zamanda eşim sponsor olamadı bu sınırdan dolayi ayrica 3 yaşında oglum var

• @kadargo ve bi arkadaşımız sponsor oldu

• @Mihok Peki nasıl öğrenebilirim hangi service center olduğunu?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    990 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k