@Koray283 doğrudur bu risk her zaman var. Genelde mali yılın ilk aylarında (ekim, kasım) AOS I-485 başvurusu için "B. Date for filing" tablosu baz alınıyor, bu tarih daha ileride bildiğiniz gibi. Sonraki aylarda genelde A. Final Actions tablosuna göre başvuralar alınıyor. Tabi bunun kesin bir kuralı yok, her ay bültende takip etmek gerekecek. Final Actions tablosuna geçildiğinde giriş yapmak sanki daha sağlıklı gibi. bu sayede retrogression riski olsa bile en aza indirmiş oluruz. özellikle mali yılın son aylarına denk getirebilirsek (ağustos, eylül) girişimizi, tablo B tablosuna geçtiğinde epey avantaj sağlarız. Tüm tablolarda bir gerileme olursa beklenmeyen, o ayrı tabi. Mecburen dil okuluna yazılmamız gerekecek. Maddi durumumuzu buna göre ayarlamamız lazım. Çocuğu olanlar için bir sorun olmaz sanırım çünkü forumda B1/B2 vizesi ile kayıt yaptırıldığına yönelik deneyimler vardı, bir şekilde okula çözüm bulunur sanırım.
@tufank @serel Evet boyle yapma şansımız var...BDV ile 2 kere teyid ettim bu konuyu...ama ödeme yontemi CP olarak kalıyor buna ok iseniz I-140 file edildikten sonra ulkeye gelip 60 gün kalip sonra AOS ye cevirebiliyoruz....lakin buradaki bence en buyuk sıkıntı ;
Diyelim ki bultendeki durum current oldu ve gittik...o 60 gün icinde atiyorum 1 yıl geri giderse (geçmişte oldugu var) iste o zaman hüsran...herkesle vedalaşmissin evi kapatmişsin...cebine 5-6 aylık paranı koymussun OK...peki 1 yıl geri giderse iste o zaman film kopuyor....Mecburen F1 a geçiş...e o sürede legal çalişamama....cocuk varsa okula yazdiramama....araba alamamak...banka hesabi acamamak gibi bir sürü sıkıntı....o yuzden ben bu AOS den pek bir çekiniyorum...Sizin dusunceniz nedir?