Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185
  • ⭐⭐

Zengin kalantorlara cıktıgı gibi yirmiki yasında çulsuza da çiktigini tecrübe ettim.o yüzden umut etmeye direniyorum.

• @calibraturbo yapcak bişey yok keşke 300 veya 500 $ gibi başvuru ücreti olsa gerçekten gitmek isteyenler başvurur o zaman bizler gibi

• Almanya hususun da ben de ekleme yapayım, geçtiğimiz ay 5 Yıllık bir Vize aldım Almanya dan, çalıştığım Şirket Alman, kendim Avusturya doğumluyum, Almanya gidip yaşanacak yer değil arkadaşlar, uzaklaşmak istediklerinizin beteri orada, Sistem süper her şey güzel ama Türk olarak çok sıkıntı yaşanılan bir yer Mutlu olunamaz yada ben Mutlu olmam orada yaşamaktan, Irkçılık tavan yapmış durum da, hep kendinizi kanıtlamak zorundasınız, benim şu an tek Planım Amerika yada Kanada, gerçi Kanada için ne bir araştırma nede başvuru yaptım, son olarak Avrupa yaşanacak yer değil benden söylemesi.

• @kirgizhan DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Almanya hususun da ben de ekleme yapayım, geçtiğimiz ay 5 Yıllık bir Vize aldım Almanya dan, çalıştığım Şirket Alman, kendim Avusturya doğumluyum, Almanya gidip yaşanacak yer değil arkadaşlar, uzaklaşmak istediklerinizin beteri orada, Sistem süper her şey güzel ama Türk olarak çok sıkıntı yaşanılan bir yer Mutlu olunamaz yada ben Mutlu olmam orada yaşamaktan, Irkçılık tavan yapmış durum da, hep kendinizi kanıtlamak zorundasınız, benim şu an tek Planım Amerika yada Kanada, gerçi Kanada için ne bir araştırma nede başvuru yaptım, son olarak Avrupa yaşanacak yer değil benden söylemesi.

@kirgizhan Bu konu hakkında çok fazla arkadaşımdan aynı görüşleri aldım Almanya konusunda herkes aşırı ırkçılıktan bahsediyor. ABD hakkında forum arkadaşlarımızın sadece birisinden ırkçılık hakkında duyum aldım. Birçok arkadaşımız ABD konusunda ırkçılığın olmadığını söylüyor. Bu konu aslında her Türk için önemli bir konu ama ben bir çok ülkeye göre ABD de ırkçıklık çok ciddi boyutta olacagını düşünüyorum.

• @barış Amerika da Siyahlara ve Meksikalılara yönelik bir Irkçılık olabilir ama Almanya da inanın çok daha fazla nüfusa oranla, Almanya ile Avusturyayı kıyaslarsak Avusturyalılar doğuştan Irkçı ve Türk düşmanı, Amerika da Irkçılık bu Ülkelere kıyasla çok hafif kalacaktır, bazen haksız da sayılmazlar, Kumarhaneler Türk dolu, her Türk Vatandaşını daha üstte görmek ister ama Almanya da maalesef böyle değil.

• @kirgizhan amcam (öz amcam babamın kardeşi) üniversite okumak için gittiği avusturyadan hiç dönmedi, yengem Avusturyalı. Amcamın en yakın dostları Avusturyalı. Rahmetli babaannem yıllar boyu senesinin 4 ayını orda geçirdi. Hiçbirinden bu bahsettiğiniz yönde bir yorum duymadım.

Irkçı insan heryerde olabilir ama bir kesimi olduğu gibi suçlamak doğru değil bence.

Tüm genellemeler gibi bu genelleme de yanlıştır. Sözünü hatırlatmak isterim :)

• @volkanu Bende Avusturya doğumluyum, Irkçılığın dibini Avusturya da okurken yaşamış birisiyim, çocukken Avusturyalı arkadaşlarımızın evine gittiğimiz de Adolf Hitlerin Resimleri duvarda asılı olanlar vardı, yani sana burada hikaye anlatmıyorum kıyaslama yapıyorum.

• @kirgizhan ben SİZe hikaye anlatıyorsunuz demedim zaten. Genelleme yapmak yanlış bence dedim.
    Irkçılık heryerde var, Türkiye çok mu masum bu konuda mesela? "Anladıysam Arap olayım" diye bir deyişimiz var ve bunun ırkçı bir söylem olduğunun bile farkında değiliz.

• @volkanu DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@kirgizhan ben SİZe hikaye anlatıyorsunuz demedim zaten. Genelleme yapmak yanlış bence dedim.
    Irkçılık heryerde var, Türkiye çok mu masum bu konuda mesela? "Anladıysam Arap olayım" diye bir deyişimiz var ve bunun ırkçı bir söylem olduğunun bile farkında değiliz.

Irkçılığın olmadığı bir Dünya yok, bizde de var dediğin gibi, ama kendi yaşadıklarım dan örnek verdim, elbette bana şu an gittiğim de kimse bir şey demiyor ama Amerika ile kıyaslarsak ABD daha huzurlu olunacak bir yer orası kesin, ama şunu da unutmamak gerek, İnsan yaşadığı yere uyum sağlayabilmeli, bunu yapamayan kişi kendi memleketindeki gibi yaşamaya devam ederse orada Irkçılık yükselir buda gayet normal bana göre.

• ⭐⭐

Arkadaslar ben dogustan Almanya kafalı birisiyim yani mentalkodlarım oranın yaşamını hala ideal yaşam ve ortam olarak algılıyor. Orada bira içsen domuz yesen adam geliyor a sen türk degilmisin neden içiyorsun sen normalde basını örtüyorsun buraya gelince acıyorsunuz burda rahatsınız gibi muameleler oluyor. Gozunun ustunde neden kaş var gibisinden. Kanadaya gittim bir hafta durdum. Bir haftanın sonunda sanki oralı hissettim. Ama almanya öyle degil ,insanları atsak nizam düzen doga cevre olarak gene almanya derim. Yasamak için de almanya derim. Fakat alman degilim o yüzden Kuzey amerika kıtasını secerim.Almanya dıbındekı ''Beyaz hristiyan' elit'' ingiltere ve fransayı bile bombalamıs Hollandayı ısgal etmis.. Karakafa türk vb tabiki nefret eder..Fakat tum bunların hayran oldugu bir ülke var o da amerika. Almanyaya gidin Amerikan stili patates kzartması, amerikan oturma grubu sofa vb heryerde amerikan bayraklari görürsünüz. Klasik araba fuarlarında kadınlar 1950 marlyn monroesi gibi giyinir. Gördüklerimi söylüyorum...Alman kızları amerikan askerlerinin gittigi diskolar önünde kuyruk olur....Ayrica almanyada oturacagınız ev merkezi bir sehirde yasiyosanız ufacık tefecik biryer olur. Arabanızı koymanız bile problem..Genis ferah yayvan özgür bir sitil almanyada yok..Bu yuzden benim amacım amerikada 5 6 sene yasayıp keyif ve kafa dinlemek icin avrupaya gitmek olur.Kanada için düşünenlere söyleyim inanılmaz anormal nemlı soguk ve beslenme olayı çok sakat.Suan ankara gece iki pencerem açık ve üstümde tişört var böyle biri olmama ragmen... Ayrıca Hayatınız tım hortonsdakı suslu renklı kanserojen gıdalar. baska bısey yok.Ama ınsanları almanyaya yetmişbes basar. yada bana öyle geldi,yada yuzume gulup arkamdan dolap cevireceklerdi bilmem.Ayrıca arkadaslar almanyada kronik sosyal gerilim var. Alman almana -Alman imigranta düşman oldugu durumlar çok yasanıyor diliniz varsa açın okuyun. Ayrıca tüm medya sosyal medya bu multecilerin hincini tümüyle almaktan yani 60 70 yıldır gelmiş olan tüm herkesle onları ülkeden kazımaktan yana bu yüzden mültecilere genelde refügee degilde imigrant diyolar. Yani oraya calısmaya gitmis kafalıyla aynı klasmana koyuyolar.

• ⭐⭐

@calibraturbo DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Arkadaslar ben dogustan Almanya kafalı birisiyim yani mentalkodlarım oranın yaşamını hala ideal yaşam ve ortam olarak algılıyor. Orada bira içsen domuz yesen adam geliyor a sen türk degilmisin neden içiyorsun sen normalde basını örtüyorsun buraya gelince acıyorsunuz burda rahatsınız gibi muameleler oluyor. Gozunun ustunde neden kaş var gibisinden. Kanadaya gittim bir hafta durdum. Bir haftanın sonunda sanki oralı hissettim. Ama almanya öyle degil ,insanları atsak nizam düzen doga cevre olarak gene almanya derim. Yasamak için de almanya derim. Fakat alman degilim o yüzden Kuzey amerika kıtasını secerim.Almanya dıbındekı ''Beyaz hristiyan' elit'' ingiltere ve fransayı bile bombalamıs Hollandayı ısgal etmis.. Karakafa türk vb tabiki nefret eder..Fakat tum bunların hayran oldugu bir ülke var o da amerika. Almanyaya gidin Amerikan stili patates kzartması, amerikan oturma grubu sofa vb heryerde amerikan bayraklari görürsünüz. Klasik araba fuarlarında kadınlar 1950 marlyn monroesi gibi giyinir. Gördüklerimi söylüyorum...Alman kızları amerikan askerlerinin gittigi diskolar önünde kuyruk olur....Ayrica almanyada oturacagınız ev merkezi bir sehirde yasiyosanız ufacık tefecik biryer olur. Arabanızı koymanız bile problem..Genis ferah yayvan özgür bir sitil almanyada yok..Bu yuzden benim amacım amerikada 5 6 sene yasayıp keyif ve kafa dinlemek icin avrupaya gitmek olur.Kanada için düşünenlere söyleyim inanılmaz anormal nemlı soguk ve beslenme olayı çok sakat.Suan ankara gece iki pencerem açık ve üstümde tişört var böyle biri olmama ragmen... Ayrıca Hayatınız tım hortonsdakı suslu renklı kanserojen gıdalar. baska bısey yok.Ama ınsanları almanyaya yetmişbes basar. yada bana öyle geldi,yada yuzume gulup arkamdan dolap cevireceklerdi bilmem.Ayrıca arkadaslar almanyada kronik sosyal gerilim var. Alman almana -Alman imigranta düşman oldugu durumlar çok yasanıyor diliniz varsa açın okuyun. Ayrıca tüm medya sosyal medya bu multecilerin hincini tümüyle almaktan yani 60 70 yıldır gelmiş olan tüm herkesle onları ülkeden kazımaktan yana bu yüzden mültecilere genelde refügee degilde imigrant diyolar. Yani oraya calısmaya gitmis kafalıyla aynı klasmana koyuyolar.

Bu anlattıklarınızı okurken aklımdan serbest çağrışımla geçenler... Der Untergang... Berlin Syndrome... "Kartel... Yabancısın diye seni ezemesinler..." Almanya'da bir süre bulundum, iyi zamanlar geçirdim ve sevdim de, ama orada yaşamak fikrini düşündüğümde yakın geçmişi ve yeniden yükselme belirtileri gösteren belirli akımlar beni ürkütmüyor desem yalan olmaz.

Neyse ben en iyisi gidip bir das Boot izleyeyim. Özledim.

• @Kirgizhan Duvarda adolf hitleri resmi olması o ınsanları ırkçı mı yapıyor anlamadım (Adolf Hitler Avusturya Braunau doğumlu) ırkçı olsalar seni evini almazlardı yanlış düşünüyorsun dediğin kadar ırkçılık yok avrupada

• @saulgoodman Almanya'da yaşamak veya çalışmak bana hep uzak ve soğuk gelmiştir. O yüzden bazı yazılanlara çekimser kalacağım, Das Boot dışında:)) Hakikaten güzel ve özlenen bir film:))

• @eres-boss DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@Kirgizhan Duvarda adolf hitleri resmi olması o ınsanları ırkçı mı yapıyor anlamadım (Adolf Hitler Avusturya Braunau doğumlu) ırkçı olsalar seni evini almazlardı yanlış düşünüyorsun dediğin kadar ırkçılık yok avrupada

Bakın Arkadaşlar başımdan geçmiş bir olay anlatacağım size, Avusturya da Ortaöğretim deyken (Hauptschule) Okul müdürü bir gün derste Türklerden konu açılınca Türk kadınları yıkanmadığı için başörtüsü takıyorlar dedi, ben o dönem bu söylemine tepki gösterdim, halbuki ne Annem nede Ablalarım türban takıyorlardı, bu olaya Şahit olan Türk çocukları da bana destek oldular, olayı Babama anlattığım da Babam çok sinirlendi ve Müdürü dava etmek istedi, sınıf Arkadaşlarımın Ailelerine Babamla birlikte gittik ve bize destek olmalarını dava edeceğimizi söyledik, bu Ailelerin için de bölgemizdeki Caminin fahri İmamı da vardı, Aileler bizim burada bir yaşantımız var biz destekleriz ama Şahit olmayız dediler, bu Babama çok dokundu, Okul Müdürü evimize Türkçe öğretmenini ve diğer Öğretmenleri özür dilemek için gönderdi sırf Şikayetçi olmayalım diye, duvarlarımıza "Türken Raus" diye yazılar yazılır 18-20 yaşında dazlaklar yol köşelerin de Türk dövmek için beklediği olurdu (başarılı olamazlardı), ben bu olaylardan sonra Babama Türkiye ye dönmek istediğimi söyledim ve döndüm, şimdi Almanya ya gidip geliyorum, hatta Haftaya yine Almanya da olacağım, Almanlar ile Avusturyalıları kıyaslarsam Almanlar daha hoşgörülü.

Ben benim başıma gelmiş bir olaydan yola çıkarak bunu söyledim sağdan soldan duyduklarıma göre karar vermedim, çok Alman ve Avusturyalı arkadaşım var benim bu olaylar karşısın da onlara duyduğum bir kin ve nefret yok, kızgınlığım da yok kızgınlığım birlikte hareket edemeyen Türk topluluğuna, orada doğup Almanca öğrenmemeleri Sosyal hayata dahil olmamalarına.

• kendi bayrağının altında yaşamıyorsan ırkçılık gibi olayları çok dert etmemek lazım.siyasilerin en hoşuna gittiği şeydir milliyetçilik ve bunu oy için kullanırlar.
    Türkiye de yok mu ırkçılık hemde alası var ya sev ya terk et diyenlerin alkışlandığı bir ülke burası.ırkı mezhebi yüzünden evliliklerin engellendiği şivesinden dolayı dalga geçildiği bir ülkede yaşadığımızı unutmayalım.muhacir köyü mahallesi damgasının vurulduğu şehirlilerin onlar buranın yerlisi değil gibi sınıflara etiketler vurmayı çok severiz.hemşeriçilk mehzepçilik ümmetçilik ırkçılık bunlar yüz yıllardır var ve var olacaktır.yaşadağınız ülkede hakkınızı arayabiliyor musunuz adalet hukuk var mı asıl önemli olan.

• ⭐⭐

@birumut DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

kendi bayrağının altında yaşamıyorsan ırkçılık gibi olayları çok dert etmemek lazım.siyasilerin en hoşuna gittiği şeydir milliyetçilik ve bunu oy için kullanırlar.
    Türkiye de yok mu ırkçılık hemde alası var ya sev ya terk et diyenlerin alkışlandığı bir ülke burası.ırkı mezhebi yüzünden evliliklerin engellendiği şivesinden dolayı dalga geçildiği bir ülkede yaşadığımızı unutmayalım.muhacir köyü mahallesi damgasının vurulduğu şehirlilerin onlar buranın yerlisi değil gibi sınıflara etiketler vurmayı çok severiz.hemşeriçilk mehzepçilik ümmetçilik ırkçılık bunlar yüz yıllardır var ve var olacaktır.yaşadağınız ülkede hakkınızı arayabiliyor musunuz adalet hukuk var mı asıl önemli olan.

"Hemşerim memleket nire?
    Bu dünya benim memleket"

Barış Abi'yi özlemle anmadan edemedim. Ruhu şad olsun.

• ⭐⭐

Irkçılık her yerde var maalesef. Zaten bunu kabul ederek başka bir ülkeye yerleşmek istiyorum. Türkiye'nin çekilecek yani kalmadı çünkü. Ülkede ekonomiden tut eğitim sistemine adalete kadar her şey çöktü.

Türkiye'de de mesela azıcık Türkçe'n bozuk olsun, nereli olduğunu sorarlar. Karadenizliysen laz deyip geri zekalı muamelesi yaparlar, doğulu/Kürt kökenliysen terörist muamelesi görürsün Rum ya da Ermeniysen insanlar yüzüne güler ama arkandan sana dediğini bırakmaz. Saçma sorularla muhatap olur durursun.

• @chromium Ben Çorumluyum "bu arada Çorumlulara selam" dogma büyüme Ankara'da yaşıyorum gençlik yıllarında Kızılay da arkadaşlarla gezerken polis kimlik kontrolü için bizleri durdurdu arkadaşlar Ankaralı senin ne işin var burada Çorum'lusun dedi doğma büyüme Ankara doğumlu olduğumu söyledim olabilir gidin memleketinizde yaşayın demişti hiç unutmadığım saçma sapan bir tecrübe :)))))))))))

• Trump Reyis sesimizi duydu

yazıyooor yazıyooor göçmenlik için 50 dolar vermeyen başvuramayacak :)

Tabi Greencard için mi yoksa direkt Amerikadakiler için mi çok ta anlaşılır değil.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/trump-yonetimi-gocmenlik-basvurusu-icin-50-dolar-isteyecek-41046432

• @tanti Bence süper bir haber, eğer GC başvurusu için geçerli olursa.

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2020 Mahkeme Sonucu

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    596 Bakış
    crazycellsC
    Mahkeme bilgileri ve surecleri su basliklarda paylasildigindan, bu konuda yeni baslik acmamiza gerek yok: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/topic/3519/trump-ın-göçmenlik-ve-çalışma-vizelerini-yıl-sonuna-kadar-durdurma-kararı-haziran-2020 Zaten bu basliklarin su anki tek amaci devam eden DV2020 davasi...
  • Türkmenistandan DV2020 talihlisiyim, başvura bilyormiyim

26
    0 Oy
    26 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @Munisbek-Babayew, içinde söyledi: Türkmenistandan DV2020 talihlisiyim, başvura bilyormiyim @muratozbek_91 meraba murat bey sizinle görişebilirmim cevap almak icin sorunuzu foruma yazmaniz gerekiyor.
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k