DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ekşisözlük için şöyle bir yazı hazırlamıştım, bilgiler tüm forum üyelerimizin iyi bildiği ayrıntılar, ama özet olarak burada da yer alması için aktarıyorum:

    2025 yılı için green card çekiliş başvuruları bugün itibariyle başlıyor ve 7 kasım'da sona eriyor. bu yılki green card çekilişine dair önemli bilgiler şöyle:

    genel bilgiler

    takvim: çekiliş sonuçları 4 mayıs'ta açıklanacak:
    dv2025 takvimi.png

    başvuru video'su: çekiliş başvuru formunu 1000+ kez doldurmuş biri olarak kullandığım yöntemi şu video'da anlattım:
    https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8
    burada gösterdiğim taktik ile 4 çocuklu aileler bile hiçbir hata ekranı ile karşılaşmadan başvuruyu tek seferde tamamlayabilirler. bu yöntemi özellikle çocuklu aileler veya yoğun zamanlarda (misal son dakikalarda) başvuru yapanlar faydalı bulacaktır.

    web sitesi: başvurunun tek resmi adresi şurası: https://dvprogram.state.gov/

    fotoğraf: başvuru fotoğrafını evde kendiniz şu video'dan yararlanarak çekebilirsiniz:
    https://www.youtube.com/watch?v=vuTO1-gX_ss

    bilgilerin güncelliği: başvuru formuna yazılan bilgiler formun doldurulduğu tarihe göre güncel ve doğru bilgiler olmalıdır.

    sürece hızlı başlamanın önemi

    hızlı başlangıç: maalesef artık green card alma şansınızı arttırabilmek için 4 mayıs'ta sonuçları geciktirmeden kontrol edip, eğer seçilirseniz hızlıca işlemlere başlamalısınız.

    ds-260 formu: son yıllarda çekilişten seçilmek %100 green card almak anlamına gelmiyor. çekilişten seçilme numaranız olan dosya numaranızın yanısıra seçilirseniz doldurmanız gereken ds260 formunu da ne zaman doldurup gönderdiğiniz önem kazandı. şu an itibariyle mülakatlar dağıtılırken iki bilgi de değerlendiriliyor.

    süreci türkiye dışından yönetmek

    dosya taşıma: eğer türkiye'de yaşıyorsanız, işiniz daha da zor. dv2022 ve dv2023'te pek çok talihli göçmen vize başvuru formunu hızlıca doldurup göndererek sürece dahil olabildiler ve bu kişiler dosyalarını türkiye dışındaki bir konsolosluğa taşıyarak veya abd'de bulununlar uscis aracılığıyla green card'larını alabildiler.

    yaşadığınız ülke: türkiye dışındaki bir ülkede yaşıyorsanız başvuru formundaki 9. soru olan "country where you live today" sorusuna bu ülkenin ismini yazarak süreci türkiye dışında yürütebilirsiniz. bu soruya vereceğiniz cevap dosyanızın hangi ülkedeki konsolosluğa gönderileceğini yani mülakat yerinizi netleştirecek.

    kontenjan: farklı bir ülkede yaşıyor olsanız bile çekilişe uygunluk ülkeniz (6. soru) doğduğunuz ülkedir ve çekilişe bu ülkenin kontenjanından katılırsınız, yaşadığınız ülke hangisi olursa olsun eğer türkiye'de doğduysanız türkiye kontenjanından vize alırsınız. yaşadığınız ülke sadece sizin dosyanızın gönderileceği konsolosluğu belirliyor.

    konsolosluğun kapasitesi

    iş yükü artışı: göçmenlik işlemleri türkiye'de sadece ankara'daki abd konsolosluğu tarafından yürütülmekte. iran, suriye ve afganistan gibi ülkelerde hizmet vermeyen abd konsolosluklarından dolayı bu ülke vatandaşlarının ciddi bir bölümü göçmenlik işlemlerini ankara üzerinden yürütmeye başladı. bu durum iran için yıllarca böyleydi, fakat trump döneminde iranlılara göçmen vize yasağı vardı ve biden ocak 2021'de başkan olduktan sonra bu yasağı kaldırdığı için yıllarca biriken dosyalar da işlenmeye başladı. işlem görmeyi bekleyen dosya sayısı ciddi şekilde artmasına rağmen, konsolosluğun kapasitesini aynı ölçüde arttırmayan abd konsolosluğu ise bu eksikliği tc vatandaşlarına ait green card lotosu dosyalarına yansıtıyor.

    göçmen vize sayısı: ankara'da işlem gören dosya sayısı artmış olmasına rağmen artışın çoğu afganlar için oluşturulan özel göçmen vizelere veya tc vatandaşı olmayan kişilerin aile birleşimi dosyalarından kaynaklanıyor.

    aylara göre:

    Screen Shot 2023-10-03 at 14.16.39.png

    yıllara göre:

    Screen Shot 2023-10-03 at 12.30.33.png

    dv kapasitesi: 2022 mali yılında ankara konsolosluğunda işlem gören green card çekiliş dosyalarına harcanan kapasitenin yaklaşık %60'ı tc vatandaşlarına %40'ı ise yabancılara ayrılmış:

    Screen Shot 2023-10-03 at 12.40.32.png

    mülakat iptali: aylık takvimden ve süreç takviminden görebileceğiniz gibi ankara'daki konsolosluk dv dosyalarına mali yılın sonuna doğru yani ağustos ve eylül aylarında ağırlık veriyor, lakin konsolosluğun bu rutini bu yıl 7 eylül'de çekiliş vizelerinin kotasının dolmasından dolayı türkiye'den pek çok kişinin vize alamamasına neden oldu. 7 eylül'de mülakat için konsolosluğa katılan kişiler kapıdan geri döndürüldü ve sonraki günlerdeki tüm green card lotosu mülakatları iptal edildi.

    görsellerin kaynakları:


  • Arkadaşlar merhaba, umarım gerçekten ABD'de yaşamak isteyen herkese çıkar.

    Sormak istediğim bir şey var. Hali hazırda turist vizem var. Ola ki çekilişin çıkması durumunda, sıralama sebebiyle hak hak kaybı yaşamamak için turist vizemden nasıl faydalanabilirim. Teşekkürler.


  • work and travel dan geldim, şimdi amerikada yaşamak için can atıyorum, umarım çıkar bakalım 😃


  • Tıp Doktoru olan biri eğitim kısmına Doktora girse sorun olur mu?


  • Merhaba herkese, başvuruda kullanılan fotograf icin gecen sene başvuruda kullandigimiz fotoğrafı kullansak başvuran diskalifiye olmuş olur mu yoksa her başvuruda son 6 aylık olması şart mi? bu konuda ki tecrübeleriniz nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ynus hayır değil 3 yıl öncesi kazanan var.


  • @ynus fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş olmalı normalde


  • Merhabalar. Adres kısmında resmi adresimizi yazmamamız bir sorun oluşturur mu? Eşimle dört ay önce evlendik ancak halen ikametgahımız eski evlerimizde gözüküyor. Adreslerin farklı görünmesi herhangi bir aşamada bize sorun çıkartır mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Karras hiçbir sorun çıkmaz çünkü sana evrak gelmeyecek


  • Merhaba. 19 yaşındayım ve Green Card başvurusu yapacağım. Aynı zamanda ebeveynim de ayrı bir başvuru yapacak. Ben kendi yaptığım başvuru da ek olarak bu durumdan bahsetmeli miyim, öyle bir kısım olacak mı?


  • Herkese merhaba,
    2019 dan beri başvuruyorum, dvprogram.state.gov tek başvuru adresi. Geçen senelerde bu sayfada çekilişin başvuru tarihi bitiş tarihi ve sonuç tarihi yazardı, bu sene yazmıyor ama 4 ekim diye yazılmış forumda, hatta internet sitesinde başvuru yaptığımız linkte yok, başvurular ne zaman başlıyor bilen var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gezgin34 sizler görmemişsiniz çünkü her zmaan ilk sayfanın en başında olur. İnternet sayfasında yok çünkü tsi saati ile 19.00 açılacağı için yok görmeniz için resmi koyuyorum

    Ekran görüntüsü 2023-10-04 182525.jpg



  • başvurular saat 19:00'da mı başlayacak?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @phenex dv 2025 sayfasında aynı zamanda türkçe kılavuzu da var.


  • Site seçim yapılmasına izin vermiyor nasıl düzeltebiliriz bunu
    Screenshot_365.png


  • başvuru sayfasında sorun yasayan var mi? mesela en basta cinsiyet secimi yapamıyorum. secimli butun sorularda secim yapılmıyor. nasıl düzeltebilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Carmageddon, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Arkadaşlar merhaba, umarım gerçekten ABD'de yaşamak isteyen herkese çıkar.

    Sormak istediğim bir şey var. Hali hazırda turist vizem var. Ola ki çekilişin çıkması durumunda, sıralama sebebiyle hak hak kaybı yaşamamak için turist vizemden nasıl faydalanabilirim. Teşekkürler.

    ABD'de surece devam edebilirsiniz. Ilgili baslik:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @say2bol, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Tıp Doktoru olan biri eğitim kısmına Doktora girse sorun olur mu?

    sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ynus, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Merhaba herkese, başvuruda kullanılan fotograf icin gecen sene başvuruda kullandigimiz fotoğrafı kullansak başvuran diskalifiye olmuş olur mu yoksa her başvuruda son 6 aylık olması şart mi? bu konuda ki tecrübeleriniz nedir?

    su ana kadar bu dediginiz durum sorun olmadi. Ankara konsoloslugunda sorun olacagini da ongormuyoruz. Ama evde yeniden hizlica cekmek isterseniz su basliktan yararlanabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir/


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

288
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

428.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum