DV2025 Sohbet Odası
-
Bilen biri cevap verirse sevinirim. Talimatlar kısmında ikinci adın middle name kısmında yazın diyor. Ben oğlumun adını sadece First name kısmında yazıp no middle name kutucuğunu işaretledim. Ahmet Efe'yi first name kısmına yazdım. Hata mı yaptım yoksa? Gerçi youtube'da öyle de yazabilirsiniz sorun değil demişler.. 🤔
-
Selamlar,
Kişinin sadece iki isminin olduğu durumlarda, hitap ederken bazı durumlarda iki isim birlikte bazı durumlarda iki isim ayrı ayrı kullanılabildiğinden ve bunun tespiti mümkün olmadığından yaptığınız yanlış değil. Yani özetle ayrı ayrı yazmanız da, ikisini firstname'e yazmanız da sorun teşkil etmez. Ankara konsolosluğunun ikisini de doğru saydığına dair entry'ler de mevcut. Merak etmenize gerek yok.
-
@Uçan-hollandalı Sorma ya günleri saatleri sayıyorsun ekrnada H.N.B.S şöyle bi 15-20 saniye baktım kapatıp bi sigara yakıp balkona çıktım 15 dk mal gibi uzaklara baktım :D
-
@Tuna-1 evet yaptık yine yapıcaz bu sene sizde katılmak istemez misiniz hemen listeye ekleyelim :)
-
@emre911 Teşekkür ederim. İyi geldi bu cevap :)
-
@kaanvercetti
Hayırlı olsun öncelikle seçtiğiniz yol meşakatli yolunuz açık olsun.Yeni yaşantınızda başarılar dilerim. -
@phenex
Aynen bende o diyenleri okumuştum.Baya stresli bir dönemdi. -
Herkese selamlar
Bu sene çevremde ve sosyal medyada gözlemlediğim kadarıyla geçen yılki gibi bir başvuru yığılması olmayacak gibi duruyor. Bence geçen sene bir istisnaydı. Herkes bunalmıştı ve bir umut bu çekilişe yöneldi.
Ben daha başvurumu yapmadım. Totem yapıyorum bu sene son hafta başvurucam 😂
-
@Yıldıray81
Örnek veriyorum mesela;
''Mehmet Ali Alabora''
''Ali'' middle name oluyor. -
Bu ileti silindi! -
@Kesinİzmirli
Selamlar.Yığılma olup olmayacağını kimse öngöremez.Bol şanslar dilerim. -
@devrim09 tabiki kesin bir şey denemez ama benim kendi arkadaş çevremden falan gördüğüm kadarıyla geçen seneki istek durumu yok. Arkadaşlarımdan geçen sene başvuranların çoğu da başvurmayacak gibi duruyor şuan. O yüzden böyle bir düşünceyi öne sürdüm.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@Kesinİzmirli Her sene farklı başvuru sayıları oluyor.Misal hatırladığım kadarıyla dv2023 te 9.570.000 küsür dü dv2024 te ise 22.000.000 küsürdü diye hatırlıyorum.Pasaport şartı kaltığı için başvuran sayısı artmıştı.Tabi kazandıktan sonra konsoloslukarın performansı da büyük önem taşıyor.
-
Biraz spesifik bir soru olacak. Eğer olur da Green Kart’ı kazanırsam akabinde mülakat aşamasına katıldığım zaman göstermemiz gereken maddi birikim konusunda aklıma takılan bir şey var.
Dürüst olmak gerekirse neyimiz varsa arabaya yatırdık. İlla ki birikimizi artırmaya çalışacağız ama onun dışındaki nakitimiz yeterli seviyede değil. Öte yandan arabayı sattığımız zaman en azından çok pahalı olmayan bir eyalette hiçbir işimiz olmasa dahi kabaca 1 sene geçinebiliriz diye düşünüyorum. Zaten onların dikkat ettiği şey de onlara yük olmamamız olsa gerek.
Şimdi aklıma takılan şey; eğer mülakat aşamasında arabayı satmazsam ve sadece ruhsat göstersem acaba sıkıntı olur mu? Çünkü Amerika’ya gidene kadar yine 5-6 aylık süre olacak. Yani araba yine lazım olacak.
Ya da arabayı mülakat zamanına yakın sattığım zaman, onlar hesap dökümünde son 6 ay için olağandışı bir tek hareket görmüş olacak ve vize almak için arabayı sattım demek ne kadar doğru bilemedim.
Asıl çekincem vize mülakatında benden daha fazla maddi kalem istemeleri olur. Çünkü tekrardan bunun gibi eksik tamamlamaya vakit harcarken konsolosluğun vize görüşmelerini durdurması çok yıpratıcı olacaktır.
Kesin bir cevap olmadığı biliyorum ama düşünceleriniz neler? Ya da içimizdeki alaylıların bu konuda benzer tecrübesi oldu mu?
-
@Olası-Jonny aracı satma. Ruhsatı yanında olsun. Sarı siteden muadillerinin fiyatlarını gösteren çıktı al yeterli.
-
@Olası-Jonny eger olurda kazanır vize mülakatı alırsanız, görevli sorabilir arabanızı satacakmısınız diye, vizemi alırsam satacağım diyebilirsiniz. Mülakat deneyimlerinde buna benzer bir diyalog okumuştum ki bencede makul bir cevap olmuş olur.
-
@Emrah-Borazan Teşekkür ederim. Düşünce evet, bu faydalı olacaktır.
-
Ben de araba, ev, arsa vb yanısıra nakit de gösterin hesabınızda diye okuyorum sürekli..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum