Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emre-Kurtulmuş, konsoloslukları KCC yönetir mülakat dağıtımı konusunda. Peki USCIS i yönetebiliyor mu? Yönetemiyorsa -> AoS


  • @Gül-Kazancioğlu, konsolosluklar için umutlar tükendiyse geriye bir seçenek daha var: AoS

  • ⭐⭐⭐

    @Not_Born_Yesterday bildiğim kadarıyla aos imkanı hala var o noktaya müdahale etmiyorlar diye biliyorum. Ama aos için yeterli süre kaldı mı noktası biraz çelişkili


  • @Emre-Kurtulmuş, süre konusunda bizim DV22 döneminde eylül ayında abd ye giriş yapıp aos sürecini tamamlayabilen olmuştu. Herkes için böyle olur demek iddialı olur ama mümkün mü sorusuna evet mümkün denebilir.


  • Merhabalar, şuanda Ankarada mülaka girmek için beklemekteyim ancak 30 Eylül son tarih olduğu için forumdan okuduğum yorumlar sonucunda dosyamı başka bir ülkeye taşıma kararı aldım şuan da hangi ülkeye mail atmak daha mantıklı? Sürecim yetişir mi? Ve taslak mail buldum ancak nelere dikkat etmek gerek ? Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? şimdiden yardımlarınız için çokkk teşekkür ederim.


  • @gizayordek merhaba, sürecinizi imzanıza taşırsanız daha doğru bilgi paylaşımında bulunabiliriz. Ankara 2023 kazananları için son mülakat dağıtımını geçen ay yaptı ve 2024 yılı kazananları için mülakat tarihleri verilmeye başlandı. Dosya taşıma konusunda da elbette mail atabilirsiniz ancak sürecin sonuna geldiğimiz için ve konsolosluklara çok sayıda bu talepte mail gittiği için olumlu dönüş alır mısınız onun bir garantisi yok. Vizeniz varsa schengen ülkelerine bağlı amerika konsolosluklarına ya da vizesiz gitme şansınızın olduğu diğer konsolosluklara mail atabilirsiniz. Şansınızı deneyin.


  • @bernat Merhabalar,öncelikle cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Ben de artık çağrılmayacağımı düşündüğüm için (29000 deyim) dosya taşıma vb. bir yolu zorlamaktayım. Dosya taşıma gibi bir şansımın olduğunu maalesef yeni öğrendim ancak viyanaya muskat ve birkaç konsolosluga mail atacağım. Macaristan schengen vizesi alıp 1 ay orada konaklayıp haberin gelmesini bekleyeceğim sizce bu yöntem mantıklımıdır çok zaman kaybetmişmiyim? Süreci hızlandırmak için sizin öneriniz var mı? Ve eğer macaristana gidecek olursam sağlık raporu vb. belgelerimi buradan temin edip gitme ihtimalim var mı? Son bir sorum var çok çok özür dileyerek konsolosluklara atacağım mailde özellikle dikkat etmem gereken birşey var mıdır* Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @gizayordek Merhaba, oncelikle lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.

    DV2023 Sureci 30 Eylul 2023 tarihinde bitecek maalesef, hatta 29 Eylul Cuma gunune kadar vizeniz basilmis olmali. Bu durumda bekleyecek saatiniz yok, vize kotasi da oldukca sinirda, hatta EU bolgesi asti bile. Tasima sansiniz varsa beklememenizi oneririm.

    Dosya tasima yaptiginizda, dosyanizin oldugu ulke disindaki yetkili de olsa baska kurumda saglik kontrolu yapamazsiniz, Budapeste sadece Macaristan'da yetkili olan klinigin raporunu kabul ediyor, baska yerden kesinlikle kabul etmiyor bunu soyleyebilirim.

    Dosya tasima mailinde olabildigince kisa ve net olmaya calisin. Ozel bir durum yok dikkat etmeniz gereken tek sey bilgilerinizi dogru iletmek.


  • @gizayordek eğer hazırda schengen vizeniz varsa schengen ülkelerini deneyin ancak su an sürecin bitmesine 1 ay kaldı schengen randevu bulmak ve sonuclanmasını beklemek 1 aydan uzun sürebiliyor yoğunluğa göre. Express vizeye başvurursanız kısa zamanda belki sonuc almanız mümkün olabilir ancak belirttiğim gibi yogunluğa bağlı. Vizesiz gidebileceğiniz ülkelere daha çok yönelmenizi tavsiye ederim ve @lumos Tuğba hanımın da belirtttiği gibi sağlık kontrolu her konsolosluğun kendi anlaşmalı kliniğinde yapılıyor. Buradan sağlık raporu alıp orada kabul göremezsiniz maalesef. Zaman çok az kaldı elinizden ne geliyorsa yapmanızı tavsiye ederim.


  • @gizayordek Merhaba, Benim case çok yüksek olduğu için ben Umman'a taşıdım ve mülakat alıp onayı aldım şükür.Son güne kadar ayırt etmeden her ülkede şansınızı denemelisiniz.Pes etmeyin gün doğmadan neler doğar demişler..

  • ⭐⭐

    @MerveKkocaman hayırlısı olsun yeni hayatınızda başarılar gidiş ne zaman kismetse hangi eyaleti
    düşünüyorsunuz ne iş yapacaksınız çok soru sormuş olabilirim sizin adınıza da heyecanlandım herhalde:)


  • Merhaba,

    DV2023 için mülakat sırası son açıklanan bültene göre 32.000 civarında görünüyor. Case number 30.000 civarında ancak herhangi bir mail bildirim vs. gelmedi. Mülakat durumumu nasıl öğrenebilirim acaba?

    Teşekkürler


  • @MerveKkocaman vizeniz hayırlı olsun.


  • @Serdar-Gültük Merhaba, maalesef 2023 süreci Ankara için tamamlandı diyebiliriz 2024 yılının mülakatları dağıtılmaya başlandı. 32K EU cut-off sayısı Ankara yanılmıyorsam 15k case numaralarına mülakat dağıttı.

  • ⭐⭐

    Ankara Konsolosluğu bulunduğu ülkeye adapte olmuş görünüyor.


  • @rebul59 peki bu değerlendirme kriterleri nedir bunu nasıl öğrenebiliriz ?


  • Merhaba saygı değer yeşilkartforum ailesi, bu aralar biraz kederli aynı zamanda duygusalım, 11 ekim günü Amerika’ya uçağım var lakin maalesef sevinçli değilim. Çünkü arkamda bıraktığım kız arkadaşım var. Öncesinde soracağım sualden önce şunu belirtmem gerekiyor. Neden evlenmedin vs. gibi soruların sorulmamasını arz ediyorum.
    Şuan kız arkadaşım ve ben inanılmaz duygusal bir süreçten geçiyoruz. Ben de bu süreçte onun Amerika’ya gelmesinin resmi yollarını aramaktayım. Ne yazık ki kendisinin ingilizcesi yok. Bunların yanı sıra benim greencard sahibi olmamında araştırmalarım neticesinde katkısı olmadığını gördüm. Kaygılarımın arasında evlenmek vs. gibi şeyler yok (evlenme planım tabii ki de var) yani tek amacım onu Amerika’ya bilhassa California’ya “en kısa sürede” getimek ve ne yazık ki bir çözüm yolu bulamadım. Kendisi güzel sanatlar resim bölümü mezunu ve orada her şeyi yapmaya hazır, gerek okumak gerek çalışmak olsun. Şuan ona önerebileceğim tek şey ekim ayında greencard’a başvurması. Elimden başka bir şey gelmiyor. Foruma da yazma nedenim belki farklı bir yol vardır ve ben bilmiyorumdur. Şimdiden teşekkür eder, güzel günler dilerim.
    Edit: yazdığımı tekrar okuduğumda yanlış anlaşılmalara sebep olacağı için şu eklemeyi yapmak istedim. Kendisiyle evlenmek istiyorum ama evlenmenin onu kısa sürede Amerika’ya getirmeyeceğini öğrendim. Amacım onu en kısa sürede Amerika’ya getirmek.


  • @R-Mutt Valla hocam yanlış anlama, kız arkadaşınıza gc çıkacakda mülakat alıp vizesini alacakda. Kendinizden pay biçip ne kadar düşük bir olasılık olduğunu biliyorsunuz. Gittiğinizde konu alakalı bir avukat ile gorusebilirsiniz. Benim aklıma gelen bu şahsen. Yolunuz açık olsun.


  • @R-Mutt benzer durumlardayız sanıyorum. Biz de sanatla uğraşıyoruz, ben vizemi aldım ancak eşim alamadı maalesef. Sizin özelinizde belki şöyle bir yol izlenebilir, kız arkadasınız turist vizesi ile oraya gelip, sonrasında bir galeri ile anlaşma yapıp temsiliyet alabilir ayarlayabilirseniz. İş bağlantısıyla orada kalma yolu denenebilir sanki.


  • @R-Mutt Bence kız arkadaşının öğrenci olması Amerika vizesş alması için büyük avantaj , en kısa zamanda trustik vize içğn veya dil okulları aracılığı ile başvuru yapın , bol şans yolunuz açık olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

30
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum