Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri


  • @Ercan-Geçgin garanti bankası profilimden direk amerika numaramı ekleyip iletişim adresi olarak tanımla seçeneğini aktif ettim. Ama dediğim gibi çalışıp çalışmadığı noktasını bilmiyorum henüz herhangi bir arama vs almadım garanti bankasından


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @Ercan-Geçgin garanti bankası profilimden direk amerika numaramı ekleyip iletişim adresi olarak tanımla seçeneğini aktif ettim. Ama dediğim gibi çalışıp çalışmadığı noktasını bilmiyorum henüz herhangi bir arama vs almadım garanti bankasından

    Aslında mobil bankacılık kullanılabildiği sürece problem yok. Benim arzum mobil bankacılığı orada aldığım yeni bir hat ile kullanabilmek.


  • @Ercan-Geçgin garanti bankasında herhangi bir sorun yaşamıyorum numaramı değiştirmeye çalışmamada gerek yoktu çünkü sms vs ihtiyacım yok mobil bankacılığa girerken sadece merak ettiğim için denemiştim oluyor mu diye


  • @Ercan-Geçgin garanti degil ama qnb hikayemi yazayim. ABD numaram ikinci numara olarak kayitli, degistirmek istedigimde Trde islak imza ve telefona gelen kodu soylemem i istediler. ABD numarasi yurtdisina kapali oldugu icin asil numarami ABD nosu yapamadim ama TRde iken, Amerika hatli telefonuma QNB appinin indirdim, Turk telefonuma mesaj geldi, onayladim ve su an ABD de Amerika hatli telefonumdan qnb app kullanara, havale, eft, doviz alisi vs yapabiliyorum.


  • @Emre-Kurtulmuş Cevabınız için teşekkür ederim. Mobil bankacılık için belli işlemlerde aslında SMS gerekiyor. Fakat standart işlemler yapıldıkça zannediyorum ihtiyaç olmayacak


  • @cnpist, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @Ercan-Geçgin garanti degil ama qnb hikayemi yazayim. ABD numaram ikinci numara olarak kayitli, degistirmek istedigimde Trde islak imza ve telefona gelen kodu soylemem i istediler. ABD numarasi yurtdisina kapali oldugu icin asil numarami ABD nosu yapamadim ama TRde iken, Amerika hatli telefonuma QNB appinin indirdim, Turk telefonuma mesaj geldi, onayladim ve su an ABD de Amerika hatli telefonumdan qnb app kullanara, havale, eft, doviz alisi vs yapabiliyorum.

    Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Evet bu benim için de sanırım sorun olacak. ABD'de hemen mobil bankacılık kullanmak istiyorum fakat ABD hattı ile pek mümkün görünmüyor sanırım. Yani Türkiye'de ıslak imza atma gereksinimi çok kısıtlayıcı. Türkiye'ye de ABD'ye gittikten ancak bir sene sonra dönerim. Bir çaresine bakacağım artık


  • @Ercan-Geçgin Turk telefonum halen aktif, ucak modunda olarak evin wi fi hattina bagli. Wifi calling ile Trdeki herkesi arayabiliyorum. Kontorlu degil bu arada Turk hatti, halen faturali, dolara cevirince TRdeki fatura komik bir rakam olarak kaliyor o nedenle kontore degistirmedim. Turk telefonumda Qnb app vardi ve ABD de sorunsuz kullaniyordum, eft, swift vs. Artik ABD de daha yerlesik olunca, app'i ABD numarasinda kullanmak istedim. TR de olmak gerekiyor bunun icin ya da cunku app i indirince sistem guvenlik icin kod gonderiyorsistemde kayitli numaraya. Aceleniz yoksa, TRye gittiginiz bir sefer halledersiniz, banka aplikasyonlarini TR disinda kullanmak o kadar zor degil.

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist bilmiyorum işe yarar mı ama ben amerika da şirket kurarken zadarma üzerinden aylık 2 dolar a hat almıştım tüm mesajlar vs düşüyor uygulamadan internet olduğu sürece amerikada da şirket hattı olarak tutmayı düşünüyorum bankalara bu numarayı versem link vs ne gönderecekse artık bana ulaşırsa yeterli sanırım.


  • @tolgasatir ABD disinda mesaj alma isi ilginc aslinda. Benim ABD numarasi prepaid, yurtdisinda kullanamiyorum ama wi fi baglantisi oldugu zaman bazi mesajlar geliyor, sanirim i-message olarak atilanlar ulasiyor ama data uzerinden olanlar gelmiyordur.


  • Tr’de kullanmış olduğumuz hattı hiç kapatmadan orada kullanmak çok mantıklı bir hareket demek ki.

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist bu sanal bir telefon numarası aslında zadarma da bir uygulama sanal hat kiralıyor sana gibi bir durum. uygulama üzerinden geliyor mesajlar aramalar vs .


  • @tolgasatir vallahi ben yasli kaldim bazi konulara :) , genelde isler wi fi uzerinden gidiyor anlasilan

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist Estağfurullah :) Aynen internet olduğu sürece sorun yok, iphone telefon varsa mesela E-sim olayı var 30 gün 20 gb internet 40 € diyor tatile gidecekler için baktığınızda avantajlı bir fiyat Turkcell en son arkadaşım sormuştu kendi paketini kullanabilmek için 389 TL demiş günlük.


  • @cnpist, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @Ercan-Geçgin Turk telefonum halen aktif, ucak modunda olarak evin wi fi hattina bagli. Wifi calling ile Trdeki herkesi arayabiliyorum. Kontorlu degil bu arada Turk hatti, halen faturali, dolara cevirince TRdeki fatura komik bir rakam olarak kaliyor o nedenle kontore degistirmedim. Turk telefonumda Qnb app vardi ve ABD de sorunsuz kullaniyordum, eft, swift vs. Artik ABD de daha yerlesik olunca, app'i ABD numarasinda kullanmak istedim. TR de olmak gerekiyor bunun icin ya da cunku app i indirince sistem guvenlik icin kod gonderiyorsistemde kayitli numaraya. Aceleniz yoksa, TRye gittiginiz bir sefer halledersiniz, banka aplikasyonlarini TR disinda kullanmak o kadar zor degil.

    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Wifi calling dediğimiz whatsapp veya benzer uygulamalar yoluyla internet üzerinden görüşme mi olmuş oluyor?
    Ayrıca uçak moduna almayıp yurt dışı aramalara açık şekilde bıraksak ve telefon edip gelen telefonları cevaplamasak ve sadece SMS gelse kesinti olmaz diye düşünüyorum ama orada türk hattı çeker mi o ayrı muamma.
    O halde büyük ihtimalle sizin gibi kullanacağım. Buradaki telefon ve hattımda ABD'de mobil uygulamaları kullanırım. Türkiye'ye döndüğüm bir vakit ABD hattımı tanıtır imzaları atarım.
    Teşekkür ederim.


  • @tolgasatir ben geçen hafta e sim aldım ve yunanistanda 1 hafta kullandım.Sadece internet olacak şekilde aldım.Kurulumu çok kolay zaten.Türk hattımı da hücresel kapayıp sadece gelecek arama ve mesajlara açık bırakarak kullandım. E sim turistik ziyaretler için çok mantıklı telefonunuz e sime uyumlu ise.


  • @Ercan-Geçgin wi fi calling, varolan mevcut hattinizi herhangibir ulkede, hatti aldiginiz ulkedeki kosullar gecerli olmak sarti ile internetten arama yapmanizi saglayan bir arama sekli. Telefonunuzda wifi calling enable etmeniz gerek. Whatsup sizin internet uzerinden konusma ve goruntulu konusma sagliyor. Wifi calling soyle : benim TR de sinirsiz vodafone sahipleri ile gorusme ve sabit arama haklarim var, bunlari whatsup uzerinden yapamam, Trde oldugu gibi numarayi cevirmem gerek. Wifi calling bana bunu sagliyor ama TRdeki faturali hattim ya da kontorlu hattin izin verdigi kurallar geregi kadar. Turk hattiniz, acik biraktiginiz surece roaming ile ABD de bir network e baglanir , arama ve mesaj alirsiniz. Kontorlu hattim olmadigi icin tam detay yazamiyorum lakin TR hattinizdaki banka appleri genelde wifi uzerinde ABdde calisiyor.


  • @cnpist, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @Ercan-Geçgin wi fi calling, varolan mevcut hattinizi herhangibir ulkede, hatti aldiginiz ulkedeki kosullar gecerli olmak sarti ile internetten arama yapmanizi saglayan bir arama sekli. Telefonunuzda wifi calling enable etmeniz gerek. Whatsup sizin internet uzerinden konusma ve goruntulu konusma sagliyor. Wifi calling soyle : benim TR de sinirsiz vodafone sahipleri ile gorusme ve sabit arama haklarim var, bunlari whatsup uzerinden yapamam, Trde oldugu gibi numarayi cevirmem gerek. Wifi calling bana bunu sagliyor ama TRdeki faturali hattim ya da kontorlu hattin izin verdigi kurallar geregi kadar. Turk hattiniz, acik biraktiginiz surece roaming ile ABD de bir network e baglanir , arama ve mesaj alirsiniz. Kontorlu hattim olmadigi icin tam detay yazamiyorum lakin TR hattinizdaki banka appleri genelde wifi uzerinde ABdde calisiyor.

    Tamam anladım hocam teşekkür ederim, düşündüğüm gibi whatsapp gibi uygulamalar üzerinden internete bağlı bir görüşme sayılmaz. Dediğiniz gibi bir imkan olması çok iyi, ben de başta bu şekilde kullanacağım o zaman, açıklamalarınız için teşekkür ederim.


  • Is bankasindan wire ile Bank of America icin 4 gun secerseniz, 20 Usd is bakasi, 15 Usd bank of America kesiyor.


  • @warmgrey ne kadar bir tutar için bu kesinti acaba?


  • Ziraat Bankası'ndan Amerika'daki banka hesabına SWIFT yapan varsa tecrübesini paylaşabilir mi lütfen?


Benzer Başlıklar

  • Apple Pay’i Turkiye’de kullanmak.

    Bankacılık
    1
    2 Oy
    1 İleti
    888 Bakış
    Z
    Benzer bir konu bulamadim biraz ters olacak ama amerikadan turkiyeye gelislerdeki nakit tasima ve alisveris problemiyle ilgili bir durumu paylasayim dedim. Uzun zamandır amerikada apple pay kullaniyorum ama turkiyeye her geldigimde apple pay türkiyede kullanılmıyor diye bildigimden ya nakit para getirmekle ugrasiyordum ya da turk kredi kartimi kullaniyordum. Boyle yapmamin sebebi de bu sayfada belirttiği uzere türkiyenin apple pay kullanılan ulkeler arasında adinin gecmemesindendi. Neyse sonuc olarak apple pay alisverislerde pos cihazinin temassiz odeme kismina telefonunuzu dokundurarak kullanilabiliyormus. Ayrica exchance orani da bankalarin online cevirme fiyatiyla ayni gorunuyor (garanti bankasiyla karsilastirdim) . Bunun yaninda her temassiz islemde de %2 cash back almak ve yurtdisi kullanim feesinin olmamasi da isin cabasi. Apple ile herhangi bir işbirliğim yoktur tecrübe ettigim bir kolayligi paylasmak istedim arz ederim :) alis verisler ornek alis veris ayrintisi
  • ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?

    Bankacılık
    6
    0 Oy
    6 İleti
    879 Bakış
    MySeaM
    @Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı? @Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil. Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz. Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir. Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
  • ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    Bankacılık
    132
    0 Oy
    132 İleti
    14k Bakış
    serelS
    @okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
  • Amerika'dan Turkiye'ye Para Aktarimi

    Kilitli Taşındı Bankacılık
    7
    0 Oy
    7 İleti
    2k Bakış
    Y
    İyi paraymış şoka girdim :D
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum