Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • herkese selamlar dün itibari ile göçmen vizem onaylandı burada ki bekleyen herkese sabırlar diliyorum
    bana bu süreçte yardımcı olan cevap veren tüm hocalara ve bireylere teşekkür ediyorum
    rabbim herkesin yardımcı sı olsun


  • @bklc Çok tebrik ederim. Hayırlı uğurlu olsun. Darısı başımıza 🙂 Mülakatta neler soruldu hangi evraklara bakıldı kısaca bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mettehann, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    Tesekkür ederim. Konsolosluktan gelen cevapta randevu tarihinden itibaren 1 yil icinde esim adına yeni randevu tarihi olusturulursa dosyanin aktif halde kalabilecegi soylendi.21yas altı cocuklar icin ABD ye giris yapıp GC aldıktan sonra F2A başvurusu yapmak daha kısa olabileceği ifade edildi. ABD vatandaşının kardesleri icin normalde ayrılan GC kotası sınırlı oldugundan bu acilan dosyamiz belkide 5 ile 10 yil arası surebiliyormus.Ama F2A enfazla 2 yada 3 arasıida neticilenebilirmis.

    Evet, F2A olarak devam etmelisiniz.

    Siz F4'dan degil, IR-5'ten Green Card aliyorsunuz, degil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serkan-Turhan, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    Selamlar,
    Babam icin GC basvurusu yapmistim, I130 onaylandi NVC evraklarini toparliyorum.
    Bir sorun ile karsilastim ama ne yapacagim konusunda emin degilim.
    Babamin Adli sicil kaydinda 2010 yilinda yaptigi izinsiz binadan dolayi kaydi gorunuyor. Gecen hafta gidip kaldirtmaya calsiti ve memur cuma gunu silinir dedi. Aradan 1 hafta gecmesine ragmen silinmedi. Bu kayit silinebilen birseymi yoksa boyle mi kalicak? Boyle kalirsa ne yapmak lazim? Olayin detaylari ile ilgili belge gondermelimiyim? Yoksa sadece Adli sicil kaydini gondersem yeterlimi?

    Sanirim bazi kayitlar belli bir sure sonra bazi sartlara bagli olarak silinebiliyor.
    Eger silerlerse formlari bu sekilde doldurup, vereceginiz evraklara gore konsolosluga bilgi vermelisiniz.

    NVC evraklari incelemede 12 gun geriden geliyor:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elma, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    Merhabalar,
    Esim icin kizimin yaptigi I-130 petition basvurusu onaylandi. NVC asamasina gectik, ancak esimin gecerli pasaportu yok. Zaman kaybetmeden basvuruyu yapmak istiyoruz, ancak pasaport basvurusunu bir aydan once yapabilme imkani yok. IR-5 gocmenlik vize basvurusunu gecerli pasaport olmadan yapabilmek mumkun mu?

    Basta sayin Crazycells olmak uzere forumun ozverili tum katilimcilarinin gorusleri icin simdiden tesekkur ederim.

    Isterseniz diger kisimlari ve bilgileri tamamlayin ama pasaport almadan devam edemezsiniz.

    NVC'ye bu bilgileri yuklemeniz gerekiyor. Pasaport basvurusunu kisisel nedenlerle mi yapamiyorsunuz? Yoksa yardimci olabilecegimiz teknik bir sorun mu var?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Selin2023, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    IR-5 vizesine başvurdum. DS 260 formunu doldururken bir soruda takıldım soru is şöyle "Is this child immigrating to the U.S. with you? Yes/No" Kendim ile ilgili alanı doldurduktan ve Amerikan vatandaşı olan kızımın (17 yaşında) bilgilerini girdikten sonra bu soruyu soruyor. Kızım da benimle beraber gelecek ama zaten o vatandaş onun vizeye ihtiyacı yok. Ama yine de emin olmak için sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
    @crazycells

    evet/hayir diyebilirsiniz, o kisimdaki cevap sizin dosyanizi etkilemeyecek.

    ailece basvuru yapanlarin dosyalarinin birlestirilip birlestirilmeyecegini anlamak icin soruluyor o soru...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bklc, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    herkese selamlar dün itibari ile göçmen vizem onaylandı burada ki bekleyen herkese sabırlar diliyorum
    bana bu süreçte yardımcı olan cevap veren tüm hocalara ve bireylere teşekkür ediyorum
    rabbim herkesin yardımcı sı olsun

    gozunuz aydin. bundan sonraki sureclerde bol sanslar.


  • @Mango2014 teşekkür ediyhorum mülakatım çok kolay geçti sponsorumun kim olduğu isim olarak soruldu damadımın ismini sorup kim dedile cevap verdim inanın başka hiç bir soru sormayıp vizenizi onaylıyorum dedi konsolos ve dün vizem basılmış postaya verilmiş 1 ekimdede gidiyorum kızımın yanına çok mutlu ve hafiflermiş hissediyorum bekleyen herkese bol şans diliyorum
    evrak olarakta kızımın doğum belgesi
    nüfus suretim benim
    adli sicil kaydım benim
    birsürü evrakla gidip 3 evrakla işim tamamlandı


  • @crazycells teşekkür ediyorum sorularıma cvp verdiğiniz için minnettarım sizlerede kolay gelsin


  • @bklc Teşekkürler cevabınız için. Yeni hayatınızda bol şans ve mutlulaklar diliyorum her şey gönlünüzce olsun.


  • @crazycells Yardımınız için teşekkür ederiz. Kolay gelsin.


  • @bklc tebrik ederim. Hayırlı olsun. Yanlış hatırlamıyorsam sizin sponsorluk yetersizdi. Onu nasıl çözdünüz. Yoksa çözmeden mi mülakata çağrıldınız? Bizde de sponsorun yetersiz geliri sıkıntısı var.


  • @crazycells merhaba.
    Size daha evvel, sponsorumuzun gelirinin yetersiz bulunduğundan bahsetmiştim. Bu konu hakkında NVC den mail gelmişti, ama biz ek sponsor bulamamıştık, aynı sponsorumuz ile devam etmiştik. 3 Ekim 2023 tarihine mülkat randevusu geldi. Randevu verilmesi sponsorumuzun yetersiz gelirini kabül etmişler anlamına mı geliyor, değilse mülakatta yine karşımıza çıkabilir mi?


  • @Cavidan selamlar evet kızım ve damadımın yetersiz geldi birde çocuk var tabiki benimle birlikte 4 kişi için yetersiz geldi damadımın arkadaşını gösterdik ve istenilenden çokçok yüksek geliri olan bir arkadaşı bu şekilde çözdük bence yetersiz sponsor sorun yaratır diye düşünüyorum mülakata gidersiniz eksik evrak olarak işleminiz devam eder siz taki yeterli sponsoru bulana kadar


  • @Cavidan buarada güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum lakin şunu eklemek isterim sponsoru çözme ihtimaliniz varsa mutlaka çözün gidin mülakata derim iyi şanslar şimdiden


  • @bklc cevap için çok teşekkür ederim. Malesef jo sponsor bulamıyoruz. Mülakata bu şekilde gireceğiz . Tek ümidimiz bankada fazlası ile nakitinin olması. Onuda kabul etmezseler ben yada eşim tek kişi başvuru yapacağız. Tek kişiye sponsorluk yetiyor.


  • @Cavidan, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    @crazycells merhaba.
    Size daha evvel, sponsorumuzun gelirinin yetersiz bulunduğundan bahsetmiştim. Bu konu hakkında NVC den mail gelmişti, ama biz ek sponsor bulamamıştık, aynı sponsorumuz ile devam etmiştik. 3 Ekim 2023 tarihine mülkat randevusu geldi. Randevu verilmesi sponsorumuzun yetersiz gelirini kabül etmişler anlamına mı geliyor, değilse mülakatta yine karşımıza çıkabilir mi?

    Siz muhtemelen DQ olduktan sonra NVC nin joint sponsorluk istedigi kisilerdenseniz. Bunu ozellikle yabanci gruplarda gordum. Genel olarak soylenilen o gelen mesajin kaale alinmamasi gerektigi. Zaten sponsorluk onemli NVC nin gozunde. Eger yetersiz bulurlarsa zaten DQ etmezlerdi.
    Konsolosluk kendi degerlendirmesini ayrica yapiyor.


  • @Mihok Merhaba.
    Bizden başka bir sponsor istenince, Abd bankasında gelir farkını kapatacak kadar cash imiz olduğunu belirten mail ve banka hesap dökümünü yolladık. Sonrasından NVC den DQ olduk.
    Ankara'da mülakatta tekrar sorun edilir mi merak ediyoruz.


  • @crazycells cevaplarınız için teşekkür ederim.Vizem onaylandı.Ekimde gitmeyi planlıyorum.IR-5 greencard alıyorum.Greencard ücretinide kredi kartı ile ödedim.Şimdi sadece eşim için yeni randevu tarihi bulmaya çalışıyorum.Çocuklar için F2A ya nasıl başvuracağımı bilmiyorum.ABD ye gidince bu konuyu halletmeye çalışacağım.Selamlar...


  • Temmuz ayinda DQ olup mulakat tarihi alan var mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum