Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
617 219 74.8k 183
  • ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Ercan formu doldurken her sayfayı tek tek kaydetmediyseniz ( print butonuyla) veya formu tamamladıktan sonraki ekranda yer alan "print application" butonu ile çıktı almadıysanız tüm bilgilere erişmeniz mümkün değil. ancak https://ceac.state.gov/genniv/ adresinden görüşme yerinizi seçip retrieve application butonuna tıkladıktan sonra güvenlik sorularını cevaplayıp eski formunuza ait ekrana erişebilirsiniz. Bu ekranda "view confirmation" ve "create a new application" butonları yer alan bir popup açılacak. "create a new application" butonuna tıklayarak doldurduğunuz bilgileri büyük ölçüde yeni forma aktarabilirsiniz ( seçmeli, tarih ve koşullu alanlar haricinde ) Bu bilgileri tekrardan doldurmanız gerekecek.

• Bu dediğiniz alanı açtım burada guncelleme yapmak mümkün mü? Save kısmı var ve bazı kutular değiştirilebiliyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Ercan imzalanan bir form güncellenemez. yukarıda yazdığım gibi bu forma ait bilgilerin bazıları “create a new application” butonu ile yeni bir forma aktarılabilir. ancak formu imzalayıp tamamlamadıysanız kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. imzalanmamış bir formu en geç 30 gün içerisinde tamamlamazsanız otomatik olarak silinir.

• Merhaba ben ds 160 formunda kızlık soyadımı unutmuşum yani önceden kullanılan isimler kısmında no yazıyor bu sorun olur mu? Randevu da aldım yeni bir form mu doldurmam gerekiyor?

• @Ayçin-Bozkurt evet bu bilgi önemli. tekrardan bir form doldurmanızda fayda var. İstediğiniz kadar yeni DS-160 formu doldurabilirsiniz. Randevuyu iptal etmeden formunuza ait DS-160 form numarasını bir kerelik güncelleme hakkınız var ( ais üzerinden). yukarıda bu durumdan birkaç kez bahsetmiştik.

• @tufank çok teşekkür ederim bir sorum daha var yeşil pasaport hangi vize türüne giriyor her yerde farklı bir şey okudum. Sizin bilginiz var mı? Teşekkürler cevap için.

• @Ayçin-Bozkurt regular olarak seçebilirsiniz.

• Merhaba, çift olarak form doldururken her iki formda da eşimin kızlık soyadını girmeyi unuttuk. Onayladığımız için düzenleyemiyoruz. Yeni form mu doldurmamız gerekir yoksa mülakat sırasında belirtmemiz yeterli olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@imdelibas DS-160 formunda güncel bilgiler yer almalı. Değişiklik olduysa mülakata yakın yeni form doldurmanızda fayda var. Ve bu forma ait id yi AIS üzerinden güncellemeniz gerekiyor. Yukarıdaki iletilerde bu güncelleme ile ilgili cevaplar mevcut. mülakat sırasında eski pasaportlar ve görevlinin talep edeceği belgeler dışında bir belge gösterilmiyor. Ds-160 formundaki değişen bilgileri iletmenize fırsat olmuyor.

• Bu ileti silindi!

• @pınar-eda, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

Merhaba, D160 formunu doldurup, e-imza, ödemesini ve randevu tarihini Mart ayında yapmıştım. O zaman çalışıyor olduğum için mevcut işyeri bilgilerini forma girdim. Şuan çalışmıyorum ve EYT başvurusu yaptım Mayıs ayından beri evrak işlemde. Haftaya 18 Ağustos günü kons.vize görüşmem var. Sorum D160 formunu yeniden mi düzenlemem gerekiyor? Yoksa kons. gittigimde SGK gelir/aylık/ödenek talep belgesini göstererek açıklama yapmam yeterli olur mu? Teşekkürler.

Açıklama yapmanız yeterli olur , sizden beklenen ds160 formunu dolduruğunuzda verdiğiniz bilgilerin güncel olmasıdır.

Form sonrası verilerde herhangi bir değişiklik olur ise mülakat esnasında belirtebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

DS-160 formu güncel bilgileri içermeli. Formda yer alan bilgilerde bir değişiklik olduysa ve bunlar önemli bilgilerse, mülakattan önce mutlaka yeni bir form doldurmak gerekir. 1 yıl önce doldurulan bir form o anda güncel bilgileri içerebilir ancak mülakat günü birçok bilgi değişmiş olabilir. Bu yüzden yeni bir form doldurmak faydamıza olacaktır. DS-160 formundaki bilgileri mülakatta sözlü güncellemek gibi bir durum söz konusu değil. Sizi doldurduğunuz forma göre değerlendiriyorlar.

@yigitberberoglu, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

@pınar-eda, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

Merhaba, D160 formunu doldurup, e-imza, ödemesini ve randevu tarihini Mart ayında yapmıştım. O zaman çalışıyor olduğum için mevcut işyeri bilgilerini forma girdim. Şuan çalışmıyorum ve EYT başvurusu yaptım Mayıs ayından beri evrak işlemde. Haftaya 18 Ağustos günü kons.vize görüşmem var. Sorum D160 formunu yeniden mi düzenlemem gerekiyor? Yoksa kons. gittigimde SGK gelir/aylık/ödenek talep belgesini göstererek açıklama yapmam yeterli olur mu? Teşekkürler.

Açıklama yapmanız yeterli olur , sizden beklenen ds160 formunu dolduruğunuzda verdiğiniz bilgilerin güncel olmasıdır.

Form sonrası verilerde herhangi bir değişiklik olur ise mülakat esnasında belirtebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@pınar-eda DS-160 formu güncel bilgileri içermeli. Formda yer alan bilgilerde bir değişiklik olduysa ve bunlar önemli bilgilerse, mülakattan önce mutlaka yeni bir form doldurmak gerekir. DS-160 formundaki bilgileri mülakatta sözlü güncellemek gibi bir durum söz konusu değil. Genelde mülakatta ek bir belge istenmiyor ( bazı istisnalar hariç) Sizi doldurduğunuz forma göre değerlendiriyorlar, bu yüzden mutlaka doğru ve güncel bilgilerle mülakata katılmanızda fayda var. İş yerinden ayrıldıysanız bu bilgiyi doğru olarak formda belirtmeniz gerekiyor. Emeklilik durumu ile ilgili bilgiyi mülakatta sözlü olarak söyleyip isterseniz bununla ilgili başvuru evraklarınızı da yanınızda getirebilirsiniz.

• @tufank, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

@yigitberberoglu form doldurulduğu sırada kızlık soyadı zaten olması gerekiyordu. Bu bilgi eksik girilmemeli. Ad soyad gibi temel bilgilerde eksik / hata olmamalı. Background check işlemleri için kritik bilgiler bunlar. DS-160 formundaki bilgileri mülakatta sözlü güncellemek gibi bir durum söz konusu değil. Sizi doldurduğunuz forma göre değerlendiriyorlar.

Bir an ds260 formu ile karıştırıp o cevabı yazmıştım ancak sonradan farkedince yorumu hemen kaldırdım :)

• Merhaba,arkadaşıma yeni turist vizesi aldık.Ancak aldıktan vize geldikten sonra farkettik ki vize de doğun tarihinin ay kısmı 1 ay yanlış yani Mayıs olacağı yerde Nisan yazılmış.Aslında hata onlardan kaynaklanmıyor.Ds160 formunu doldururken hem vize danışmanı’nın hemde bizim gözümüzden kaçmış.Pasaportu konsolosluğa gönderdik ancak labor day sebebiyle henüz dönüş alamadık.Tekrardan mülakata mı çağırırlar yoksa sadece ay kısmı yanlış olduğu için yenileyip gönderirler mi? Bilgisi olan aydınlatırsa seviniriz şindiden teşekkürler.

• Selam arkadaşlar, ds-160 formunu doldurdum, randevumu aldım, ödeme, çıktılar vs. hepsini gerçekleştirdim. Fakat son bir karar ile yeni bir pasaport alip eğer vizemi alabilirsem yeni alacağım 10 yıllık pasaportuma verilmesini tercih ederim. Bu durumda yeni alacağım pasaport no güncelleyebilir miyim. Güncelleme için son bir tarih varmıdır? Ayrıca sistem üzerinden değiştirmem yeterli mi?

• ⭐⭐⭐

@ebaris86 DS160 güncellemesi yapabilirsiniz , AIS sitesinden pasaport numaranı ve DS160 numaranı güncellemen yeterli olacaktır.

• tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

• Merhaba iyi günler eşim ve çocuklarım için DS160 formunu doldurdum ancak fotoğraf kabul etmedi haliyle bende devam ettim sonra yüklerim diye onay bölümünü bile geçtim artık geri dönüş yok diye endişelendim fakat kimlik numarası ile tekrardan devam ettim yeni kimlik numarası verdi böylelikle girdiğim gibi tüm bilgiler yazılı halinde karşıma çıktı bu beni çok sevindirdi ;) şimdi bu eski DS160 Formu yanıma almam gerekiyor mu mülakata giderken? teşekkürler!

• ⭐⭐

@Adem-Oncu ais kaydınızda yeni barkod numaralarınızı işleyin. Herhangi bir şey götürmenize gerek yok.

• tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar vize başvurusu yapmıştım istanbul için ağustos 2024 randevu aldım. ankarada 2024 haziran ayında boşluk oluşunca tarihi öne çektim istanbuldan ankaraya aldım. ds 160 formumu yenilemem mi gerekir ne yapmalıyım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k