DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, vize mülakatıma 20 gün gibi bir süre kaldı ve DS160 formuna yazdığım bazı bilgileri hatırlamıyorum. Bu durumda yeni bir form mu doldurmalıyım yoksa sorun olmaz mülakata katıl mı dersiniz. Bu konu da yardımcı olabilir misiniz

  • ⭐⭐

    @alplion DS-160 formunu doldurduktan sonra son ekranda mutlaka "print application" ile bir kopyasını almanız tavsiye edilen. Hatta formu doldururken her sayfayı ayrı ayrı da kaydedebilirsiniz. Çünkü formu doldurup imzaladıktan sonra ve son ekrandan çıktıktan sonra bu bilgilerin tümüne erişmeniz mümkün olmuyor.

    Sorunuza gelecek olursam; formda doldurduğunuz bilgileri siz hatırlamıyorsanız görevli sorduğunda çelişkili cevaplar verirseniz bu sizin dezavantajınıza olur. Görüşmeye güncel bir DS-160 formuyla gitmek tavsiye edilen. İş , eğitim durumu veya önemli bilgilerde bir değişiklik olduysa bunları formda güncellemeniz tavsiye edilir. Eğer değişen bir bilgi yok ise ve formdaki alanlarda unuttuğunuz kısımlar çok önemli alanlar değilse mevcut form ile görüşmeye girebilirsiniz eğer bu formdan eminseniz.

    Eski formdaki bazı bilgileri yeni forma taşımak için şu iletiyi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1453/ds160-formunu-mülakattan-önce-güncellemek-mümkün-mü/308

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 

  • @tufank Aslında doldurduğum bilgilerde bir değişiklik yok. Sadece şu konuda tedirgin oldum. ‘Nereye gideceksiniz’ sorusuna New Jersey mi yazdım. Bunun Yerine New York’a gideceğimi söylesem bilgiler örtüşmeyince ret alır mıyım.
    Bir diğer sorum da şu olacak; New jersey de abim yaşıyor. Nereye gideceksin sorusuna newjersey dersem gider de geri gelmez orada abisinin yanında kalır şüphesi uyandırırmıyım.

  • ⭐⭐

    @alplion eğer bir yakınınız ABD'de yaşıyorsa, özellikle bu sizin yakın akrabanız ise bunu DS-160 formunda mutlaka belirtmeniz lazım. İlgili soruya cevap vermiş miydiniz? Abinizin yasal statüsünü bilmiyorum ama formda kendisi ile ilgili bilgileri eklemeseniz bile onların bu bilgiyi görme imkanı var. Görüşmede de sorabilirler zaten size bunu.
    Seyahat planına yazdığınız bilgi ile görüşmede sorulan soruya verdiğiniz cevap örtüşmeli. Eğer oraya bir seyahat planı yazmasaydınız görüşmede planınızı anlatabilirdiniz ama bir şey yazdıysanız bu planı aynı şekilde görüşmede anlatmanız ve detaylandırmanız lazım.


  • @tufank Abim geren card ile gitti. 4 yıldır orada yaşıyor. Ve ben bunu form da bahsettim. Hatta evin adresini ve tel nosunu da yazdım

  • ⭐⭐

    @alplion Sadece seyahat planı bilgisi için DS-160 formunu tekrardan doldurmak istemezseniz görüşmede hem New york hem de New jersey'e gideceğinizi belirtirsiniz. Sonuçta birbirine uzak eyaletler değil. Gezi planını kafanızda oluşturup görüşmede sorulduğunda kısa ve net olarak anlatabilirseniz yeterli olur diye düşünüyorum. Diğer kriterleri de sağlıyorsanız ve görevliyi görüşmede ülkeye döneceğinize ikna edebilirseniz vizenizi alabilirsiniz. bol şans.


  • @tufank Sizce orada bir tanıdığımızın olması avantaj mı yoksa dezavantaj mı

  • ⭐⭐

    @alplion avantaj sağlamayacağını kesin olarak söyleyebilirim ama dezavantaj sağlar mı bilmiyorum.. bunu sadece görevli yorumlayabilir ve kendisini ülkeye geri döneceğinize yönelik ikna etmeniz gerekiyor. seyahat geçmişiniz, TR'de olan bağlarınız ( eğitim, iş, aile ) gibi konular da belirleyici oluyor.


  • @tufank cevabınız için teşekkürler


  • merhabalar vize randevusuna 2 gün kaldı ve ds-160 ta ABD de yanında kalacağım kontak kişisinin numarasını bir numara yanlı girmişim ne yapmalıyım yeni bir ds 160 risk mi olur ya da görüşme esnasında düzeltirler mi

  • ⭐⭐

    @Valhalla-0 DS-160 formu beyan ettiğiniz güncel ve doğru bilgileri içermeli. Görüşme esnasında düzeltilebilen bir form değil bu. Dilerseniz aşağıdaki iletileri inceleyerek yeni bir form doldurabilirsiniz ancak görüşmeye bu kadar kısa süre kalmışken sadece bu bilgiyi düzeltmek için aceleyle başka bir form doldurmanızı tavsiye etmem. Telefon numarasındaki bu hatanın görüşmenizi doğrudan etkileyeceğini düşünmüyorum.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/365514
    https://yesilkartforum.com/forum/post/370891


  • Merhaba, Turist vizesi ile ABD ye 4 günlük seyahat etmek istiyorum. DS160, Randevu, Otel Rezervasyonu vs. yi yaptım ama iş değişikliği yaparsam nasıl bir yol izlemeliyim? Tekrar DS160 mu oluşturmam gerek yoksa vize görüşmesine giderken son 3 aylık maaş bordromu yeni iş yerimden alsam ve işim değişti desem de olur mu sizce?

  • ⭐⭐

    @Disneylander kalıcı otel / uçak rezervasyonu yapmanız beklenmiyor, böyle bir şey yapmanız olumlu değil olumsuz etki yaratır. Sadece bir seyahat planı oluşturmanız, DS-160 formunda genel hatları ile belirtmeniz ve bunu görevliye anlatmanız bekleniyor.

    DS-160 formu güncel ve doğru bilgileri içermeli. Destekleyici belgeler yanınızda olabilir ancak görevli talep etmeden bunları göstermenize gerek yok, genelde de talep edilmiyor. DS-160 formuna yazdıklarınız ve sözlü beyan esas alınıyor.


  • Merhabalar Benim sormak istediğim randevu aldığım ds-160 numaramı güncellemek istedim daha fazla bilgi eklemek için ve retrieve yaparak yeni ds-160 numarası aldım fakat daha önce niv ödeme yaptığımız sistemde ds-160 numarası güncellediğim için hakkım kalmadı ,vize randevuma az süre kaldı (1 hafta),başka randevu alamam c1/d vizesi için 9 Aralık'ta gemi de olmam lazım sistemde ki ds -160numarası ile son güncellediğim ds-160 numarası farklı oldu ,hangi ds-160 numarasını mülakata götürmem gerekir bu durum da yenisini mi eskisini mi yoksa ikisini birden mi götürmem gerekir ?

  • ⭐⭐

    @sercanberb güncelleme hakkınızı kullandıysanız, yeni DS-160 forma ait onay çıktısını görüşmeye götürüp güncellenmesini talep edebilirsiniz ama görevli bu sağlar mı emin değilim. https://yesilkartforum.com/forum/post/355799 bu iletide detayları eklemiştim.
    yakın zamanda güncelleme talebini işleme alınmadığı ile ilgili bir deneyim paylaşılmıştı forumda. Bu durumu dikkate alarak yanınıza AIS ekranına tanımladığınız eski DS-160 form onay çıktısını da almanızda fayda var.


  • @tufank teşekkür ederim:)


  • Bu konuda güncel bir bilgi vereyim;
    İçeri girdiğinizde pasaportları ve ds-160 formlarını kontrol eden görevliye sistemdekinden farklı güncel ds-160 formu ile geldiğinizi söylerseniz sistemden kısa sürede yeni numarası ile güncelliyor ve mülakata öyle girebiliyorsunuz.

    Bu dediğim istanbul için tecrübe ile sabit.

  • ⭐⭐

    @Mehmet-Can-0 deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler. Geçmiş haftalarda bu güncelleme talebi reddilen bir deneyim paylaşıldı.

    Resmi duyurularda bildiriliğine göre güncelleme işleminin gerçekleştirilme garantisi yok. Bunun bilincinde olarak AIS üzerinde bize tanınan güncelleme hakkını çok hızlı harcamamız gerekiyor. Bu hakkı görüşmeye 1 hafta kala kullanmak en doğru ve sağlıklı olanı. Böylelikle DS-160 form id mizi görevli güncelleyecek mi / güncellemeyecek mi kaygısını taşımayız.


  • @tufank, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

    @Mehmet-Can-0 deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler. Geçmiş haftalarda bu güncelleme talebi reddilen bir deneyim paylaşıldı.

    Resmi duyurularda bildiriliğine göre güncelleme işleminin gerçekleştirilme garantisi yok. Bunun bilincinde olarak AIS üzerinde bize tanınan güncelleme hakkını çok hızlı harcamamız gerekiyor. Bu hakkı görüşmeye 1 hafta kala kullanmak en doğru ve sağlıklı olanı. Böylelikle DS-160 form id mizi görevli güncelleyecek mi / güncellemeyecek mi kaygısını taşımayız.

    Tabi ki en sağlıklısı sizin yöntem ama genellikle ilk kez bu yola girecekler bu forumlari v.s. okumadığı için hatalı işlemlerde bulunabiliyor. sağolsun ais'in de yapılan işlemler için hiç affı yok..

    Yalnız ekstra bir bilgi daha vereyim, DS-160 numarasını konsolosluk mail adresine yeni ds-160 onay sayfasini atıp talep ederseniz aynı şekilde güncelleme konusunda yardımcı oluyor, tabi bu süreç bir hafta - on gün zaman alıyor, o yüzden randevuya çok yakınsa ancak gidip orada güncelletebilirsiniz.


  • İlave olarak şunu söyleyeyim; ds-160 güncelleme olsun diğer konular olsun konsolosluk çalışanları özellikle türk çalışanlar çok kibar ve yardımseverler. bıkmadan usanmadan her sorunuza cevap vermeye, yardımcı olmaya çalışıyorlar.
    bugün bir kişi ds-160 onay sayfası olmadan gelmiş, sadece elinde talimatlar sayfası vardı, talimat sayfasındaki ds-160i doğru kabul ederek o kişinin bile işlemini yaptılar geri göndermediler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

481
Çevrimiçi

41.4k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum