Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • @kugutex, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

    Kanada da iş arama nasıl oluyor. Gitmeden kısmen de olsa garantiye almak gerekiyor. Gidip oralarda issiz kalsak çok pahalı ülke mahfolur millet.

    Şu an Türkiye Kanada'dan çok daha yaşanması zor bir ülke ekonomik olarak.


  • @gucarslan hayır aksine 2 yıl önce red almıştım


  • @kwhatever böyle bir şey varsa çok kötü ya dünyanın parası gider tercümana


  • @thisistheway Özür dilerim ilk başta yanlış anlamış olabilirim,dediğiniz yere şimdi bakınca orda demek istediği seyahat amacımızı taratıp yüklediğimiz ekrana uçuş planınız(uçak biletiniz), gezi planınız, sağlık için randevu kanıtı( eğer randevunuz var ve sağlık hizmeti için geliyorsanız) vb. gibi evrakları yükleyin olarak anladım o açılır pencerede denilen kısmı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    vize süreci ile ilgili bilgi paylaşımı hakkında


    biliyoruz ki kanada vizesinde en belirleyici unsurlardan birisi ne yazık ki geçerli bir abd vizesi sahibi olmak ve deprem felaketinden etkilenmek.

    sizlerden ricamız, sürecinizi paylaşırken bu ayrıntıyı vermeniz.
    çünkü süreçlerini aktaran ya da sürece yeni başlayacaklar için bu yol gösterici bir etken olacaktır.

    örn:

    xx.xx.xxxx - başvuru
    yy.yy.yyyy - biometric
    zz.zz.zzzz - pasaport talebi
    vv.vv.vvvv - pasaport teslimi
    geçerli abd vizesi: var / yok
    depremzede: evet / hayır

    gibi gibi gibi..

    herkese süreçlerinde bol şans diliyoruz.


  • @gucarslan Benim de az önce geldi pasaportum, süreci aşağıdaki gibi paylaşıyorum:

    29.07.2023 - başvuru
    08.08.2023 - biometric
    03.10.2023 - pasaport talebi
    06.10.2023 - pasaport VFS teslimi
    13.10.2023 - Vizeli pasaportun adresime ulaşması
    geçerli abd vizem var

    Bir de pasaportum Ankara'ya ulaştığında, [email protected] adresine İngilizce mail atarak; yaklaşan seyahatlerim olduğunu ve pasaportumun ivedilikle vize ile birlikte tarafıma geri gönderilmesini rica ettim.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özge-Uygur tebrikler, güzel günlerde kullanın vizenizi.
    kanada da bol şans.


  • @gucarslan Teşekkürler.


  • @özge-Uygur hayırlı olsun


  • Merhaba arkadaşlar bir kaç soru soracağım bilgisi olanlar cevap verirse çok sevinirim. Bu hafta B1/B2 ABD vizesi basılı pasaportum adresime gönderildi. 20-25 gün sonra San Franciscoya gideceğim. Orada kuzenimle (kendisi master öğrencisi) Kanada’ya turist vizesi başvurusu yapacağız alma ihtimalimiz nedir?

    Sonrasında ben Kanada’ya gidip TS2023 programına başvuru yapmak istiyorum mümkün müdür?

    Evliyim 2 çocuğum var onlar da olmak zorunda mı sonradan aile birleşimi alabilir miyim ?

    Burada çok fazla yoğunluk olduğu için 3 Ocak tarihine yetişebileceğimi sanmıyorum bu yüzden vize başvurusunu San Franciscodan yapmak istiyorum yine de böyle bir gecikme olur mu acaba?

    Daha önce ABD ve Avrupa ülkelerine seyahatlerim mevcut ve depremzedeyim. C1 düzeyinde İngilizce biliyorum, inşaat mühendisliği mezunuyum.

    Şimdiden bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • @Sozer Buna kimse kesinlik içeren bi yanıt veremez ama planınız makul gözüküyor.Vize alırsınız ve devamında oraya gider çalışma iznine başvurursunuz.
    Aile ile ilgili orada çalışma izni aldıktan sonra onlarda yanınıza gelir yine normal turist vizesiyle(ancak tam yetkili ve bilgili değilim)


  • @Sozer Bence de plan makul görünüyor. Sadece San Francisco'da prosedür ve işlem süreleri ne kadar onları araştırmak lazım.
    Siz tek başınıza TS2023 başvurusu yapabilirsiniz. Onaylandıktan sonra, hatta sizin süreciniz devam ederken aileniz için ziyaretçi vizesi başvurusu yapmanızı öneririm. Çünkü onlar da ilk girişi ziyaretçi vizesi ile yapacaklar ve sizin çalışma izniniz üzerinden onların oturum izinleri için başvuru yapılacak. Hatta eşiniz için de çalışma izni başvurusu yapılabilir diye biliyorum. Kanada'dan bir danışman bu şekilde bilgilendirmişti beni.


  • @Revolter teşekkür ederim uyarı için. Konsolosluğun sitesinde aldığım bilgiye göre 6 aydan az kalacaksak gerel yokmuş medical teste;

    Who needs a medical exam-
    If you plan to stay for 6 months or less
    You generally don’t need a medical exam unless you plan to work in certain jobs in which public health must be protected.


  • @thisistheway Teşekkür ederim bilgilendirme için.


  • @Sozer Yerleşik olmadiginiz bir ülkeden Kanada'ya turistik vize başvurusu yapabilirsiniz ama başvuruyu neden TR'deyken yapamadiginizi aciklamaniz gerekiyor diyor su sayfa: https://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=1017&top=16.

    Bir Kanada göçmenlik danismanindan aldigim bilgiye gore, aileniz yanında olmadan tek basiniza TS2023 başvurusu yapıp kabul aldıktan sonra ailenizi de bu OWP'ye dahil etmek istediğinizde önce bir ise girip, en az 3 ay bordrolu maas aldiktan sonra aile birleştirmeye başvurmak salik veriliyor. Hemen başvurmak da mümkün ancak red olasiligi yüksekmiş. 3 Ocak'i gecme ihtimali olsa da ailenize şimdiden turist vizesi başvurusu yapıp, sureci her halükarda sizin yanınızda tamamlamalarini saglayabilirsiniz.

    Cocuklariniz lise ve ustu okul caginda ise, OWP'nin okula devam etmelerini saglamadigi, ayrıca study permit gerektiği de söylendi ancak OWP sonrası bu Kanada icinden de alınabiliyormuş. Alberta'da TS2023 ile giden bir ailesinin 4 aydır Study permit bekledikleri icin çocuklarini okula baslatamadiklarini okudum. OWP'nizi aldıktan sonra study permit icin TR'den de başvuru yapabilirsiniz.


  • @gembruce bilgilendirme için çok teşekkür ederim. San Franciscodan vize alabilirsem ilk olarak aileme TR den vize başvurusu yapacağım. Çocuklarım 1 ve 5 yaşında henüz okul çağında değiller. Kanada Turist vizesine SF den kuzenimle birlikte başvuru yapacağız kendisi SF de master öğrencisi. Benim daha önce de ABD de 8 ay eğitim vizesiyle kaldığım oldu. Bu ikinci vizem B1/B2 olarak aldım. Tr de Vize veriliş süresi uzun olduğu ve seyahat planımız olduğu için buradan başvurmak istedik diyeceğim. İnşallah bütün bu etkenler olumlu sonuç almama yardımcı olur.


  • @özge-Uygur bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

170
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum