Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • Selamlar,
    Ben yerinizde olsam İngiltere'yi seçerdim.
    Çünkü İngiltere'de daha homojen bir toplum yapısı var. Ve gözlediğim kadarıyla tarih boyunca dış siyasetinde ABD'ye göre çok daha dik bir duruş sergilediği net bir gerçek.
    Tabi bunu yaşayan kişi olarak en iyi siz bilirsiniz.....


  • ben de sizin gibi ikilemdeyim aslinda kisa bir sure oldu ankara anlasmasiyla uk ye geleli ve GC dv2020 talihlisi oldum. amerikaya daha once gitmedim ama soyle dusunuyorum UK de kalip her sene sirket vergisi ve uzatma basvurusu vs ile ugrasacagim GC insana 1 kere cikar sans yuzune 1 kere guler mantigi ile amerikaya gitmeyi dusunuyoruz. Kaldi ki UK de self employed oldugum icin her iste calisamiyorsun veya calismak istersende kacak olarak calistigin icin maaslar dusuk oluyor. Her sene uzatma stresi vs cabasi. Tabi sizin durumunuz farkli 1 sene kalmis british olmaya. GC nizi alin ve 1 sene boyunca giris cikis yapin tabi vatandaslik icin ulke disinda kalinacak sureyi de unutmayin


  • Vatandaşlık imkanınız varsa ve oradaki yaşantınızdan memnunsanız UK yoksa ve değilseniz USA.


  • @sChAdOw neden?


  • @pilot23 güncel durumunuz nedir?


  • nasıl bir karar varıp şuan nerede yaşadığın konusunda bizide bilgilendirsen sebepleriyle çok güzel olur 🙂

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Herturlu ingiltere hicbirsekilde sirti yere gelmez.Abd ye hic bulasmam


  • Ingiltere islak ulke, hep yagmur hep yagmur ve birde trafik ters, biz yapamiyoruz oralarda 🙂

    Bu arada, liseden bir arkadasim Londra'da yasiyordu, bir ev satin alip kiraya vermis, ama son yillarda Vietnam'da yasiyor. Hem Londra'dan aylik kira geliri aliyormus hemde Vietnam'da Ingilizce ogretmenligi yapiyormus. Orasi yani Vietnam icin cok ucuz ve guzel diyor. Bazen plajlardan falan resim paylasiyor, gercekten cok guzel yerler 🙂

  • ⭐⭐

    @MySea gelişmiş ülkeden geliri olan gelişmemiş ülkede harcıyor :)))


  • Biliyorum, ABD'den emekli olup da Uzakdogu veya Guney Amerika ulkerinde yasayanlar da var. Aslinda, benim ileriye donuk dusuncelerim arasinda da boyle birsey var. Tipki eskiden Almanya'dan emekli olan Hans ve Helgalar gibi, onlarda Ege ve Akdeniz sahillerine yerlesirlerdi. 🙂 Simdi hala oyle mi bilmiyorum!

  • ⭐⭐

    @MySea şimdi ingilizler mülk alıyor o sahillerden emekli poundu tl yapınca rahatlar :))

  • ⭐⭐⭐

    @MySea evet hâlâ öyle🙂 Burada bir İngiliz mahallesi var hatta. Hepsi İngiltere'den emekli insanlar buranın tadını çıkarıyorlar😅

  • ⭐⭐

    @bidünya mahalle bile kurdular diyorsun bizimkiler usa de sanırım onu başaramadılar

  • ⭐⭐⭐

    @haymatlos_, içinde söyledi: U.S.A mi yoksa U.K mi?

    @bidünya mahalle bile kurdular diyorsun bizimkiler usa de sanırım onu başaramadılar

    Evet sanırım bizim başaramadığımız tek şey birlik olmak


  • Belki geçmiş konuyu ön plana taşımış olabilirim ama okuyan kişilere belki yararım olur. Ben her türlü US diyorum çünkü UK'da:

    1. ev kiraları & fiyatları aşırı pahalı
    2. hayat aşırı pahalı (özellikle londra'da)
    3. araba sigorta fiyatları adamı mahvediyor. en büyük sıkıntısı bu bence.
    4. polisin sözü pek geçmiyor, polislerin birçoğunda silah yok ve ülkede silah bulunması imkansız gibi bir şey sadece kraliçeyi koruyanlarda varmış sanırım bi de ordu görevlilerinde. ordu görevlileri de offduty iken üzerinde taşıyamıyor. bi yandan iyi gibi gözükse de birmingham gibi yerde palayla adam doğrayanları alışveriş merkezinde döner bıçaklarıyla mevzu çıkaranları görebilirsiniz. adamlar bıçağa kesici aletlere o kadar çok düşkün ki "splash" diye bir kelime bile icat etmişler.

    Yani vahşet olayları tek US'da dönmüyor. Amerika'da çalışıp daha kısa sürede daha çok mülk sahibi olunabileceği düşüncesindeyim. Tanıdığım bütün İngiliz arkadaşlarım araba sigorta ücretlerinden o kadar çok şikayetçi ki birçoğu motor kullanıyor araba yerine. Havası da çok değişik, trafik de soldan akıyor. Ve İngiliz arkadaşlarımdan söyleyebileceğim kadarıyla hiç acıması yok, "ruthless" kelimesinin karşılığı olabilirler. Yaptıkları şakalar o kadar çok kötüdür ki şaka mı yapıyorlar ciddi mi konuşuyorlar bazen anlayamazsınız. İngiliz aksanı da anlaması en zor aksanlardan biri, çünkü İngiltere'nin her bölümünde aksan değişiklik gösteriyor. Sadece glottal T'ye alışmak yetmiyor. Ama amerika'nın çoğu yerinde aksanlar genel olarak aynı, dili daha basit kullanıyorlar İngilizce nazisi değiller. Amerika göçmen ülkesi olduğu için daha rahat yaşanılabilir düşüncesindeyim. Elbette İngiltere'de de çok göçmenler var, London'daki Jameikan abilerimiz wagwarn, Birmingham'daki Jameikan abilerimiz Wa hum diyebilir. Ama hepsi o kültüre köpek gibi bağlanmış kişiler, artık İngilizler'den farkları yok.


  • Ingiltere daha dogrusu the UK (United Kingdom) nufus olarak yaklasik 67 milyonluk bir ulke ve toprak olarak yaklasik Louisiana buyuklugunde. Yani tika basa dolu bir yer, tipki Almanya gibi. Almanya da Montana buyuklugunde ve 84 milyon nufusa sahip. Orasida tika basa dolu. Sadece bu acidan bile bakilsa, arada cok buyuk farklar var...


  • @MySea, içinde söyledi: U.S.A mi yoksa U.K mi?

    Ingiltere daha dogrusu the UK (United Kingdom) nufus olarak yaklasik 67 milyonluk bir ulke ve toprak olarak yaklasik Louisiana buyuklugunde. Yani tika basa dolu bir yer, tipki Almanya gibi. Almanya da Montana buyuklugunde ve 84 milyon nufusa sahip. Orasida tika basa dolu. Sadece bu acidan bile bakilsa, arada cok buyuk farklar var...

    almanya mı tıka basa dolu? almanya nüfusun inanılmaz homojen dağıldığı bir ülke. asla kalabalık hissine kapılmıyor insan. türkiyenin doğusunun ve ortasının bomboş olup bütün nüfusun kıyılara doluşması yüzünden rezalet durumdayız(aynı nüfus 2 kat araziye rağmen) kim düşünmüş nasıl düşünmüş bilmiorum ama fabrikaları, üretim alanlarını köy denilen bence bizim ilçelerimiz ayarında altyapıya sahip alanlara dağıtmışlar. berlin münih ve köln-duisburg dışında yoğun nüfuslu alan yok. hatta bu şehirlerde de(berlin bu tanımın dışında kalıyor belki de) merkez alanın etrafına yüzlerce irili ufaklı şehirler kurmuşlar. ama bu ufak şehirler ana şehirlerin uydusu gibi. mesela köln şehrinin yakınında leverkusen şehri var trene binip 20-25 dk da burada olabiliyorsunuz. ya da tramvaya binip sanki şehir içi yolculuk yapar gibi yarım saat uzakdaki refalth denilen kasabaya(bunun gibi onlarcası var tren, tramvay ve metronun gittiği kasaba köylerden) gidebiliyrosunuz. kirası düşük insan yoğunluğu neredeyse sıfır, bahçeli geniş evler ve o bölgede bir insanın ihtiyacı olan her ey mevcut sadece devlet dairesinde işiniz varsa şehire iniyorsunuz. almanlar inanılmaz planlamışlar ülkelerini.


  • @DustyBlue Almanya'nin ulasim ve sehir planlamasi konusunda haklisiniz. Cok iyi bir ulasim aglari var ve sehir planlamalari da oldukca duzenli. Metro ve tren ile heryere gidebiliyorsunuz. Bunda ulkenin toprak olarak cok buyuk ve genis olmamasinin da cok etkisi var. Yani ulasim maliyeti cok yuksek degil.

    Ama bunlarin yinede cok tika basa oldugu gercegini degistirdigini sanmiyorum. Ulke bir kere yuzolcum buyuklugune oranla kalabalik, ustelik komsu ulke sinirlari acik oldugu icin giris-cikis cok fazla. Yani Turkiye ile karsilastirma yapmak bile gereksiz ama bir ABD veya Kanada ile kiyaslama yaparsaniz, cok baska bir duzenleme ve planlama. Ayni sey Guney Kore ve Japonya icin de gecerli. Onlardada hersey cok planli ve duzenli ama toprak az ve nufus cok kalabalik.


  • Önceki postuma ek olarak en güvenilir tarafsız haber kaynaklarından biri olan, 80 darbesini bile çok iyi şekilde tarafsız olarak -'li +'lı yönlerinden bahsetmiş haber şirketi olan BBC'nin videosuna denk geldim. Belki yukarıda paylaştığım videoya inanmayanlar için en azından bir kanıt olur. İngiltere'de kimsede silah yok tertemiz ülke avrupa kardeşim ya diyenler video baksın. Silah yok ama bıçakların kralı var, bana kalırsa 10 yerimden bıçaklanmak yerine silahla vurualarak ölmeyi tercih ederim. 😂 Yine de şunu belirtmekte fayda var, vatandaşları için İngiltere her ne olursa olsun bana göre Amerika'dan daha iyi sosyal devlet yapısı olmasından dolayı. Ama İngiliz kültürüne alışmam vakit alır ayak uyduramam diyorsanız adı üstünde göçmenler ülkesi olan Amerika'nın her şekilde daha iyi olacağına inanıyorum daha hızlı adapte olmanız için. Almanların çoğunluk olduğu Almanya'da, Fransızların çoğunluk olduğu Fransa'da, İtalyanlar'ın çoğunluk olduğu İtalya'da göçmen olmak mı kolaydır yoksa göçmenlerin oluşturduğu bir ülke olan Amerika mı? Kararı siz verin. Ama şahsen dediğim gibi kültüre adapte olabilecekseniz ve vatandaş olabilecekseniz kesinlikle İngiltere'yi tercih ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum