F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@crazycells evrakları pazartesi tekrar yükledim. Yanlışlıkla uscis yazmışım ama nvc ile yazışıyorum evet 👍🙂
Umarım en kısa sürede bilgi gelir.Yönlendirme için teşekkürler 🙏
-
@crazycells cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben bu statüyü ne zaman elde ediyorum Amerika'ya giriş yaptiktan sonra mı yoksa 5 sene sonra vatandaşlik aldiktan sonra mı?
-
@Fayuk amerikaya giriş yaptıktan sonra yasal göçmen statünuzu almış olacaksiniz.
-
@crazycells ben interview zamanini bekliyorum ..ben upgrade yaptdigimda ne kadar sure cekiyor onlarin upragde yapmasi
-
Herkese selamlar, bu konunun tüm iletilerini okudum ancak yine de danışmak istediğim bir konu var. Ben 2023 gc talihlisiyim ve bu hafta ilk girişimi yapacağım. Erkek arkadaşımla mülakat öncesi evlenmek istiyorduk ancak bazı aksiliklerden dolayı olmadı.
İlk sorum: Green cardım geldikten sonra geri dönüp evlenip erkek arkadaşımın formlarını göndersek bekleme süresi en az 2 yıl oluyor. Sponsoru ben olacağım içinde Amerika'da halihazırda çalışıyor olmam gerekiyor ve eğer benim finansal olarak yetersiz olduğum düşünülürse bir başka sponsor bulmak zorundayız sanırım.
İkinci sorum: Dil okulu ile gelmesi ve 90 gün sonra orada evlenmemiz bu süreci kısaltır mı. Turist vizesi ile max 6 ayı geçirmemesi gerektiği için bu sağlıklı bir opsiyon değil sanırım.. -
@myna
Merhaba,-
Evet sponsor olarak yeterli birini bulmanız gerekiyor. Kendiniz olmak zorunda değilsiniz. Çalışmak zorunda da değilsiniz diye biliyorum.
-
Amerika içinde statü değişikliği ile Green Card almak daha kısa diye sanırım. Bu halde Amerika konsolosluğunda sıra beklemeniz gerekmiyor. Hatta bazen mülakat yapmadıkları bile olabiliyor. Bu forumdaki AOS konusuna bakabilirsiniz.
Turist vizesi de öğrencilik ile aynı. 90 gün sonra evlenseniz ve süreci başlatsanız 6 ay kuralını hâlâ sağlamanız gerekmiyor. Ama tercihinizi iyi yapın, eşinizin turist vizesini alması öğrenci vizesini almasından zor olabilir. Tabi burdan öğrenci vizesinin kolay olduğu anlamı çıkmıyor.
En az riskli yol, eşinizin BS, MS, PhD kabulu alarak öğrenci vizesi alması. Sonra dil okuluna geçebilirsiniz zaten. Veya eşiniz ailesiyle turist vizesi mülakatına girsin
-
-
@ICu Teşekkür ederim cevabınız için ancak araştırmalarım sonucu erkek arkadaşımın ünv. terk olması ve çalışmıyor olması sebebiyle dil okuluna kabulü de zor. Önce schengene başvurup girdi çıktıdan sonra amerika turist vizesine başvuracağız gibi gözüküyor.
-
@myna
Mümkünse Amerika'da lisans veya community college düşünebilirsiniz o zaman. Bunlar vize görüşmesinde elinizi kuvvetlendirir.İkincisi, dediğim gibi eşiniz ailesiyle birlikte turist vizesi mülakatına girebiliyorsa öyle girsin. Mümkünse iyi bir yerde çalışıyor olsun (memur, vs). Tek, bekâr erkeklerden daha çok şüpheleniyorlar. Bir şekilde geri döneceğine ikna etmeniz lazım onları.
Üçüncüsü; turist vizesi mülakatını Tr'den değil Umman, Katar, Viyana gibi daha kolay vize veren yerlerden almayı düşünebilirsiniz.
-
@ICu bahsettiğiniz ülkelerden amerika turist vizesi başvurusu yapılabiliyor mu
-
@myna
Tabi. Göçmen olmayan vize başvurularını kendi ülkenizden başka yerlerde yapabilirsiniz -
@ICu teşekkür ederim cevaplarınız için detaylıca araştıracağım
-
Arkadaşlar merhaba, benim greencardım var ve sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz. Onu en hızlı Amerikaya nasıl getirebilirim? Greencard için 2 yılda gelebiliyormuş greencard süreci devam ederken yanıma gelebileceği bir yol var mı?
-
@Laçin-Boz-0
Bir üstteki mesaj dizisini okuyun -
@crazycells emin değilim ama anladığım kadarıyla AOS yapacağız.
-
arkadaslar merhaba bir soru sormak istiyorum. biz 22.08.2022 de basvuru yaptik 24.11.2022 de isleme alindi dosyamiz. ve hangi serviste oldugunu nereden ogrenebilirim oncesinde uscisin sitesinde bekleme tarihi yaziyordu suanda yaklasik 3 aydir oda yazmiyor boyle bisey basina gelen var mi bilgi verirseniz cok sevinirim.
-
Selam @crazycells ,
Tubitaktan burs aldim, 1 yil sureyle post doctora icin Amerikaya gitmeyi planliyorum. Esim greencardli ve amerikadaki bir universitede calismaya basladi.J1 vizesiyle ilgili olarak esimin green card sebebiyle bir olumsuzluk yasar miyim? Okudugum bir iki yerde sanki esimin green card i sebebiyle sikinti yasayabilecegimi gordum.
F2A vizesine basvurup gitmek bir diger opsiyon. Bu durumda ben islemleri baslattiktan sonra surec devam ederken amerikaya gidip post doctoraya baslayabilir miyim?
Tesekkurler… -
Merhaba,
Eşim @agra3000 in sorusunu biraz detaylandırmak istedim :) Yorum ve önerileriniz çok değerli..DV ile 2014 ten beri green card sahibiyim, henüz vatandaş olmadım Amerikada kalıcı bir işim yoktu diye giriş-çıkış yaparak bu zamana kadar geldim. Şu an Amerikadayım bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladım. Evliyim, 1 çocuğum (Amerikada doğduğu için vatandaş).
Eşimle 2017de evlendik, eşimin evlenmeden önce 2016dan beri turist vizesi var ve daha önce Amerikada yüksek lisans yaptı, ve SSN i var. Bu zamana kadar eşimin green card ile ilgili bir ihtiyacı ve niyeti olmadığı için hiç başvuruda bulunmadık. Amerikaya en son birkaç hafta önce giriş yapıp 2 hafta kaldıktan sonra Türkiyeye döndü, şu an Türkiyede.
Durumumuzla ilgili birkaç sorum var eğer vakit ayırıp cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. 2013-2014 yıllarında green card dökümanlarını hazırlarken ve mülakata hazırlanırken de bu siteden ve sizden çok yarar görmüştüm, çok teşekkür ediyorum bu vesileyle tekrardan..
Eşim Tübitak postdoktora bursu kazandı benim de bulunduğum üniversitede postdoktora yapmak üzere; genelde j1 vizesi alındığını biliyorum ancak eşi olarak benim green cardım olması sebebiyle j1 başvurusunun konsolosluk mülakatında reddedilebileceği ile ilgili bazı endişelerimiz var. 1 senelik postdoktora sonunda Türkiyeye geri dönmesi gerekiyor veya en iyi ihtimalle 1 sene daha uzatabiliyor bursu. Tek amacımız Amerikada postdoktora için bulunması gereken süreçte legal olarak bulunabilmesi tabii ki. İlk sorum buradaki üniversiteden davet/kabul mektubu ve Tübitaktan burs verileceği belirtilmesine rağmen j1 in reddi gibi bir durum olabiliyor mu gerçekten benim yüzümden?
Eğer gerçekse, o zaman bu 1 senelik post doktora için alternatif vize başvurusu ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde, mevcut turist vizesiyle gelip hemen green card başvurusunu başlatabiliyor muyuz sorusu var? B1-B2 ile gelip Adjustment of Statusa 90 gün içinde mi yoksa 90 gün tamamlandıktan sonra mı başvurulabiliyor, bu I-130, I-485, I-765 aynı anda göndermek mi demek?
Bu başvuru yapılır yapılmaz resmi olarak postdoktora yapamaz ancak başvurunun hangi aşamasında veya başvurudan yaklaşık ne kadar süre sonra çalışma onayı geliyor? Belirttiğim gibi eşimin SSNi var.
Ayrıca bu durumda diğer bir soru tabii ki turist vizesiyle maksimum 6 ay burada kalabiliyor, bu F2A ya başvuru olsa bile 6 ay sonra Amerikadan çıkması zorunlu mu yoksa çalışma onayı gelene kadar, 6 ay geçse bile Amerikada kalabilir mi? “AOS sonucu beklerken ülkeden çıkmak gerekmiyor” diye bir yorum görmüştüm forumda. Eylül 2023 Visa Bulletin B. DATES FOR FILING FAMILY-SPONSORED VISA APPLICATIONS F2A için 01SEP23 yazıyor, bu tam olarak ne demek oluyor?
Bir de bu süreçte bir sebepten Türkiyeye seyahat etmesi gerekirse geri Amerikaya giriş yapılabiliyor mu?
Vaktiniz için teşekkür ederiz..
-
@Neo-0 ve @crazycells DOCUMENTARILY QUALIFIED mesaji geldi çok şükür 🙏
Şimdi Ankara’dan randevu bekleyeceğiz bu ne kadar sürede geliyor belirsiz şimdilik sanırım ?
bültenlere göre takip edeceğim en son 2018 di diye okumuştum doğru mu takip ediyorum? Teşekkürler -
@hope34 gözünüz aydın. Evet doğru en son 2018 yılında gözüküyordu. Hepimiz şuan yeni mali yılı beklıyoruz kotanin yenilenmesini. Şu durumda kimse randevu alamiyor malesef çünkü 2018 den bekleyen dosya yok ortada. Ekim ayında gidişat biraz belli olur.
-
@ecom bilgi için teşekkür ederim. Nvc ye yüklenen tüm evrakları mülakat için hazırlamamız gerekiyor sanırım.
Ekim bülteni hızlanır belki tatil dönüşü bunlar aşırı yavaş sonra bi anda hızlanabiliyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum