EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
-
@mesut1905 3 yıl pandemi yaşadık. Beş yıl daha seçim olmayacak. Abd ye talındığınızda çocuğunuz daha yeni yeni anlamlı iletişime girecek cümleler kuruyor olacak. İbb seçimleri 4 yıl önceydi. Şahsen 8 yıldır dv talihliis olmayı bekledim bugün itüyü kazansanız mezun olmanız 5 yıl maaşa zamma 7 yıl var gibi gibi aslında 3 yıl çok kısa bir süre
-
BDV Solutions tüm dünyadan başvuru alıyor şu anda, ondan dolayı 20-30 farklı pozisyon olması normal. EB3vize Türkiye'den, Azerbaycan'dan veya Türklerden başvuru alıyor şu an sadece. Eş zamanlı pozisyonlar açarken ülke kotalarını da hesap etmek zorundalar. Dan dun pozisyon açsanız yığılmadan ve sonradan girenler için süreyi uzatmaktan başka bir işe yaramaz. Sonuçta Türkiye'de yaşıyoruz, emin olun Alabama'ya bile gitseniz 1 yıllığına değer. Sonradan şükredersiniz iyi ki deyip. Şu an zaten Tennessee Pigeon Forge var. Ufak bir tatil kasabası, ilk 1 yıl için gayet iyi. BDV Solutions'ta da Colorado gibi alternatifler var onlar da güzel. Bence fazla seçici olup çok vakit kaybetmeyin, mevcut alternatiflerden neresi daha hoşunuza gidiyorsa yapıştırın.
-
Bence de çok düşünmeyin zaten 1 yıl ben 2-3 bin nüfuslu bi köyü seçtim minesotada yani işin ucuunda ölümüne hamburger yapmak da var bir yıl ama şuan kışın gelen gidenin çok olmadığı bi yerde rahat rahat o süreyi doldurmayı düşünüyorum
-
@emre911 @captain35 mesajlarınız için teşekkür ederim. EB3vize.com Gözde hanımla irtibat halindeyim BDV'de bir diğer seçenek olarak elimde sürekli ilanları takip ediyorum şuan ama benim e2 vizesi planımda var bunun için turist vizesini deneyeceğim olmazsa bu yola gireceğim Kasım ayında o zamana kadar orçun beyler seçenekleri de belki çoğaltır hem. hayırlısı diyorum şuan sadece az daha sabır sabır...
-
Bu başlıktan taşınmanın vakti geldi diye düşünüyorum
Daha derli toplu olması adına bu başlıktaki içerikleri bağımsız bir başlık altında yeniden oluşturdum.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamalarıBu konu başlığına aynı zamanda süreç ile ilgili önemli bilgiler ve teknik terimleri ekledim. Kaydolmak isteyenler için de excel tablosunu oluşturdum ( yazının en altında mevcut)
-
@mesut1905 ben baya görüştüm o şirketle kurucusuyla vs baya iyi ilerliyoduk taki kontratı imzalayana kadar sonrası güven kaybınoldu açıkcası bdv ile yola girdim ben de pahalı ama olsun. Aos daha mantıklı fakat e2 ile iş 100 k yı geçiyor
-
@captain35 tecrübeniz özel değilse paylaşırmısınız
-
Güveninizi kıran ya da sorun yaşadığınız konu nedir tam olarak? Açıklarsanız hem herkes bilgilensin hem de muhatabına srabiliriz bu şekilde. Ben sözleşmede rahatsızlık verecek bir nokta görmedim, BDV'ninkiyle aynı sayılır.
Bizler ve birçok insan bu işe hem para hem de önemli zaman harcamış olacağız. Aynısı BDV ile anlaşanlar için de geçerli. Kötü veya iyi, yaşadığınız tüm önemli tecrübeleri lütfen detaylıca yazın ki herkes bilgilensin ve konu herneyse açıklığa kavuşsun. Bu şekilde yüzeysel kalınca insanları şüpheye düşürüp endişelendirmekten başka bir şeye yaramıyor maalesef.
-
@mesut1905 @emre911 bu düşüncelerimi kendileriyle paylaşmıştım siz de o dialogları burada görebilirsiniz
-
Evet görmüştüm sanırım daha önce. Güven kırıcı bir durum ya da sözleşme aşamasıyla bir ilgisini göremedim. Siz daha çok kurumsal, köklü, ismi ağır basan yabancı bir şirkete güvenmek istemişsiniz gibi duruyor. Bu da normaldir bazı insanlar için, her sektörde olduğu gibi. Fakat hizmet almadığınız yerde bir eksiklik ya da güven kırıcı bir durum olduğunu göstermez.
Eğer ortada gerçek anlamda bir tespit yoksa Eb3vize.com'a güvenle ilgili olarak sadece sözleşme imzalamış ve bu yolda ilerleyen kişiler değerlendirme yaparsa daha sağlıklı olur. Ben kendi adıma iyisiyle kötüsüyle Eb3vize için tüm süreci tüm şeffaflığıyla paylaşacağım. Aynı hassasiyeti ve paylaşımları BDV veya başka sirketlerle anlaşan arkadaşlardan da bekliyoruz.
-
@emre911 Süreç ve BDV konusunda ben de elimden geldiği kadar şeffaf olmaya çalışıyorum. Hatta bir bilgi vereyim. Şirket büyük olduğu ve çok fazla sponsorla anlaşttığı için bazen bundan kaynaklı sorunlar yaşıyorlar. Son birkaç aydır bazı sponsorların çekildiği haberleri var. Bunlar doğal olabilir ama yine de seçici davranmaları ve bir yaptırımı olmalı şeklinde eleştiriler var. 1 yıldan fazla zaman kaybeden insanlar var. Yeni bir sponsora geçiyorlar bu mağdurlar. Böyle sıkıntılar da yaşanabiliyor. Şirket daha büyük ve eski diye süreç mükemmel ilerleyecek diye bir garanti yok, kendimizi bu senaryolara hazır tutmamız lazım.
-
@tufank Aynen burada hangi firma üzerinden ilerlenirse ilerlenilsin. Şeffaf bir şekilde bilgi paylaşılması herkes için ve firmaların da işini daha iyi ve özenli yapması için önemli. Ben de kendi adıma eb3vize.com üzerinden yaptığım başvurunun ilerlemesini tarafsız olarak paylaşacağım. Olasılıklar denizinde yüzüyoruz, umarım sağsalim karaya ulaşırız

-
@emre911 benim güvenimi asış kıran bana verilen cevaptaki tutarsızlık oldu ve devamında cevap gelmemesi sinirlendirdi açıkcası orda karar verdim yolları ayırmaya dediğiniz gibi kişisel tercihler ben sadece eksik hissettiğim için devam etmedin. Sözleşmeyle tek ilgisi isim farklılığı idi
-
Benim konuşmadan anladığım, Dynaxe Workforce - Dynaxe Capital ayrımı sanırım hocam. Burada işin özeti, daha önceden var olan şirket Dynaxe Capital. Adından da anlaşılacağı üzere yatırımcı vizesi EB5 üzerine faaliyet göstermişler daha önceki yıllarda, zaten bu şekilde söylemiş geri dönen arkadaş da. Dynaxe Workforce ise iş gücü, yani EB3 için kurulan şirket. Bu süreçte ve size verilen cevapta bir terslik göremedim ben ama sizin bileceğiniz iş tabii ki.
Ek olarak BDV de olduğu gibi Eb3 un kontratında da Dynaxe in yükümlülükleri aynı. Bu sorumluluklar yerine getirilmezse ABD mahkemeleri sorumlu, hakkınızı aramanızda hiç bir engel yok. Sizi anlıyorum, amatörlük nedeniyle kaybolabilecek zamana takılmışsınız ama benzer durumlar BDV de de oluyor Tufan Bey in dediği gibi.
Umarım en kısa sürede hepimizinki olumlu ilerler şirket bağımsız. Eğer ben süreçte bürokratik veya şirketle alakalı problemler yaşarsam hepsini tek tek yazacağım merak etmeyin.
-
Karar sürecimde EB3 vize ile görüştüm, açıkcası pek ilgi alaka sezemedim, belki o an meşguldü yada müsait değildi yetkili ama en azından ajanda takibi için not alıp ilerde dönüş yapabilirdi, Av Muhammet üzüm bey işe E2 araştırma sürecinde birçok kez görüştüm çok ilgili, yapıcı ve bilgili bir arkadaştı, Eb3 vizenin av sürecini Muhammet bey yürütüyorsa olumlu ama firma daha yeni yeni bu işe giriyor organizasyon sıkıntılarını çözmeleri en azından süreç yönetimlerini daha standartlaştırmaları gerekiyor
-
@caglar_oz Kendi adıma konuşayım belirttiğiniz konuda bir olumsuzluk yaşamadım. Yaşasaydım belki benim de fikrim farklı olabilirdi. Sorduğum detaylı sorulara hep cevap alabildim. Sitesinde sanırım randevu alma özelliği de vardı. Biz birebir yapmıştık görüşmeyi. O şekilde ilerlemenizi öneririm.
-
Her Cuma TSI ile 8 de webinar düzenliyor Orçun Bey 1 saatten aşağı sürmüyor, full soru cevap yapıyor. ABD içinde Gözde Hanım yüzyüze toplantılar yapıyor, zira bu sürece kayıt olanların ya da olmayı düşünenlerin önemli bir kısmı da ABD içerisinde AOS yapanlar. Onun dışında ABD içerisinde yüzyüze veya Türkiye'den telekonferans ile görüşme randevu da veriliyor istediğiniz zamana. Websitesinden, Whatsapp'dan veya Instagram'dan yazdığımda da maks birkaç saat içinde dönülüyor mutlaka. Ben de iletişim ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım hiç.
BDV de ise haftasonları ve Türkiye mesai saatlerinde yanıt verilmiyor, ayrıca her yanıt verildiğinde başka bir danışman dönüş yapabiliyor. Ayrıca İngilizce seviyenizin de oldukça iyi olması lazım, iyi bir soru cevap süreci için. Türkçe bilen hukuki danışmanları yok. İngilizce seviyeniz Tufan bey veya benim gibi C1-C2 düzeyi değilse BDV sizin için zorlayıcı olacaktır.
-
Bu konuda eb3 ile ilk webinara katılan bir birey olarak bir kaç noktanın altını çizmem gerekiyor.
*İlk webinar burdan duyuruldu. Toplantı sürecinde detayları @denizci10 orçun bey anlattı. Sorularımızı yanıtladı. Sonrasında site üzerinden randevu alınıp görüşülebileceğini belirtti.
*Burdaki eb3vize sayfasından defaatle nasıl randevu alınacağını yazdı.
Ben sürecimi bdv ile yürütüyorum ama eb3 ün iletişimlerinde problem yaşamadım. Biz karar verme sürecinde geç kaldığımız için Charleston işine başvuramadık.Eb3 ile başvuranlarda bir avantaj da çoğu hemen hemen aynı zamanda aynı şehirde buluşacak türk arkadaşlar olacak. Küçük şehirde ufak bir diaspora kurmak ilk alışma sürecini rahat geçirmek için faydası olabilir. Tabii bu avantajda olabilir dezavantajda.

Şimdi bildiğim kadarıyla ilk gc alan gözde hanım ilk görüşmeleri yapıp detayları veriyor. İleride daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Bdv ile çalışırken ,iletişimde ,karşılık mesajlaşmalarda saat farkı nedeniyle ilk başlarda zorlandım. Sonrasında bir toplantı yapacağız ama ben daha hazırlanmadım. Toplantıyı sitelerinden randevulaşabiliyorsunuz ve birebir oluyor.
İleride tüm detayları anlatmaya çalışacağım. Kolay gelsin.
@caglar_oz, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
Karar sürecimde EB3 vize ile görüştüm, açıkcası pek ilgi alaka sezemedim, belki o an meşguldü yada müsait değildi yetkili ama en azından ajanda takibi için not alıp ilerde dönüş yapabilirdi, Av Muhammet üzüm bey işe E2 araştırma sürecinde birçok kez görüştüm çok ilgili, yapıcı ve bilgili bir arkadaştı, Eb3 vizenin av sürecini Muhammet bey yürütüyorsa olumlu ama firma daha yeni yeni bu işe giriyor organizasyon sıkıntılarını çözmeleri en azından süreç yönetimlerini daha standartlaştırmaları gerekiyor
-
@emre911 iki şirketin farklı olduğu ve birinin onlarla çalıştığı söylendi o cevapta bne de ikisinin de aynı olduğunu söyledim. Adresin internette bir karşılığı olmadığını söyledim. İlgi alaka olmadığını söyleyemem kesinlikle orcun beyle hep iletişime geçtik fakat ben bu eksileri gördüm. Yani ofise çay içme muhabbeti geçiyor çoğu yerde fakat ofis yok adres floridada bir posta kutusu ilgililerden biri texasta diğeri californiada yaşıyor. Her şey legal normal ve güvenli olabilir işleri haklarıyla danyapıyor olabilirler kimseyi itham etmiyorum belki 2 yıl sonra boşa 7 bin fazla vermişim dicem ama açıklama eksikliği ve benim öğrendiğim bilgiler üstüne bir amerikalıyla konuşmuş olmam bu dyxan frimasının kurucularından biriyle, bunlar benim güvenimi kırdı kazanın bak para atıcam dedim cevap dahi yazmadı bu siteyle ilgilenen arkadaş. Çalışanlar da net değil isim yok. Bdv de ya da eb3 work var new yorkda jhon onlarda her şey açık isimler adresler görseller net. Ondna dolayı vazgeçtim yoksa tabi vatandaşımız kazansın yeni girişim aynı dili konuştuğum insanla iletişime geçeyim gittiğim yerde hep kendi insanımız olsun beraber çalışalım isterim ama malesef olmadı olsun her şeyin hayırlısı
-
@caglar_oz Ben hem bdv hem de eb3vize ile sürece karar verme aşasında oldukça sık iletişim kurdum. 2 firmaya da ulaşma anlamında bir problem yaşamadım açıkcası. İlgi noktasında nasıl bir şey bekliyorsunuz ben onu bilmiyorum ama genel olarak proje anlatımı için bir çerçeve çiziliyor sonrasında soru cevap şeklinde ne sorsak cevabını aldık(2 firma için de böyleydi).
Ben tüm bilgiler ışığında eb3vize.com ile ilerleme kararı aldım.
Ayrıca eb3vize cumaları webinar toplu soru cevap yapıyor. Geçenlerde İstanbul'dakiler için bir buluşma organize edildi Kollektif House' da Gözde hanım süreç ile ilgili tüm soruları cevapladı. Belki tekrar edilir bu durum yüz yüze görüşmek isteyenler için.
Bunlara ek olarak e mail veya panelden istediğiniz zaman online görüşme talep edebiliyorsunuz.
Hatta şuan süreç içerisindeki herkesin kaynaşması adına bir topluluk portalı kuruldu, eski facebook gibi tatlı bir panel
birlikte çalışacağımız arkadaşlarımız ile tanışıyoruz şuan.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum