DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Dün yayınlanan eski USCIS direktörü ile olan canlı yayını paylaşmak istiyorum. 4. dakikadan itibaren 10k kotanın hiç dolmadığından bahsediyorlar. Hem bir sürü backlog hem de yeni başvuru var ama 10k kotasına erişememeleri can sıkıcı bir durum diye yorumluyorlar. Bu kategorideki kullanılmayan kotalar boşa gidiyor, bir sonraki seneye aktarılmıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=4FJtoXau6Hc&t=7s


  • @tufank çok teşekkür ederim cevabınız için. Eşim adına başvurup ilerleyeceğiz İş ilanlarını görebilmek adına hesap oluşturup şimdilik sadece pasaport bilgisini girdik ve bizi direk CP olarak atadı. Fakat ekim sonunda turist vize görüşmemiz var sonucuna göre CP ya da AOS yapacağımıza karar vereceğiz. İş seçimini de sonuç sonrasına bırakalım o zaman. Tekrar teşekkür ederim.


  • @serel Aynen benimki de. 😞


  • @mrwelif

    Bunu sonradan değiştirmemelerinin nedeni, siz eğer bir iş sürecine dahil olduktan ve süreçleriniz konsolosluk süreci olarak başlatıldıktan sonra eğer bir turist vizesi alırsanız, muhtemelen bu işlemin turistik değil AOS için yapıldığına dair bir kestirme olarak değerlendirilebileceği riski olsa gerek.

    Bence de eğer Ekim'de turist vize görüşmeniz varsa, önce onu halledip 10 yıllık vizenizi alın, sonra bu sürece dahil olun. Böylece daha erkenden ABD'ye gidip çalışmaya başlayabilirsiniz, en önemlisi mülakat vs de olmaz. Buradaki tek kötü nokta, çalışma izniniz çıktıktan sonra anlaştığınız işveren için çalışmaya başlıyorsunuz ve bültende Current olup Green Card'ınızı alana kadar çalışmanız gerekiyor. Bu süre de 1 yılı aşabilir muhtemelen. Duruma göre 1-2 yıl, belki daha bile fazla o işverene çalışmanız gerekebilir. Eşiniz de herhangi bir iş de çalışacaksa çok da sorun değil tabi. Bilginiz olsun.


  • @emre911 teşekkür ederim bilgilendirmeler için. Vize görüşmesi sonrası başvuru gerçekleştireceğiz eşim üzerinden. Benim ingilizce seviyem biraz daha iyi olduğu için çalışma izni sonrası daha kolay iş bulurum düşüncesindeyiz. EB3 için ilk düşüncemiz AOS yapmak tabiki ama 2 yıl aynı işte çalışma şartını göz önünde bulundurmamız gerektiğini düşünmemiştik 🙂 Peki vizeyi alsak dahi CP olarak ilerleyemez miyiz?


  • @mrwelif

    İlerleyebilirsiniz tabii ki. CP yaptığınız zaman turistliğinize bir engel de teşkil etmez. Vaktiniz gelince konsolosluk mülakatına gireceksiniz tek farkı o.

  • ⭐⭐

    @mrwelif turist vizeniz olsa da olmasa da CP seçeneği ile ilerleyebilirsiniz. Ayrıca turist vizesi tek başına AOS için yeterli olmuyor genelde. Çünkü size max 6 ay ABD içerisinde kalma süresi veriyor. Yasal statünüzü korumak için başka bir vize türüne geçmeniz gerekecek. Örnekse dil okuluna kayıt olarak F1 vizesi.

    EB3 işlemlerini AOS ile yapın ya da yapmayın turist vizeniz elinizde olursa DV lottery kazanırsanız işinize yarayabilir.


  • @emre911 çok teşekkür ederim.


  • @Riethian @serel her an bir sey degisiyor. Umarim kisa surede ortadan kalkar bu sevimsiz konu da hepimiz rahat nefes aliriz.


  • @tufank Aslında turist vizesini E2 seçeneğini düşünerek almak istedik fakat sonucunun green carda uzanmaması ve şuana kadar sigortalı çalışmaya alışmış kişiler olarak ticaretle uğraşmak gözümüzü korkuttu diyebilirim. Eğer vizeyi alabilirsek büyük ihtimalle amacına uygun olarak sadece turistlik amaçlı kullanacağız 🙂
    EB3 için AOS'u tercih edersek çalışma iznine yakın bir tarihte ABD ye gitme şansımız yok sanırım süreci başından ABD de yönetmek gerekiyor değil mi?


  • @mrwelif

    PERM'den sonra USCIS başvurusundan önce gidilmesi gerekiyor demişti BDV Solutions sanırım. Ondan sonra vize bekleyeceğiniz süre de yaklaşık 1-2 yıl gibi duruyor. Dolayısıyla turisti F1 e çevirmek gerekecektir oradayken. Ayrıca çalışma izni gelene kadar da cebinizden harcamanız gerekir. Çalışma izni alınınca da ancak eşiniz çalışabilir anlaştığı iş yerinde asgari ücrete, siz Green Cardı alana kadar öğrenci kalırsınız, ya da kendiniz için ayrı bir iş-sponsor bulup F1 i H1 e çevirmek vs gerekir sanırım.


  • @emre911 teşekkür ederim bilgilendirmeler için vize sonucuna göre karar verip sürecimizi başlatacağız kısmetse

  • ⭐⭐

    @emre911 @mrwelif I-485 ve I-765 'i doldurabilmek için bültende AOS filing tablosuna göre current olunca ABD'ye girebilirsiniz diyor BDV. Daha önce konuştuğumuz gibi giriş niyeti bu olmamalı, "gezmeye geldik gideceğiz" şeklinde bir niyetle giriş yapmamız lazım. Giriş yaptıktan en az 90 gün geçtikten sonra "ya bizim bir EB3 başvurusu vardı, bültende de current olmuşuz, gelmişken buradan mı devam etsek" gibi yapıp işlemleri başlatmamız gerekiyor. Geçici çalışma formu I-765'i de bu aşamada dolduruyoruz.

    Burada bir düzeltme yapayım. I-485'i doldurduktan sonra yani "pending" statüsüne geçtikten sonra artık sanırım mevcut vizemiz açısından bir sıkıntı yaşamıyoruz, süresinin dolması veya overstay olmak sorun değil artık. Yani aslında bu şekilde B1/B2 vizesi yeterli olabilir eğer doğru zamanda giriş yapabilirsek. I-485 formunu doldurmak için geç kalırsak ve vizemiz biterse o ayrı mesele tabi.

    Yalnız şöyle bir sıkıntı var I-485 pending durumunda yani beklemede iken ABD'den çıkamıyoruz. EAD onaylanana kadar bu şekilde diye biliyorum. ( daha doğrusu EAD ile birlikte başvurduğumuz Advance Parole Form I-131 onaylanana kadar)

  • ⭐⭐

    Screenshot 2023-09-28 at 13.48.18.png


  • @tufank evet tüm bilgiler bdv nin bize söylediği gibi ama 90 gün yerine 60 gün yeterli dediler bize. I-485 i verdiğinizde süre sıkıntınız olmuyor dediğiniz gibi sadece sonuçlanana kadar çıkış yapamıyorsunuz. ama orda da şöyle bişey var seyahat izin formunu da birlikte verdiğinizde ve onaylandığında seyahat için de bir sorununuz kalmıyor. seyahat izni de araştırdığım kadarıyla 8-12 ay arasında onaylanıyormuş. bir de bir form daha var kodunu hatırlamıyrm özel seyahat izni acil durumlar için o formu da verdiğinizde normal seyahat izni onaylanana kadar acil bir durum için seyahat özgürlüğü veriyor size


  • @serel Diğer belgenin adı yanlış hatırlamıyorsam Advance Parole olması lazım.

    • I-131'miş 🙂
  • ⭐⭐

    @serel teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. şu risk var ama her zaman bunu da belirtleyim. Şimdi diyelim ki PD'niz 15 Ağustos 2020. Bugün itibariyle bültende current olduğunuzu varsayalım. ABD'ye seyahat ettiniz ve aradan 60 gün geçti. Bülten değişecek ve eğer bültende bir gerileme olursa yasal statünüzü korumanız gerekecek. Yani 60 gün sonra bülten sizin PD'nize göre current olduysa sıkıntı yok ve I-485 formu doldurabilir. Ama B1/B2 vize kalış süreniz bitene kadar current olmazsanız bu durumda başka bir vizeye geçmeniz gerekebilir.

    Bu genelde şu durumda olabilir. AOS filing tablosu "B. DATE OF FILING" 'İ gösteriyor ekim ve kasım aylarında. Sonrasında A. FINAL ACTION DATES tablosu baz alınıyor genelde. Ekim veya kasımda giriş yapanlar için 9-10 ay beklemek gerekebilir tablo değiştiği zaman. Ekim 2023 için konuşursak bülten B tablosuna bakarak doldurabilirsiniz diyor başvuraları. Tabloya bakıyoruz ve tarih 15DEC20. Sonra ABD'ye giriş yapıyoruz 60 gün geçiyor. Bu sefer diyelim ki bülten bize "A" tablosunu baz alın derse oradaki tarih. 01AUG20. İşte burada 15 günle kaybediyoruz ve dolduramıyoruz formu.


  • @tufank evet böyle bir risk var ama bunları düşünmeden olumlu enerjilerle yolumuza devam ediyoruz 😃 su gibi akıp gidecek inşallah 😃

  • ⭐⭐

    @serel bunlar en olumsuz senaryolar. zaten çok büyük bir sorun da değil, en kötü ihtimalle bir dil okuluna kayıt yaptırırsınız ve yasal olarak kalmanızı sağlar bu durum. su gibi akar umarım hiç bir sorun çıkmaz 🙂


  • @tufank @serel çok açıklayıcı oldu çok teşekkürler bilgiler için. Umarım bizde çok yakında excel listesinde yerimizi alırız 🙂


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

370
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

428.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum