Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @crazycells teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz🙏🏼🙏🏼

• @akhilleus merhaba.Burada NVC aşamasından mı bahsediyorsunuz?

• @berry ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@akhilleus merhaba.Burada NVC aşamasından mı bahsediyorsunuz?

sayin @akhilleus da cevap verir ama yanlis hatirlamiyorsam kendisi K1 vizesiyle ABD'ye giris yapip evlilik yapti. Dolayisiyla AOS yapmasi lazim, AOS'nin asamalari USCIS'te bitiyor, dosya NVC'ye gitmiyor:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

• @berry ve @crazycells merhaba, bizim dosyamiz 1 ay once nvc’ye gitti. Daha yolun basindayiz. Bu arada yukaridaki entryde bahsettigim no1 evraklari da bugun eve geldi.
    Amerikaya daha girmedik surec devam ediyor. Insallah en kisa zamanda tum evreleri gecip k1 vizesini aliriz. Asagi yikari 6-8 ayimiz var tahminlerimize gore.

• @akhilleus sanırım sizin süreç bizimkinden farklı.IR1/CR1 vizesi almaya çalışıyorum 😊size de bize de bol şans🍀

• @crazycells K1 vizesi alacaksa süreçlerimiz farklı...NVC’de 6-8 ay bekleyeceğiz deyince korktum

• @berry ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells K1 vizesi alacaksa süreçlerimiz farklı...NVC’de 6-8 ay bekleyeceğiz deyince korktum

evet, sayin @akhilleus bu konuya yazinca K1'i aldi ve AOS'ye basladi diye zannettim ama henuz K1 sureci devam ediyormus. Zaten dogru konuya bilgileri aktardi.

• Umarım bu süreç dediğiniz gibi çabuk biter.Çok zor ayrı kalmak ,hele ki bebek varken..:((

• merhabalar, ben B2 vizesi ile amerikaya giriş yaptım ve amerikali nişanlım ile Amerikada evlendik. Green kart icin başvuru yapacağız. Her belgem hazır aralık basında göndereceğiz, yalnız sorum su: work permit 3 ayda resident permit 8-10 ayda geliyormuş yasama iznim gelmeden ülkeden de cikis yapamayacağımi da biliyorum. Haziran ayinda kız kardeşim mezun oluyor ve yine haziran ayında (2019) kuzenim evleniyor. Ben I-131 belgesine başvuru yaparsam bana gecici giriş cikis verilme olasiligi nedir? Bu söylediğim nedenler geçerli olur mu? Yada ben bu belgeyi doldurabilirmiyim ? I-130-130A, 485, 765, 864 ve 693 belgelerim hazır. bana yasama iznimin gelmesi rahat bir yıl surer diyorlar. Bu belgeyi de doldurursam diger hazır olan evraklarım ile gönderirsem ek ücret ödememe gerek yok sanirim degil mi?

Tesekkurler

• @merbej ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

merhabalar, ben B2 vizesi ile amerikaya giriş yaptım ve amerikali nişanlım ile Amerikada evlendik. Green kart icin başvuru yapacağız. Her belgem hazır aralık basında göndereceğiz, yalnız sorum su: work permit 3 ayda resident permit 8-10 ayda geliyormuş yasama iznim gelmeden ülkeden de cikis yapamayacağımi da biliyorum. Haziran ayinda kız kardeşim mezun oluyor ve yine haziran ayında (2019) kuzenim evleniyor. Ben I-131 belgesine başvuru yaparsam bana gecici giriş cikis verilme olasiligi nedir? Bu söylediğim nedenler geçerli olur mu? Yada ben bu belgeyi doldurabilirmiyim ? I-130-130A, 485, 765, 864 ve 693 belgelerim hazır. bana yasama iznimin gelmesi rahat bir yıl surer diyorlar. Bu belgeyi de doldurursam diger hazır olan evraklarım ile gönderirsem ek ücret ödememe gerek yok sanirim degil mi?

Tesekkurler

Hayirli olsun,

I-765 ve I-131'i beraber gonderin kesinlikle, bu sekilde size ~3 ay icinde gonderilecek EAD dokumaninda "Serves as I-512 Advance Parole" diye bir ibare bulunacak, bu karti aldiktan sonra sureciniz bitmemis olsa bile ABD disina cikabilirsiniz.

Nedenleriniz gecerli merak etmeyin, kesin alirsiniz. Butun belgeleri beraber gonderin, oyle yaparsaniz sadece tek bir ucret oduyorsunuz. 131 ve 765 formlarini I-485 yani AOS formuyla beraber gonderince ek ucret odemiyorsunuz. Zaten bu konunun ilk iletisinde de buna dair bilgi olmasi lazim, o bilgileri takip edin kesinlikle.
    Bol sanslar.

Surecinize dair bilgi ve tarihleri bu konuda paylasmayi unutmayin lutfen.

• Merhabalar çok teşekkür ederim bu super bilgiler icin evraklarımı dun itibari ile chicagoya gönderdim usps ile. Vardiginda haberim olacak:)
    Medical examination'i tum evraklarımız ile birlikte gönderdik. Sizlere önerim burada yani Amerikada evleneceksiniz tum asilerinizi turkiyede olmanız :) Benim cogu istenen asim vardi ama bazilarini kabul etmedi gittiğimiz klinikteki doktor. Kan testinden sonra asilerimin oldugunu anladılar. Sadece flu shot, Tetanoz ve measles oldum ama 200 dolar falan tuttu hepsi kan testi de ayni sekilde 500 dolar civarında bir para ödedik yani sağlık cep yakıyormuş:)
    Diler tum evraklarimizi da birlikte doldurduk esimle ve tum dosyalarınıza cover letter eklemeyi ve cover letter a yazdiginiz sirada da evraklarinizi sıralamayı unutmayın. çünkü o kadar çok evrak varki tum bu evrakları bağlı olduğu departmana yollayacaklar benim bildigim o yüzden bazı istenen belgeler visa pasaport main page i-94 formu gibi bunlarin herbirinden ayni fotokopi çekmemiz gerekiyor fotograflarda ayni sekilde.

Bakalim simdi heyecanla yanit bekliyoruz başvurunuz kabul edilmiştir .

• @merbej Hayırlı olsun tebrikler bizi de gelişmelerden haberdar ediniz lütfen ;))

• @barış Tabiki :) Bugun usps den bildirim geldi iletilmiş evraklarim. Bakalım ne zaman bildirim alacagim evraklarımın incelenmeye basladigina dair..

• Merhabalar, hangi başlık altına yazacagimi bilemediğim icin buraya yazıyorum. Amerika'da amerikan vatandaşı erkek arkadaşım ile evlendik.
    Burada evlendikten 3 ay sonra Green kart icin gerekli belgeleri USCIS e gönderdik. Bildiginiz uzere belgelerde benim pasaport numaram da soruluyor.
    birkaç hafta oncede turk konsolosluğuna burada evlendiğimi bildirdim. Ama pasaportumu ve T.C. kimlik belgemi henüz degistirmedim. Sorum su; Yasama iznim gelmeden once bana seyahat izni cikarsa eğer haziran ayında turkiyeye gitmeyi planlıyorum. Pasaportumu değiştirmeden Turkiyeye uçabilir miyim? Evlendikten sonra esimin soyadını aldim. Havaalanina evlilik sertifikam ile gidersem o sekilde ucarsam? Turk konsolosluğunda bu soruyu sordugmda yani pasaport numaram değişecektir mi diye sorduğumda evet dedikleri icin değiştirmek istemedim. Bu konu hakkında bir bilginiz var mi? Teşekkür ederim

• @merbej ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhabalar, hangi başlık altına yazacagimi bilemediğim icin buraya yazıyorum. Amerika'da amerikan vatandaşı erkek arkadaşım ile evlendik.
    Burada evlendikten 3 ay sonra Green kart icin gerekli belgeleri USCIS e gönderdik. Bildiginiz uzere belgelerde benim pasaport numaram da soruluyor.
    birkaç hafta oncede turk konsolosluğuna burada evlendiğimi bildirdim. Ama pasaportumu ve T.C. kimlik belgemi henüz degistirmedim. Sorum su; Yasama iznim gelmeden once bana seyahat izni cikarsa eğer haziran ayında turkiyeye gitmeyi planlıyorum. Pasaportumu değiştirmeden Turkiyeye uçabilir miyim? Evlendikten sonra esimin soyadını aldim. Havaalanina evlilik sertifikam ile gidersem o sekilde ucarsam? Turk konsolosluğunda bu soruyu sordugmda yani pasaport numaram değişecektir mi diye sorduğumda evet dedikleri icin değiştirmek istemedim. Bu konu hakkında bir bilginiz var mi? Teşekkür ederim

Gerekirse diye evlilik sertifikasini yaninizda tasiyarak ucabilirsiniz ama en yakin zamanda butun belgelerinizi guncellemenizi tavsiye ederim.

• Merhabalar. I-130 ve I-130A formlari icin ayri ayri 535$ mi odemeliyiz yoksa ikisi icin sadece 535$ yeterli mi? Tesekkürler.

• I-765 ve I-131 formlarinin ucretlerinin I-485’e dahil oldugunu okudum en basta. O halde I-130(535$) ve I-485(1140$+85$) disinda Uscis’e herhangi bir ucret odemem gerekiyor mu ek olarak? Tesekkürler..

• @bjkamil3365 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhabalar. I-130 ve I-130A formlari icin ayri ayri 535$ mi odemeliyiz yoksa ikisi icin sadece 535$ yeterli mi? Tesekkürler.

ikisi icin toplam $535... ayri ayri degil...

@bjkamil3365 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

I-765 ve I-131 formlarinin ucretlerinin I-485’e dahil oldugunu okudum en basta. O halde I-130(535$) ve I-485(1140$+85$) disinda Uscis’e herhangi bir ucret odemem gerekiyor mu ek olarak? Tesekkürler..

yazdiklariniz tam gorunuyor, baska bir ucret olmamasi lazim.

• Tesekkur ederim, hayirli yillar dilerim :)

• Merhaba, forumdaki neredeyse her başlığı okudum ama bir türlü net sonuca ulaşamadım. Bir kaç hafta önce evlendim. Eşim Amerikalı. Greencard için başvuru yapacağız ve formların hepsini aldım, doldurmaya başladım. Fakat bu konular hakkında hiç fikrim yok ve tanıdığım kimse de yok. Bu yüzden sizden yardım almak istedim. Herkes evlilik için randevu tarihi vs bahsediyor ama bu tarihi almak için önce evrakları yollamak gerekiyor ama hangi evrakları ilk olarak yollamalıyım? Neredeyse 10 farklı form var, formlar arasında kayboldum desem yeridir:(

Bazı evrakları sağlık raporu vs vs sonradan gönderiyormuşuz ama hangileri ilk gönderiliyor, tam bilgiye ulaşamadım.

İlk olarak x formları yollayıp beklemelisiniz gibi bir cevap harika olur.
    Bir de form I-485'i nasıl dolduracağım ile ilgili bilgileri bulamadım:(

Bir de formlarda türk soyadımı mı yazmalıyım, eşimin soyadını mı?
    Türk soyadı yazarsam gelen evraklar eski soyadıma göre mi gelir?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k