Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.6k 173
  • ⭐⭐

    @mesut1905 Dileğimiz ve temennimiz uzamaması yönünde tabiki.Ama mesela benim mülakat almama düz mantıkla 3 sene var ( şu an 2020 aktif) . Ama bazı kotaların bu vize türüne aktarılma durumu var. Hızlanma ihtimali var. Ama ne olacağını kimse bilmiyor tahmin yürütmekte zor.İnşallah 2 senede sonuçlanır. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    sürecin içerisinde olanlar için yine bir değerlendirme yapmak mümkün, kesin olmasa bile. LC girişi yapılmış veya onay almış, I-140 onayı almış kişiler için belki bir tahmin yürütülebilir bültene göre. Ancak daha sürece dahil olmayanlar için bir değerlendirme yapmak zor.


  • @mesut1905

    5 yıldan uzun, 2 yıldan kısa süren case göremedik maksimum ve minimum uçları ele alacak olursak normal ülkeler için. (Çin, Hindistan, Filipinler, Meksike vs hariç)

    Bu verilerden yola çıkarsak ve 2 ye daha yakın olanların sayısının daha fazla olduğunu düşünürsek 3 yıl civarında sürmesi daha muhtemel.

    Tabi bu sadece matematiksel hesabı işin. Bugünden bakıp neler olup biteceğini kesin ön göremeyiz.

  • ⭐⭐

    @tufank @selamibasaran @emre911 teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Vize bültenini anlayabilmek adına biraz daha detay vermek istiyorum, kafa karışıklığı olabiliyor çok fazla teknik detay olduğu için.
    CP veya AOS, hangi yöntemi seçersek seçelim green card'a sahip olmak için bültende 2 defa "current" olmamız gerekiyor. Önce başvuru formlarını doldurmak, sonrasında green card / vize mülakatı ve onayı için. Neden 2 ayrı tarih ve tablo var derseniz; birincisi başvuruları hızlıca almak ve süreçleri yürütmek, ikincisi ise vize kotalarına göre hesaplama yapıp vize vermeleri için.

    CP için:

    1. DS-260 formunu doldurmak için PD'mizin "B. DATES FOR FILING" tablosuna göre current olması gerekli.
    2. DQ olduktan sonra konsolosluktan randevu beklemek için PD'mizin "A. FINAL ACTION DATES" tablosuna göre current olması gerekli.

    AOS için:

    1. I-485 , I-765 (EAD) ve I-131 ( Advance Parole ) formlarını doldurmak için PD'mizin o ayın bülteninde hangi tablo belirtilmişse o tabloya göre current olması gerekir. Genelde mali yılın ilk aylarında ( ekim, kasım) "B. DATES FOR FILING" tablosu baz alınır sonrasında yerini "A. FINAL ACTION DATES" tablosuna bırakır.
    2. I-485 onayından sonra green card mülakatı / onayı için PD'mizin "A. FINAL ACTION DATES" tablosuna göre current olması gerekli.

    Diyelim ki "B. DATES FOR FILING" günümüze çok yakın bir tarihi gösteriyor ve bir sürü başvuru alındı. Başvuruların artması ve vize kotalarının dolması durumunda "A. FINAL ACTION DATES" tablosundaki tarih ile birlikte geriye çekilebilir. Retrogression dediğimiz gerileme bu. Herkese aynı anda vize veremezler. Yani siz AOS seçeneğini seçtiyseniz I-485 doldurulduysa ve onay zamanı geldiğinde "A. FINAL ACTION DATES" tablosunda tarih geriye gitmişse, green card onayını beklemeniz gerekiyor. Geçici çalışma belgesi EAD ile sponsorda 1 yıldan fazladır çalışan insanlar var çünkü green card onayları gelmediği için işi bırakamıyorlar. ( ya da diğer seçenek aynı sektörde başka bir sponsora geçmek için I-485 Supplement J formunu doldurmak )


  • @emre911 Şu anki durumda verilere göre 4 yıl sürmekte anladığım peki AOS yapanlar artık için bir süre kısal ası olur heralde çünkü artık iş yükünü azalmak için uscis 2 yılda bir yeniden inceleme yükünden kurtuldu artık 5 yıllık vize vereceklermiş iltica vs başvurularında


  • @nbbyr evet 2 yillik verilen calisma izinleri artik 5 yillik olarak verilecek, 9 milyon basvrunun 2 milyonluk kismi calisma izni yenilenmesi konusuymus. bu durum USCIS'in isleri hizlandirmasi icin guzel bir bahane olacak.


  • https://www.nbcnews.com/news/amp/live-blog/rcna105685

    Shutdown konusunda haberler simdilik iyi degil. 17 kasima otelenmesi konusunu da hala kabul etmemisler. Maalesef su an gozuken 1 ekim itibari ile kismi kapanma gelecegi yonunde.

  • ⭐⭐

    @btek14 Umalım da kısa sürsün bari 🙂


  • @btek14 inşallah kısa sürer bizim lc ekimde 😕


  • @tufank aynı kişi iki farklı hesap oluşturabiliyor mu? ya da sonrasında bilgilerde değişiklik olursa (turist vizesi alımı gibi) değişiklik yapabiliyor muyuz? Bilginiz var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mrwelif EB3 başvurusunu kimin adına yapacaksanız o kişi adına hesap açmanız ve ilerlemeniz gerekiyor. Tabi ki 2 hesap açabilirsiniz bunda bir sorun yok ama ilerlemek için asıl çalışacak kişinin hesabı kullanılmalı. Şimdi hesap açıp bir yöntemi seçip sonrasında bu yöntemi değiştirebilirsiniz kendileri ile iletişim kurup. AOS ve CP yöntemini, işi seçip ödeme yaptıktan sonra değiştiremezsiniz. Ödeme yapmadan önce her türlü değişikliği yapmanız / yaptırmanız mümkün.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Dün yayınlanan eski USCIS direktörü ile olan canlı yayını paylaşmak istiyorum. 4. dakikadan itibaren 10k kotanın hiç dolmadığından bahsediyorlar. Hem bir sürü backlog hem de yeni başvuru var ama 10k kotasına erişememeleri can sıkıcı bir durum diye yorumluyorlar. Bu kategorideki kullanılmayan kotalar boşa gidiyor, bir sonraki seneye aktarılmıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=4FJtoXau6Hc&t=7s


  • @tufank çok teşekkür ederim cevabınız için. Eşim adına başvurup ilerleyeceğiz İş ilanlarını görebilmek adına hesap oluşturup şimdilik sadece pasaport bilgisini girdik ve bizi direk CP olarak atadı. Fakat ekim sonunda turist vize görüşmemiz var sonucuna göre CP ya da AOS yapacağımıza karar vereceğiz. İş seçimini de sonuç sonrasına bırakalım o zaman. Tekrar teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @serel Aynen benimki de. 😞


  • @mrwelif

    Bunu sonradan değiştirmemelerinin nedeni, siz eğer bir iş sürecine dahil olduktan ve süreçleriniz konsolosluk süreci olarak başlatıldıktan sonra eğer bir turist vizesi alırsanız, muhtemelen bu işlemin turistik değil AOS için yapıldığına dair bir kestirme olarak değerlendirilebileceği riski olsa gerek.

    Bence de eğer Ekim'de turist vize görüşmeniz varsa, önce onu halledip 10 yıllık vizenizi alın, sonra bu sürece dahil olun. Böylece daha erkenden ABD'ye gidip çalışmaya başlayabilirsiniz, en önemlisi mülakat vs de olmaz. Buradaki tek kötü nokta, çalışma izniniz çıktıktan sonra anlaştığınız işveren için çalışmaya başlıyorsunuz ve bültende Current olup Green Card'ınızı alana kadar çalışmanız gerekiyor. Bu süre de 1 yılı aşabilir muhtemelen. Duruma göre 1-2 yıl, belki daha bile fazla o işverene çalışmanız gerekebilir. Eşiniz de herhangi bir iş de çalışacaksa çok da sorun değil tabi. Bilginiz olsun.


  • @emre911 teşekkür ederim bilgilendirmeler için. Vize görüşmesi sonrası başvuru gerçekleştireceğiz eşim üzerinden. Benim ingilizce seviyem biraz daha iyi olduğu için çalışma izni sonrası daha kolay iş bulurum düşüncesindeyiz. EB3 için ilk düşüncemiz AOS yapmak tabiki ama 2 yıl aynı işte çalışma şartını göz önünde bulundurmamız gerektiğini düşünmemiştik 🙂 Peki vizeyi alsak dahi CP olarak ilerleyemez miyiz?


  • @mrwelif

    İlerleyebilirsiniz tabii ki. CP yaptığınız zaman turistliğinize bir engel de teşkil etmez. Vaktiniz gelince konsolosluk mülakatına gireceksiniz tek farkı o.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mrwelif turist vizeniz olsa da olmasa da CP seçeneği ile ilerleyebilirsiniz. Ayrıca turist vizesi tek başına AOS için yeterli olmuyor genelde. Çünkü size max 6 ay ABD içerisinde kalma süresi veriyor. Yasal statünüzü korumak için başka bir vize türüne geçmeniz gerekecek. Örnekse dil okuluna kayıt olarak F1 vizesi.

    EB3 işlemlerini AOS ile yapın ya da yapmayın turist vizeniz elinizde olursa DV lottery kazanırsanız işinize yarayabilir.


  • @emre911 çok teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    1 İleti
    648 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • Amerika’da hemşire ya da ilaç firması çalışanı olmak(EB-3)

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @ayvalik10 Evet, her şey yasal. Worldwide Healthstaff bildiğim bir ajans. Hemşireler için bu şekilde EB-3 yoluyla green card almak mümkün.
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum