Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
1.5k 214 145.4k 246

  • @sezgisarikas Bu biraz üzücü oldu, teşekkür ederim hocam.


  • @eb3vize-com Cevabınız için teşekkürler. Lokasyon Pigeon Forge olunca sadece oradaki Wendys'e alım yapılacak gibi düşündüm. Bir sorum daha olacak. Bugün başvurursak sürecin kaç yılda tamamlanacağını düşünüyorsunuz? Araştırınca çok farklı görüşler olduğunu gördüm konuyla alakalı. 4-5 hatta 6 yıl süreceğini söyleyen avukatlar var. Sanırım siz 2-2,5 yıl demişsiniz daha önce forumda ve bu konuda görebildiğim en kısa süreyi siz veriyorsunuz. Bu çok optimistik bir tahmin gibi geldi bana. Neye dayandırıyorsunuz verdiğiniz süreyi? Şimdiden teşekkürler.


  • @Ryker_0

    Selamlar,

    Kesin bir şey söylemek zor. Geçmişteki case'lere ve vize bülteninin güncel durumuna göre yorum yapabiliyorlar. Aslında sadece eb3vize.com'un verisi değil bu, BDV Solutions'ta da örnek olarak gönderilen tüm case'lerin (önceki yıllarda) 24-30 ay aralığında Green Card'larını aldıklarını görüyoruz, ki bunların bazılarının iş yeri Audit sürecine bile takılmış.

    Ancak son zamanlarda hem PERM(Labor Certification) sürecinde hem de Priority Date'lerde ciddi yavaşlama var. Fakat burada LC sürecinin yavaşlaması, adayı çok da etkilemiyor. Priority Date olarak LC'ye başvuru yapılan ay baz alınıyor zira. Dolayısıyla kabaca, LC başvurusuna kadar geçen süre + 3 yıl şeklinde düşünebilirsiniz şu anki Visa Bulletin'e göre.

    Örneğin Canton, Ohio'ya için dahil olanlar genelde Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde dahil oldular. 25 Temmuz'da PWD süreci sonuçlanmıştı. Sonrasında ilan süreci oluyor sanırım 2 ay kadar. Şimdi herhalde Eylül ayı içerisinde LC başvurusu yapılırsa bu arkadaşların Priority Date'leri September 2023 olacak. Visa Bulletin'e göre sıra May 2020'deydi geçen ay. Yani 2-3 ay LC başvurusuna kadar bekleme süresi + 3 yıl 3 ay Visa Bulletin bekleme süresi desek, mülakata kadar 3.5 yıl geçmiş olacak. Tabi bu muhtemelen en kötü senaryo. Örneğin Temmuz ayı bülteninde, 4 aylık bir ilerleme olmuştu aniden. Sonbahardan itibaren hızlanacağına dair tahminler var, bu gerçekleşirse 3 yıldan az bir sürede de neticeye ulaşabilir.

    Aşağıdan güncel vize bültenlerini takip edebilirsiniz.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html


  • @Ryker_0 Emre Bey açıklama yapmış ama ben yine de söyleyeyim. Biz USCIS ve DoL'ın açıkladığı geçmişteki sürelere istinaden bir tahminde bulunuyoruz. Zaten bu süreleri ilgili kurumlar her ay websitelerinde yayınlıyorlar. Asıl 5-6 yıl sürecek diyen avukatlar neye istinaden söylüyor bunun hakkında bir bilgimiz bulunmuyor maalesef. Ama zaten şu da var. Eğer bir kişi Green Card istiyorsa zaten pek seçeneği yok. Bundan dolayı sürece ne kadar erken başlarsa o kadar hızlı olacaktır kendisi için.


  • Uscis bugün böyle bir açıklama yapmış;

    Mali Yıl 2023 İstihdam Temelli Durum Ayarı SSS

    2023 mali yılı (FY) için istihdama dayalı (EB) yıllık sınır, pandemiden önce tipik olandan daha yüksek olacak, ancak 2021 mali yılı ve 2022 mali yılından daha düşük olacaktır. 30 Eylül 2023'te sona eren FY 2023'te mümkün olduğunca çok sayıda istihdama dayalı vize kullanmaya kararlıyız.


  • @sametyavuz FY2023 30 Eylül 2023'de sona eriyor sonrasında FY2024 başlıyor. Geçmiş yıllarda kullanılmayan Green Card kotalarını sonrasındaki seneye aktardılar. Bu sene de aynı şekilde olabilir.



  • @emre911 her sene süre uzuyor mu?


  • @Furkan-Aus

    Öyle bir kural kaide yok tabi, belli olmaz kısalabilir de. Ama emareler o yönde. Özellikle 10.000 lik yıllık üst limit olması, Türkiye'den bu vize türüne artan rağbet ve bilinilirlik, ABD kurumlarındaki yığılma ve yavaşlayan süreçler buna işaret ediyor. Mesela Hindistan'lılar için bekleme süresi 8-12 yıl. Türkiye'nin de böyle giderse 5-10 yıllara çıkabilir.

  • ⭐⭐

    @emre911 Türkiye özelinde yapılan başvurular kanımca devede kulak.


  • @eb3vize-com Öncelikle iyi geceler dilerim, 2024 yılı içerisinde EB-3 için yemek sektörü haricinde farklı iş kollarında bir anlaşmaya varacak mısınız yoksa şuan da ki önceliğiniz fastfood markaları mı?


  • @Riethian ben de gelecek yıllar daha da azalacağını düşünüyorum dolar bazında olaya bakarsak


  • selamlar. bu vize türüne Amerika'dayken başvurmak/katılmak mümkün mü? mümkünse bu kategoriye ulaşmak (COS/AOS) oradayken daha mı kolay?

    bu konu hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.


  • Bu vize türüne başvurmuş bekleyen arkadaşlardan bilgi almak isterim. Örneğin eş durumu ne oluyor 1 yılın sonunda istediğimiz sektörde işe geçebiliyor muyuz gibi


  • @JesusLord Önceki sayfalardan okuduğum kadarıyla eşin de çalışma izni oluyor.1 yılın sonunda istenilen iş ve yerde çalışabiliyorsunuz.

  • ⭐⭐

    @JesusLord Eşiniz ve 21 yaş altı çocuklarınız da GC alabiliyor. Taahhüt edilen 1 yıllık süre sonunda istediğiniz işe geçebiliyorsunuz. Eşiniz ise direkt olarak ayrı bir işte çalışabiliyor.


  • @Uçan-hollandalı farklı firmalar ile de görüşüyoruz. Sonuç alırsak tabii ki de o sektörler için de alım yapacağız.


  • @birgi ABD içinden başvuru yapmak isterseniz burada geçerli bir statünüz olması gerekiyor. Bu da en kolay olan F1 ile olabilmektedir.


  • @JesusLord eşiniz de aynı anda çalışabilmektedir. Fakat siz size sponsor olan şirkette çalışırken eşinizin böyle bir durumu bulunmamaktadır. Ayrıca 1 yıl sonra siz de istediğiniz işte çalışabilmektesiniz. Çünkü şirket ile yaptığınız sözleşme 1 yıl boyunca haftada 40 saat çalışma üzerinedir.


  • Visa Bulletin'da sevindirici bir haber var 4 ay kadar ilerleme olmuş beklediğimden az olmuş ama yinede bir gelişme var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum