EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
-
@mesut1905 Atlanta, GA. şurada paylaşmıştım: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2375/eb-3c-ew-green-card-süreci-danışmanlığı-konusunda-sorular-ve-uyarılar/220?_=1695215279470
Depo işlerini de özel olarak sorun. "warehouse" olarak uygun iş var mı diye. genelde listeye eklenmiyor veya eklenince çabuk doluyor kotaları.
Şu an yayında olan "Packer in Charlotte" işi var. biraz daha farklı bir ama paketleme işi.
-
T tufank bu başlıktan bahsetti
-
@mesut1905 diyalog açısından ingilizce şart olacak. hem vize görüşmesi için size bilgi aktaracak Argo firması da tamamen ingilizce konuşuyor. Bir şekilde bu dil işini çözmeniz lazım gitmeden önce. İngilizce olmadan çalışmak da zor bazı işlerde. Süreci daha kolay yönetmek için dilerseniz yerli firma olan eb3vize ile de ilerleyebilirsiniz.
-
@tufank evet dil şuan sorun özellikle BDV iletişimi konusunda eşim benden daha iyi ve şuan baya geliştiriyor kendisini online eğitimlerle bende 3 sene boyunca dil okulu online eğitim vs derken bir seviyeye gelirim diye düşünüyorum o seviye ile 1 sene boyunca orada çalışırken de bana katacağı dil tecrübesi ile hayatta kalabilecek kadar dilimi geliştirmiş olurum. argo firması ile yapılacak görüşmeye bir arkadaşımla beraber girerek tercüman yardımı almayı düşünüyorum. Orçun beylerle de görüştüm çok iyi niyetliler evet ama yolun başında olmaları tüm süreçlerin daha yeni oluşu zaten riskin yüksek olduğu ve sürecin bu kadar uzun olduğu bir planda bana uygun gelmedi
-
@serel siz nereye başvurmuştunuz ?
-
@mesut1905, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
@tufank evet dil şuan sorun özellikle BDV iletişimi konusunda eşim benden daha iyi ve şuan baya geliştiriyor kendisini online eğitimlerle bende 3 sene boyunca dil okulu online eğitim vs derken bir seviyeye gelirim diye düşünüyorum o seviye ile 1 sene boyunca orada çalışırken de bana katacağı dil tecrübesi ile hayatta kalabilecek kadar dilimi geliştirmiş olurum. argo firması ile yapılacak görüşmeye bir arkadaşımla beraber girerek tercüman yardımı almayı düşünüyorum. Orçun beylerle de görüştüm çok iyi niyetliler evet ama yolun başında olmaları tüm süreçlerin daha yeni oluşu zaten riskin yüksek olduğu ve sürecin bu kadar uzun olduğu bir planda bana uygun gelmedi
EB3vize'de de USCIS'den sonrasını Muhammed Üzüm (Grape Law Firm) yönetecek. Kendisi en yüksek oranlı kabul aldıran ve en tecrübeli göçmen avukatlarından birisi. Yıllardır takip ediyorum kendisini. Açıkçası o işin içinde olmasa ben de BDV düşünüyordum. BDV Solutions biraz daha kurumsal, çeşitli ve farklı avukatlarla çalışıyorlar. Çalıştıkları bazı avukatlarla ilgili çok fazla şikayet geri bildirimi okudum. Evet BDV Solutions ne yapıp edip telafi ediyor ama iş aylarca ya da yıllarca da uzayabiliyor. O yüzden avukatlık süreçleri anlamında EB3 de iyi denebilir, tecrübesizlik durumu yok. Merak edenler için ek bilgi olarak dursun.
-
@emre911 doğrudur iş ilanları sonrasını avukatlar ve muhasebeciler yönetiyor sanırım bu yüzden avukatın iyi olması önemli. Muhammed Bey'e ulaşmak istediğimde ofislerinden bir avukat arkadaşla görüşmüştüm e2 için bana yaklaşımları çok maddiyatçı geldi daha benim projemi planımı tam olarak anlamadan hemen peşinat derdine düştü ben orada çok soğudum hatta ara ara hala mesaj atıp ödemeyi yaptınız mı sözleşmeyi imzaladınız mı vs diye soruyordu bende kendisine vizemi aldıktan sonra devam edelim dedim.
EB3vize.com ile anlaşmaları ve oradaki hizmetleri nasıldır bilmiyorum ama bu yaklaşımdalarsa yine sadece maddiyatsa gaye kurumsal firmayı tercih ederim. -
E2 yatırımcı vizesi sonuçta, maddiyatçı yaklaşılması normal, bizimki harranlı ırgat vizesi olduğundan destek oluyorlar sağolsun 😄
Şaka bir yana, ben kendisine gerek instagram, gerek mail yoluyla ne sorduysam cevabını aldım diyebilirim, hiçbir talepleri olmadı. Ayrıca önemli olan maddiyat değil, zaten sürecin ücretini ödeyeceğiz her halükarda. Benim için önemli olan prestij, ulaşılabilirlik, hukuki olarak Türkçe'ye hakimiyet, tecrübe ve olumlu referanslar. Bunların hepsi mevcut olan 2-3 Türk kökenli avukatlık ofisi var sadece.
BDV'de sorun yaşayan, negatif geri bildirim yapanların büyük çoğunluğu ya avukatla ilgili problem yaşamış, ya ulaşılabilirlikle ya da bazı işverenlerin ufak ölçekli olması sebebiyle pozisyonlarla ilgili yaşanan sorunlar ve gecikmelerle. Eb3vize yeni olmasına rağmen çatı şirketi Dynaxe Capital - Workforce'un anlaştığı şirketler oldukça büyük. Bizim yazıldığımız Charleston daki Wendy's zincirinin (franchise) ülke çapında 3.000 den fazla çalışanı var. Muhtemelen McDonald's zincirinin de benzer şekildedir. Yani pozisyonla-işverenle ilgili sorun yaşama ihtimali düşük. Avukat olarak Muhammed Bey in kanalı,sayfaları ve Google sayfasında hiç kötü yorumu yok. İletişim olarak da 6 saati aşkın cevap alamadığım olmadı, BDV bazen günler sonra dönüyor. O yüzden söylediğiniz gibi ekstra bir risk yok. Fiyat da 10.000 dolar kadar fark ediyor. Düşünen arkadaşlar ikisini de iyi incelesin değerlendirsin tabi kendi şartlarına göre.
-
@selamibasaran Spartanburg/ South Carolina depo işi
-
@emre911 ayrıca wendys charleston francaise firması finansal büyüklük açısından 150 milyonla 175 milyon dolar arasında olarak top 200 sıralamasında ilk yüze girmiş.
-
DV lottery kazananları için oluşturulan tabloya benzer bir tabloyu EB3 other workers kategorisi için de oluşturulabiliriz. Hem kişi sayısını görmüş oluruz hem de lokasyon olarak kim nerede öğrenmiş oluruz. Uygun bir vakitte google forms üzerinde oluşturup kayıt linkini paylaşacağım, dileyen kişiler katılabilir.
-
@tufank Çok iyi fikir. Takipteyim katılacağım ben.
-
@tufank Mantıklı, lokal olarak forum içi böyle bir şey yapılabilir. https://www.trackitt.com/ var ama lokalden takip etmek daha mantıklı olur. Belki bizden sonra girenler için de faydalı olur.
-
Taze düşmüş. Arnavutluk konsolosluk süreçli. Auditli toplam 3,5 Yıl.

Bu da Brezilya :) 2 yıl. Auditsiz :) Darısı başımıza.

-
@emre911 Merak edenler için Muhammed Bey'in NY baro kaydı :) Sicil temiz :)

-
Aynen. Kendisi elinden geleni yapacaktır şüphem yok. İnşallah kaza, bela, sağlık problemi, pandemi, savaş vs olmaz da bir an önce vakit geçer gitmek kısmet olur hepimizin.
-
@tufank bu faydalı olur. Toplam kaç başvuran var ,lc tarihleri ve gideceği yer vs kaç kişi var ailede görmüş oluruz. Ben katılırım.
-
-
@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
DV lottery kazananları için oluşturulan tabloya benzer bir tabloyu EB3 other workers kategorisi için de oluşturulabiliriz. Hem kişi sayısını görmüş oluruz hem de lokasyon olarak kim nerede öğrenmiş oluruz. Uygun bir vakitte google forms üzerinde oluşturup kayıt linkini paylaşacağım, dileyen kişiler katılabilir.
çok iyi olur eline sağlık şimdiden
-
@mesut1905 Anlattıkları kadarı ile bunun nedeni genelde büyük (min.100 çalışanı olan) franchising firmaları ile çalışmaları. Bu bir yerde audit bakımından da LC'de dosya bazlı auditlerin veya redlerin azalmasına neden oluyor. Yani akraba şirketi veya küçük ölçekli firmalara nazaran bir artı olduğunu söylüyorlar. BDV'nin Facebook sayfasına bakıyorum arada. Orada da LC onaylanmaması ile alakalı çok şikayet gördüm. Sanırım bunun sponsor olan firmanın büyüklüğü veya mali durumu ile alakası var. Umarım hiç birimizin başına gelmez böyle bir durum. En az 6 ay fark yaratıyor audit.
-
@mesut1905 hiç bir şekilde indirim yapılmıyor cp den aos a geçerseniz ücrette indirim olmuyor ödeme yöntemini de değiştiremiyorsunuz şehirlere takılmayın türkiyede yaşıyoruz hele istanbuldaysanız daha tehlikeli çok az yer var her gün random insan öldürüyolar bdv deki çoğuniş küçük kasabalarda orda eve hırsız girde akşam ana habere çıkartıyolar yaşam giderlerine bakmak en mantıklısı o da ne kadar saatlik ğcret artarsa vergiler ve masraflar fazla demek basit hesapla fb marketplaceden bakabilirsiniz ne nerne ne kadara sarılıyor diye çok düşünmeyin bence ve lc filling date önemli approve deği
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum