@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ?
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa)
-
@Sbal tüm gelişmeleri burdan yazarım inşallah en kısa zamanda bekleyen herkese gelir
-
4 agustos parmak izi verdim, abd vizem var, 4 agustos sonrasi parmak izin verip onay alan oldu mu ? ayrica onaydan sonra vize basilma sureci ne kadar suruyor?
-
Selamlar,
16 Ağustosta parmak izi verdim. USA vizem mevcut. 28 Eylül'de Onay geldi ve pasaportumu 29 Eylül'de teslim ettim. Beklemekteyim.
Kendimle beraber eşim ve çocuğuma da başvuru yapmıştım. Onlarda USA vizesi mevcut değil. Henüz onara cevap alamadık.
Bilgilerinize -
@Ademst bey merhaba, siz Client Information kismini doldurup ilettiniz mi acaba?
-
Evet bana oluşan tüm kısımlara ait dökümanları doldurdum. Client information kısmında da kendim ile alakalı koyabildiğim herşeyi koydum açıkcası
-
2019 Mart ayında Can+ Kanada vize başvurusu yapmıştım ozaman red almıştım ama bana belki de vize vermek istemişler istenilen Client information yerine Türkçe izin dilekçesi filan yüklemiştim o sebeple red almıştım. Ve 19 Ekim itibarıyla tekrar başvuru yaptım profesyonel bir şekilde bakalım Vize verecekler mi? Canada Can+ hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlara bu post altında yardımcı olmaya çalışacağım.
@likable, içinde söyledi: Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa)
Bu arada Can+ olarak başvuruyu yaptım oldukça basitmiş(US Vize mevcutsa).
*Öncelikle aşağıdaki linkten Check your Eligibility kısmına tıklayarak soruları kendinize göre doldurmanız sonrasında adımları izleyerek MyCIC Key Account açmanız gerekmekte
Not: Sorulan sorulara verdiğiniz yanıtlar neticesinde sizden en son istenen evraklar belirleniyor.
Sisteme Yüklememi İstedikleri Belgeler:
- Imm5257e Başvuru Formu
- Imm5207e Aile Bilgi Formu
- Travel History(Mevcut US vizesinin bulunduğu sayfa)
- Pasaport(ilk sayfası, giriş-çıkış damgaları, eski vizelerin)
- Niyet Dilekçesi(Opsiyonel ama desteklemesi açısından ben yükledim)
Not: Sizden yüklemenizi istedikleri dökümanları sitede de anlattığı gibi Scanner yardımıyla taratarak Upload etmemiz gerekmekte.
Yükleme sonrasında yapılması gereken ödemeler:
- 100CAD Vize Harcı
- 85CAD Biometric Ücreti
Edit: Dün belgeleri yükledim ve ödemeyi gerçekleştirdim bugün Parmak İzi vermem için mail geldi. VFS Global’i arayıp parmak izi vermek için Salı gününe randevu aldım. Devamı gelecek..
-
Visitor Visa - Purpose of travel (CANADA) ornek kimdeyse var mi?
-
@likable Purpose of Travel kaldi sadece yuklemedigim.Ornek varsa gonderme sansiniz var mi?
-
Hocam benden istediği evraklar 3 tane purpose of travel yok bende. Olsa yardımcı olmak isterdim. Client information istiyorsan temin edebilirim videosu var çok iyi anlatıyor.
@asiman1991, içinde söyledi: Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa)
@likable Purpose of Travel kaldi sadece yuklemedigim.Ornek varsa gonderme sansiniz var mi?
-
@likable selamlar bilmeyenler için çok güzel açıklamışsınız. Bende de aynı yazdığınız gibi kısımlar vardı ve client information’da orda benden ne istiyorsa onu yükledim. İş yerimle ya da sgk ile ilgili bir şey yüklemek aklıma gelmedi açıkçası
niyet mektubumda da çalıştığım yerden bahsettim , ilk formdaki iş yeri ve tarihler detaylarında da bahsettim ama bi iş yeri izin yazısı vs eklemedim
sizce bu bir eksi olur mu? Ya da sonradan belge ekleyebiliyor mu düşününce üzüldüm biraz
2 tane aktif Amerika vizem var. -
@serkanist bu program halen devam ediyormu
-
@pirilparlak merhaba sonuc alabildinizmi
-
@P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan ....
usa vizesi olanlara veriyorlardır
selamlar.
Benzer Başlıklar
122
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k