DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @norta merhaba biz de ekim ayında 2 kedimiz ile amerikaya gideceğiz. Bizim de özellikle bir kedimiz kafese girdiğinde çok ürküyor hem altına yapıyor hem de agresifleşebiliyor. Bu konuda çokça araştırma yaptım ve okudum sizinle de paylaşayım. Yoğun sakinleştirici etkisi olan bazı organik damlalar var. Seyahatenizden 2-3 gün önce minik dostumuzun suyuna her gün birkaç damla olacak şekilde vermeye başlıyorsunuz ve uçuş zamanı geldiğinde verilmesi gereken dozu veriyorsunuz. Forumda eski deneyimlerden okuduğum kadarıyla da herkeste cok etkili olmuş ve hayvanın sorunsuz bir yolculuk yapmasını sağlayıp, stres riskini minimuma indirmiş genellikle. Aksi bir deneyim görmedim. Uçuştan yaklaşık 10-8 saat öncesinden su ve mamayı kesmenizi öneririm strese girip altına yapmamasını önlemek adına. Yakın zamanda kedileriyle seyahat eden birçok arkadaşım istanbul havalimanında xrayden gecerken, kedilerinin çok strese girdiğini ve korktuğunu belirterek kutularından çıkarılmamasını rica ettiklerinde hepsi olumlu dönüş aldı ve hayvanları kafesten çıkarmadam geçirmelerine izin verdiler. Ancak siz yine de bir beden tasması takılı şekilde kafese koyun ama böyle bir ricada da bulunduğunuzda olumlu tepki verebilecekleri ihtimali de aklınızda olsun, şansınızı deneyin. Zaten sakinleştirici etkisi altında olacagı için çıkardığınızda dahi sorunsuz bir şekilde geçiş yapma ihtimaliniz yüksek olacaktır.


  • Merhaba, kedimi bir arkadasim araciligiyla Americaya getirtmek istiyorum ancak arkadasim turist vizesi ile girecek. Herhangi bir problem olur mu? Daha once bu sekilde yapan oldu mu?


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaslar merhaba, 24 ekimde Philadelphia’ya thydan Chicago aktarmalı bir uçuşum var. 2 kedimin kabin içi rezervasyonunu yaptırdım onaylar geldi ancak thy sadece rezervasyonu yaptı ve ödeme işlemleri gibi diğer işlemleri alana gittiğimizde yapacağımızı iletti. Aktarma uçuşumuz United Airlines, onları da arayarak kedilerimin rezervasyonu yaptırdım ve onlar her iki kedi için de ödemeyi alarak onay kodlarını ilettiler. Daha önce birkaç kişinin thy rez onayında sonradan sorun yaşadığını okumuştum. Henüz ödeme almamış olmaları bir sorunla karşılaşmama sebep olur mu? Çelişkide kaldım.

  • ⭐⭐

    @bernat telefon ile konuyla ilgili mutlaka kısa sürede irtibat kurun derim böyle bir durum olduğunda buradan sorduğunuz tüm soruları Thy yetkililerine yöneltin Thy bu sağı solu belli olmaz onların türkiyedeyiz dikkat etmek gerekir böyle şeylere:) sonra bizler madur olmayalım diye tedbiri elden bırakmamak gerekli


  • @debbieLA77 harbiyede bir ofisleri var oraya da gittim telefon görüşmemizden sonra teyit etmek adına. Rezervasyon onayının göründüğünü ve sorun olmadığını söylediler ancak önceki deneyimlerde birkaç kişinin bu konuda sorun yaşadığını gördüğümden yine de sormak istedim. Ve açıkçası görüştüğüm görevliler de bana çok konuya hakim gibi gelmedi. Giden herkes ücreti alanda mı ödedi, uygulama genel olarak böyle mi onu anlayamadım.

  • ⭐⭐

    @bernat giderken alıyorlar genelde ücreti sizi uçağa almadan önceki zaman dilimi gibi düşünün ama bu ülkede fazladan bir sürü bilet satıp sonra bir sürü insanı madur eden bir firma olduğu için bilemedim... sizi görüşmelerinizi yaptıysanız konuya ilişkin bir de o ofisten kağıt belge vs aldıysanız rezervasyona yönelik bir şey olmaz diye umalım 🙂 şimdiden hayırlı yolculuklar bol şans:)


  • @debbieLA77 çok teşekkürler print edip bir çıktı verdiler. Thy mağduru çok var son zamanlarda ben de tedirgin oldum ama sorun cıkmaz umarım. Çok teşekkürler yanıtladığınız için.


  • @bernat biz de alanda küçük bir sorun yaşamıştık. Bütün işlemler yapılmış, telefonla ikinci kez teyitler alınmış, mail konfirmasyonlarımız olmasına rağmen Ankara-İstanbul-Dallas uçuşumuzun, Ankara-İstanbul uçuşunda iki kedimiz de rezervasyonda görünüyordu ancak İstanbul-Dallas uçuşunda bir kedimiz vardı. Kabin içinde aynı tür iki hayvana izin verdikleri için biraz stres olduk ancak mail konfirmasyonlarını gösterip, üst yetkili ile görüşünce ve uçakta başka kedi olmadığı için hızlıca işlemi düzelttiler. Bildiğim kadarıyla ödemeyi erken almıyorlar, izinleri ve kedileri görüp gerekli işlemleri yaptıktan sonra alıyorlar ancak ödemeyi erken yapabilirseniz yapıp garantiye almak faydalı olacaktır.


  • @deebee çok teşekkürler. Israrla birkaç kez aradım bir de thy ofisine gittim şu an ödeme alamıyoruz dediler. Elimde sizdeki gibi confirmationların olduğu bir belge var sadece. Uygulamadan biletlere bakınca da iki kedi görünüyor. Umarım sorunsuz atlatırız.


  • New Yrka 3 kedimle gitmeyi düşünüyorum birini yanıma ikisini kargo da götürebileceğimi söylediler. Kargo da kedilerim sorun yaşar mı orda götürmek ne kadar doğru. tecrübesi olan var mı


  • Amerikaya kargoda kedi götüren oldu mu sorun yaşanıyor mu


  • @NİGAR-KOZAN bir arkadasım amerikaya değil ancak İngiltere ucuslarda hayvanlara izin vermediği için pet kargo ile ingilitereye gönderdi sorunsuz bir şekilde geldiler ancak amerika çok uzun uçuş. Bence mutlaka organik sakinleştiricelerden verin ve mutlaka Ve mutlaka uçağa binerken tekrar tekrar kargoda kediniz olduğunun bilgisinin pilota verilmesini iletin host ve hosteslere. Pilotun kargoda hayvan olduğunu asla unutmaması ve hayvan kargo bölümünün ısı derecesini düzenli kontrol edip ayarlaması lazım. Çokça insan köpeğini veriyor ancak kediler biraz daha evine bağlı hayvanlar olduğu için daha fazla strese giriyorlar. Veteriner tavsiyeli iyi bir sakinleştirici ile minimum stres ve travma ile taşırsınız büyük ihtimalle.


  • Bende sakinleştirici vermeyi düşünüyorum zaten uyuyarak gitsinler istiyorum cok teşekkür ederim


  • @gok334 nmerhaba kedi ile nasıl gittiniz anlatabilir misiniz?


  • Daha gitmedim gideyim anlatırım tabiki 3 kedi bir yolcu ile yolculuk nasıl olacak ınanın bende stresi içindeyim


  • @bernat Merhaba, kedileriniz için rezervasyon işlemlerinin detaylarını kısaca anlatma şansınız var mı acaba ? Örn: Ne kadar süre öncesinde yapabiliyoruz rezervasyonu? nasıl yapıyoruz? Önce kendi biletimizi alıp sonrasında mı kediler için rezervasyon yaptınız yoksa her ikisini de birlikte mi yaptınız ? Sonuç itibariyle müsaitlik olmadığı takdirde müsait olan bir gün tercih edilebilir diye düşünüyorum. Bu ve benzeri detayları bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.


  • @ozpirinc Merhaba, biletimi yeni aldım o nedenle bilgiler çok taze olacak sizin için. Öncelikle Thydan uçuşumu belirledim. Bizim uçuşumuz Ekim ayı sonunda, İstanbul’dan Philadelphia’ya olacak ve bulduğum bilette Chicago’dan bir aktarmamız var. Bileti Thy dan aldığınızda da aktarma uçuşunuz başka bir firma oluyor genelde, bizimki United Airlines orayı ayrıca arayıp kedilerin o uçuş için rezervasyonunu ayrıca yapmanız gerekiyor. Thy sadece kendi uçuşu için rezervasyon yapabiliyor. Öncelikle bileti belirledikten sonra (henüz almadan) thy nı arayıp almak istediğim uçuşu belirttim ve 2 kedim için kabin içi rezervasyonun uygun olup olmadığını teyit ettim. Uygun olduğunu söylediklerinde hemen bileti aldım ve beklemeden tekrar thy arayarak kabin içi hayvan taşıma bölümüne bağlanarak uçuşuma kedilerimi dahil etmek istediğimi belirttim. Yeniden uygunluğa bakıldı ve kedilerin ayrı ayrı bilgisi istendi. Türü, rengi, kilosu gibi bilgileri verdikten sonra rezervasyonlarının onaylandığını ancak ödeme ve diğer evrak işlemlerinin alana gittiğimde yapılacagı bilgisi verildi. Daha sonra PNR kodumla sisteme girip kontrol ettiğimde iki kedinin de eşimle benim biletlerimizde göründüğünü teyit ettim ve yine bir sorun çıkmaması adına thy ofise gidip kedilerin onay kodunu print olarak temin ettim. Daha sonra skypedan bir amerika numarası almıştım, bu numara ile united airlinesı aradım. Müşteri temsilcisine uçuş bilgilerimizi verdim ve uçuşumuza in cabin olacak şekilde kedilerimizi dahil etmek istediğimizi ilettim. Hemen işleme aldılar fakat bu aşamada işlem biraz uzun sürüyor telefonda biraz bekliyorsunuz. Öncelikle ilk kedi için yaş, kilo bilgisi aldı daha sonra ödemeye geçtik. Kredi kartımdan $125 tutar alındı ve sonrasında ilk kedi için uçuş onay kodu gönderildi. Sonrasında aynı şekilde diğer kedi için bilgiler alındı ve yine $125 ödeme yaptım ve uçuş onay kodu iletildi. Fakat burada çok dikkat edin telefonu kapadıktan sonra kartımdan 3 tane $125 çekildiğini gördüm. Yani 2 işlem yapılması gerekirken 3 işlem yapmışlardı. Hemen yeniden aradım ve yarım saat içinde kartıma ekstra çekilen $125 para iadesi yapıldı. Mutlaka kontrol edin yanlışlık olabiliyor. Thy alanda ödeme alacağı için onun tutarı konusunda şu an bilgi veremiyorum. Kedinin türü ve kilosuna göre değişkenlik gösterebiliyor tutar dediler, giderken öğreneceğiz


  • @bernat Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Umarım sıkıntısız bir yolculuk yaparsınız. 😃 🙏


  • @bernat tarım ilçeden 48 saat önce Evrak almayı unutmayın.(thy kesinlikle kabul etmiyormus)
    Benimde 2 yavrum var (kedim)onlar için thy aradık bu bilgiyi ve oz.kuduz asisi min.1 ay önce mak.1 ay kalaya kadar kabul ettiklerini söylediler.Pasaportunda muhakkak resim önden ve yandan (uluslararası uçuşlar icinmis).


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

42.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum