Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eb3vize-com merhaba az onceki sorumu gozden kacirdiniz sanirim.
    Sorum, baska eyaletlerle yapacaginiz sponsorluklar olacak mi? Wendy's south carolina charleston sehrindeki restoran subelerinin indeed sitesinde calisanlarin yorumlarina baktim ic karartici gozukuyor, tirstim, calisanlari isten kovmakla tehdit ediyolarmis, dukkan bom bos ve yapacak bi is kalmayinca bile manager bos durma diye azar cekiyormus. Ohio da ki restoranta bakmadim henuz daha ama baska eyalet opsiyonlariniz var midir? ya da belli bir eyalet icin anlasma yaptiktan sonra baska eyaletin subesine gecis yapmak mumkun oluyor mu? bir de Subways restoranti ile ilgili bir sponsorlugunuz var mi? sadece mc donald's ve wendy's mi?
    hic beklemeden sizinle sureci baslatmak isterdim cunku turk bir sirket ve turkce destek olmaniz bir arti fakat secenekler cok kisitli olunca arada kalmis hissettim. sonucta 1 yil boyunca yasayacagimiz ve calisacagimiz yerin psikolojik etkisi olumlu ve olumsuz olarak insana yansiyacak.


  • @eb3vize-com Cevap için teşekkürler, peki eb-3 vizesine başvuruyu f1 statüm onaylandıktan sonra mi yapmam gerekiyor yoksa f1 statümün onaylanmasını beklerkende başvuru yapabilir miyim ? Bide seyahat izni diyelim 8 ayda geldi Türkiye’ye kısa süreliğine gidip gelme durumu olabiliyor mu ? Teşekkür ederim.


  • @Muratcan-0 Bizler iş yerleri ile anlaşmadan önce bu araştırmayı yaptık ve bir sorunla karşılaşmadık. Sizler de aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz. Ben linkleri size bırakayım eğer başka bir yerde başka bir yorum varsa yine sizden link alabilirsek kontrol edelim.

    https://www.indeed.com/cmp/Wendy's/reviews?fcountry=US&floc=Charleston%2C+SC

    https://www.indeed.com/cmp/McDonald's/reviews?fcountry=US&floc=Canton%2C+OH

    Dediğimiz gibi müsait zamanda yeni iş yerleri açmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Ama sizlere Charleston, SC ile ilgili bir sorun bulunmamaktadır. Eğer manager ile sorun yaşarsanız da başka bir restorana geçiş için müraacat edebilirsiniz.


  • @dnz LC başvurusu yapılmadan önce F1 için CoS için başvurunun USCIS'e yapılması ve Recipt maili almanız yeterlidir. Sonrasında LC başvurunuz DoL'a gönderilecektir. Zaten F1 için yaptığınız statü değişikliğinin onay maili 2-3 ay içinde gelecektir. Ama dediğim gibi bize sadece başvuru yapmanız ve başvurunuzun kabul edilmesi yeterlidir.


  • @Muratcan-0 evet kusura bakmayın kaçırmışız. cevabınızı verdim yine bir sorunuz olursa bekleriz.

  • ⭐⭐

    @dnz f1 e başvurmanız yeterli oluyor.Kabul aldığınız anda işlemlere başlıyorlar.Önceki sayfalarda yazılmıştır baştan sonra bir kontrol edin. Seyahat izniniz geldiğinde ülke dışına çıkabiliyorsunuz.
    Cevaplar verilmiş..ben onları görmemiştim.


  • Bu ileti silindi!

  • @nihatkınacı evet düşüncenize saygı duyuyorum lakin ben bahsettiğiniz gibi olacağını düşünmüyorum. uzun bir süreç meşakkatli olacak ama karşındaki insanlar ve süreci yöneten avukatlar sizinle aynı düşünceye sahip değil ne yazıkki. bugün eb3vize.com veya bunun gibi aracılık hizmeti veren acentalarla görüştüğünüz zaman hepsi 2-3 yıldan bahsediyor. bizimkiler ise bu vize türünden çoğunun haberi bile yok, ki aksi olsa bu insanlar buraya gelip konu açana kadar belki 8-10 tane başlık olurdu. ve sizi bahsettiğiniz gibi olsa 2 sene sonra o adamların çekebileceği sıkıntıyı düşünüyor musunuz veya 3 sene sonra. ben burda hayal satıldığını düşünmüyorum açıkçası, ki formun bir güvenirliği var @crazycells araştırdığını biliyorum ve aksi durumda müdahele edileceğini biliyorum en azından süre konusunda..


  • @nihatkınacı kusurabakmayın ama sizin elinizde nasıl bir tecrübe var ve bu şekilde iddialarda bulunuyorsunuz ?

    sadece eb3vize.com değil buradaki insanların çocğu diğer firmalar ilede irtibat halinde ve bilgi alışverişi yapılıyor. Ben 3 farklı firma ile görüşüyorum. Burada hayal satılması gbi bir durum söz konusu değil 1990 yılından beri aktif olarak GC veren bir program EB-3 programı.

    " Şu an karşımızda eb3 vizesi ile ABD giden kimse var mı" deyip kendiniz cevap vermişsiniz ama araştırdım dediğiniz vizeyi hiç araştırmadığınız bu cümlenizden belli. Youtube ve forumlar bu vize ile Amerikaya gidip oradaki tecrübelerini anlatan kişiler ile dolu lütfen bilgisizce yazıp buradaki insanların bu konudaki şevkini kırmayın.


  • @emrsvt Ne yazmıştı ki ?


  • @xkira7 Hayal satıldığını, EB3 vizesiyle GC almanın imkansıza yakın olduğunu falan söylemişti.


  • Oncelikle herkese merhaba! @eb3vize.com'a bir kac bir sey sormak istiyorum.

    1. Su an 3. sinif universite ogrencisiyim. Ingilizcem C1'e yakin ve hic bir is deneyimim olmadi, adli sicil kaydim temiz ve bulasici hastaligim yok cok sukur. Simdi boyle bir profil bu programa basvurabilir degil mi? daha fazla istenilen bir sey var mi?

    2. Sureci daha kisa tutmak adina Amerika uzerinden statu degisikligi yaparak nasil bir yol haritasi izlemeliyim, nasil oluyor? Amerika'ya turist vizesi alarak gidip 6 aylik kalma suremizin kacinci ayimizda orda herhangi bir college'dan bir F1 vizesi almaliyiz? ve F1 dedigimiz sey okuldan I-20 belgesi almak mi oluyor, oluyorsa bunu alip harbiden orada okumiz mi bekleniyor yani okul der mi hadi gel kayit ol diye? Sureci legal cercevede detayli ve su surede bunu yap gibisinden anlatabilirseniz sevinirim, bu yonemi denemek isterim.

    3. Ben 2018'de Turist vizesinden red almistim ama ayni yil ve donemde Kanada'dan da Study permit almistim dil okulundan 8 aylik, bu EB3 vize alma durumunu olumsuz etkiler mi?

    4. Ise girdik diyelim anlasamadik zorluklar yasandi bu durumda sube veya sirket degisimi nasil isliyor? gittigimiz yerde calismak yerine baska bir yerde 1 yil calismak ayni sarti tamamlar mi? ve Is basvurusunda benefits kisminda yazan 401k ne anlama geliyor? ve Amerika'da dusuk is gucuyle calisacagimiz icin devletten sosyal yardim almak icin (Snap cart gibi) basvuru yapabilir miyiz ve bu olumsuz etkileyebilir mi? ve Ucretsiz saglik sigortasi veya Obama Care, tax return gibi seylerden yararlanilabilir miyiz? bide bazi islerde ucretli izin yaziyor bu ne demek.

    5. 1 yillik calismanin sonrasinda amerikan vatandasligini kisa surede almak icin askerlik yapilabilir mi?


  • @Muratcan-0

    1. Şirket 8 saat ayakta çalışmanızı istiyor bir de.

    2. Turist vizesi ile geldiğiniz zaman F1 statüsüne en az 3 ay sonra geçmenizi öneriyor avukatlar. F1 statüsü için dil okulu, college veya lisans/yüksek lisansa kayıt olabilirsiniz. En kolay ve masrafı az olanı dil okulu. Ama tabii ki bu size kalmıştır. Biz sadece LC öncesinde F1 statüsüne başvuru yapmanızı istiyoruz. Başvurunuzun onaylanması bizim için ilk aşamada önemli değil .Önemli olan F1 başvurunuzun yapılması ve USCIS'in bunu kabul ettiği maili bizim için yeterlidir. F1 statüsü onaylandıktan sonra dil okuluna başlayacaksınız ki gitmezseniz statünüz iptal edilir.

    3. Hayır bu durum olumlu veya olumsuz olarak EB3 vizesine etki etmez.

    4. Şirketin bulunduğu şehirde 6-7 şubesi var açık pozisyonları olan. Onlardan birine geçebilirsiniz ancak. Başka şehir veya eyalete geçemezsiniz çünkü LC buna göre alınmaktadır. 401k demek sağlık sigortası anlamına geliyor. Çok detaylı bir konu dilerseniz daha detaylı bilgiye internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Green Card sahibi olanların böyle yardımlar alması vatandaşlık için pek tavsiye edilmiyor ama yine de bunu bir göçmen avukatına sormanızı tavsiye ederim. Tax return herkesin hakkıdır bundan yana bir sorun yok. Ama sorduğunuz diğer hususlar EB3 ile alakalı olmadığı için bilgi veremeyeceğim maalesef.

    5. Yapılabilir. 1 yıl dolduktan sonra istediğiniz işte çalışıp istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz.


  • @eb3vize-com çalıştığınız avukat ile arkadaşımın çok iyi bir deneyimi olmadı.Ghost lamıştı çocuğu.inceleyince sitenizi bdv daha profesyonel ve başarılı .teşekkür ederim yinede cevabınız için


  • @eb3vize-com yani kesinlikle geldikten 4 hafta sonra greencard elime geçiyor mu bazı yorumlarda 2-3 yıla kadar uzuyor diye görmüştüm hangisi doğru ?


  • @RaVeNx su an current degil 3 ila 4 sene sürüyor.Çok ekstrem muazzam bir bilimadamı iseniz 2 hafta ile 8 ay arasında gelir ama muazzam biri olup google scholarda reputasypnunuzun olması ve mühendis kökenli olmanız gerekir.vasıfsız iseniz 3 4 sene


  • @Kayhan-Ozcoshar Yani 3-4 sene amerika icinde mi bekleyecegiz? yoksa surec 3-4 yil surup amerikaya geldigimizde 1 ay icinde green card ve ssn almak falan mi.


  • @RaVeNx vizenizi aldıktan ve ABD'ye girdikten 3-4 haftas sonra Green Card elinize geçiyor. Dv Lottery ile de Green Card elde etseniz aynı süreç yaşanmaktadır. Çünkü Green Card sadece ABD içinden verilmektedir. Ne zaman girerseniz sonrasında posta ile elinize ulaşmaktadır.


  • @Muratcan-0 hayır şu sıralar covid'den dolayı işlemleri 3-4 yıl sürenler oldu bundan bahsedilmektedir. Green Card vizenizi alıp ABD içine girdikten sonra 3-4 hafta içinde elinize geçmektedir.


  • @Kayhan-Ozcoshar iki avukatımız mevcut hangi avukattan bahsettiğinizi veya arkadaşınızın durumunu bilmediğim için yorum yapamam ama zaten 2 avukatımızdan istediğinizi tercih edebiliyorsunuz. Diğer firmalar hakkında bilgimiz bulunmamakta.


Benzer Başlıklar

  • 923
  • 2053
  • 26
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum