Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
947 112 56.2k 117

  • @charon, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

    @Şener ing olmadan nasıl yaşayacaksınız merak ettim şimdi.

    30 küsür senedir Türkiye de yaşamışım. Orada da yaşarım diye düşünüyorum 🙂 ayrıca tek olmayacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @selamibasaran sanırım EW vizesi için işverenin ihtiyacına ve işin tanımına göre İngilizce şartı ekleniyor. Ben de başlangıç seviyesi İngilizce bilgisi gerekliliği var diye biliyordum ama görünen öyle değilmiş. Vasıfsız kategoriye nasıl giriyor bu iş sadece onu anlayamadım sayın @Şener . Denlik bile gerektirse , herkesin eğitim almadan uygulayabileceği türden bir iş mi bu? Çünkü EW kategorisi 2 yıldan daha az deneyim ve eğitim gerektiren işleri kapsıyor.


  • Ben Ingilizce mulakat sarti oldugunu dusunmuyorum. Bize de evrak teslim ederken, Ingilizce mi Turkce mi istersiniz diye soruldu. Sponsor olan firma Amerikan firmasi, muhendislik alaninda sponsor olundu. Yine de illa Ingilizce olacak denmedi. Su mantik olabilir; Ingilizce biliyorsundur ama kendini daha iyi ifade etmek icin o an Turkce mulakat isteyebilirsin. Amerika’da ehliyet sinavinda bile istersen Turkce secerek sinav olabiliryorsun mesela. “Eyalet ehliyeti alacaksin, Ingilizce sinav olmak zorundasin” denmiyor. O mantik olabilir.

  • ⭐⭐

    @dpdemir o zaman kesinlikle ingilizce mülakat olacak diye bir durum yok.Siz professional olmanıza rağmen ingilizce yapmamışlar. Unskilled için yaparlar mı bilemiyorum.Bakalım göreceğiz.


  • @selamibasaran Bence boyle bir sart yok. Bize sordular. Esim Ingilizce istedi. Sart olsa sorulmazdi herhalde diye dusunuyorum.


  • @tufank, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

    @selamibasaran sanırım EW vizesi için işverenin ihtiyacına ve işin tanımına göre İngilizce şartı ekleniyor. Ben de başlangıç seviyesi İngilizce bilgisi gerekliliği var diye biliyordum ama görünen öyle değilmiş. Vasıfsız kategoriye nasıl giriyor bu iş sadece onu anlayamadım sayın @Şener . Denlik bile gerektirse , herkesin eğitim almadan uygulayabileceği türden bir iş mi bu? Çünkü EW kategorisi 2 yıldan daha az deneyim ve eğitim gerektiren işleri kapsıyor.

    @tufank ABD, bayan kuaförü olabilmek için belirli bir saat eğitim almanızı istiyor. Türkiye de aldığımız kalfalık veya ustalık belgelerimiz de saat yazmıyor. Yazsa idi İngilizce tercümesini dosyamıza eklerdik. Bu nedenle Yemin beyanı verdik. Denkligimizi geldiğimiz zaman alacağız diye.

    Bizim başvuru şartlarımızda dil yok diğer kategorilerde var mı bilmiyorum.
    2 yıldan fazla bu işi yapmak, ve kanitlamak
    Sponsor olan firmanın vergi ödemesi (yıllık tutarı şuan hatırlamıyorum ama alt limit var. Firma belirlenen tutardan daha az vergi öder ise kabul edilmiyor)

    Mesela satış pazarlama olarak çalışacak, burada dil zorunlu olabilir. Benim mesleğim zanaatkar olarak geçiyor. El becerisi daha önemli. Belki bu nedenle dil problem olmadı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Şener anladım teşekkürler. EW kategorisindeki işler "vasıfsız" kategorisinde geçtiği için aslında bir deneyim gerektirmemesi ve herkesin eğitim almadan yapabileceği işler olarak geçiyor. O yüzden EW kategorisi 2 yıldan daha az eğitim ve tecrübe gerektiren işleri kapsıyor diye biliyoruz. Sizin durumunuzda aksine tecrübe aranması şaşırttı sadece. Bu kategorinin açıklamasına ters düşüyor gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Şener Sizin tanımınıza göre bu "Skilled workers" kategorisine giriyor aslında. EB-3 skilled workers yani "vasıflı çalışan". Böyle bir durumda size verilecek vize CP ile ilerlediğiniz için "E31" koduyla olması lazım. Teyid edebilir misiniz?

    Screenshot 2023-09-15 at 12.29.33.png


  • @tufank pasaportumuzu alır almaz teyit edeceğim. Avukatin söylediği en az 2 yıl tecrübe, mesleki bilgimi dil konusu için söylemiştim. Kuaför yani İngilizce çok elzem değil diye de düşünülmüş olabilir demek istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Şener teşekkürler. o zaman EB-3 skilled workers kategorisine giriyor sizin vizeniz. Çünkü 2 yıl tecrübe bu vize kategorisinde şart. EW için ise 2 yıldan az olmalı ve bu yüzden bu kategoriye "vasıfsız işçi" kategorisi deniliyor.


  • @tufank pasaportu alır almaz teyitlesiriz 🙂

  • ⭐⭐

    @Şener Hocam hayırlı olsun. Eminim sabrettiğinize değecektir. Özellikle çocuğunuz için harika bir miras bırakmanın ilk adımını atmışsınız. Biz de bu süreçteyiz. Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok seviniriz. Sanırım pandemiye denk gelmeniz işinizi baya uzatmış.


  • @tufank Bence Eb3 skilled olsaydi daha once mulakat almasi gerekirdi @sener Bey’in. Cunku onun DQ tarihi bizden onceydi ama bizden sonra mulakat verildi. Visa bulletin’da EW PD tarihine gore mulakat aldi yanilmiyorsam. Bizden once DQ olup bizden sonra mulakat verilmesinin tek sebebi Visa bulletin’da EW kategorisinin current olamama durumu diye hatirliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dpdemir evet o yönden haklısınız. bu kadar uzun sürmemesi gerekiyordu. belirtilen işin tanımı ve kriterleri çok farklı "EB-3C" için o yüzden öyle yorumladım. Şener bey pasaportu alınca daha net değerlendirebiliriz.


  • @tufank Sener Bey ozelinde de anlayacagimiz uzere, kagit uzerinde yazilanlarla reelde uygulananlar farkli olabiliyor. “Yuzde yuz soyledir” diyebilecegimiz durumlar yok demek ki. Yonetmeliklerde her yazilan harfiyen uygulanmiyor. Bazi toleranslar, sapmalar olabiliyor uygulamada. Iyi niyet ve Amerika’ya fayda onemli kanimca. Hem kendi surecimizle ilgili hem de gordugum bazi ornekler bana “olmaz” denilenlerin olabildigini gosterdi. Biz de sozde overstay olmustuk. Bazilarina gore vizemiz yanmisti, hatta bir daha Amerika’ya hic giremiyorduk. Ben o “yandi” denilen vizemle gittim Amerika’ya. Bir sorun yasamadan giris yaptim. Keza buyuk oglum da ayni sekilde. Sonrasinda zaten green card aldik. Eger Perm asamasinda yada I-140 dilekce asamasinda elenmiyorsan yuzde 90-95 bu vize alinir dusuncesindeyim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dpdemir evet katılıyorum size. bu süreçte yeni yeni bilgiler ediniyoruz. kurallar farklı işleyebiliyor. LC, I-140 aşamalarında bir sorun çıkmıyorsa konsolosluk görüşmesi dediğiniz gibi biraz formalite. Eğer adli bir suç durumu, sağlık raporunda bir sorun veya işin tanımına aykırı bir durum / beyan yok ise zaten vizeyi kolaylıkla alabiliyoruz diye tahmin ediyorum sizin de söylediğiniz gibi.

  • ⭐⭐

    @tufank Hocam siz Ağustosta başlatmışsınız sanırım, girer girmez LC başvurusu mu yapıldı? Yoksa mevcut bir firmanın zaten başlattığı ve PWD sürecini yeni bitirdiği bir sponsora mı denk geldiniz :)) Öyleyse çok sanslıymışsınız :))

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Riethian BDV Solutions'da PWD süreci bitmiş veya bitmeye yakın iş ilanları ekleniyor. Benim seçtiğim işin PWD süreci tamamlanmıştı, LC doldurma tarihi olarakta 1 ay önceyi gösteriyorlardı, yani zaten çoktan başkaları için LC doldurmaya başlamışlar. 11 ağustosta ödemeyi yaptım, onaydı diğer detaylardı filan derken 4 günde LC'yi doldurdu sponsor. biraz hızlı oldu gerçekten ben de bu kadar beklemiyordum :) 15 ağustos Priority Date ile kuyruğa girdik bakalım hayırlısı.

  • ⭐⭐

    @tufank Hadi hayırlısı olsun bakalım. Bizim de Ekim ortası gibi LC süreci başlayacak. Şu an PWD tamamlanmasını bekliyoruz. :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Riethian teşekkürler. size de hayırlı olsun. süreçler sorunsuz sıkıntısız ve çabuk bir şekilde tamamlanır umarım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum