U.S.A mi yoksa U.K mi?
-
@pilot23 bunun gerekliligine sizin karar vermeniz lazim
benimkisi tavsiye. re-entry permit aldiktan sonra hala ABD'ye giris cikis yapmaya devam edebilirsiniz.siz giris cikislarin oyle olacagini dusunuyorsunuz acaba gercekten oyle olacak mi?

-
Yani gerekligi su sekilde benim 90 gun ulke(uk) disinda olmam da sakinca yok benim kafamda senerya 2-3 ayda bit usa gir cik yapmak
Sonrasinda 11 ay sonra British Pasaport alip usa yasamak.
Re- entry benim anladigim 2 sene gideme durumu icin gerekli yada 1 sene duruma gore degisir.
Kafamdaki senaryo,
Nisanda gidip kartimi ve ssn almak
Sonrasi daki period 2 yada 4 ayda bir 1 haftalik surelerle usa gidip uk geri gelmek.
Bu 11 ay bole devam edecek.
Uygun mudur bu yoksa immigrant da aa niye hala usa yerlesmedin derker mi? -
@pilot23 gelecegi goremem
ama sinirlarda her turlu soruya denk gelebilirsiniz.Her sey bahsettiginiz gibi gerceklesirse, bir sorun cikacagini zannetmiyorum.
Re-entry permit'i alip almamak size kalmis, re-entry permit surecince ABD'ye giris cikis yapmaya devam edebilirsiniz.
-
Anladim ve cok tskler guzel sabriniz ve aciklamaniz icin
Kafamda sekilleniyor yavas yavas.
Re- entry guzel bi uygulama ama evrak ve ayagi var ve bekleme ben usa 1 ay durmam en fazla 1 yada 2 hafta hatta onlar bile olsa odme 500 dolar filan onun icin bile yapmam gereksiz( benim durumum icin)
Bu yola gecmemin nedeni git gellerde usa eyaletlerindeki yasamaklari gozlemyeip 1 sene sonunda ona gore yasayacagim eyalette az cok sekillenir
Sole bi durum var British Pasaport alinca gc yansa bile usa giris cikisim serbest olacak bi nevi...
-
Bu ileti silindi! -
@hadi,
evet lotteryden. Hayirli olsun. Ne zaman geldiniz? -
Bu ileti silindi! -
@hadi
Tskler sizede. Suan IT sektoru icin konusursak yine biraz durumlar iyi. Tabi brexit ne getirir bilinmez.Sizin hangi sektor?
-
Bu ileti silindi! -
Selamlar,
Ben yerinizde olsam İngiltere'yi seçerdim.
Çünkü İngiltere'de daha homojen bir toplum yapısı var. Ve gözlediğim kadarıyla tarih boyunca dış siyasetinde ABD'ye göre çok daha dik bir duruş sergilediği net bir gerçek.
Tabi bunu yaşayan kişi olarak en iyi siz bilirsiniz..... -
ben de sizin gibi ikilemdeyim aslinda kisa bir sure oldu ankara anlasmasiyla uk ye geleli ve GC dv2020 talihlisi oldum. amerikaya daha once gitmedim ama soyle dusunuyorum UK de kalip her sene sirket vergisi ve uzatma basvurusu vs ile ugrasacagim GC insana 1 kere cikar sans yuzune 1 kere guler mantigi ile amerikaya gitmeyi dusunuyoruz. Kaldi ki UK de self employed oldugum icin her iste calisamiyorsun veya calismak istersende kacak olarak calistigin icin maaslar dusuk oluyor. Her sene uzatma stresi vs cabasi. Tabi sizin durumunuz farkli 1 sene kalmis british olmaya. GC nizi alin ve 1 sene boyunca giris cikis yapin tabi vatandaslik icin ulke disinda kalinacak sureyi de unutmayin
-
Vatandaşlık imkanınız varsa ve oradaki yaşantınızdan memnunsanız UK yoksa ve değilseniz USA.
-
@sChAdOw neden?
-
@pilot23 güncel durumunuz nedir?
-
nasıl bir karar varıp şuan nerede yaşadığın konusunda bizide bilgilendirsen sebepleriyle çok güzel olur

-
Herturlu ingiltere hicbirsekilde sirti yere gelmez.Abd ye hic bulasmam
-
Ingiltere islak ulke, hep yagmur hep yagmur ve birde trafik ters, biz yapamiyoruz oralarda

Bu arada, liseden bir arkadasim Londra'da yasiyordu, bir ev satin alip kiraya vermis, ama son yillarda Vietnam'da yasiyor. Hem Londra'dan aylik kira geliri aliyormus hemde Vietnam'da Ingilizce ogretmenligi yapiyormus. Orasi yani Vietnam icin cok ucuz ve guzel diyor. Bazen plajlardan falan resim paylasiyor, gercekten cok guzel yerler

-
@MySea gelişmiş ülkeden geliri olan gelişmemiş ülkede harcıyor :)))
-
Biliyorum, ABD'den emekli olup da Uzakdogu veya Guney Amerika ulkerinde yasayanlar da var. Aslinda, benim ileriye donuk dusuncelerim arasinda da boyle birsey var. Tipki eskiden Almanya'dan emekli olan Hans ve Helgalar gibi, onlarda Ege ve Akdeniz sahillerine yerlesirlerdi.
Simdi hala oyle mi bilmiyorum! -
@MySea şimdi ingilizler mülk alıyor o sahillerden emekli poundu tl yapınca rahatlar :))
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum