Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.1k 265

• @Erdoğan-0 Biz ilk gittigimiz ofisten elimiz bos cikinca, 6 mil uzakta baska bir SSA ‘e gittik. Oldukca kalabalikti, 1bucuk saate yakin bekledik ama nihayetinde ogrendik numaralarimizi. Yine de banka ya falan beyan edeceginizde illa ki orjinali gormek istiyorlar bilginiz olsun

• @evrimooloji Ulkeye girisinizden kac gun sonra ogrenebildiniz acaba?
    Tesekkurler,

• @Erdoğan-0
    9.günde öğrendik, 13.günde fiziki kartlar geldi. Daha erken gitseydik yine de öğrenirdik sanırım; kartların üstünde girişimizden iki gün sonrasının tarihi var çünkü. O 2 gün de resmi tatildi :)

• @evrimooloji cok tesekkurler, bugun benim de 9. is gunum oluyor ama ofise gidip tekrardan form doldurmami sayarsam 7. Ben de bu hafta bir iki gun daha bekleyip gelmezse mutlaka hafta bitmeden ss ofislerini gezecegim numarami ogrenmek icin 😊

• @Erdoğan-0 şu an ulaştı elime

• @baran-bozdogan Super sizin adiniza cok sevindim🙏🏻 ben bugun tekrardan gittim ve bana henuz numaramin belli olmadigini soyledi. Umarim benimki de en kisa surede gelir😊

• @Erdoğan-0 bende bugun gitmiştim numaranın asla söylenmemesi gerektiğini söyleyip numarayı söylemedi baska ofisler yapıyorsa da yanlıs ve illegal bir şey yapıyorlar dedi ssa ofis çalısanı gün içinde de aksam 6 da geldi.

• @baran-bozdogan belki benim de bellidir ve soylemiyolardir bilmiyorum oncelikle immigrant kontrol surecinin tamamlanmasi gerektigini soyledi. Bakalim gorcez is teklifi aldim zaman sebebiyle kaybetmek istemiyorum hayirlisi diyelim artik. Ayrica bilgi verdiginiz icin tesekkur ederim.

• Ayın 8’inde ülkeye giriş yaptık bugün 12. günümüzdeyiz ve 1 hafta içinde tam 5 adet ssn ofisi gezdik. Bugün itibariyle ssn kartlarının elimize ulaşmamasına rağmen 5. ssa ofisinden ssn numaralarımızı öğrenebildik. :)

• Arkadaşlar herkese selam. Tam 6 gün önce ssa ofisine gittim. Ssn numaramı öğrendim. Dün de kartımın postalandığını söylediler yani bugünden tam 7 gün önce. Adresteki arkadaşım kartın hala gelmediğini söyledi. Şöyle bir sıkıntı var ama ben kartın postalandığı adreste değilim. Sizce ben yokken kartı arkadaşıma verirler mi? Veya posta kutusuna bırakırlar mı? 7 gün de gelmiş olması gerekmez miydi?

• ⭐⭐⭐⭐

@mresit Sizin adreste olmanıza gerek yok. Zarf posta kutusuna bırakılır.
    Oğlumun SSN zarfı 9 ya da 10 gün sonra posta kutusuna bırakılmıştı. Adres yakınımın adresiydi.

• @mresit posta kutusuna bırakıyorlar, kayboldugunu düşünüyorsanız tekrardan ssa ofisten basvuru yapın aynı numara ama yine zaman alacak gelmesi adresi yenilerdiniz yeni adrese gelir

• Kesin bilgi,nj ciler icin ki butun eyaletlerde aynidir,hemen iner inmez Newark ssa ya gidin basvurun. Ertesi gunu butun ssa larda numaranizi öğrenmeye bakin.Yok kaybolurmus yok sorun olurmus yalan bizzat denendi.Save sisteminden Maryland ssa diyorsa numaraniz bellidir.Ertesi gunu officer numaranizi vermiyorsa baska bir ssa ofisine gidin.Ssn siz adam akilli hicbirsey yapamazsınız kolay gelsin

• @Henry-bloor Bu durumda havaalanı girişindeki verdiğimiz evraklarla SSN numarasının otomatik çıkması olayıyla sorun oluyor mu?

• @sibrikoz oyle birsey yok direk iner inmez ssa ofisine gidip basvurun save sisteminden kontrol edin Maryland ssa ye return diyorsa numaraniz assign edilmistir.1 haftaya gelir.kolay gelsin

• Merhabalar. Daha önce kimsenin başına geldi mi bilmiyorum ama başına gelen olursa diye paylaşmak istedim.
    Ben AOS ile green card aldığım için I - 485 formunda yeni SSN istediğimi belirttiğimden 15 günde SSN kartım elime ulaştı ayrı bir başvuru yapmadım.
    Benim daha önce bir SSN kartım vardı ve değişmeden aynı numara ile yeni kart gönderdiler. Problem şöyle ki kartımın üstünde valid for work only with DHS authorization yazıyordu. Daha önceki kartımda bu kısıtlamanın olduğunu bildiğimden araştırdım ve bunun sadece geçici vizeleri olan kişilerde yazdığını öğrendim. Green cardı olan birinin SSN kartında hiç bir kısıtlama olmaması gerekiyor.
    Yapılacak işlem çok basit. Size en yakın ofise gideceksiniz. Randevu isteyen bir ofis olabiliyor arayıp teyit edebilirsiniz. Ben aradım randevusuz gelebilirsiniz dedi. https://www.ssa.gov/forms/ss-5.pdf
    Bu linkteki 5.sayfadaki formu doldurup green cardınız ile birlikte başvurmanız yeterli. Ofiste sıra fişi alırken update information seçeceksiniz. Bankodaki görevliye SSN kartımdaki kısıtlamayı kaldırmak istiyorum diyeceksiniz.
    Benim kartım green carddan sonra gelmesine rağmen böyle bir hata yapılmıştı. 4 gün içinde kısıtsız kartım geldi ki 2 gün haftasonuna denk geliyordu.

• Merhabalar herkese,
    7 Eylul'de daha once paylastigim gibi greencard vizesi ile Miami'den Amerikaya giris yaptim. Ds260 formunu doldururken ssn istemistim. 11 Eylul'de ssn ofise giderek bireysel basvurumu da gerceklestirdim. Bana referans numarasinin oldugu bir bilgilendirme formu vermislerdi. Yarin basvurali 4 hafta oluyor ve hala ssn kartim gelmedi. Numarami ogrenmek icin tekrardan gittigimde de bilgi vermemislerdi. Onumuzdeki hafta tekrardan ssn ofise gidecegim. Bu tarz bir problemle karsilasan oldu mu? Gelmesi gereken surede ssn gelmemesi durumunda nasil bir yol izlemem gerektigi ile ilgili bilgisi olan ve paylasabilen olursa cok sevinirim.
    Tesekkurler

• @Erdoğan-0 SSA ofisine gidip tekrar basvuru yapanlarda boyle bir durum oldugunu okumustum. Tekrar ofise gitmenizi oneririm ama sadece ogrenmek istediginizi belirtirseniz iyi olur.

• @Erdoğan-0 Merhaba eşimle birlikte bizde 4 ekimde Maryland e geldik. SSN numaramızı öğrenmek için gün içerisinde ssn ofisine gideceğiz. Merak ettiğim konu siz 1 aylık sürede çalışabildiniz mi? Evetse nasıl?

• Arkadaşlar Merhaba, 29 ağustos 2023 tarihinde Gc için 220$ ödememi yaptım. 04 Ekim 2023 tarihinde ABD ye giriş yaptım. Green Card veya SSN kartım gelmedi. SSN ofisini aradığımızda Green Cardınız gelmeden SSN alamazsınız dedi. Siz nasıl bir yol izlediniz acaba ? Kart gelmeden SSN no öğrenme şansım var mı?

Benzer Başlıklar

• SSN'imi bilmiyorum, U.S. dışındayım ve vergi beyanı yapmam gerekiyor?

Vergi Sistemi
    7
    0 Oy
    7 İleti
    178 Bakış
    G
    ITIN ile bu problem çözülmez mi
  • Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    468 Bakış
    crazycellsC
    @ALİVELİ, içinde söyledi: Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması Merhaba, ben Türkiye'de ikamet ediyorum. 2017 yılında WAT ile ABD'ye gittim ve döndüm. ABD'ye bu yıl giden arkadaşım benim SSN ile bazı uygulama kayıt yapıp gelir elde etti. Doğacak vergilerden sorumlu olur muyum? Ve yeni pasaportla turist vizesi aldım. ABD giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Teşekkürler. Sayin @ALİVELİ , kendi sosyal guvenlik numaranizi hickimseyle paylasmamalisiniz. Eger sizden baska birinin bu numarayi kullandigini dusunuyorsaniz "identity theft" basvurusu yapmalisiniz. Eger SSN'nizi kullanan kisi vergi borcu yaratip bir de bu vergileri odemezse ilerde basiniza bela olabilir. Eger siz ABD'ye yerlesip bu numarayi kullanmaya devam ederseniz, var olan bu borclar sorun yaratacaktir. ABD'ye giris cikislarda ise herhangi bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. "identity theft" basvurulari konusunda daha ayrintili bilgi icin su kategorideki basliklari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/133/bireysel-ve-siber-güvenlik
  • SSN den önce vergi numarası almış iseniz...

Taşındı Vergi Sistemi
    9
    3 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    S
    Arkadaşlar SSN numaram geldi bir de work permit diye bir şey duyuyorum grenncardlı olarak gelen biri ssn gelince work permite başvurmalı mı ya da bu ikisi aynı şey mi teşekkürler
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k