Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    image.jpeg

    Aga be… ne heyecan vardı 😌


  • Arkadaşlar bilen yok mu gören cevap veren olmadı fotoğraf için kulakların görünmesi gerekiyor mu


  • Greencard'la ilk defa 2023'de duymuştum pasaport olmadığı için başvuru yapamamıştım ne olduğunu duyduğum araştırdığımda hayatını tamamen değiştirecek bir şey dediler araştırınca buna bende inanmıştım 2024 başvuruları için pasaport zorunluluğu kesin mi değil mi belirsizlik olduğunda bu fırsatı kaçırmamak için 10 yıllık eşime ve kendime pasaport çıkarttım sonra pasaport zorunluluğu kaldırdı neyse nasip dedim sonra çıkacağına çok inandığım için maddi durumumu ayarlamaya başladım daha sonra sonuçlar mayıs ayında açıklanacak dediler mart ayında teravi namazında çıktık eşimle eve gitmeden önce biraz yürüyüş yapalım eve geçelim derken ev sahibim aradı kubilay bey merhaba biz evi satmayı düşünüyoruz enflasyon gibi gibi konuşmalar yaptı evi satın almak ister misiniz ilk size soruyorum dedi ben 2300tl kira ödüyordum o dönemde bu kira normal seviyede bende bunu olgunlukla karşıladım sonuçta kiracıyım bu kişi evini satabilir isterse kiraya verebilir fiyatını sorduğumda uçuk bir rakam söyledi bulunduğum konumda o fiyatın biraz daha üzerine eklersem daha yeni bina alabilirdim fiyatın yüksek olduğunu uygun olmadığını ilettim siz evi satabilirsiniz satın alan kişi ile kira konusunu konuşuruz dedim bunun üzerine biz eve tadilat yapıp satacağız boşaltmanızı istiyoruz dedi bende kiraya zam yapmak için yapıyorsanız AĞUSTOS ayında yapacağım zammı MART ayında yapabilirm dedim gerçekten bir enflasyon vardı ben kiramı 2022de belirlerken günün şartlarına göre iyi rakamdı şuan 1.5 aylık market fiyatlarına kadar geldi %110 zam teklif ettim ev sahibim %350 istedi üstüne ocakta memura yapılan zam oranında bir daha yapacağını iletti bunu kabul edemezdim %110 yaparım ocakta 1000 veya 2000 maaşıma alacağım zam oranında yapabileceğimi ilettim kabul etmedi bende o zaman mahkemeye gidebilirsiniz dedim mahkemeye başladık eşim bu sürüde ev baklaım dediğim GREEN CARD Sonuçları dedim çıkarsa ülkedne gideriz mahkeme 1 1.5 yıl yakın sürecek %25 zam yaptım aradaki rakamı biriktirir maaşım yüksek oranda arttı eşiminde arttı ara zam yapıldı dv25 için brikim yapmaya başladık sonuç ne olur bilmiyorum belki çıkar belki çıkmaz ama greencard sayesinde ev sahibine kafa tuttum birikim yapmaya başladım sonuç greencard düşüncesi bile hayatımı değiştiyor yaptığım birikim 2018 bu tarafa çocuklarımızın eğitimi ve ev almak için kiradan kurtulmak içindi dün hesap yaptım 45k usd yakın bir rakam oldu eğer bu senedeçıkmazsa forumda bana tavsiyede bulunan bir kaç kişi normal vize ile gidip orada statü değiştirmemi yapabileceğimi iletti onu deneyeceğim dv25 mayıs ayına kadar heyecanla geri sayımı bekliyor olacağım


  • @T-C-Kubilay-Dikici 21-22 senedir GC başvurusu yapan birisi olarak çok da bel bağlamamanızı öneririm. 🙂 Tabi kimisine ilk, kimisine ikinci, kimisine de beşinci başvurusunda çıkıyor. Tamamen şans. Ama bel bağlanacak bir olay değil.


  • @Riethian valla azminize hayranım, umarım bu sene sizin seneniz olur.


  • @Riethian çalıştığım yerde benle beraber gc başvuran bir arkadaşım vardı ilk denemesi ve daha ne olduğunu bilmiyordu nişanlısı ile konuştu nişanlısı olabilir dedi ve başvuru yaptılar ikiside hatta formlarını ben doldurdum sonuçlar açıklanmadan önce nişanlısı ile ayrılmak durumunda kaldılar sonuçlar açıklandı ve kazanmıştı sırası 10binlerdeydi ailesi biz sana evlenirsen gidebilirsin ''kız başına izin vermiyoruz'' demiş kız 1 ay felan ağladı sonuç ds260 doldurmadı bile şuan dv24 kazaanlarından ve ankara mülakat alabilecek sıradaydı ama olmadı ticari evlilik düşündü ama babam öğrenirse kalp hastası birşey olur dedi ve bıraktı dediğiniz gibi tamamenşans ben buna göre hayatımı bağlamıyorm sadece buna göre birikim yapıyorum olur yada olmaz tr işim eşiminde bnimde iyi gitmek istememizin sebebi çocuklarımız için çocuklarımız bizim kadar iyi bir işe sahip olacaklar mı? bizim gibi hayallerini yapabilecekler mi ben hiç sanmıyorum en basit örnek 2014'de motorumun deposunu fuller antalyaya giderdim konyadan bu rakam 70tl gibi rakamdı orada kamp yapar gelirdim geçen eşimle motorla antalyaya gittik motorla 800 tl fulledim bu süre 2014 2023 arasındaki fiyat farkı en basiti ülkede 5 yıldızlı otelde tatil yapmak bile lüks oldu


  • @aldaci-0 İlk zamanlar çok bel bağlamıştım ben de ama sonradan biraz alışkanlığa döndü. Çıkarsa bakarız modunda başvuruyordum. Ama kız çocuğum olduktan sonra ve gelecekle ilgili tamamen bir öngörülemezlik olduğu için çekilişe pek bel bağlamayıp EB3 sürecini başlattık. Bakalım hayırlısı olur umarım. Bir yandan da başvurmaya devam tabi. Herkese bol şans.


  • @Riethian, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @T-C-Kubilay-Dikici 21-22 senedir GC başvurusu yapan birisi olarak çok da bel bağlamamanızı öneririm. 🙂 Tabi kimisine ilk, kimisine ikinci, kimisine de beşinci başvurusunda çıkıyor. Tamamen şans. Ama bel bağlanacak bir olay değil.

    Bende aynı fikirdeyim abi.
    Gc çok düşük bir şans, çıkacak diye beklersek ömür geçer.


  • Çıkacak diye başvuru yapmayın greencarda. Çıkarsa iyi olur diye başvurun. Yoksa hayal kırıklığından başka birşey değil.


  • @T-C-Kubilay-Dikici İşte çocuk işin içine girince olayın seyri apayrı bir boyuta çıkıyor. Yoksa bizim de mali olarak bir sıkıntımız yok çok şükür memlekette. Ama önünü bu denli görememek çok büyük bir güvensizlik veriyor maalesef. Çocuğuma güvenli bir gelecek bırakamamak düşüncesi şahsen beni çok rahatsız ediyor. Bunu sağlayamayacaksak niye ebeveyn olduk 😃 Gülüyorum ama içinde olan için cidden pis durum. Kimi insan da umursamaz. Keşke öyle olabilseydim 🙂


  • @Riethian yaş 25 dolarla kazanmama rağmen gelecek görmüyorum abi, o yüzden bir yerlerden başlamak lazım.


  • @T-C-Kubilay-Dikici Yanlış anlamadıysam 2023 yılında GC ilk duyduğunuzdan beri 45K dolar birikim yapabildiyseniz bence çekilişe katılmayın. Amerika'da bile bu parayı 1 yılda biriktirmeniz zor gibi 🙂


  • @Yıldıray81

    2 yılda (GC 2023'ü kastettiğini varsayarak) 45 bin dolar birikim yapıldıysa, yılda 22.500 dolar eder. Çalışan aile ise çok da aman aman bir para değil ayda 1.500-2.000 dolar birikim artık. ABD'de mesleğe göre değişir ne kazanıp ne biriktireceği. İyi meslekleri varsa yılda 100.000 doları rahatça biriktirebilir çalışan bir karı-koca, muhtemelen daha bile fazla.

  • ⭐⭐

    @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Riethian çalıştığım yerde benle beraber gc başvuran bir arkadaşım vardı ilk denemesi ve daha ne olduğunu bilmiyordu nişanlısı ile konuştu nişanlısı olabilir dedi ve başvuru yaptılar ikiside hatta formlarını ben doldurdum sonuçlar açıklanmadan önce nişanlısı ile ayrılmak durumunda kaldılar sonuçlar açıklandı ve kazanmıştı sırası 10binlerdeydi ailesi biz sana evlenirsen gidebilirsin ''kız başına izin vermiyoruz'' demiş kız 1 ay felan ağladı sonuç ds260 doldurmadı bile şuan dv24 kazaanlarından ve ankara mülakat alabilecek sıradaydı ama olmadı ticari evlilik düşündü ama babam öğrenirse kalp hastası birşey olur dedi ve bıraktı dediğiniz gibi tamamenşans ben buna göre hayatımı bağlamıyorm sadece buna göre birikim yapıyorum olur yada olmaz tr işim eşiminde bnimde iyi gitmek istememizin sebebi çocuklarımız için çocuklarımız bizim kadar iyi bir işe sahip olacaklar mı? bizim gibi hayallerini yapabilecekler mi ben hiç sanmıyorum en basit örnek 2014'de motorumun deposunu fuller antalyaya giderdim konyadan bu rakam 70tl gibi rakamdı orada kamp yapar gelirdim geçen eşimle motorla antalyaya gittik motorla 800 tl fulledim bu süre 2014 2023 arasındaki fiyat farkı en basiti ülkede 5 yıldızlı otelde tatil yapmak bile lüks oldu

    Anlattığınız durum malesef çok üzücü aynısı başıma gelse şahsen tüm olacakları kabullenip giderdim. Hele ki kız başına gitmene izin vermiyoruz diyen aileye inat edip gitmek için can atardım.


  • Merhaba arkadaşlar öncelikle DV2025 için herkese bol şans.

    Sormak istediğim bir soru eşim hem kızlık soyadını hem de benim soyadımı bir arada kullanıyor. Bu sene başvuru yaparken her ikisini de belirtmesek sadece benim soyadım ile başvuru yapsak bir sorun yaşar mıyız?

    Çift soyadı konusunda net bir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?


  • @emre911 İmkansız diye bir şey yoktur. Ama iş ve meslek gereği sanayiciler ve çalışanlarla fazla muhatap olan biri olarak güncel yaşam koşullarından bahsediyorum ben. Yoksa 2000 Dolarıı biriktirmek imkansız değil elbet.

  • ⭐⭐

    @Yıldıray81 hocam sende 3 çocuk olduğundan giderler fazla))) yeni evliler yada tek çocuk ve anaokulunada gitmiyorsa minimal yaşanıp birikip yapılabilir. Ama inanılmaz bir enflasyon var bu bir gerçek.Büyük şehirlerde özellikle İstanbul'da çok zor hayat şartları. Maaşlı çalışsam dayanamazdım.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iremsu senin yazını daha sistem yeni foruma attığı için şimdi gördük. Yoksa burada herkes bilir benim sabah 08.40 forum açılır - 18:45 kapanır. Görsem hemen cevap yazarım. Sen kapalı türbanlı resim için mi soruyorsun hayır gerekmiyor. Ancak açık isen o zaman kulakların gözükmesi gerekiyor. Burada ki bilgiler sayesinde danışmanlık şirketleri işlerini yürütüyorlar ondan bilen yok mu diye sorman bu forumun hakkında bilgi sahibi olmadığını gösteriyor. Biz aileyiz bu arada herkes birbirine yardımcı olur. Ayrıca bu forumda sadece vize basılmaz o kadar geriye kadar tüm işlemler hakkında tecrübe sahibiyiz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum