@crazycells çok teşekkür ederim
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler
-
18 günlük ABD gezimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bu gezide deneyimlediğimiz konular belki birilerine faydalı olur diye aktarmak istedim. Geziyi 7 yaşımdaki kızım ve eşimle beraber yaptık. Ancak baştan şunu söylemek isterim; ABD'de yaşayan kişilerin verdiği bilgiler elbette daha kıymetli, bizlerin bu kısa sürede gördükleri ancak anı olarak aktarılabilir. Dolayısıyla eksik / hatalı şeyler olursa şimdiden affola. ( @kartalveat , @Serapp, @selamibasaran sizleri de eklemek istedim seyahat deneyimini merak ettiğiniz için )
ABD'YE İLK GİRİŞ
Gezi rotamızı ilk etapta şu şekilde planlamıştık: Mersin - İstanbul - Miami - Orlando -Washington DC - Maryland- New York - Boston - İstanbul - Mersin. Sonrasında hem maliyetli hem de yorucu olur diye DC ve Maryland'i listeden çıkardık. 13 Temmuz 2023'deki Miami uçuşumuza ait bileti THY'den almıştık ve yaklaşık 10 buçuk saat sürecek bu yolculuk çok rahat geçti. Uçuşun TR saati ile 14:05 te olması bence önemli bir faktördü. Yerel saat ile 19:30 gibi Miami havalimanı'nda olduk. Dolayısıyla otele geçip uyuduğumuzda ertesi gün dinlenmiş bir şekilde kalktık. Bu nedenle tavsiyem öğlen uçuşlarını tercih etmek. ABD'ye gitmeden önce taksi kullanımları için Lyft uygulamasını telefonuma indirmiş ve cüzdana para aktarmıştım. Lyft pink diye bir hizmet var onun da 1 aylık ücretsiz kullanımını bu vesiyle aktif hale getirdim. İlk 2 kullanım için %50 ( belirli bir limite kadar ) ve ayrıca pink'ten dolayı priority pickup diye öncellikli hizmeti ücretsiz almış oldum. Tabi "pink" üyeliğini hemen iptal ettim ki bir sonraki dönem para çekmesin ( ay sonuna kadar kullanım hakkı devam ediyor ). Uber ile karşılaştırdığımda bu daha avantajlı geldi, özellikle ilk defa kullanıyorsanız. Seyahatin en çileli kısmı ABD'ye giriş aşamasıydı. Uzun bir kuyrukta çoluk çocuk, bebek , köpek topluca ayakta bekletildi insanlar.1.30 saat sürdü işlemler. 30'a yakın gişeden sadece 3 tanesi açıktı, her zaman böyle mi bize mi denk geldi bilmiyorum. Mobile Pass olanlar tabi ki hızlıca geçti ancak turist olduğumuz için biz kullanamıyoruz. Miami'ye gideceklere tavsiyem o kuyruğa girmeden önce su, tuvalet ihtiyaçlarını gidermeleri. Yoksa büyük bir çile sizi bekliyor. Sıra bize geldiğinde pasaportları ilettim. Ne amaçla geldiğimizi sordu, "vacation" dedim. Kaç para nakit var dedi, cevapladım. Fotoğraflarımız çekildi ve işlemimiz 2 dakikada tamamlandı. Terminalden çıktıktan sonra hemen bulunduğumuz konuma ve terminale bakarak lyft uygulamasından taksi çağırdım. 10 dakika kadar sonra ulaştı ve ilk konaklayacağımız otele doğru yola çıktık. Cüzdanda para mevcutsa yolculuk bitince sizin bir işlem yapmanıza gerek yok, konuma ulaşınca para cüzdandan çekiliyor. Dilerseniz belirli bir limit altına inince karttan tekrar yükleme yapmasını sağlayabiliyorsunuz.MIAMI
Miami'de konaklamak için 13 - 17 Temmuz arasını belirledik. Dinlenmek ve kendimize gelmek için süreyi biraz uzun tuttuk. Otel olarak downtown ve bayside'a yakın The Elser Hotel Miami'yi tercih ettik. Biraz tuzluydu ama ev konforundaydı. Buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, ocak , çamaşır ve kurutma makinesi kadar herşey mevcuttu. Daha sonradan tahsil edecekleri günlük "amenties" fee dedikleri havuz ve diğer tesislerin kullanımı biraz üzdü ama erken rezervasyonla biraz daha ucuza almıştık ve genel olarak memnun kaldık. Ertesi gün bayside marketplace'i gezdik. Genel olarak yeme içme ve alışveriş mekanları pahalı. Skechers'da 2. ye %50 kampanyası vardı ondan faydalandık. Hard Rock Miami'yi ziyaret ettik. Bu çevrede biraz turladıktan sonra market arayışına girdik ve Whole Foods Market'e uğradık. Yiyecek içecek olarak epey güzel şeyler vardı. Yemeklik bir şeyler ve 12'li biramızı da aldıktan sonra otele geri döndük. İlk günün yorgunluğunu atmak için otelin havuzuna gittik. 10. katta çok güzel bir havuzu var. Ertesi gün Wynwood Walls'u ziyaret etmek için online bilet aldık. Çok güzel eserler var. Çocukla katılabileceğiniz bir adet sprey ile duvar boyama etkinliği de vardı, ücretsiz faydalandık. Dönüşte taksi ile Bayside markete geldik ama felaket bir yağmur bastırdı. Taksiden indikten sonra epey ıslandık. Buraların ani bastıran yaz yağmurları dedikleri gibi felaketmiş. Yağmurdan sığınmak için "bubba gump shrimp co" denilen forest gump temalı mekana sığındık. Yemekler fena değil ancak fiyat / performans olarak bence çok tercih edilecek bir mekan değil. Serviste çok yavaştı. Sonrasında otele dönerken "ross dress for less" sloganlı bir mağazaya girdik. Gitmeden önce bilmiyordum ama meşhurmuş. Çok uygun fiyata marka ürünler mevcut. Beden ve numara bulabilirseniz tabi. Ertesi gün Miami South beach'e gitmek için taksiye bindik. Okyanusa da girelim dedik gelmişken. Epey berrak ve dalgasız bir zamana denk geldik. Su tuzluydu ve biraz yüzdükten sonra kurumak için çıktık. Üst değiştirme yeri ve tuvalet bulamadık. Şezlong kiralayan yerlere sorduk ancak ana caddeki mekanlardan başka tuvalet olmadığını söylediler. Amerika genelinde meşhur olan düğmeye basıp su içme çeşmesi hemen sahilin çıkışında mevcuttu. Burada şişelerimize su doldurduk. Ayrıca ayak yıkama ve duş alanı vardı. Sonra downtown'a döndük ve biraz daha gezdikten sonra otele döndük. Miami genel olarak güzel ama pahalı bir şehir. Ertesi sabah otelden çıkış yapmak ve kiraladığımız arabayı almak için lyft ile Miami havalimanına doğru yola çıktık. Miami'ye ilk geldiğimizde araç kiralamadık çünkü hem otelin otoparkı pahalıydı hem de Miami içerisinde gideceğimiz noktalarda otopark ücreti ödemek masraflı olacaktı. Gelmeden önce çok uygun fiyata kiraladığımız Alamo şirketine ait alana geldik. Burası çok düzenliydi. Hemen ehliyetleri verdik işlemlerimiz yapıldı. Ek sürücü ücretsizdi eşimi de dahil etmiştim. Görevli "Full depo istermisiniz $63", olur tamam dedik. Galonu $3.49 'a geliyor. Ama bu seçeneği seçtiğinizde ( dolu depo olarak alıp boş depo teslim ) depoda kalan benzin teslim ettiğinizde firmaya kalmış oluyor. Bu önerdikleri şeyi satın almazsanız yani dolu depo teslimi seçerseniz gelirken benzini sizin doldurup teslim etmeniz gerekiyor. Doldurmazsanız bu seferde yaklaşım $5.5 dolardan kalan kısmı doldurup size fatura ediyorlar. Vaktiniz var ise bu seçeneği de seçebilirsiniz. Arada ek yol yardım filan bişeyler daha satmaya çalıştılar yok dedim sağolun. Sonra bize bir kağıt ve harita verdi, aşağı kata inip 6 numarada bulunan herhangi bir araca binip gidebileceğimizi söyledi. Bayağı şaşırdık daha önce böyle teslim alma görmemiştim. Hatta eğer oturma izniniz ve ehliyetiniz var ise hiç bu adımları bile yapmadan Accelerated Check-In yapıp kendi başınıza aracı teslim alabiliyorsun. Biz mid suv bir araç seçmiştik. Toyota rav 4, nissan rogue ve ford bir araç vardı. Gezip baktık, ama zaten gelmeden önce RAV4'ü kafaya koymuştum. Temiz güzel bir araç. Donanımı da iyi. Navigasyon almadık gereksiz yere. Kendi telefonumdan açtım , Apple'ın haritası çok iyi rahatlıkla gidebiliyorsunuz. Bu arada otoyol ücretlerini arabayı teslim ettikten sonra kartınızdan çekiyorlar, dilediğiniz gibi tüm hızlı geçiş noktalarını kullanabiliyorsunuz. Yaklaşık 2 saatlik sürecek Orlando'daki otele doğru yolculuğumuza başladık. Yollar güzel, bazı noktalarda 2 şeride düşüyordu ama genel olarak iyiydi. "Service plaza" dedikleri yerler mola yerleri. Bizdeki gibi sağdan girmiyorsunuz, ilginç ama bazılarına giriş "sol şeritten". Anlayana kadar 2 tane yeri kaçırdım. Mola yerinde aracı eşime verdim, kendisi de ehliyetini yeni almıştı. İlk defa otobana çıkıyordu ve sürüş deneyimi azdı. Rahatlıkla sürebildi, 40 dakika kadar kendisi kullandı. Yolda inanılmaz bir yağmur bastırdı ve sonrasında güneş açtı. Bizim otobanlarda şahit olduğumuz ölü kedi köpekler yoktu ancak 1 tane ölü aligator ve tanımlayamadığız bir hayvan gördük. Tırların / kamyonların lastik parçaları yollarda olabilir dikkatli olmak lazım. Genel olarak 65 mile / saat hız limiti var bizdeki 105 km/saat hıza denk geliyor. Ancak kimse buna uymuyor, genelde daha hızlı geçip gidiyorlar. Dönüşlere dikkat etmeniz lazım, "right lane must turn right" gördüğünüzde oraya girip sonrasında aradan tekrar yola çıkmak büyük sıkıntı yaratabilir, kesik düz çizgilere dikkat etmek lazım. Türkiyedeki şoförler çok sever böyle aralara girmeyi ama burada pek ona izin verilmiyor, cezası da varmış.ORLANDO
En uzun süre kalacağımız (tema parklara gideceğimiz için) Orlando'daki otelimize (hyatt regency grand cypress) 17 Temmuz'da giriş yaptık. Otel bayağı geniş bir alanda, otoparkı yeterli ancak ücreti günlük $25. İlk oteldeki gibi girer girmez karttan security fee çektiler. Biz zaten konaklamaya ait ücreti önden ödemiştik ama farketmiyor. Epey büyük bir tutarda bloke koydular kartıma ( iade etmek üzere). Otopark ücretini de 2 defa çektiler yanlışlıkla. Sonra hesaplamadan dolayı hata yaptıklarını tespit ettim ve bunu kendilerine bildirdim ( kahvaltı dahil olmasına rağmen 1 günlük kahvaltıyı fiyata yansıtmışlar). bundan dolayı özür dileyip otopark ücretini almadılar. Gitmeden önce mutlaka yedek kart, limit olmasına dikkat edin. Yoksa bir anda kartınızda limit dolabilir. Tekrar geri ödenmesi de 1 haftayı bulabiliyor. Eğer dolar hesabınız var ise kredi kartınızın ekstra para birimini dolar olarak yapmanız kur farkı ödememek için faydanıza olacaktır. Yine tüm kart aktivilerinizi inceleyin, yanlış hatalı işlem yapabiliyorlar. Orlando'da sırasıyla Disneyland, Universal Studios ve Kennedy Space Center'ı gezdik. Disneyland biraz hayal kırıklığı oldu. Hem uzun bekleme süreleri hem de yağmurdan dolayı bazı alanların kapatılıp açılması ve koşuşturma bizi yordu. Yemek yemek için bile mücadele etmeniz gerekiyor, yer yok. Çocuğa söz vermemiş olsak gitmemeyi tercih ederdik. Otoparkı ücretli, standart parking $25 dolar , girişe yakın olan preffered parking $50. Biz standart olanı kullandık, diğeri gereksiz. Zaten aktarma aracı ile ana girişe götüyorlar sizi. 4 tane tema park var biz 1 tanesine bilet aldık ( magic kingdom park ). Gereksiz pahalı, herşey ticari zaten. Adamlar standart sıra bir de "lightning lane" diye sıra türetmişler daha fazla para ödeyip sıra beklemeden girebilmeniz için. Neyse eğer ilkokul çağında çocuğunuz varsa girer girmez Fantasy Land'a gitmek daha iyi orada en azından bazı yerler kapalı bekleme alanı, klima var. Tomorrowland kısmı güneş veya yağmur altında beklemek zorunda kalacağınız kısım, orayı en son gezmenizi tavsiye ederim. Mobil uygulamasını kurup aktiviteleri takip edebilirsiniz.
Ertesi gün ziyaret edeceğimiz Universal Studios çok çok daha iyiydi. Hem daha az bekleme süreleri hem de gölge alanlarda beklemek bizi çok yormadı. Epey güzel aktiviteler var ve çoğuna katılabildik. Burada da yine farklı farklı tema parklar var biz sadece Universal Studios kısmını gezdik, hepsi için ayrı ücret var. otopark kısmı yine ücretli $25. Uygulamasını kurmanızı tavsiye ederim. Etkinlikleri ne zaman başlayacağını ortalama bekleme sürelerini takip edebilirsiniz. Ayrıca restoranlara gitmeden masa ayırıp sipariş verebiliyorsunuz. Güzel bir gün geçirdik, eğlendik yorulduk otele geri döndük.
Ertesi gün Kennedy Space Center için arabamızla yola çıktık. Buraya toplu taşıma yok, 1 saatlik bir mesafede. Taksi ile gidip gelmek masraflı olur. Araba bu açıdan önemli. Otopark ücreti $10 en azından daha insaflı. Bileti online almıştık, çok kalabalık değildi. Fazla sıra beklemeden etrafı gezdik ve ücretsiz otobüs turuna katıldık. Ücretli turlar da var içeride ama bence fazladan para vermeye gerek yok. Çok sıcak bir gündü her zaman olduğu gibi. Eğer her detayı okumuyorsanız 2-3 saatlik bir gezi yeterli olacaktır. Arada interaktif deneyimler var, güzeldi genel olarak.
Kalan 5 günü alışveriş merkezleri, marketler ve dinlenmek için ayırdık. Walmart'tan çok uygun şeyler aldık, yine Orlando Premium Outlet denilen yerden ünlü markalara ait giyim ürünlerini çok ucuz fiyata alabiliyorsunuz. Mutlaka bu noktaya uğramanızı tavsiye ederim. Otopark ücretsiz. Çok geniş bir alan, 2-3 kere geldik ama gezmediğimiz yerler kaldı yine de. Wallmart'ın olduğu noktada Five Guys vardı. 4 gün boyunca ordan yedik, bizim kız çok sevdi tadını. Porsiyonlar çok büyük, sakın "büyük boy" patates istemeyin bütün torbayı patates ile dolduruyorlar
Küçük boy yeterli. Girişte ücretsiz kabuklu yer fıstığı var, içecek bardağı alınca sınırsız içebiliyorsunuz. Tabi bu her şubede böyle değil. ( orlando premium outlet te yok mesala )
Bu arada benzin alırken bayağı bir sıkıntı yaşadık. $1 kadar doldurup "limit reached" uyarısı verdi devamlı. Önce kredi kartını okutuyorsunuz sonra benzin tipini seçip doldurmaya başlıyorsunuz. Görevliyi çağırdım o da denedi olmadı. Kendi kartıyla denedi çalıştı. Sorun benim iş bankası kredi kartımda. Belli ki bir şekilde bloke ediyor işlemi. Tüm mekanlarda kartı rahatlıkla kullabilmiştim aslında, burada farklı bir şekilde çekiyor o yüzden izin vermedi sanırım. Neyse ki eşimin access kartı çalıştı onunla doldurabildik. Bu tip sorunların oluşabileceğini göze alarak çeşit çeşit kart almakta ve gelmeden önce tüm yurtdışı izinlerini açtırmakta fayda var.
Genel olarak Orlando'yu beğendik. Ancak nüfusun büyük bölümü Hispanik kökenli olduğu için İngilizce bilen sayısı az. Ayrıca otobanlar ile çevrili bir şehir. Pek yürünebilir alanları yok alışveriş merkezleri ve tema parklar dışında. Arabanız yok ise şehir içerisinde yürüme alanları mevcut değil, toplu taşıma da gelişmiş değil, bu yüzden buraya gelecekseniz araba kiralamanızı tavsiye ederim. Akşam üstü bazı noktalarda trafik yoğun olabiliyor. 25 Temmuzda aracı teslim etmek ve New York'a olan uçuşumuz için Orlando havalimanına geldik. Teslim etme işlemleri de yine çok kolaydı, tabelalar ve görevliler sizi yönlendiriyor. Delta havayolları ile olan uçuşumuz için güvenlik ve pasaport kontrolü biraz uzun sürdü, bunu dikkate alarak biraz daha erken gelmekte fayda var.NEW YORK
Uçaktan indikten sonra bavulları almak için bir otobüse binip üstüne 10 dakikalık bir yürüyüş yaptık. yine lyft ile taksi çağırdık ancak indirimli haklar bittiği için epey pahalıya geldi. Bence yalnız seyahat etmiyorsanız yanınızdaki kişiye ait yeni bir hesap açıp indirip almakta fayda var. Mevcut eşyalar ile gözünüz kesiyorsa ve yorgun değilseniz metroyu da kullanabilirsiniz. Kaldığımız otel broadway'in olduğu caddeydi, adı New York Marriott Marquis. Havalimanında buraya gidene kadar müthiş bir trafik vardı. Kaldığımız otel ve çevresi de yine insan seliydi. İstanbul'dan kaçan bizler buraya görünce tabi bunaldık. Sokaklar leş gibi kokuyor. Her noktada size birşey satmaya çalışan tur operatörleri. Bilmiyorum biz sevemedik buraları, belki downtown olduğu içindir , şehir dışı daha güzel yerleri vardır mutlaka. Otel çevresini, central park, özgürlük anıtı, brooklyn köprüsü gibi noktaları gezdik. Bu geziler için metro card aldık makineden ve para yükledik. Çocuk için ücret ödememiz gerekiyor mu diye sorduki görevli gerek yok dedi. ( 7 yaş , turnikeden beraber geçtik). Metrolar da yine leş gibi kokuyor. Bir kere kliması çalışmayan bir vagona bindik , sıcaktan eridik resmen. Gittiğimiz her noktada sıcak, kalabalık ve pis kokularlardan bunaldık, fiyatlar da çok yüksek. Niagara şelalesine gideriz diye planlamıştık ama günübirlik turlarla gitmek çok yorucu geldi, gözümüz kesmedi. 25 Temmuzda giriş yaptığımız otelden 29 temmuzda çıkış yaptık. Sonrasında keşke burada daha az kalıp Boston'da daha çok kalsaydık dedik kendi aramızda. 29 temmuz sabah 10.30'da Kamil Koç ile olan New York - Boston yolculuğumuz için otobüs alanına geldik
Evet yanlış duymadınız Kamil Koç'u satın alan Flixbus isimli firma burada otobüs seferleri düzenliyor birçok şehire. İlk başta 4 saat 50 dakika gözülen sefer, new york'tan bir türlü çıkamamızdan dolayı 6 saat kadar sürdü. Otobüs çok yeni değil, konforlu bir yolculuk olmadı. (imkanınız var ise uçak ile gitmek daha iyi olur) Tek avantajı ucuz olmasıydı ve yol üstünde birçok noktayı görme fırsatımız oldu. Otobüs Connecticut kıyı kesiminden geçerek yukarı doğru çıktı. Burada çok güzel kasabalar / şehirler gördük ,greenwich, stamford gibi. Boston'a vardığımızda yağmur atıştırmaya başlamıştı.BOSTON
İlk durak olan Cambridge'i varınca gözümüz gönlümüz açıldı. Çok güzel düzenli yollar ve evlerin arasında geçerek son durak olan South Station'a vardık ve InterContinental Boston oteline 600 metre olan yolu yağmurdan dolayı yürüyemedik. Taksi çağırdık yine ama taksiye gidene kadar sırılsıklam olduk. O gün gezmeyi planlıyorduk ancak yağmur akşam geç saate kadar yağdığı ve Kamil Koç bizi çok yorduğu için enerjimizi ertesi güne sakladık. Boston bizi büyüledi. Avrupa şehri gibi temiz düzenli, yürüme alanları geniş, yeşillikler içerisinde bir şehir. Tabi şehirle Fallout 4 oyunundan dolayı ayrı bir bağım var. Bilenler bilir oyun Boston'ın post-apocalyptic döneminde geçiyor. Zaten gelen turistlerin çoğu "şurayı kazmıştım, şurada şu görevi yapmıştım" diyor. Freedom trail denilen ve sizi şehirin tüm tarihi noktalarına götürecek bir seyahat rotası var. İnternette aratırsanız zaten haritası mevcut. Yine greenway denilen çok güzel bir yürüyüş rotası var. Şehirde yürüyerek çok rahatlıkla gezebiliyorsunuz, çoğu yerde dinlenme alanları, masalar var. Boston Common park çok güzel. Quincy market denilen türlü türlü yemek içecek ve hediyelik eşya satılan bir pazar var. İnsanlar güleryüzlü. Toplu taşıma ağı gelişmiş, feribotlar ile havalimanına ulaşım var. Şehir her açıdan çok düzenli. Kalabalıktan veya trafikten yana bir sıkıntı yaşamadık. Keşke biraz daha fazla kalabilseydik dedik. Burası aynı zamanda ABD'ye taşınma planlarını hızlandırmak için farklı aksiyonlar almaya yöneltti bizi, başka bir konu altında zamanı gelince ayrıca bahsedeceğim. Uçuşumuz 31 Temmuz 23:05'teydi. Otelden biraz geç çıkıp havalimanına geçtik. Burada sıra yok denecek kadar azdı. Çok düzenli ve hızlı bir şekilde ilerledi. Uçağa binmeden önce son bir polis kontrol noktasında bize girişte sordukları gibi ne amaçla geldiğimizi, ne kadar nakitle geldiğimizi sordular. Sonra uçağa bindik. Gece uçuşu olması ve uyuyamamak bizi mahvetti. Başka alternatif olmadığı için mecbur bu saate almıştık. Neyse ki 8 saatlik bir uçuştu, biraz hızlı geldik ve macera dolu Amerika yolculuğumuz böylece sona erdi
-
@tufank Ufak tefek aksiliklere rağmen çok güzel bir gezi olmuş. Detaylı anlatımınız için teşekkürler, elinize sağlık. Benim de oğlum ilk girişini yapmak üzere haftaya New York'a gidiyor. Sonra ben de gideceğim. Kirli de olsa pis de koksa New York'u bir görelim bakalım

ABD'de yaşama düşüncesi de şimdiden hayırlı olsun
-
@Serapp teşekkürler
oğlunuza yeni hayatında bol şans diliyorum, size de iyi yolculuklar ve gezmeler 
-
@tufank teşekkürler. Çok detaylı ve güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Bir çırpıda okuyuverdim.Ve hatta kayıt ettim.Benim rotam Boston hariç sizinle aynı şekilde , NY dan dönmek üzerine idi,şimdi siz yazınca Bostona da uğramamız lazım diyorum.Tabii öncelikle vizemizi almamız lazım. Bide bizde sizden fazla bir küçük kız daha var. Bakalım nasıl olacak. Ortadoğuya hoşgeldiniz o zaman.

-
@selamibasaran çok teşekkürler. NY kişiden kişiye değişir ama biz İstanbuldan bunalıp Mersine taşındığımız için kalabalık çok cezbedici gelmedi. Ama tabi şehrin ayrı bir havası var, özellikle gençler için daha cezbedici. Yeni yerler gezip deneyimleyince bir şekilde yorgunluk unutuluyor. Asıl yorgunluk ortadoğuya dönünce başlıyor, zihinsel yorgunluk
umarım sizler de en yakında vizenizi alır, gezi planınızı hayata geçirirsiniz. -
@tufank Gezinizden ailecek büyük keyif almış olmalısınız.
Bu detaylı anlatımınızdan benim açımdan faydalı gördüğüm şeyler oldu
1-Jetlag olmamak için Amerikaya uçuş biletlerini öğle saatlerine bulmak gerektiğini
2-Newyork hakkında yazdıklarınızın neden orayı sevemediğimin canlı ispatı olmuş.Belki bir kaç gün geziler ama yaşanmak için düşünülmez.
3-Amerikaya yerleşme şansım olsa tercih ettiğim ilk yer olan Bostona ve civarına bir kez daha sevgiyle bağlanmamı sağladınız.
Anlatımlarınız ve bilgi olarak bizlere yardımlarınız için size çok teşekkür ederim. -
@kartalveat ilginiz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim. Boston hayran kalınmayacak gibi değil, orada yaşama fırsatı bulanlar bence çok şanslılar.
-
Gezimizden bazı fotoğraflar paylaşmak istedim. Çok fazla fotoğraf var sadece manzara / mekan olanları aldım, bizim yer aldığımız fotoları dahil etmedim.
Miami

Orlando

New york

Boston

-
Çok güzel fotoğraflar
Elinize sağlık -
@Serapp teşekkürler

-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Serapp
-
Merhaba arkadaşlar çocukluğumdan beri hayalini kurduğum miami sokaklarında arabayla gezme hayalini gerçekleştirmiş biri olarak tüm deneyimlerimi yaptığım masrafları yazıya dökeceğim yazmayı unuttuğum bir şey olabilir forumda olabildiğimce aktif biriyim sormak istediğiniz sorular olursa da cevaplamaktan mutluluk duyarım.
Tatil Dönemim: 01.06-2025 – 12.06.2025
31.05.2025’de toplam 3 valizle çıktığım yola türkiye den sadece birkaç gün idare edecek kadar kıyafet aldım geri kalanları amerikadan alacaktım.
Gitmeden önce yaptığım hazırlıklar ve araştırmalar
Bu konuda forumdan çok fazla yardım aldım gideceğim eyaletlerde yaşayanlar özelden yada ilgili konuş başlıklarından hazırlıkları yapma başladım yaptığım tüm masrafları yazının sonunda ekleyeceğim
Valiz Hazırlığı
Florida için: İnce yağmurluk, şemsiye, hava alan ayakkabı ile suya dayanıklı spor ayakkabısı tercih ettim haziran ayı yağışın çok olduğu ay olduğu için ( deneyimlerde yağmurdan bahsedeceğim inanılmaz bir yağmur vardı şansıma)
New York: Yukarıdakilerine ek olarak sadece geceleri serin olduğu için biraz daha kalın bir polar kapüşonlu ceket aldıBunların dışında genel olarak: Tırnak makası, İlaçlar ( ağrı kesici kas gevşetici mide bulantısı vb) kıyafetler konusunda türkiyeden birkaç gün idare edecek kıyafetler aldım kalanını oradan aldım çamaşır çorap hergüne 1 tane olacak şekilde valizimi hazırladım.
Türkiyedeyken yaptığım hazırlıklar.
Sağlık sigortası seyahat sürecim kadar sağlık sistemi pahalı olduğu için
Yapacağım etkinliklerin planına göre son gün fiyat değişikliği olacağını düşündüğüm yerleri önceden satın aldım örneğin universal studio bileti , araç kiralama ücret, konaklama ücretleri ve Amerika içi iç hatlar bileti ( bunu detaylı yazacağım burası önemli )Uçak bileti
Bu konuda bir çok tavsiyem olacak uzun ve detaylı olacak
Bu konuda benim gideceğim tarih kesin değildi sebebi mayıs greencard sonuçlarını beklememdi herkes gibi bende bir umut çıkarsa diyerek uçak biletimi ve otelimi önceden ayırmadığım için yüksek fiyattan satın almak durumunda kaldım ve şöyle bir durumda vardı new york’da tanıdığım vardı bize hafta sonu çalışmadığı için cumartesi Pazar burada ol dedi planlamamı uçak biletinin fiyatına göre ayarlamadım bu yüzden benim biletlerim yüksek oldu
01.06.2025 MİA giriş 12.06.2025 JFK dönüş biletini aldım gidiş biletimde şöyle bir durum vardı ben biletimi mayısın ortasında belirledim eşim de bende iş yerlerimizden izinleri kurbana denk gelecek şekilde aldık uçağımız biz bileti almaya karar verdiğimizde %80 doluydu bu yüzden fiyatlar yüksekti dolu olmasının en büyük sebeplerinden biri türkiye hareketli tur şirketlerinin hepsinin o uçaktan rezervasyon yaptığı için olduğunu düşünüyorum uçakta çok fazla türk vardı ve indiğimizde bir çok tur rehberleri orada kabalıkla bekliyordu dönüş biletimin 2 katından daha fazla bir ücret ödedim ilk new york gidip dönüşü miami yapsaydım daha ucuza alırdım bileti ondada new york bizi gezdirecek arkadaşıma günler uymayacaktı new york deneyimimi okuduğunuz da anlayacaksınız. Şöyle bir spoiler da vereyim herşey de var hayır diyeceğimiz bir durumda gelişti floridaya biz son gün giderken televizoyonlarda kasırga uyarısı yapıldı bizim orada olacağımız haftaya denk gelecekti
İç hatlar biletimiz en önemli kısım burada biletimizi önden almamızın sebebi erken alıp indirimli koltuklardan almaktı ve havalimanın valiz ücretlerinin daha yüksek olduğunu okumuştum biletimi alırken şöyle bir yol izledim skyscanner biletler + valiz ücretleri baktığımda en uygun şirketi buldum bu şirket spirit hava yollarıydı kendi sitesinden alırsam daha ucuza alacağımı gördüm türkiyede bu siteye giriş yasak olduğu için VPN ile girdim skyscanner’dan çok daha ucuza kendi sitesinden aldım 3 valiz ödediğim ücret 2 kişini biletinden daha pahalıydı yapacak bir şey yok en uygun biletimi burdan aldım size tavsiyem skyscanner biletinizi seçerseniz iç hatlardı kendi sitesinden daha ucuza alabilirsiniz. İndirim koltukların neden indirimli olduğunu binince anladım ama çok önemlide değildi
Türkiyeden eğer istanbulda ikamet etmiyorsanız iç hat alacaksanız benim gibi bağlantıyı bilet alırken yapmayın çok fazla ücret istiyorlar ben gidiş ve dönüş de bağlantılarımı ücretsiz bir şekilde havalimanında yaptırdım güler yüz birazda tatlı dil

Havalimanında şöyle bir bilgi vereyim dil problemi olanlar benim gibi dönüş biletinde JFK için yazıyorum THY’da çalışanların bir çoğu türk olduğu için Türkçe konuşarak ilerledik.
Uçak biletini alırken şu şekilde bir yol izledim biletlerimi alırken akrabamızın acentesi aracılığı ile aldım bileti bize 3 gün opsiyon yaptı ödeme yapmadık 3 gün sonra fiyat değişmezse aynı fiyatı koruyarak 3 gün daha uzattık fiyatın düştüğünü görürsek yeni fiyat ile devam ettik bu uçak uçuş gününe yakın boş koltukları satmak için sanırım fiyatları biraz da olsa geriye çekti sürekli 3 gün opsiyon yaparak düşük fiyatı yakaladık sonunda 15k civarı bir avantajım oldu
Araç kiralama
Araç kiralama konusunda turo vb bir sürü uygulamadan baktım turo uygulmasında gördüğünüz fiyatlara sigorta eklendiğinde çok fazla ücret çıktı ayrıca havalimanına istendiğinde de ek ücret istediler otopark ücretinden dolayı havalimanında bulunan şirketlerinde pahalı olduğu için havalimanından Shuttle ile hizmet veren havalimanına yakın şirketlerden daha ucuza bulacağımı öğrendim bu şekilde araştırdım uygun fiyata mustang kiraladım 6 günlük burada şöyle bir durumla karşılaştım aracı kiralarken ben full kasko seçtim ona istinaden ödedim araç kiralama yerinde bir kasko daha önerdiler cam kırılma vb durumları kapsayan onu da kabul ettim orada bir ek ücret daha ödedim belki kandırdılar bilmiyorum dil sorunu da olduğu için çok fazla uğraşmak istemedim 150 usd için ödedim geçtim bunu araştırmanızı tavsiye ederim otoyol ücretlerini de ödedim
Aracı kiraladığım site: https://www.economybookings.com/tr
HDC rent a car : https://hdcrentacar.com/Konaklama
Miami otel tercihimi South beach yaptım gta cıların bildiği Colony Hotel hizasında fiyatıda uygundu yeride güzel olunca burada seçtim tek sorun otopark yoktu bu yüzden otelin vale hizmeti vardı ünlük 50 usd ücreti vardı miami genelinde park sorunu çok olduğu için ücretsiz otopark olan otellerinde konumlarını sevmediğim için otelimi miami beach seçtim iyikide seçtim dedim geceleri çok hareketliydi bir günde orada plaj partisine denk geldim harika zaman geçirdim
Dil sorunu olanlar içinde türk çalışan vardı alara hanım çok yardımcı olduOrlando otel tercihimi universal studio en yakın oteli seçtim birinci sebebi universal studio otopark ücretleri 50 usd olduğu için uberle 6 usd gittim otel gayet güzeldi
New york otelimi de tercih ederken sayfada onlarca kişinin new york pahalı olur hemen tutmalısın demelerine rağmen clifton ile manhattan arasında kaldığım için son haftaya bırakmamdan dolayı en yüksek otelim burası oldu burada tecrübe kazandım bu yüzden size tavisyem otelinizi önceden tutun ücret iadesi olan otellerden olsun gelelim bana otelimi manhattan seçtim times square çaprazı yeri konumu iyi burada şöyle bir durum varmış bunu new york arkadaşımda dedi manhattan konaklama vergisi olduğunu söyledi bunu bilerek tercih ederseniz iyi olur ben her yere yürüyüş mesafesinde olmak için orayı seçtim tek pişmanlığım son haftaya bırakmam oldu
Buraya kadar hazırlık aşamalarımı bitirmiş tek şey gezip dolaşmak kaldı ilk günden son güne kadar hatırladığım en ince ayrıntısına kadar yazayım.
-
Uçuş günü
Yolculuğumuz eşimle cumartesi akşam başladı uykumuzu uçakta uyuyacağımız şekilde ayarladık gece 01.55 uçak kalkışımız mia varış sabah 08:00 olacaktı boyum 1,92 olduğu için koltuk araları çok zorluyordu acil çıkış ekstra diz mesafesi olan koltuklarda satın alınmıştı bu yüzden 12 saat bir şekilde gidecektim havalimanında iç aktarmadan dış hatlara geçtiğimiz 4 saat bekleme süremiz olduğu için dış hatların içinde vakit öldürdük saat 00:30 gibi amerika uçuşlarında uçuş kapısında ek bir kontrol olduğunu duymuştum uçağın dolu olduğu bildiğimiz için uçuş kapısına doğru yöneldik düşündüğümüz gibi ayakkabıların içlerine kadar hatta bir cihaz vardı oradan sanırım uyuşturucu testi yapıyorlardı bilmiyorum uzaktan baktım sıra bize geldi pasaport vize kontrol yapıldı biletlerimize baktılar bir bankoya yanaştık burada ne amaçla gittiğimizi ve kalacağımız yeri sordular burada sadece 1 otel ismi yeterli dediler daha sonra detaylı kontrol yerine doğru yöneldiğimizde siz geçebilirsiniz dediler ve kontrol etmediler merak ettim gidip sorduğumda pasaport kontrol yapıldığı sırada sistem rasgele seçerek detaylı kontrol yönlendirdiğini söyledi bizi kontrol etmediler bir çok kişiyi çanta içlerine ayakkabı tabanlarına kadar kontrol ettiler uçuş saatimiz yaklaştığında içeri geçtik ve arka koştuk boş olduğunu görünce biraz sevindim 2 koltuğa uzanarak 12 saat yolcuğumuzu yaptık yemekler kahvaltı thy zaten güzeldi rahat bol türbülanslı bir uçuşla zamanında güneşli bir miami vardık bu bizim miami kaldığımız 4 gün boyunca gördüğüm tek güneş oldu birde son gün gördüm geri kalan full yağışlı geçti pardon yağış demek hafif kalır üzerimizde bir bulutun arkasından biri sürahi ile kafamıza su boşalttı durdu buraya miami kısmını anlatırken detaylı yazacağım uçaktan indik birkaç deneyimde pasaport kontrol uzun sürdüğünü okuduğum için tuvalet ihtiyaçlarını gördük kişisel bakımlarımızı yaptık memurun karşısına çıkarken 12 saat uçuşdan inmiş gibi değil dik enerjik çıkalım istedik pasport kontrol yerine geçtikten sonra hiç kimsenin olmadığı sanıırm o saatte oraya inen tek uçak bizdik hemen kontrol yerine geldik ne için geldiniz diye sorduklarında tatil diye yanıt verdim kalacağımız günü sordu 6 gün miami daha sonra 6 gün new york dedim nerede kalacağımızı sordu tüm otellerin belgelerini çıkarıyordum gerek yok dedi otelin ismini o söyledi türkiyede uçağa binmeden bize soruları soran memurun ekrana yazdıklarını burada görüyorlar sanırım evet dedim tamam dedi ve geçtik direk valizlerimizi aldık bundan sonra bizm için deneyim başladı dil yok bende eşimde bir şekilde büyük karışık havalimanında araç kiralama yaptığım şirketin bulaşacağım noktaya gitmem gerekiyordu orada görevliye gösterdim tarif etti tabelaları da takip ederek ilerledik daha sonra çıkış kapısına geldik ama bir yerde bir yanlışlık var kağıtta yazan 2 kat çıkmam gerektiği ama biz çıkıyoruz dışarı hemen bir görevliye daha sorduk bize tarif etti asansör gösterdi yukarı çıkmamızı daha sonra sol dönmemiz metro binmemizi söyledi bunu tam anlamadım memur İngilizcemizin az olduğunu fark etti daha anladınız mı beni dedi az dedim o zaman gelin ben sizi götüreyim dedi yerini birine teslim etti bizimle birlikte metro kadar geldi metro bindik araç kiralama şirketlerinin olduğu yere geldik oradan beklememiz gereken istasyon geçtik kiralama şirketine whatsappdan yazdım biz geldik sizi bekliyoruz dedim geldiler aldılar araç kiralama yerine geçtik bundan sonrası miami rehberinde olacak
Miami rehberi;
Aracımızı sabah 10:00’da teslim aldık otel girişim saat 16:00’da olduğu için ilk gün planım olan eşimle birlikte little havana doğru navigasyonla gittik orada navigasyona domino park girdim sebebine gelince domino park yakınlarında subway restorantın ücretsiz otaparkını Google haritalarda görmüştüm park ettim sadece restaurant oturanlar için olduğunu biliyorum bu yüzden içeriden bir içecek aldım biraz oturdum daha sonra little havana eşimle gezmeye başladık sokak lezzetlerinden tadımladık puro satan dükkanlardan puro yapımlarına baktık sigara kullanmadığımız için koku biraz rahatsız etti güzel sokaklarında biraz gezdik daha sonra miami wynwood doğru hareket ettik burasıç çok ilgimizi çekmediği için durmadık araca bindik gökdelenlerin arasında biraz şehir merkezini gezdik vaktimiz daha var boca raton doğru gidelim dedik giderken sağda bir outlet tarzı bir yer gördük girdik zamanın nasıl geçtiği anlamadık daha sonro Walmart gittik 32li su aldım birkaç aburcubur aldık birde Walmart’dan eşim 10 dolara saç maşası aldı türkiyedeki maşası voltajı uymaz diye dönüştürcüler 800tl civarı fiyat istiyorlardı bize maşa aldık derken saat 15:00 oldu otele doğru gidelim dedik otele gittik girişimiz yaptık otel 10 üzerinden 5 vereceğim otel buda konumundan dolayı yoksa güzel bir otel değil fiyat performans oldu otel girdik sularımızı dolaba koyduk kaldığımız sahili gezmeye çıktık ilk önce okyanusa doğru gittik denize bakalım dalgalımı değil mi diye güzel bir deniz vardı daha meşhur sahilde dolaştık malum gtacılar bilir Colony Hotel önünde fotoğrafımızı çekindik gezmeye başladık yüzmeye yarın gidelim dedim yorgunuz akşamda miami byside marinaya gittik orada tekne turu satın aldık milyonerlerin evlerinin arasında gezdik daha sonra hard rock da yemek yiyelim dedik ve inanılmaz pişman olduk berbat bir tadı vardı sadece patates kızartmasını yedik kalktık otele döndük sabah planımız okyanus yüzeriz daha sonra west palm beach doğru gideriz oraları gezeriz olurda amerikaya taşınırsak kalmak istediğimiz bölge olduğu için görmek istiyordum oraları sabah uyandık bardak kibar kalır sürahiden boşalırcasına bir yağmur denizi erteledik ertesi gün gideriz key west gidecektik orada gireriz dedik uykumuzu aldık west palm beach yakın biryer beklerken uzak bir yer olduğunu fark ettim yağmurda hızlandı ama önümüzdeki araba zor görünüyor silecek sadece gidip geliyormuş faydası hiç yokmuş gibi 1 saatlik yol oldu trafikte 3 saat ama vardığımızda yağmur durmuştu mükemmel bir kıyı şeridinde manzarada onlarca fotoğraflar ve anılar biriktirdik.3 gün planımız key west manzara eşliğinde gidelim su sporları yapalım düşüncesi vardı bir gün önceden de yağmurun birkaç saat sonra durduğuna şahit olduğumu biz yola çıkalım belki yağmur olmaz dedik sabah yağmur sesiyle uyandım key west gittik geldik akşam saat 18:00 kadar yağmur hiç durmadı çok hızlı bir yağmurdu key west manzarasını göremedik sadece gittik geldik zero point noktasında durduk fotoğrafımızı çekindik ıslandık geldik miami döndüğümüzde yağmur durmuştu o sırada şehir merkezinde Kiki Champagne Fisheries tabelasının orada ışıklı kanolarla gökdelenlerin arasında dolaştık 4 gün sabah saat 10:00 otelden çıkışımızı yaptıkOrlando rehberi
Her zamanki gibi burada da full yağmurda Orlando’ya doğru gidiyoruz bu sırada 11 sene önce bir arkadaşımız aracılığı ile hiç görüşmediğim facebook üzerinden konuştuğum bir arkadaşımdan mesaj geldi ‘’ hayallerini gerçekleştirmişsin’’ dedi 11 sene önce onunla konuşmamda hayalimde amerikada araba ile gezmek var demiştim oda orlandoya taşınmış eşi ve çocukları ile orlandoda yaşadığını öğrendim bululaşım bir kahve içelim dediler saat 18:00 gibi buluşalım dedik saat 14:00 gibi orlandoya ulaşmıştık Orlando International Premium Outlets gidip alış veriş yapacaktık çok büyük bir alanda kurulmuştu epey bir parça kıyafet ve ayakkabı aldık zaman nasıl geçti anlamadık buluşma noktasına doğru gittik orlando springs buluşacağız gezecektik en son hayat hikayesini dinlemeye can atıyordum ne iş yaptığını ilk geldiğinde neler yaptığını vb şeyleri bu arada orlando springs’de saat 18:00 sonra otopark ücretsizmiş herhangi bir ücret ödemeden aracımızı park ettik daha yağmur durdu güzel anılar biriktirdim arkadaşımla güzel zaman geçirdikten sonra ayrıldık Cafe 34 Istanbul isminde bir restaurant’da güzel bir yemek yedik çayımızı içtikten sonra otele doğru geçtik otel girişimizi yaptık hava bir gün önce yağışlı gösteriyordu sabah gözümüzü açtığımız puslu bir hava var yağmur yoktu uber ile universal studio doğru geçtik burada island of adventure bileti aldık yoğun olursa hızlı pass içeride alalım dedik pass ücretleri iki kişi için 500 usd yakın bir rakamdı sabah 08:00 gibi geçtik içeri girdikten sonra yağmurlu olacağını düşündükleri için sanırım çok bir sıra yoktu hulk başlayarak bir sürü aletlere bindik hepsinde 5 dk sıra bekledik öğlene doğru güneş açmaya başlayınca park kalabalıklaştı Harry Potter’da 1 saat yakın sıra bekleyince keşke alsaydık dediğim nokta bu oldu ama sadece orada sıra bekledik onun dışında 5 dk ile 15 dk içine sıra bize geldi Harry poter düşünmezsek 15 dk içinde 500 usd vermeyi istemedim o gün telefonumda adım ölçere baktığımda 20km yakın yürümüşüz park içinde zamanın nasıl geçtiğini anlamadık o kadar çok yoruldum ki park akşamına kalmayı düşünmedik otelmize geçtik sabah yola çıkacağız miami arabayı teslim edeceğim spirit hava yolları ile new york geçececektik sabah yola çıktık saat 12:00 gibi aracı teslim ettim havalimanına kiralama şirketi aldıkları yere bıraktı 3 valiz ile iç hatalara doğru ilerledik burada detaylı bir üst araması yaptılar ayakkabılarımıza kadar detaylı kontrol ettikten sona 3 saat süren iç hatlara doğru geçtik biletimizi neden indirimli aldığımızı uçağa binince anladım oturduğumuz koltukta cam yoktu ve el bagajımızı yukarı dolaplara koymamız yasaktı su bile 5usd gibi bir ücret istiyorlardı bunu binmeden önce araştırdığım için hazırlıklı bindim la guardia doğru yolculuğumuz başladıNew york rehberi
06.12.2025 Cuma günü la guardia vardık saat 17:00 indik valizimi aldık arkadaşım gelmişti bizi aldı bölgesini not almadığım bir türk restauranı götürdü orada doyurucu bir yemek yedikten sonra hava kararırken brooklyn bridge geçerek otelimize doğru gidiyorduk harika bir manzara gökdelen ışıklarında korkunç bir trafikte yola çıktık arkadaşım cifton tarafında kalıyordu bizi otele doğru götürdü orada manhattan da araç kullanmanın 15 dolar olduğunu öğrendiğimde neden yaptıklarını anladım aksi halde trafik dahada çekilmez olurdu otelimize girdik girişimizi yaptık burada manhattan kaldığımız için konaklama vergisi ödedik bunu biliyordum arkadaşım söylemişti otelimize girdik sabah arkadaşıma sen gelme bu trafikte biz otobüsle clifton geliriz dedik cumartesi ve pazarını bize ayırmıştı cumartesi günü sabah 10.00 otobüs terminaline doğru gittik 2 kişi 12 dolar gidiş dönüş biletimizi aldık 1 saat gibi bir sürede buluşma noktasına vardık burada çok not alamadım bizi ceylanların gezdiği bir doğa içinde olan new jersey taraflarında bir ormanlık gölünde olduğu ve yine yağmurlu ama normal yağmurlu bir günde gezdik piknik yaptık manzarada vakit geçirdik daha soran araçla Hopper, Two Lights doğru gittik güzel bir manzarada new york okyanus izledik yağmur durmuştu daha sana sahile gittik oradan eski askeri bölgeleri gezdik akşama doğru da new jersey bir türk yerinde yemeğimizi yedik otobüse bindik otelemize döndük hafta sonuda olduğu için olacak times square çok kalabalıktı canlıydı biraz gezdik dolaştık Pazar sabah erken kalkıp saat 10:00 bulaşacağız yine aynı yerde kanada sınırına niagara falls doğru 400mil 7 saatlik bir yolumuz olacaktı manzaralı yolda sohbet ederek gittik arkadaşım 150mil kullandıktan sonra aracı ben aldım kahvaltımızıda yaptık yol kanarında güzel bir yerde şelaleye vardığımızda diğer günlerde olduğu gibi hava kapandı şelaleyi yakından görmek için bot turu satın aldık bize poşet verdiler sanki hiç ıslanmamışız gibi ben alışığım 8 gündür amerikadayım sadece 1.5gün ıslanmadım onun dışında hergün ıslandım şelalenin suyuda neymiş derken bot yaklaşınca yine sırılsıklam oldum dedimki neyseki çok değil sonra bottan çıktık herkes poşetleri atıyordu eşime ve arkadaşıma biz atmayalım hava kapalı yağmur yağacak dedim rahmetli kemal sunalın üç kağıtçı filmi gibi yağmuru tahmin etmeye başladım şelaleri yukardan görmek için parak yürümeye başladık büyük şelaleye doğru giderken yağmur yavaş yavaş yağmaya başladı poşetleri giydik devam ediyoruz büyük şelaleye geldik gök delindi resmen birde rüzgardan şelalenin suyu spreyden sıkar gibi üzerimize geliyor tek kuru yerim poşetin altıydı pantolon çorap kafam her yerimiz ıslandı araba uzakta koşuyoruz çünkü saat epey oldu daha 7 saat gideceğiz arabaya kadar ıslandık arabaya yaklaştım yağmur durdu sanki rabbim bulutu üzerimizde gezdiriyor neyse bereketimizle geldik dedikten sonra yola çıktık yol üzerinde birkaç lokasyonda durduk arkadaşımında o tarafta yaşayan tanıdığı bize bir yemek ısmarlamak istedi buluştuk yemeğimizi yedik yola koyulduk hava kararmıştı arkadaşım yarın işe gideceği için o uyudu aracı ben kullandım gece yarısı otele girdik o kadar çok yorgundum ki kapıya rahatsız etmeyini astıktan sonra ertesi gün sabah 13:00 gibi uyandım manhattan gezmeye başladık burligton diye bir mağazaya gittik gerçekten çok çok ucuzdu oradan da baya alış veriş yaptık bizim valizler almayacaktı bir valiz daha aldık oradan eşe dosta hediyeler derken epey bir parça ürün aldık dahada alacaktık mağaza kapanıyor dediler yarın bir daha geliriz dedik Salı günü new york vakit ayıracaktık otelimizden çıktık grand central termilaine oradan aziz patrik katedrali daha sona 5 cadde üzerinden gelerek tavsiye üzerine bagels yemeye doğru cental park doğru yürüdük harika manzaralar eşliğinde tadı çok kötüydü bana göre bagels yedik oradan central park girdik hem dinlendik hemde içerdeki müzeleri hayvanat bahçesini gezdikten sonra çok yorulduğumuz için bıraktık büyük gölün diğer tarafına geçmeden geri döndük çok güzel şehirin içinde ama şehirin gürültüsünden uzak bir sürü kuş çeşitlerinin arasında sincapları besleyerek otelimize doğru yürüdük yolda hot dog yedik o gün 18 km yürümüşüz yine yorgun bir şekilde otele girdik gece joe’s pizzadan pizzamızı yedik otelin çevresinde gezdikten sonra odamıza geçtik new york son günümüze uyanacaktık 12sinde uçağımız var sabah 6 uçağımız otel uzak olduğu için pasaport çanta kontrolleri olacaktı biz 11inde gece 2 de otelden çıkmayı düşündük bu yüzden 11 inde de gitmediğimmi Brooklyn bridge wall Street 11eylül anıtı o taraflara gittik arkadaşım aradı otobüsle geldi son günümüzde birlikte gezelim dedi akşamda birlikte edge terasına çıktık 100 kat new york gece gün batımı manzarasını seyrettik güzel bir akşam oldu bol bol sohbet ettikten sonra yorgunda olunca bir yerde oturduk saat 09:00 gibi o evine bizde otele döndük aldığımız ürünleri yerleştirecektik 4 valizle yola çıktık 2 kabin boy 2 büyük boy valiz JFK uberle geçtik gece 3 gibi erken geçmekte doğru bir karar almışız çok fazla sıra vardı birkaç saat sonra pasaport kontrol yapıldı kapımıza doğru geçtik dönüş uçağında da şansıma yanımız boştu uyuyarak geldik
**Herşeyi çok detaylıda bir şekilde yazdığımı düşünüyorum yaşadığım olumsuzlukları güzel anıları paylaştım bizden sonra gidecekler için hazırlık olur eksikliğini az da olsa çektiğim tek şey ingilizce oldu amerikada yaşamak istiyorsam benim bu ingilizceyi öğrenmem lazım ve orada zor olmadığını gördüm konyaya döndüğümde kurs araştırmalarına başladım haftasonlarımı artık daha verimli geçirme kararı aldım seneye greencard çıkmazsa planım California olacak

Pişmanlığıma gelirsek miamide 4 gün kalmak yerine 2 gün kalıp kalan günlerimi orlandodaki diğer tema parklarını gezmek daha güzel olurdu mimai için 4 gün fazla olduğunu düşünüyorum
Şöyle bir bilgi ekleyim eğer araç yakıtını kredi kartı ile alırsanız kartınıza 100 usd bloke koyuyorlar bu yüzden limitinizi ona göre alın ben bunu fark ettikten sonra yakıt alırken içeri girdim pompa numarasına söyleyerek nakit aldım yakıtı kartımın limiti vardı ama gerek görmedim 100 usd bloke koymasına**
-

-
@T-C-Kubilay-Dikici Yağmur da yağsa, aksilikler de çıksa, bir süre sonra hepsi güzel anıların bir parçası haline geliyor. Anlattıklarınızdan harika bir deneyim yaşadığınız belli. Dolu dolu, unutulmaz bir seyahat olmuş

Nice yeni yolculuklara ve maceralara! -
@T-C-Kubilay-Dikici Harika bir deneyim olmuş. Yağmura rağmen, güzel gezmişsiniz. Bütçe için az veya çok diyemem, herkesin tercihleri farklı olabilir. Ama eminim ki, bu seyahatin verdiği keyfe paha biçilemez 🥰 Nice güzel seyahatleriniz olsun
-
@Serapp kesinlikle unutulmaz anılar fotoğraflara baktığımda gelecek sene planı yapıyorum
-
@Müberra-Dikici sizin key west yolundaki video gördükten sonra bende aynısı yaparım dedim sonuç yağmurdan aracın üstünü bile açamadım:)
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
T.C. Kubilay Dikici
-
@T-C-Kubilay-Dikici Yağmur yağması büyük aksilik olmuş hocam. Hayalinizi gerçekleştirdiğiniz için tebrik ederim. Darısı en güzel şekilde afiyetle bize inşallah

-
@Atlantis00 umarım daha güzelleri sizlerin olur

-
@T-C-Kubilay-Dikici Amin hocam Allah razı olsun. Önceden 25 yaşımdan sonra hayallerimi gerçekleştirsem neye yarar. En güzel zamanlarım geri de kalmış olacak diye düşünürdüm ama yaşım şu an 26 ve hayallerini gerçekleştirmenin yaşı olmadığını çok net anladım. Allah sağlıklı uzun ömür versin babam 57 yaşında. Şu an İspanya'da real madrid, barcelona maçını izlemeye gitse 20 yaşındaki bir genç gibi sevinir ve hareketlenir. Allah hepimize hayallerimizi afiyetle yaşamayı nasip etsin inşallah. Amin

Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k