Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • selamlar lütfen bilenler cevaplarsa iyi olur AOS ile green cardımızı ailecek aldık ve 01 eylül de TR döndük tekrar giriş için bilinen son tarih nedir 6 ay mı? 1 yıldan az mı? kanunen bilen varsa cevaplasın lütfen


  • @berenelesabd evet 6 ay bitmeden tekrar giris yapmalisiniz ABD ye


  • @berenelesabd merhaba.
    6 ay değil. 6 ay 181-183 gün arasında değişir. ABD'den çıktıktan sonra (çıkış ve giriş günlerinizde de kendinizi ABD'de yok sayarak), 180 günü ABD dışında geçirmemeniz gerekir. Hangi ayın 28,29,30,31 çektiğine de iyice dikkat ediniz. Bence risk almamak için 180 günün altında kalmalısınız ki ABD'ye tekrar girişinizde havaalanında sorguya çekilme riskiyle karşılaşmayasınız. Bu konuda da bazı ABD havaalanlarındaki memurlar daha toleranslı olabiliyormuş ama yine de güven olmaz, memurdan memura da farkedebilir, risk almaya değmez bence.


  • Teşekkürler arkadaşlar


  • Arkadaşlar sağlık muayenesinden sonra sonuç ortalama ne kader süre sonra çıkıyor ? Ben 2024 talihlisi olarak cayman adalarında yaşadığımdan dolayı Jamaika’ya gitmem gerekecek muayene için mülakattan 2 gün önce gitmeyi düşünüyorum bundan dolayı geçen senenin talihlileri olarak size sormak istedim .

    Teşekkürler


  • @gubaz53 bu soruyu Jamaika’da konsolosluğun resmî olarak tanıdığı, Kingston’da bulunan ve sağlık raporu vermeye yetkili tek sağlık kuruluşu olan kliniğe sormanız daha doğru olacaktır herhangi bir aksilik yaşamamanız için.

    ANDREWS MEMORIAL HOSPITAL
    27 Hope Road, Kingston 10

    Telephone Numbers:
    (876) 920-7638
    (876) 920-7687


  • @gubaz53 Bu hastaneden hastaneye değişkenlik gösteriyor. Planınızı yapmadan önce mutlaka yetkili hastane ile görüşün. Zaten sizden muayeneye gitmeden önce randevu oluşturmanız istenecek. O zaman tarihleri daha iyi netleştirebilirsiniz. Bir de tavsiyem; mülakat tarihine çok yakın (1-2 gün) bir tarihe randevu alırsanız ve sağlık kuruluşu sizden ek bir tahlil, kontrol v.b. isterse raporunuz yetişmeyebilir. Bunu da gözönünde bulundurmanız iyi olur.
    Not: ( Ola ki sağlık raporunuz yetişmedi, mülakata yine de girebilirsiniz. Mülakatta her şey yolunda giderse vizeniz sağlık raporunuzu sunduktan sonra basılır.)


  • arkadaşlar elçiliklerle yazışmak için dosya taşımak için ,öngörüşme yapmak için mail adresleri veya bazı elçiliklerin sanırım kendi arayüzleri olan websayfaları var.Bu mail adreslerini nereden temin edebilirim acaba?


  • @gubaz53 https://amhosp.org/usmedical/ sürecinizde bol şans.

    Hastanenin göçmen vize sağlık kontrolü randevusu ile kırmızı ile iletmiş olduğu notunu göreceksiniz web sitesinde, "Please schedule your medical examination at least ten (10) days prior to the date of your visa interview by using the Option below."


  • @ozkan-akbulut https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html

    Öncelikle sorularınızı doğru başlıkta sormanız iyi olacaktır, siz DV2024 kazananısınız ve sorularınızı sormanız gereken doğru başlık "DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları"

    Bazı elçilikler web sitesindeki navigator üzerinden bazıları da e-mail ile iletişimi kabul ediyor. Daha önce forumda bir kullanıcı bununla ilgili bir excel dosya paylamıştı ama bulamadım. Belki diğer forum kullanıcıları bu bilgiyi içeren post'u bulabilir ve sizinle paylaşabilir belki.

    Planlı ve koordineli olarak iletişime geçmekte fayda var, hangi konsolosluğa hangi kanal üzerinden iletişime geçtiğinize dair kayıtlarınızı tutmanız size zaman kazandıracaktır. Dosya taşıma taleplerini gönderirken öncelikle vize istemeyen yakın ülkelerdeki konsolosluklar, vize istemeyen uzak ülkelerdeki konsolosluklar, vize isteyen yakın ülkelerdeki konsolosluklar ve vize isteyen uzak ülkelerdeki konsolosluklar olarak ayrım yaparsanız size maliyet ve zaman açısından da fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum. Aynı zamanda bu kategorileri de kendi içerisinde https://savediversityvisa.org sitesinden istatistiklere bakarak o ülkeden GC kazanan sayısı, elçiliğin verdiği vize performansı gibi kriterleri de incelemeniz yararınıza olacaktır.

    Süreciniz meşakkatli ve iyi takibiniz gerekecek, şans faktörü de önemli. Sürecinizde başarılar.


  • @Djordan023 Merhaba, mesajınız gözümden kaçmış görmedim. Açıkçası ingilizce seviyem çok iyi değil. Bu sorun olur mu Amazon için



  • @gubaz53 Hastanenin insiyatifinde bazı hastaneler 2-3 güne hallederken Ummanda hastane 15 gün aralık koymak istedi, hastane sekreteriyle konuştuğumuzda bunun güvenlik sebebiyle eklediklerini normalde aşılar tamsa 3-4 güne testleri tamamladıklarını söylediler


  • @ozkan-akbulut düşündüğünüz elçiliğin sayfasına girdiğinizde, mail adresi dışında bazen inquiry form olabiliyor bazı elçilikler inquiry üzerinden çalışıyor bilginiz olsun


  • @sibrikoz çok teşekkürler


  • @gubaz53 rica ederim kolay gelsin


  • @sean_86 teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    her sene 30 eylül yaklaşırken, ilgili mali yılın başlığına son bir ileti yazarım.
    nasıl bir sene oldu, neler yaşandı vs. vs..

    bu sene de gelenek bozulmasın, bir kaç kelam etmeden bitirmeyelim bu seneyi de.

    forumda ve telegram grubunda çok fazla hikayeyle denk geliyorum her yıl.
    çoğuyla birebir ilgilenip, zamanım el verdiği müddetçe herkese bi' faydam olsun diye el uzatıyorum, uzatıyoruz.
    çekilişi kazanmanın, vizeyi almayı garanti etmediğini her sene dile getirmiş olsam da; insan ister istemez hayallere kapılıyor.
    sadece siz değil, ben de kapılmıştım. serin bir oregon sabahında köpeğimle sokaklarda gezerken, cebimdeki bozukluklarla mahallemdeki lokal kahveciden kahve alıp iki lafın belini kırarmayı misal.
    eve dönerken komşuma selam verip; "çimleri biçmenin de zamanı geldi" demeyi filan.. olmadı, oldurulmadı.

    DV2022'de yaşananların ardından, DV2023'ün de çok rahat geçmeyeceği aşikardı aslında.
    çoğrafyanın kadar değil keder olduğu bu topraklarda; bir konsolosluk binasını bilmem kaç farklı milletin paylaşmak zorunda kaldığı gerçeği bizleri kahru perişan eylerken, ankara yine umursamıyordu bu ülkenin vatandaşlarını.

    tanıdık senaryo, izlemiştik önceden de. sonu pek iyi bitmiyordu..
    bu yüzden her fırsatta imkanı olanlar ya aos yapsın ya da dosyasını başka konsolosluklara taşısın diyordum meskun mahallerde.
    imkanı ve azıcık öngörüsü olanlar bunu erken yaptı. özellikle aos'a erken başlamak baya fark yarattı bu sene..
    dosya taşımak için gerekli schengen vizeleri de ayrı dert oldu kimilerine. yasal göçmenlik için seyahat engeline takılmak da zaten bu ülkenin vatandaşına reva olabilirdi, şaşırmamak lazım.

    zamanın kısıtlı oluşu, her şeyde olduğu gibi dv'de de insan geriliyor, biliyorum.
    başta bünyeye dolan mutluluk ve rahatlık, zaman geçtikçe yerini stres ve korkuya bırakıyor.
    tıpkı otomatik saat kadranı gibi, tık tık değil de su akar gibi devam ediyor. sessiz, hızlı..
    insanın bir patek grand complications'a (5531G) bakarkenki hayranlığı, dv'ye geldiğinde yerini hüsrana bırakıyordu.
    bir de ikisine birden sahip olamamak var tabi, o başbaşka bir acı..

    DV2023 her anlamda türk kazananların mutluzluğuna ve hüsranına damga vuran bir yıl oldu.
    bültenin saçma ilerleyişi ve current olmadan bitişi, ankara'nın umursamaz tavırları ve mülakat vermekteki cimriğili bunların başında.
    mutlu eden taraf, viyana ile başlayan dosya kabullerinin bir çok ülkeye yayılması ve içimizden bir çok kişinin vizesine bu sayede kavuşması.
    yüzlerce türk kazanana mülakat veren malum konsolosluklar işini yaparken, ankara'nın o muhteşem umursamazlığı gerçekten tadir-e şayan.
    ne diyelim ki.. kurallarını onların koyduğu bir oyunda oyuncunun çok da bir söz hakkı olmuyor.

    en büyük mutsuzluğum, hiçbir zaman fire vermeden bitirdiğimiz AP dosyalarınıda bu sene vizelerin bitmiş olmasından dolayı tamamlayamadığımız dosyaların olması.
    her sene bunun için çok çaba sarfediyordum; ama bu sene olmadı, yukarıda dediğim gibi oldurulamadı.
    umarım tekrar yaşamayız bunu..

    çok fazla uzatmanın anlamı yok..
    vizesini alan ve abd'ye yerleşen, yerleşmek üzere olan bütün arkadaşlarımıza aileleri ile birlikte mutlu bir hayat diliyorum.
    yolları da bahtları da açık olsun.

    yine buradan, forumda ve telegram grubunda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.
    destekleri paha biçilemez. umarım onlar da abd'de umdukları, bekledikleri hayata kavuşurlar.

    son sözü her sene olduğu gibi sanat güneşimiz zeki müren'e bırakıyorum.
    rast ile başlayan bu neşe dolu mali yıl, yine muhayyer kürdi ile bitiyor..

    "elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak.."

    sevgiyle kalın, namaste!


  • @gucarslan 1,5 sene zorlu bir süreci geride bıraktık. Bu zor sürecimizde yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Allah sizinde yolunuzu bahtınızı açık eylesin. İyi ki varsınız…


  • @Turco benim 2022 ile başlıyordu yine mi aynı oldu acaba


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum