DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
-
Bu ileti silindi! -
@fmaltun bunun çok sorun olacağını sanmıyorum. Ama içiniz rahat olsun istiyorsanız ds160 da değişklik yapıp aiste güncelleme yapabilirsiniz.
-
@selamibasaran İnşallah sorun olmaz ama yine de mülakata yakın bir tarihte güncelleme yapıp öyle gitsem sanki daha iyi olacak gibi. Teşekkürler bilgilendirme için.
-
Merhaba, yaklaşan mülakatımıza bir sene önce randevu aldığımız için pasaport numarası, maaş ve adres bilgileri değişti. Sistemde pasaportu güncelledik. Yeni ds-160 doldurmak mühim mi, yoksa ek belgelerle mülakata gitmek yeterli midir? Teşekkürler
-
@alpy999 evet mutlaka güncel bir form ile gitmeniz gerekiyor görüşmeye. aşağıdaki iletileri incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/post/384045
https://yesilkartforum.com/forum/post/370891 -
submit edilmemiş ds-160 formu ne kadar süre sonra siliniyor acaba ?
-
@nurcan-imğa 30 gün sonra silinecektir.
-
2023 green card kazananlarındandım ancak mülakat alamadan sürecim tamamlandı.
Şimdi turist vizesine başvuru yapacağım ama ds-160 FORM doldurma örneğinde (madde 35) ' Vatandaşlık veya göçmenlik başvurusu yaptınız mı diye soruyor. Burada
Greencard çekilişine katılmak dahil değil. Eğer kazanıp DS-260 doldurduysanız
evet demeniz gerekiyor aksi halde hayır diyebilirsiniz. '' sürecim tamamalanmadan kapandığı için hayır mı demeliyim acaba ? -
@nurcan-imğa DS-260 formunu doldurduğunuz için bu soruya evet demeniz gerekiyor. Açıklama olarakta aşağıdakine benzer bir cümle yazabilirsiniz:
“The process could not be completed due to the end of the fiscal year”
-
Merhabalar, vize mülakatıma 20 gün gibi bir süre kaldı ve DS160 formuna yazdığım bazı bilgileri hatırlamıyorum. Bu durumda yeni bir form mu doldurmalıyım yoksa sorun olmaz mülakata katıl mı dersiniz. Bu konu da yardımcı olabilir misiniz
-
@alplion DS-160 formunu doldurduktan sonra son ekranda mutlaka "print application" ile bir kopyasını almanız tavsiye edilen. Hatta formu doldururken her sayfayı ayrı ayrı da kaydedebilirsiniz. Çünkü formu doldurup imzaladıktan sonra ve son ekrandan çıktıktan sonra bu bilgilerin tümüne erişmeniz mümkün olmuyor.
Sorunuza gelecek olursam; formda doldurduğunuz bilgileri siz hatırlamıyorsanız görevli sorduğunda çelişkili cevaplar verirseniz bu sizin dezavantajınıza olur. Görüşmeye güncel bir DS-160 formuyla gitmek tavsiye edilen. İş , eğitim durumu veya önemli bilgilerde bir değişiklik olduysa bunları formda güncellemeniz tavsiye edilir. Eğer değişen bir bilgi yok ise ve formdaki alanlarda unuttuğunuz kısımlar çok önemli alanlar değilse mevcut form ile görüşmeye girebilirsiniz eğer bu formdan eminseniz.
Eski formdaki bazı bilgileri yeni forma taşımak için şu iletiyi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1453/ds160-formunu-mülakattan-önce-güncellemek-mümkün-mü/308
-
T tufank bu başlıktan bahsetti
-
@tufank Aslında doldurduğum bilgilerde bir değişiklik yok. Sadece şu konuda tedirgin oldum. ‘Nereye gideceksiniz’ sorusuna New Jersey mi yazdım. Bunun Yerine New York’a gideceğimi söylesem bilgiler örtüşmeyince ret alır mıyım.
Bir diğer sorum da şu olacak; New jersey de abim yaşıyor. Nereye gideceksin sorusuna newjersey dersem gider de geri gelmez orada abisinin yanında kalır şüphesi uyandırırmıyım. -
@alplion eğer bir yakınınız ABD'de yaşıyorsa, özellikle bu sizin yakın akrabanız ise bunu DS-160 formunda mutlaka belirtmeniz lazım. İlgili soruya cevap vermiş miydiniz? Abinizin yasal statüsünü bilmiyorum ama formda kendisi ile ilgili bilgileri eklemeseniz bile onların bu bilgiyi görme imkanı var. Görüşmede de sorabilirler zaten size bunu.
Seyahat planına yazdığınız bilgi ile görüşmede sorulan soruya verdiğiniz cevap örtüşmeli. Eğer oraya bir seyahat planı yazmasaydınız görüşmede planınızı anlatabilirdiniz ama bir şey yazdıysanız bu planı aynı şekilde görüşmede anlatmanız ve detaylandırmanız lazım. -
@tufank Abim geren card ile gitti. 4 yıldır orada yaşıyor. Ve ben bunu form da bahsettim. Hatta evin adresini ve tel nosunu da yazdım
-
@alplion Sadece seyahat planı bilgisi için DS-160 formunu tekrardan doldurmak istemezseniz görüşmede hem New york hem de New jersey'e gideceğinizi belirtirsiniz. Sonuçta birbirine uzak eyaletler değil. Gezi planını kafanızda oluşturup görüşmede sorulduğunda kısa ve net olarak anlatabilirseniz yeterli olur diye düşünüyorum. Diğer kriterleri de sağlıyorsanız ve görevliyi görüşmede ülkeye döneceğinize ikna edebilirseniz vizenizi alabilirsiniz. bol şans.
-
@tufank Sizce orada bir tanıdığımızın olması avantaj mı yoksa dezavantaj mı
-
@alplion avantaj sağlamayacağını kesin olarak söyleyebilirim ama dezavantaj sağlar mı bilmiyorum.. bunu sadece görevli yorumlayabilir ve kendisini ülkeye geri döneceğinize yönelik ikna etmeniz gerekiyor. seyahat geçmişiniz, TR'de olan bağlarınız ( eğitim, iş, aile ) gibi konular da belirleyici oluyor.
-
@tufank cevabınız için teşekkürler
-
merhabalar vize randevusuna 2 gün kaldı ve ds-160 ta ABD de yanında kalacağım kontak kişisinin numarasını bir numara yanlı girmişim ne yapmalıyım yeni bir ds 160 risk mi olur ya da görüşme esnasında düzeltirler mi
-
@Valhalla-0 DS-160 formu beyan ettiğiniz güncel ve doğru bilgileri içermeli. Görüşme esnasında düzeltilebilen bir form değil bu. Dilerseniz aşağıdaki iletileri inceleyerek yeni bir form doldurabilirsiniz ancak görüşmeye bu kadar kısa süre kalmışken sadece bu bilgiyi düzeltmek için aceleyle başka bir form doldurmanızı tavsiye etmem. Telefon numarasındaki bu hatanın görüşmenizi doğrudan etkileyeceğini düşünmüyorum.
https://yesilkartforum.com/forum/post/365514
https://yesilkartforum.com/forum/post/370891
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum