Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 380.9k 279

  • @IKCIVIL-IKCIVIL ben kendim çevirdim ve yukarıda bahsedilen gibi affidavit of translation belgesi ekledim. Sorunsuz geçti.


  • @IKCIVIL-IKCIVIL ben böyle bir durumda risk almadım. zaten süreç çok kırılgan, tecrübesiz bir memura denk gelirseniz eğer dosyanıza rfe verebilir. Çeviri masrafı çok değildi ankara'da. yine de tercih sizin


  • Selamlar,
    İngilizce seviyesi eb-2 niw için etkisi var mı acaba?


  • @steve2021 süreciniz nasıl ilerliyor, mülakat almaya en yakın kişi sizsiniz sanırım
    EB-2 niw sürecini başlatmayı düşünüyorum, herhangi bir öneriniz var mı?


  • @Darko Hocam net bir bilgim yok ama uzak arkadaşlardan vize mulakatında reddedildi ve nedeni de mulakatta yeterli ingilizce konuşamaması.


  • @Darko Ben sürecin son aşamasındayım ve uzun zamandır vize mulakatı bekliyorum. Bu süreç o kadar uzun oldu ki Türkçe'de öğrendim:beaming_face_with_smiling_eyes:
    Umarım backlog bir an önce azalır ve yeni başvurular hızlanır.


  • @steve2021 Mülakatta Türk vatandaşları ya Türkçe ya İngilizce yapabiliyor. Yabancı ülke vatandaşları sadece İngilizce yapabiliyor diye biliyorum. Türkçe bilme ihtimalleri az olduğundan. Belki o nedenle elenmiştir arkadaşınız. Başka bir bilgi var mı duyduğunuz? Ret alması üzdü ve şaşırttı beni.


  • @TOK Ankara büyükelçiliğinde İngilizce, Farsça ve Türkçe mulakat yapılıyor. Benim bildiğim kadarıyla "temel İngilizce bilmiyorsan nasıl çalışacaksın?" sormuşlar ve reddetmişler. Aslında bende şaşırdım duyduğumda ve tam olarak da inanamadım!


  • @steve2021 Arkadaşınızın PD'si ne zamandı ? Tahmini bir bilginiz var mı?


  • @TOK Maalesef PD tarihi gibi bir bilgiye ulaşamadım.


  • Bu hafta da kimseye randevu maili gelmedi sanırım


  • @steve2021 inşallah 2011 falan değildir :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • @TOK Değil hocam, 2 ay önce mulakata katıldı :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • Bekleme süresi hala 20 ay civarı mı acaba onu bile bilemiyoruz. Diğer EB vizelerinin sayfalarında da güncel bir randevu tarihi alan yok maalesef


  • @u2rem Bu ara randevu alan birisinin olmamasi oldukca normal cunku bir sonraki kisi DQ Haziran 2022 tarihine sahip tabloya gore. Yani 2024 Subat/Mart’tan once randevu alan olmaz daha muhtemelen


  • Arkadaşlar diploma denkliği için ECE ile çalışmayı düşünüyorum bazı arkadaşlar WES ile çalışmış. Bu iki kuruluşun raporları geçerli mi? Özellikle ECEyi merak ediyorum çünkü WES biraz daha uğraştıracak gibi duruyor.


  • @Hildebrandt, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @u2rem Bu ara randevu alan birisinin olmamasi oldukca normal cunku bir sonraki kisi DQ Haziran 2022 tarihine sahip tabloya gore. Yani 2024 Subat/Mart’tan once randevu alan olmaz daha muhtemelen

    Evet hocam o aralığa kadar yeni üyeler gelirse foruma belki ancak o zaman randevu haberi alırız. Ankara yaklaşık 350-400 immigrant vize kapasitesiyle çalışıyor umarım bu sefer E2 lere fazla randevu verir de süre biraz daha öne çekilir


  • @scholarway Ben ECE ile çalıştım raporları gecerli fiyat uygun ve arayüzleri oldukça basit.


  • @Biyolog, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @scholarway Ben ECE ile çalıştım raporları gecerli fiyat uygun ve arayüzleri oldukça basit.

    Çoğu kişi WES ile sanırım çalılmış ondan kafam karıştı bence de ECE daha cazip diğerlerine göre. Sadece RFE gelmesini istemediğim için ECE ile başvurup sorunsuz onay alan var mı diye merak etmiştim. Teşekkürler


  • Ben AES ile çalışmıştım. Bir sorun yaşamadım


Benzer Başlıklar

  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    147k Bakış
    kngslyr06K
    @mdnone Özelden yazayım,buradan söylemem etik olmaz.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 12 Oy
    1k İleti
    96k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum