DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Gerçekten karışık bir iş ya, aktarmalı uçuş hiç sevmiyorum ama Portland’a direkt uçuş olmadığından mecbur o şekilde gidebiliyorum. Umarım bir sorun yaşamam


  • @tuncayarat hocam şimdiden iyi yolculuklar umarım sıkıntısız varış sağlarsınız.


  • @aristocrat teşekkür ederim


  • @tuncayarat cevap için teşekkürler bende Eylül 13 ünde chicago giriş yapıcam sizden önce oluyor sorunsuz giriş yapınca buraya deneyimimi yazarım şimdiden iyi yolculuklar size.


  • @yuzi35 Eski Thy kabin personeli olarak şunu söyleyebilirim ki; aradaki bekleme size yetmeyecektir. Çok yorucu ve uzun süreli(gecikme yaşarsanız)bir seyahat olabilir sizin için.
    Bir kere yeni havalimanı gerçekten çok büyük; bir gate’den diğerine yürümek bile 20-30dk gibi bir zaman alabilir. Ayrıca abd uçuşlarında Gözen security tarafından double check gibi güvenlik kontrolleri de cabası. Yine tercih sizin ama imkanınız varsa; abd uçuşuna en az 3-4 saat kala havalimanında olmanız;
    rahatlıkla her anın tadını çıkararak, paniksiz bir yolculuk yapmanız açısından daha iyi olabilir . Sevgiler.


  • @evrimooloji Merhaba, benim de İzmir-İstanbul-New York yolculuğum var. Yolculuğa İzmir iç hatlardan başlayıp, Istanbul'da dış hatlara geçeceğiz değil mi?

  • ⭐⭐

    @kuzey Merhaba, evet. Istanbulda, transfer alanindan dis hatlara gececeksiniz. Iyi yolculuklar.


  • Eylül ayının 24’ünde Jfk havalimanına Thy üzerinden bilet aldım aslında daha uygun fiyata egyptair aktarmalı(6 saat) kahire beklemeli bilet vardı havayolu şirketi güven vermediği için tercih etmedim belki değerlendirmek isteyen olursa baksın, istanbul kalkışlı biletler çok uygun.


  • @lumos Çok teşekkür ederim.


  • Haziran ayında bizde Thy ile direk İST-JFK uçuşu gerçekleştirdik. Uçuş ile ilgili sormak istediğiniz soru varsa yardımcı olabilirim.


  • @serdareskici, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Haziran ayında bizde Thy ile direk İST-JFK uçuşu gerçekleştirdik. Uçuş ile ilgili sormak istediğiniz soru varsa yardımcı olabilirim.

    Merhaba. Uçuşunuz için öncelikle geçmiş olsun ve bol şans.
    Çocuk var mıydı yanınızda? THY'nin çocuklara yönelik birtakım hizmetlerinden bahsediliyor(doğal oyuncak, uyku bandı vs.), tecrübe ettiniz mi diye soracaktım 🙂


  • @Ercan-Geçgin Merhaba eşim ve kızımla birlikte seyahat ettik. Kızım 10 yaşında pek çocuk sayılmasa da 🙂 genel olarak kabin memurları çok yardımcı oldular. Uçak kalkmadan küçük çocuklara (Kızıma vermediler belli bir yaş sınırı olabilir) peluş ve ahşap oyuncak ile THY anı defteri hediye ettiler. Yol boyunca da sürekli çocuklu aileler ile yakından ilgilendiler. Sizin ufaklık kaç yaşında bilmiyorum ama ek bilgi olarak 3-4 saatlik uçuş sonrasında herkesin uyuması için tüm güneşlikleri kapattırdılar ve kabin ciddi derecede karanlık oldu. Bu süreçte bazı çocukların ağladığına ve huzursuzlandığına şahit oldum. Benim kızım bile cam kenarında olduğu için sürekli güneşliği açmaya ışık almaya çalıştı. Ben başka bir problem gözlemlemedim 🙂 İnş. sizlerde sorunsuz güzel bir uçuş geçirirsiniz.


  • @serdareskici, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @Ercan-Geçgin Merhaba eşim ve kızımla birlikte seyahat ettik. Kızım 10 yaşında pek çocuk sayılmasa da 🙂 genel olarak kabin memurları çok yardımcı oldular. Uçak kalkmadan küçük çocuklara (Kızıma vermediler belli bir yaş sınırı olabilir) peluş ve ahşap oyuncak ile THY anı defteri hediye ettiler. Yol boyunca da sürekli çocuklu aileler ile yakından ilgilendiler. Sizin ufaklık kaç yaşında bilmiyorum ama ek bilgi olarak 3-4 saatlik uçuş sonrasında herkesin uyuması için tüm güneşlikleri kapattırdılar ve kabin ciddi derecede karanlık oldu. Bu süreçte bazı çocukların ağladığına ve huzursuzlandığına şahit oldum. Benim kızım bile cam kenarında olduğu için sürekli güneşliği açmaya ışık almaya çalıştı. Ben başka bir problem gözlemlemedim 🙂 İnş. sizlerde sorunsuz güzel bir uçuş geçirirsiniz.

    Okurkan yolculuğu duyumsayıp heyecanlandığımı söyleyebilirim 🙂 Daha önce en uzun uçak yolculuğum 4.30-5 saat gibi bir yolculuktu ve turistikti. Bu ise oldukça uzun ve farklı amaçlar uğruna gidilecek bir yol. 🙂 Aslında kızınız çok da büyük değilmiş, hatta bilet alım sürecinde yolcu seçerken 0-2 ve 2-11 yaş seçenekleri var. 0-2 ücretsiz diye biliyorum ama 2-11'de bir indirim de yoksa neden o seçenek var bilemiyorum.
    Ben eşim ve 3 yaşındaki kızımla seyahat edeceğiz. 3 yaşındaki çocuk için de benim kendi biletim için ödediğim kadar ücret ödemek başta tuhaf gelse de çocuk için de ayrı koltuk, bagaj hakları düşünülünce haklı bir tarife gibi görünüyor. Umarım sizler gibi bizlerin de yolculuğu problemsiz geçer 🙂
    Aslında henüz bilet almadım. THY'nin bu ilgisi güzel ve güvenilir bir firma. Diğer taraftan gideceğimiz tarih için Air Serbia firmasının İstanbul - Belgrad - New York aktarmalı seferi, ücret bakımından hatırı sayılır derecede THY seferinden daha uygun. Hatta 19 saat aktarma beklemesi var, bunun için Belgrad'ta 1 gün konaklayıp bir miktar da gezdikten sonra uçuşa devam edilse yine daha uygun olmuş oluyor.
    Kişi başı yaklaşık 6 bin liralık bir fark olması gibi cazip görünse de yine de karar verebilmiş değilim.


  • @Ercan-Geçgin Bence ilk gidiş için kesinlikle direk uçuş tercih edin 🙂 Çocuk ile aktarma çok zor olabilir... Ayrıca Belgrad şehir merkezi gidiş geliş yemek otel vs masrafları aradaki fiyat farkını kapatmasa da yaklaşacaktır 🙂 Aktarma uçmadım ama uçan arkadaşlar mutlaka yorumlarını ekleyecektir.


  • @serdareskici 3 yetiskin1 cocuk Hollanda aktarmali cok rahat gitmistik, tabi kac saat bekledik hatirlamiyorum ama kabul edilebirdi. 1 kahve biraz magaza dolas sonrasinda zaten saatimiz gelmisti. Ama kismet olurda greencard alirsam esim ve 2 cocukla (1' i bebek) mutlaka direk ucarim.


  • @serdareskici Evet aktarmalı elbet bir miktar daha zor olacaktır. Aslında çocukla ilgili pek kaygım yok, yolculuğun zorluğu ile ilgili valizlerle problemim var. Valiz haklarımızı bütünüyle kullanmayız ama ona rağmen onları alıp bir yerlere götürmek sonra tekrar havaalanına getirmek kısmını düşününce aktarmaya gerek yok diyorum 🙂 tabi fiyat farkını da görünce bir düşünüyorum. Bakalım tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa ona göre bir yol çizerim.


  • @jtcarlos, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @serdareskici 3 yetiskin1 cocuk Hollanda aktarmali cok rahat gitmistik, tabi kac saat bekledik hatirlamiyorum ama kabul edilebirdi. 1 kahve biraz magaza dolas sonrasinda zaten saatimiz gelmisti. Ama kismet olurda greencard alirsam esim ve 2 cocukla (1' i bebek) mutlaka direk ucarim.

    Sizin bekleme süresi fazla değilmiş anladığım kadarıyla. En azından valizlerle zannediyorum uğraşmamışsınız. Baktığım uçuşta aktarma süresi 19 saat görünüyor. Yani havaalanından çıkıp Belgrad'ta 1 gece konaklamak gerekecek. Uzun bekleyişli aktarmalar bir miktar daha sıkıntılı sanırım


  • @Ercan-Geçgin Aktarmali ucuslarda valizlerinizi hic almiyorsunuz. Valizler havayolu firmasi tarafindan 2.bineceginiz ucaga yukleniyor. Sadece kabin icindeki esyalarinizi siz tasiyorsunuz.


  • ABD ucuslarimizda bir cok kez aktarmali ucus kullandik. Cocuklarimizla birlikte de cok kez bu sekilde uctuk. Bir cogu sorunsuz gecti. Ucus yaptigimiz havayolu sirketleri; Luthansa, British Airways, Delta, KLM, Air France, AirItalia, TAP Air Portugal. Turkish Airlines’la da direk ucus gerceklestirdik. En konforlu elbette Turkish Airlines ama fiyat/performans acisindan degerlendirirsek digerleri de hic fena degil. Mesela, Portekiz havayollarini hic bilmiyordum, endiseliydim aksine cok memnun kaldim. En son Kasim ayinda New York’a yaptigim seyahatte British Airways’le cok uygun fiyata Londra aktarmali ucmustum. Aktarmada sadece 1 saatim vardi ama sorun yasamadan yetistim. Bu kadar ucusta ve bir cok valizle ailece yaptigimiz seyahatlarde sadece bir kez benim iki valizim cikmadi. Durumu British Airways’a bildirdik. 1 hafta sonra valizler hic bir eksik olmadan verdigimiz adrese geldi. Cok buyuk bir sorun yasanmiyor. Aktarmali ucuslari cocuklu aileler de rahatlikla tercih edebilirler diye yazmak istedim.

  • ⭐⭐⭐

    Ben de eşim ve oğlumla seyahat edeceğim benim oğlumda o tarihte 4 yaşında olacak ama çok hareketli olduğundan ve keşfetme ruhu çok fazla olduğundan açıkçası aktarmalı uçuşa cesaret edemedim, baktığım aktarmalı uçuşlarda aktarma süresi 12-16 saat arası değişiyordu ve transit alanda 12 saat beklemek korkutucu geldi açıkçası gözüme, bazı havalimanlarında sanırım amsterdam da bunlardan biri 4 yada 8 saatin üzerindeki aktarmalarda transit alanda bulunan otel i kullanabiliyorsunuz ücretli olarak çok yüksek rakamlarda da değildi, böyle bir seçeneğe de bakabilrisiniz benim gideceğim tarihlerde amsterdam aktarması olmadığı için bu seçeneği kullanamamıştım ben.


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 7
  • 50
  • 43
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

214
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum