ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
-
@R-Mutt Evet ben de buna bakmıştım. Bazı işletmeler sanırım ödemenin bir kısmını peşin aldıktan sonra (downpayment) kalan kısmını bu şekilde bölebiliyorlarmış kredi skoru yoksa. Fakat yüksek ihtimalle peşin ödememiz gerekecek :/
-
@R-Mutt yani bize 3 ay olmadan almamız konusunda yardımcı olmaya çalıştılar ama olumsuz sonuçlandı, şuan istersek alabiliyoruz. Eşime peşin olarak aldık ama ben eski telefonumla idare ediyorum bakalım bu ara gidip görüşeceğiz yine
-
@R-Mutt o gördüğünüz 30-40 dolar ödemeler sadece telefonun ödemesi hat dahil değil
-
Amerikada her şeyde olduğu gibi telefon işinde de kredi skoru gerekiyor.
Bırakın hatla birlikte telefon kampanyalı tarifeye geçmek için bile kredi skoru gerekli.
2 gün önce numaramı taşımak için Verizon'a gittim. Bana aylık 65 usd, (otomatik ödeme talimatı verirsem 60 usd) fiyat çıkardı. Dedim internet sitenizde 35-40 gibi fiyatlar var. Onlar sözleşmeli hatlar, bunun için kredi skorunuza bakmamız gerekiyor dedi.
Kısaca geçerli bir kredi skoru 6 aydan önce oluşmaz. Kredi skoru oluşmadan da kimse 1200 usd'lik bir telefonu hatla birlikte vermez.
Ben aldım diyene de saygı duyarım. -
@SemihPehlivan ben aldım. Hatta ssn olmadan turist vizesi ile aldım. Eğer 3 ay ve daha fazla kullandığını bir abd hattı varsa en yakın at&t ye gidin size de versinler. Biz 6-7 arkadaş değişik eyaletlerde aldık bu şekilde.
-
@denizci10 ilk kullandığınız hatlar neydi?
-
@denizci10 Peki
-
@kdone T-mobile
-
@tolgicaki, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
@yigitberberoglu Kontorluye cevirin sanirim 6 aydi 6 ayda bir TL yukleyin hattin aramalara kapanmamasi icin wifi calling acik kalsin ihtiyaciniz oldugu an kullanabilirsiniz.
Kontorluye çevirirsek hatta dakika paketi olmayacağı için wifi arama yapılamayacak ama.
Onu nasıl halledeceğiz?
-
Turıst vızesı ıle gıdıp taksıtlı telefon almak ımkansız mı ozaman. 2 yıldır orada yaşayan akrabamız var yararı olur mu ? Onun uzerınden almak ya da kefıl olması gıbı.
-
@yuzi35 ben ve birçok arkadaşım aldı imkansız değil sadece 3 ay sonra alabiliyorsunuz. Eğer 3 aydan fazla kullandığınız bir Amerika hattınız varsa o zaman uçaktan indiğiniz gibi alabilirsiniz. Ben 20 gün sonra almıştım. Nede 20 gün bekledin derseniz 20 gün sonra öğrendim böyle bir şey yapabileceğimi. Öğrenir öğrenmez de aldım direkt zaten.
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
@yuzi35 ben ve birçok arkadaşım aldı imkansız değil sadece 3 ay sonra alabiliyorsunuz. Eğer 3 aydan fazla kullandığınız bir Amerika hattınız varsa o zaman uçaktan indiğiniz gibi alabilirsiniz. Ben 20 gün sonra almıştım. Nede 20 gün bekledin derseniz 20 gün sonra öğrendim böyle bir şey yapabileceğimi. Öğrenir öğrenmez de aldım direkt zaten.
Siz yanlış hatırlamıyorsam turist vizesi ile kredili araçta almıştınız :)
-
@yigitberberoglu evet hem de uçaktan indikten sonra 72 saat içinde. Cuma gece 20.30 da uçaktan indim, Pazartesi saat 16.30 da araç satın aldım. Bir hafta sonra salı günü de teslim edildi bana. Dallas'da yerler buz olduğu için 2-3 gün gecikti. Yoksa 7 gün içinde teslim almış olacaktım.
-
@yigitberberoglu evet hem de uçaktan indikten sonra 72 saat içinde. Cuma gece 20.30 da uçaktan indim, Pazartesi saat 16.30 da araç satın aldım. Bir hafta sonra salı günü de teslim edildi bana. Dallas'da yerler buz olduğu için 2-3 gün gecikti. Yoksa 7 gün içinde teslim almış olacaktım.
Konu ile alakasız olacak ama 8 eylülde ben de houstona gidiyorum ve sıfır araç alma niyetim var.
Siz hangi dealerdan almıştınız aracınızı ?
-
@yigitberberoglu Don McGill Toyota bayisinden aldım ama bunun bazı şartları var mesela en az 3 aylık ABD bankasından statement göstermeniz gerekiyor.
-
@yigitberberoglu Don McGill Toyota bayisinden aldım ama bunun bazı şartları var mesela en az 3 aylık ABD bankasından statement göstermeniz gerekiyor.
Yine de denemeye değer bakalım gidince deneyeceğim ben de.
-
Merhabalar, gelecek ay yüksek ihtimal Florida bölgesine greencard ile giriş yapacağım. Telefonum çok eski olduğu için hat satın alıp yanında da taksitli iphone alırım diye düşünüyorum. Bu şekilde ilk defa Amerika'ya giriş yapıp taksitli telefon ve hat alabildiniz mi acaba? Kredi skoru durumu kafamı karıştırdı açıkcası. Belki bir down payment istenir, örneğin 1000 dolarlık telefondan 300-400 dolar ve gerisi taksit yapılır belki.
Önceki iletileri de okudum fakat tam net bir sonuca varamadım. Ne yapmamı önerirsiniz tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim.
-
Mint Mobile in ilk üyelikteki sınırsız 3 ay 15 dolar fiyatı iyi ancak sonrasında 3 aylık 120 dolar istiyor aylık 40 dolara geliyor. Bu noktada aslında visible ya da usamobile ın sabit 25 dolar olması daha iyi gibi gözüküyor. Mint mobile ayrıca tax ve feeleri sonradan ekliyorum diyor, visible direk eklenmiş olarak 25 dolar diyor. Gene de mint mobile ın sadeliği daha güzel geliyor bana
-
Arkadaslar benim gibi Turkiyeden Amerikaya XIAOMI telefon ile gelirseniz, bu telefonu amerikada kullanamiyorsunuz. Xiaomi telefonlar amerikada sadece telefon konusmasina izin veriyor ama interneti kullanamiyorsunuz. Internet kesinlikle calismiyor. Bu nedenle amerikaya olaki xiaomi telefonla gelirseniz bu sorunu siz de yasarsiniz bilginize...
-
@Atılay-Yeşilada merhaba biz aldık. Öncelikle hem ssn numaram vardı hem de banka hesabım. İlk gittiğimizde telefon alma düşüncemiz yoktu. Benim üstüme 2 hat aldık biri de bedavaya geldi 3 hat almış olduk. otomatik ödeme talimatı verdim orada hemen. Hat xiaomi telefonumda orada çalışmadığı için hazır oradayken telefon da alalım dedik ve hattın üstüne iphone 14 pro max alabildik. 420 dolar gibi ön ödeme 30 dolar da aylık taksitli şekilde alabildik. T mobile bu arada. Başka bir arkadaşım banka hesabı yokken at&tden denedi ve kredi skoru olmadığı için red aldı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum