EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
-
@ırmakikra evet çok haklısınız. En azından bir plan çerçevesinde ilerlemek insanı motive ediyor, buna göre hazırlık yapabiliyoruz. DV lottery’i kazanmak elbette çok güzel ve büyük bir şans ama sadece buna bel bağlamak hayal kırıklığı yaratabilir. Bizim de kızımız bu sene ilkokul 2. sınıfa başladı. Ortaokulu ABD de okuması hayalimiz. Zaten bütün bu çabamızda en çok onun için. Ve elbette huzurlu bir yaşam için.. siyasi gündemden ve ülkedeki absürtlüklerden bıktık artık..
-
@tufank haklisiniz aynı ümitler içerisindeyiz, ABD yerleşmek maddi , manevi, mental ve fiziksel olarak hazırlık gerektirdigini düşünüyorum, herkes maddi boyutunu düşünüyor ama özellikle size muhtaç bir aileniz çocuklarınız varsa sağlığınıza kilonuza da dikkat etmeniz gerektiğini düşünüyorum çünkü orda yaşayacağınız bir sağlık sorunu herşeyi alt üst edebilir, umarım hersey herkesin gönlüne göre olur, ama eb3 C Trde olanlar için endogru karar bı kere su bile güzel en sonunda ne olursa olsun ds260 i dolduracaksin! Bence olur ama cesaretli insanların kazanabileceği bir vize
-
Çok haklısınız. Biz bundan dolayı eşim üzerinden yazıldık ki ben gider gitmez kendi işimi yapabileyim, yüksek kazanç elde edebilelim diye. Zaten iki kişi çalışmadan mental olarak yorucu ve çok zorlu olabilir. O yüzden iyi planlamak ve biraz zamana yaymak çoğu kişi ya da aile için çok önemli.
-
Çekiliş ile GC süreci yakalamak çok zor. İhtimaller her sene giderek azalıyor. Eb3 seçmemdeki asıl neden daha doğrusu göç etmek istememdeki asıl sebep herkes gibi çocuklarıma güzel bir gelecek hazırlamak. Bana göre turist ile gidip orda düzen kurmak çocuklu aileler için daha zor ve tahminim en az Eb3 maliyeti kadar maliyet çıkar. Yazdığınız gibi önümüzde en az 2 sene olduğu için hem kendim,hem eşim ve hem çocuklar bu sürece beraberce hazırlanacağız. Eksik yönlerimizi kuvvetlendireceğiz (ingilizce gibi), ve gerekirse bir kaç ek yetenek daha ekleyeceğiz(kendi adıma merakımda olduğu için ekmek ve pasta vs kursları). Aslında ilk başta eşim üzerinden başvurmak istiyorduk,fakat çocuklar ufak olduğu için kısmen zor olacağını düşündük ve kendimi ateşe attım. 🙂
Türkiyede kendi işim olduğu için mesaisiz çalışıyorum. Aslında çokta rahatım. Ama gelecekte ( hemde en az 3-5 sene içerisinde) Türkiyenin çok iyi olmayacağını düşündüğümden bu yola girdim zaten. Bana yıllar sonra hemde vardiyalı çalışmak çok zor gelecek ama askerlik gibi 1 sene şafak sayarak dayanacağız. Belki iş çıkışları başka işlerde yapmak gerekecek. Ama sonunda tüm ümidim odur ki güzel bir gelecek kuracağız,huzur bulacağız.
Selamlar. Saygılar.@ırmakikra, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
Merhaba , yeni bir hayat kurmak için yeni bir gelecek vs 3 yıl 4 yıl bence az bile, insanlar 6 yıl tıp okuyor yetmiyor 6 yıl uzmanlığını stajı vs 13 14 yıl sonra kendine gelecek kurabiliyor oda ülke şartlarında malum seviye! Vasıfsız işçi ve ,3 _4 yıl bekleme normal hem yeni hayatınız için bunu hazirlik süreci olarak kullanabilirsiniz , mesela büyük kizim 10 yaşında diş teli tedavisine burada başladım çünkü ABD bu işlerin çok pahalı olduğunu biliyorum bunun gibi? Ve en önemlisi maddi ve dil hazırlığı ,aslında eb3 sizi oraya hazırlıyor lotodan çıkan greencard ta insanlar sudan çıkmış balık gibi olabilir, ama eb3 öyle değil hem mental hem ordada azda olsa bir geliriniz olacak kötü para değil 2800 k en azından ev kirası ve faturaları karşılayabilir , büyük ihtimalle ufak kasabada olacağı için ev kirasida 1200 1300 k olacaktır para yeterli bile olur , ayrıca ABD de kurumsal bir yerde çalışan olmak banka ve kredi skorundada büyük avantaj , eb3 iyidir , aslında bir çok e2 yapıp eb3 dönenler Trden yapıldığını bilseydik pismaniz e2 ye bu kadar para harcamazdik diyorlar dimi buda bir avantaj!
-
@selamibasaran merhaba , turist vizesi ile zaten statü değiştirmeden eb3 yapılamıyor , e2 yapmanız gerekiyor onunda maliyeti en az 80k dolar civarı ve eb3 orda olunduğu için 22,5 k ve turist olarak gittiginizde e2 ye hemen basvuramazsiniz hangi ara geldinde işyeri açmaya karar verdin gibi bir izlenim oluşuyor en az 3 /4 ay cepten yemeyi düşünürsek 20k dolar civarı çok mesakatli bir yol,dediğiniz gibi burda kurulu düzeni olanlara bizler gibi en mantıklı seçenek inşallah herkesin gönlüne göre olur ne diyelim , aslında bilmiyorun sponsorunuz hangi firma fastfood sektöründe 1 yıl çalışmak dil gelişiminde ve adaptasyon olmada çok faydalı olacağını düşünüyorum,
-
Bu ileti silindi! -
@selamibasaran tam olarak biz de burda geçirdiğimiz zamanı verimli bir şekilde kullanmak istiyoruz. aklımızda orada işimize yarayacak bir meslek edinebileceğimiz sertifika alabileceğimiz bir eğitim bulmak var ama küçük bir yerde yaşıyoruz çok mümkün görünmüyor. Online olarak bişeyler bakıyoruz ama pek bişey de bulamadık aklımıza yatan... bir de atıyorum halk eğitmden aldığım pastacılık belgesi orda işime yarayacak mı ? Sorusuna cevap bulamıyoruz 🤷♀️ araştırmamız devam ediyor güzel bir şey çıkarsa burda yazarım. Böyle bir uğraş içinde olanlarınız varsa bizimle de paylaşırsa çok güzel olurdu aslında...
-
Youtube de ilkay zamanın sürekli teklam yaptığı yazılım dersleri veren bir firma var 6 aylık ücreti 9000 dolar 🤷♀️ yani 6 ayda nasıl yazılımcı olunur şüpheli tabii... aşçılık/pastacılık için uluslararası sertifika veren bir firma vardı o da İstanbuldaydı... muhasebecilik için bi araştırmamız var inşallah bişey çıkar 🤷♀️
-
@serel yazılımın çok çeşitli varyantları var. Kontrolör olarak (QC) çalışabilirsiniz. Zor olmadığını düşünüyorum. @tufank hocam daha detaylı bilgi verebilir. Btk akademiden bakıp önden biraz fikir edinebilirsiniz. Sonrasında gitmeye yakın abd de iş garantili bu tür bootcamplar var. Biz eşime böyle bir kurs planlıyoruz.
Ama pastacılık,ekmek vs işlerini belki ilerde bir yerler açarım diye istiyorum aslında. Ama hiç o tür işlere de girmeden herhangi bir ticaret işi yapmakta planlarım arasında var. Tabii öncesinde abd nin muhasebe sistemini,emeklilik sistemini ve sigorta sistemini anlamak lazım. Bakalım rüzgar bizi nerelere nasıl atacak. -
@selamibasaran çok teşekkürler hemen inceleyeyim. @tufank bey sizden bu konuda yardım rica edebilir miyiz ?
-
Selamlar.
7 yılı aşkın süredir profesyonel sektördeyim, 15 yıldır aktif kod, sıfırdan proje yazıyorum ve Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Dürüstçe söyleyeyim, 6 ayda yazılımcı olamazsınız. Boşuna bu yaşta o yola girip bir de binlerce dolarınızı çarçur etmeyin. 6 ayda sertifikayla yazılımcı anlayışı ancak Türkiye gibi düşük seviyede yazılım üreten, sektöre merdiven altı şirketlerin hakim olduğu ülkelerde iş görür. Fakat onda da şansınız yaver giderse ancak okulunu okuyan bir mühendisin maks 3'te 1'ini kazanırsınız. Hedef 1 milyon yazılımcı, ücretsiz BTK kursu vs gibi şeylerin gazına gelmemenizi öneririm, sonu büyük hüsran olur, hele ki ABD'de iş bile bulamazsınız.
Tavsiyem, eğer İngilizce'niz çok iyiyse BA (Business Analyst), Scrum Master, PO (Product Owner) tarzı yazılımla ilintili, sosyal becerilerin ve iletişimin daha önemli olduğu IT pozisyonlarına yönelebilirsiniz. Bunlarda hem güzel kurs imkanları mevcut, hem ABD dahil her ülkede kontenjan açığı var, hem pozisyonlar henüz çok bilinmiyor (toplumlarda kulak dolgunluğu yok), hem yükselme şansınız çok daha fazla, hem de maaşlar hemen her ülkede kalbur üstü, title aldıkça baya baya iyi.
Ayrıca Selami beyin dediği şirketlerde QA Engineer-Tester yetiştiren çok güzel kurslar da var. Bunlar da hem iş garantili hem de ABD de ortalama 100-150 bin dolar yıllık brüt maaş kazanma şansı var.
Benim eşim de Türkiye'de bu şekilde çeşitli akademilerle ve sertifikalarla sektör değişikliği yapıp İş Analisti oldu, şu an 2.5 yıla yaklaştı bu alandaki iş tecrübesi. Türkiye şartlarına göre de fena kazanmıyor. Türkiye'de bayanlar için düşünen olursa ücretsiz olarak W-Tech'in (Teknolojide Kadın Derneği) eğitimlerini tavsiye ederim. Ücretlilerde de Bilge Adam ve BA-Works vs gibi yerleri inceleyebilirsiniz.
-
@emre911 çok teşekkür ederim cevabınız için listeme ekliyorum hepsine bakıcam 🙏🏻
-
@serel 56k dial-up modemlerin kullanıldığı 1999 döneminden beri aktif olarak kod yazıyorum. 2005 yılından beri de profesyonel olarak sektörün içerisindeyim. O günden bugüne çok şey değişti bizim sektörde. Eskiden tek tip ekran çözünürlükleri ve 2 tip internet tarayıcı vardı aktif olarak kullanılanan. Günümüzde artık desktop, tablet, telefon, tv, akıllı saat ve çeşit çeşit ekran boyuları sahip sistemlere hakim olma, bunlarla ilgili gelişmeleri takip etme gerekliliği doğdu. Çok basit tasarımlara sahip yapılar kullanıcı deneyimi, ölçümleme / takip, otomasyon ve yapay zeka gibi kavramların işin içerisine girmesi ile birlikte yerini komplike yapılara bıraktı. Çeşit çeşit uzmanlık alanları ve meslek tanımları oluştu.
Uzun bir giriş olmadan burada kesip konuya gireyim :) Yukarıda bahsettiğim gelişmelerden dolayı “Yazılım” artık sınırları dar bir konuyu ifade eden “meslek” olmaktan çıktı. Teknik terimlere çok girmeyeceğim ama @emre911 beyin söylediği gibi bu işe yeni başlayan birinin 6 ayda tam olarak hazır hale gelmesi imkansız. “yazılım” sektörü içerisinde kullanılan temel teknik terimler ve spesifik bir dilin “syntax” yani yazım dilini bile tam olarak öğrenmeye yetmeyecek bir zaman dilimi.( yeni başlayanlar için elbette). Maalesef dışarıdan göründüğü gibi kolay değil bizim sektör. “Tıp” ile karşılaştırmak belki doğru olmaz ama bence gelişmeleri takip etmek açısından benzerlikleri var. 1-2 sene kod yazmaya ve sektörü takip etmeye ara verirseniz ve mevcut bilgilerle çalışmaya devam ederseniz işinizi zora sokabilirsiniz. Maalesef her sektörde olduğu gibi işini hakkıyla yapmayan, temel kurallara dikkat etmeyen ve kısa sürede “ben oldum” diyen kişiler var. Koskoca markaların işleri bu insanlara teslim ediliyor, ucuz işçilik adına ajanslar tarafından. Güvenlik açıkları ve performans sorunları olan o kadar çok proje var ki. Anlık 30 kişi işlem yaptığında çöken uygulamalar / siteler var.. Neyse yine çok uzattım, sektörün sorunlarına girersek çıkamayız :) Son 4 senedir kendi firmamda hem yurtiçi hem de yurtdışındaki firmalara yazılım hizmeti ve danışmanlığı veriyorum. Bunun yanında yurtiçi ve yurtdışı yazılım firmalarındaki teknik ekipleri yönetme /değerlendirme gibi görevlerim var. Buradaki deneyimlerimden net olarak şunları söyleyebilirim:
-
Bir kursa gitmek başlangıç olarak güzel görünse de eğer teorik bilgi dışına çıkmıyorsanız paranız boşa gider. Geliştirme yapmadığınız sürece bu bilgilerin size bir faydası yok zaten kısa süre içerisinde unutacaksınız. Boşuna para harcamaya değmez. ( yurtiçi kurslardan bahsediyorum) Yurtiçi veya yurtdışı 6 ayda yazılımcı olmayı garanti eden kurslardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Bu yatırımı yabancı dil gelişimi için kullanmanız bence daha faydalı olur.
-
İnternette ücretsiz bir sürü kaynak var. Öğrenmek istediğiniz spesifik bir konuya odaklanıp o konuda uzman olmaya çalışabilirsiniz. boş vakitlerinizde de sektördeki gelişmeleri takip etmezde, uzman olmak istediğiniz alan ile bağlantılı diğer konulara göz atmanızda fayda var. Ama yazılım için en önemlisi pratik. Üniversitede ilgili bölümlerden mezun olmuş, iş görüşmesine çağırdığım ancak hiç bir proje yapmamış insanlarla karşılaştım. İnanın teorik bilgi tek başına bir anlam ifade etmiyor. Kendinize bir ihtiyaç / hobi belirleyip buna yönelik bir yazılım geliştirmeye başlamak sizi motive edecektir.
-
@selamibasaran ve @emre911 beyin bahsettiği yazılım sektörü ile bağlantılı pozisyonlar , çerçevesi daha sınırlı olduğu için kolay başlangıç yapabileceğiniz alternatifler arasında. Bu tip yazılım ve iş süreçleri yönetme ile ilgili meslekleri inceleyebilirsiniz. ABD’de bu konuda eğitim veren kurs, kolej veya üniversiteleri de değerlendirebilirsiniz. En azından denkliği olan bir belgeniz olur elinizde.
Eğer yazılım sektörü ile ilgili spesifik bir sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım elimden geldiğince.
-
-
@tufank çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. Ben de tahmin etmiştim aslında 6 aylık bir kursla bu işin olmayacağını. Benm zaten ilgim yok eşim için düşünmüştük anlaşılan o ki pek bize göre değil 🙂
-
@tufank bey ve @emre911 beye açıklamalarından dolayı çok teşekkürler.Benim aslında anlatmak istediğim BTK akedemi ile yazlımın kaç çeşit ve türlere ayrıldığını anlamaya çalışmak.İlk bakışta belki kendin için anlayabileceğin bir şeyler çıkabilir.Tabii profosyonel destek almak lazım o ayrı. Ben bu olmak istiyorum demekle olmuyor :) Ama benim aslında bahsetmek istediğim bazı eğitimlerle yazılımın en altındaki işte kalite kontrol veya başka ne varsa ordan başlanılabilir. Ya da başlanabilir mi? Aslında emre bey ve tufan beyden direkt onu duysak daha mantıklı olur.Yoksa tabiki yazılım dili öğreneyim hemen kod yazayım,öyle bir şey yok.Hiç bir sektörde yok. Ben bir soru sormuş olayım hangi title yazılımda daha hızlı iş bulur ve öğrenilmesi daha kolaydır, sayısal zeka gerektirmez,böyle bir tasvir yaparsanız çok memnun olurum.
Birde sorum başlıkla alakasız ama gerekirse taşıyabiliriz. -
@selamibasaran evet doğrudur aslında son cümlemde sizin söylediğiniz şeyi destekler nitelikte bir yorum yapmıştım. sizin de söylediğiniz gibi yazılım ile bağlantılı ama kısmen daha dar bir alanda yer alan mesleklere odaklanmak daha mantıklı olacaktır. Bu tip işler yazılımda olduğu gibi 2-4 sene eğitim üstüne 5 senelik bir deneyim gerektirmez genelde. Kontrolör (uygulama ya da web sitelerini normal kullanıcı gibi test edip hataları raporlamak diyebiliriz buna), proje yöneticisi , iş analisti gibi alanlar da tercih edilebilir. Eğer mutlaka yazılım geliştirmek istiyorsanız daha dar alanlara odaklanmanızı tavsiye ederim. Mesala hibrit mobil uygulama geliştirme dilleri olabilir. ( react native ve flutter ). Ya da doğrudan native IOS & Android developer olabilirsiniz. Bunlar da deneyim gerektiren alanlar olsa da, kapsam olarak diğer yazılım geliştirme işlerine göre takip etmesi ve öğrenmesi nispeten daha kolay.
-
Bu arada vize bültenindeki "retrogression" yani cut-off tarihlerindeki gerilemenin sebepleri ve detaylı açıklamaları olan bir video mevcut, aşağıya linkini ekledim. Özellikle 4. dakikadan sonra önemli detaylar mevcut. Bugün oluşan birikmenin sebeplerini analiz ediliyor. 2015 - 2016 arasında çok fazla başvuru gelmiş ve bunların büyük bir kısmı güven vermeyen ajanslar tarafından yapılmış. ( özellikle çin ve koreden gelen başvurular). Konsolosluklar bu başvurularının çoğunu AP'ye bırakmış ve büyük bir kımsını da USCIS'e geri göndermiş değerlendirmeleri / geri çekmeleri için. Ama USCIS bunları inceledikten sonra "hayır bunları geri çekmiyoruz, işlem yapılmasını onaylıyoruz" diyip tekrardan konsolosluklara göndermiş ve böylece binlerce dosya birikmiş. ( son birkaç sene içerisinde olmuş bu durum) Bunun üstüne konsolosluklar pandemi döneminde çalışamayınca ellerinde epey dosya birikmiş. Geçmiş tarihli dosyaları temizlemek için cut-off tarihlerini geriye almak zorunda kalıyorlar, bu da vize bülteninde "retrogression" dediğimiz durumu doğuruyor. 5. dakikadan itibaren bununla ilgili bilgiler mevcut.
-
@emre911 bu arada video'da 8.40 tan sonra başvuru sahibine ait aile üyelerinden ve bunun vize kotasına ektilerinden bahsediyor. kotanın %40 - %50 kısmını aile üyeleri dolduruyormuş. bu yüzden buraya ek kota aktarılması konusundan ve bunun işleri hızlandırmaya katkı sağlayabileceğinden bahsetmiş.
-
Merhaba arkadaşlar belki basit ve konu içerisinde cevapları vardır sorularımın ama yine de cevap verebilirseniz mutlu olurum.
-TR'den EB3'ü başlatmayı düşünüyorum BDV ile ancak bu süreçte turist vizesi alıp ABD'ye giriş yapma planım var yaklaşık 6 ay içinde. TR'den yaptığım başvuruya ABD'de devam edebilir miyim.- Turist vizesi yokken hali hazırda AOS başvurusunu kabul eder mi BDV
- Tüm sürecin TR'den tamamlandığını farzedersek burada ki mülakat Türkçe mi İngilizce mi yapılıyor.
- Ret yeme durumu nedir burada belirli bir pozisyonda çalışan eğitimli bir insanın orada MC da çalışmasını nasıl mantıklı buluyorlar da onay veriyorlar pek kafamda oturmadı. (işin kendi alanlarımızda olmaması sebebiyle )
-
@mesut1905 I-485 doldurulmadan önce ABD'ye giriş yapmanız lazım. Zaten bu formu doldurmak için ABD'de olmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra 90 gün beklemeniz tavsiye edilen. Yani I-140 formunuz onaylandı ve PD tarihiniz current olduğu zaman ABD'ye girip AOS işlemlerini başlatabilirsiniz.Dilerseniz daha erken bir tarihte de gidebilirsiniz. Ama yasal statünüzü korumanız için başka bir vize türüne geçmeniz gerekebilir. B1/B2 vizesi size en fazla 6 ay kalma hakkı tanıyor. Diğer sorularınızın cevaplarını aşağıya ekledim.
Turist vizesi yokken hali hazırda AOS başvurusunu kabul eder mi BDV. Hayır kabul etmiyor. AOS seçeneğini seçebilmek için mevcut ABD vizenizin fotoğrafını paylaşmanız lazım. Zaten diğer türlü sizin açınızdan da risk olur, turist vizesi alamazsanız paranız boşa gider.
Tüm sürecin TR'den tamamlandığını farzedersek burada ki mülakat Türkçe mi İngilizce mi yapılıyor. Mülakata giren sadece 1 aday var forumda deneyimlerini aktaran. Kendisi Türkçe olarak girmiş. İşin gerekliliklerine göre belki bu değişebilir, kesin bir bilgim yok.
Ret yeme durumu nedir burada belirli bir pozisyonda çalışan eğitimli bir insanın orada MC da çalışmasını nasıl mantıklı buluyorlar da onay veriyorlar pek kafamda oturmadı. (işin kendi alanlarımızda olmaması sebebiyle ) bunun için aşağıdaki yorum ve sonrasındaki tartışmalarımızı inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2375/eb-3c-ew-green-card-süreci-danışmanlığı-konusunda-sorular-ve-uyarılar/273?_=1695027257484
-
T tufank bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
59
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum