DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kesinlikle katılıyorum. Biz de benzer şekilde eşim üzerinden başvurduk. Yaş 30 ların başıyken çok geç olmadan girişmek en iyisiydi. Ben dediğiniz gibi senior software engineer pozisyonunda çalışıyorum halihazırda. 7 seneyi geçen kurumsal tecrübem, C1-C2 bandı İngilizcem var. Elimde green card olsa birçok iş imkanı saatler içinde garantili ama gel gör ki sponsorluk olmadan gitmek imkansız. Hangi sponsor ABD de yazılımcı olmadığına devleti inandırıp bir de tek bir kontenjan için 3 sene bekler? Masrafları vs saymıyorum. Tanıdık-akraba şirketi vs bulsanız scam'den patlarsınız. Bizim eskilerin bir lafı vardır, emeklemeden yürüyemez, yürümeden koşamaz, koşmadan uçamazsın diye. Sürünmeden de kral olamazsın hiçbir yerde. Biz burada eşimle girdiğimiz ve ben kendi sektörümde çalışabileceğim için biraz daha şanslıyım sanırım ama bekarlar için bile gerçekten iyi bir yaşam tecrübesi ve bu sonsuz umutsuz döngüler ülkesinden kurtulmak için gerçekten iyi bir fırsat.


  • @emre911 aynı kertede dusuncelerı olan arkadaslarla denk gelmek guzel .aynı donemde aynı sehıre gıden 3-5 kısı olsak surecı atlatmak, orda bırbırımıze destek olmak, toplanıp orda yanlız kalmamak bıle surecı daha rahat, sancısız gecırmek ıcın cok guzel bı ımkan. sonuc olarak metropol yerler degıl gıdılen yerler ve ınsan kendı dılınde bı ses arar. aynı surecı yasayan bırılerıyle konusmak ,yenı bısey ogrendıysek ,bı fırsat bulduysak paylasmak ,destek olmak ımkanı bıle surecı en az sancıyla atlatmaya yardımcı olur. charlestona gelecek aynı duygu ve dusuncelere sahıp kafa dengı ınsanlar olursa cok super olur.yanlızlık cekmeyız ve dayanısma ıcınde olur ,kalıcı arkadaslıklar kurarız.


  • @kartalveat covid öncesi 9-12 ayda gidiliyomuş şuan bu beklem bundan biriken davalar yüzünden kota dolunca doluyor. Bir de kişiden kişiye deişiyor biraz şans da lazım. İki örnek var nepalden biri aos daha kısa olması gerekirken 44 ay diğer cp uzun diye beklenirken 27 ayda sonuçlanmış en az 3 yıllık yatırım diyip bekliceniz


  • @pigaro benide ekleyin Charleston a


  • eylul vıze bultenı yayınlanmıs , yıne yerınde saymıs sagolsun, varolsun. 🙂


  • @deckerloki

    Yığılma fazla gibi duruyor pandemi döneminde. Umarım önümüzdeki 6 ayda biraz hızlandırıp şu yükü eritirler. Yoksa anca 2026 sonu 2027 başı gelir bize sıra 😄


  • @emre911 umarım oyle olur


  • Merhaba benim 3 sorum var;

    1. Esimizi ne zaman dahil etmeliyiz surece?
    2. Ve basvuran kisi amerikadaysa esi ise turkiyede ise; esinin abd ye gelmesi gerekli mi?
    3. Turkiyede degil de amerikada bi evlilik yaparak esimizi surece dahil edebilir miyiz ve esimiz sonrasinda tr ye donse bir problem olusur mu? Bu konuda aydinlatirsaniz sevinirz @eb3vize-com

  • @cimbom95

    Selamlar hocam, biz eşimle dahil olduk. Meslek ve dil seviyesinden dolayı eşim üzerinden başvurduk. İlk başta sizin ve eşinizin pasaportunuzun olması yeterli, ekstra bir şey istenmiyor. Daha sonrasında başvuran kimse PWD ve LC süreci sonuçlandığında geri kalan süreci yani USCIS ile olan 3. aşamayı avukatlık ofisi yönetiyor. O aşamada eş ve çocuklar da dahil olmuş oluyor. İşe kabul edilen ve sponsorluk alan kişi onaylanırsa eşi ve 21 yaş altı çocukları da alıyor zaten çok büyük ihtimalle. Burada sabıkanın temiz olması, bulaşıcı hastalığın olmaması, ciddi bir sağlık problemi vs olmaması kritik noktalar. Bildiğim kadarıyla onun dışında eş için ek bir şart yok. Eşinizin ABD'ye gelip gelmemesi ya da nikahı nerede kıydığınızın da bir önemi yok dolayısıyla.


  • @cimbom95

    1. Eşinizi LC sonrasında son ödeme ile birlikte sürece dahil edebilirsiniz.

    2. Eğer başvurunuzu ABD içinden yapacaksanız evet eşiniz de ABD'de olmalıdır. Yoksa eşiniz için Green Card başvurusu yapılamaz.

    3. ABD'de veya Türkiye'de nerede evlilik yapıldığı önemli değil önemli olan resmi olarak evli olmanız ve bunu ispat edebilmeniz. Ama sonrasında Türkiye'ye dönmemesi lazım. İşlemler tamamlanıncaya kadar ABD'de bulunması gerekiyor.


  • @eb3vize-com ıyı aksamalar .bı sorum olacaktı. pwd surecınden sonra lc surecı baslıyor ve 8-9 ay suruyor yanlıs anlamadıysam ya da total perm surecımı pwd dahıl 8-9 ay suruyor. bızım case numaramız prıorıty date'mız(vıze bultenınde takıp ettıgımız tarıh ) LC basvuru tarıhıylemı baslıyor. ayrıca meslea perm surecı bıttı. premıum process yaptık ıkı haftada sonucu aldık USCIS asamasına geldık bu surecte bellı bır zaman alıyor.. olduya vıze bultenınde prıorıty date mımız current oldu ya da eb 3 unskılled tarıhı bızım prıorıty date'ımıze kapsıyor hızlıca doldurmamız gereken gocmenlık formları calısma ıznı seyahat ıznı vs. hepsının numarasını hatırlayamadım teker teker (ne demek ıstedıgımı anladıgınızı dusunuyorum) doldurulup mulakat tarıhı alınıyormu uscıs surecı devam ederken yoksa ıllakı uscıs surecınde genel tahmın edılen o surec tamamlandıktan sonramı alınabılıyor.


  • merhaba, bu sürecin abd içinden yapılması ile türkiye’den yapılması arasındaki farklar avantaj ve dezavantajlar hakkında biraz bilgi alabilir miyim? maddi olarak, sürecin işleyişi, alacağı zaman vs.


  • @Kayhan-Ozcoshar ghost lamıştı derken kastınız nedir ben anlamadım


  • @deckerloki PERM üç aşamadan oluşmaktadır. PWD, İlan ve LC başvurusu. LC şu an 311 gün sürüyor tek başına. Priority Date tablosundaki tarih LC dosyasının gönderildiği tarihtir. Eğer I-140 gönderileceği zaman dosyanız Current ise I-140 ile birlikte I-485 (Green Card başvurusu), I-765 (Çalışma İzni Başvurusu) ve I-131 (Seyahat İzni Başvurusu) aynı anda gönderilebiliyor. Biz de aynı anda göndermiş olacağız. ABD içinde mülakat tarihi alınmıyor. Çünkü şu an mülakata çağırılma olmuyor.


  • @bulut Tabii ki hemen size açıklayayım. Öncelikle ABD içinden yapabilmeniz için geçerli bir ABD vizeniz olması gerekmektedir.

    ABD içinden yaptığınız zaman burada mülakata girmeyeceğiniz için daha hızlı sonuç almaktasınız. Çünkü Türkiye'de vize randevusu bekleyeceksiniz ki bu süre şu an 12 aydan uzun. Ayrıca ABD'de önce çalışma izniniz geliyor sonra Green Card geliyor yani daha erken çalışmaya başlıyorsunuz. Ama ABD'de eğer yasal olarak çalışma izniniz yoksa çalışma izniniz gelinceye kadar bu süre şu an en az 18 aydan başlamaktadır çalışma izniniz olmadan hayatınızı idame etmek durumundasınız. Ama Türkiye'de bir işiniz varsa çalışırken ve para kazanırken bu süreleri bekleyebilirsiniz.


  • @eb3vize-com Amerıka icinde mulakat alınmıyor. pekı CP yapanlar ıcın uscıs surecınde priority date current olursa formlar gonderılıyor. I-140 doldururken current olursa hepsi birlikte I-140 doldurulduktan sonra olursa dıgerlerı gonderılıyor sonrasında uscıs formlar kabul oldu. uscıs surecınde ıken fınal actıon kısmı current oldu aynı anda hazır current ıken mulakat tarıhı de alınıyormu acaba? bılgılendırme ve ılgı/alakanız icin tesekkurler


  • @eb3vize-com peki bu youtube da bahsettiğiniz Gözde Hanım green card almamış mıydı ? Reklam mıydı hepsi yoksa ? Şuan güvenim kalmadı açıkçası böyle bir şeyse. Gözde Hanım sizden dolayı green card almamışsa siz niye onu paylaşıyorsunuz hadi sizin aracılığınızla aldı diyelim ama hiç green card alan yok daha diyosunuz?


  • @Ashtrem evet Green Card aldı ama bizim firmamızdan almadı. Kendisi şu an bizim şirketimizde çalışan olarak bulunmaktadır. Biz hiçbir yerde bizden aldığını söylemedik zaten. Böyle bir beyanımız olmadı asla.


  • @deckerloki Konsolosluk sürecinde durum biraz farklı. Burada I-140'dan sonra dosyanız NVC'ye gönderiliyor orada Visa Bulletin de Current ise dosyanız DQ verilerek ilgili konsolosluğa gönderilmektedir. Sonrasında da size vize randevusu veriliyor.


  • @trivolley bu sözleşme noter huzurunda mı yapıldı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

230
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum