DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce durumumu yazmıştım kısmen ama tekrardan detaylı şekilde sormak istediğim bir durum var; DV2024 talihlisiyim ve case number'ım 23K. Ben İngiltere'de yaşıyorum ve oturumum var bu ülkede. DS260 formunu ilk doldururken Ankara'yı seçmem gerektiğini düşünüp hep Türkiye bilgilerini girmiştim. Sonradan öğrendim ki yaşadığım ülkede de mülakat girebilirim, bu durumda case transfer yapmam gerektiğini öğrendim. Haziran ayı içinde US London Konsolosluğuna mail attım transfer için. Onlar da henüz dosya onlarda olmadığı için şu an için transferi KCC'nin yaptığını ve onlarla iletişime geçmem gerektiğini söylediler. Bunu üzerine durumumu anlatıp KCC'ye case transfer talebinde bulundum. Fakat KCC şu şeklinde bir açıklama yaptı: "The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions." ve talebimi Haziran ayında reddetti. Sonradan öğrendim ki case transferini dosyalar konsolosluklara dağıtıldıktan sonra yapmam daha doğru olurmuş. Bu noktada tecrübesi olan var mı? Nasıl bir yol izlenebilir?


  • @deep_blue bu durumda tapu vs cok fazla ise yarar diyemeyiz yani


  • @eray26 Evet birincil kaynak olarak değerlendirilmiyor. “ Şu kadar nakitim var GC vizemi alabilirsem evimi/arabamı da satıp nakit miktarımı arttırmayı düşünüyorum” şeklinde belirtebilirsiniz ancak.


  • @lutfitunca problemde burda 6k$ bir birikimle 2 kisilik bir aileyi anladigim kadariyla ya olumsuz ya da sponsora birakiyorlar


  • @canym ben de sizin yerinizde olsam Varşovada girerdim mülakata çünkü şu an Türkiye de 2xx numaralara atıyorum mail gelmedi. Vizeyi herkes cok dert ediyor ama çok net söyleceğim bir şey var aracı firmalar schengen vizesini Çok rahat alıyorlar. Ben aralarında kesinlikle haberleştiklerini düşünüyorum. uçak kampanyaları da devam ediyor uygun biletleri hazırlayıp vizeye başvuru yaparsanız bence çok rahat alabilirsiniz.


  • @eray26 Durumu biraz daha detaylandırayım ben size. Geçmiş yıllarda 1000 $ gösterip onay alan da var 200-300K gösterip AP’te kalan da var. Bu karar tamamen mülakatı yapan konsolosun keyfine kalmış durumda.

    Bu konuda yazılı bir birikim tutarı şartı belirtilmemiş malesef ama genelde herkes imkanları dahilinde kişi başı 10-15K civarı göstermeye çabaladı.

    Bir çok insan da eşden dosttan harç borç bulup hesabına yatırıp hesap dökümü aldıktan sonra da borçlarını geri ödediler.


  • @deep_blue insallah sorunsuz alabilirix vizelerimizi. cok stressli bir surec ve bu sansin kacacagini dusunmek bambaska bir stress

  • ⭐⭐

    @barbie, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba. Mülakata tahminen hangi aylarda girebilirim sizce? Ek olarak mülakatta ev, araba gibi gayrimenkullerin gösterimi söz konusu oluyor mu? Kabul ediliyor mu? Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Umarım herkesin beklediği gibi olur tüm her şey. Sevgiler.

    Sorunuza buradan cevap veriyorum. Doğru başlık burası çünkü. Hangi aylarda olacağını bilemeyiz. Her yıl farklı ilerliyor.
    Nakite ek olarak destekleyici amaçlı kendi üzerinize ev araba varsa göstermeniz uygun olur. Bol şanslar.


  • MNA-Manama-111919.pdf

    Su dosyada istenilen belgelerde banka dokumune dair bir bilgi bulamadim,ayrica mi talep ediyorlar acaba ? Cunku cogu kisi talep edilmedikce evrak sunmayin yazmis forumda ve mulakat deneyimlerinde. Bir ihtimal banka dokumu istememe durumu var mi?

    Ayni dokumanin ankara icin olaninda maddi kaynaklar segmesi ayrica ve acikca belirtilmis.


  • Cevabınız için teşekkür ederim. Peki gösterme kısmını nasıl yapmamız gerekiyor? Örneğin bir 2.el internet sitesinden piyasa değeri araştırması yapıp bunu bir çıktı halinde sunmam yeterli olur mu?


  • @melikemim profesyonel çalışan aracı fırmalardan hiçbiri vize işlemlerine garanti vermez. Bu süreçte özellikle greencard kaynaklı Schengen başvurusun için 2023 mülakat deneyimlerini okuduğunuzda çok daha sağlıklı sürecinizi ilerleyebilirsiniz. Özellikle Ankara’da birçok vize firması bu olaydan habersizlerdi. Şahsi deneyimimdir.


  • @ozgurcc Ankara'ya güven olmaz ne olursa olsun bir umuttur yaşamak diyelim biz bekliyoruz geçen sene gibi olursa kasım aralık


  • @lutfitunca benim böyle bir derdim yok zaten eray beye aynı durumu belirttim


  • @eray26 maddi kaynaklarda bir kesinlik yok. 6 bin dolarla iki kisilik bir aile kabul de alabilir. Sponsor yazisi yararli olabilir ama is teklifi gibi bir yazi alirsaniz o daha etkili de olabilir.


  • @ozgurcc is teklifi yazisi icin birkac planlama yapmayi dusunuyorum ama abd de olmadan da biraz zor is teklifi alabilmek.suana kadar edindigim tecrubeler neticesinde


  • @eray26 sansiniz bol olsun. Oyle cok buyuk firmalardan yazi almaniza gerek yok illaki. Bir tanidiginizin is yeri bile olabilir. Cok sorun olusturacagini dusunuyorsaniz eger varsa imkaniniz biraz kredi de cekip gosterebilirsiniz mulakat sirasinda ..


  • @Eren-Özpar, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhabalar,

    04 Ekim tarihinde mülakata çağırıldık. Umarım forumdaki bekleyen herkese mülakat tarihi verilir ve herkesin gönlünce olur. 🙏🏻🙏🏻

    hayırlı olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @canym varşovanın verdiği tarih ankarayı ilgilendirmez diyelim ki dosyanızı almayı kabul etti Ankara size aynı tarihi vermez çok geciktireceğinide sanmıyorum yüksek ihtimalle bir sonraki dağıtımda sizede tarih göndermiş olur ama bunun kesinliğini bilemeyiz, ben önceliğinizi schengen almaya çalışmaktan yana kullanın derim


  • @melikemim evet 200lere bile mülakat gelmedi muhtemelen , belki haftaya tekrar dağıtım yaparlar ay bitimine 2 cuma daha var umarım 1000-1500 görür en azından

  • ⭐⭐⭐

    @eray26 maddi yetersizlikten dolayı direk elenmezsiniz öncelikle APye bırakıp sponsor bulmanızı isterler ama sponsor bulmak kolay bir iş değil bu son çareniz olmalı gibi düşünün. Gayrimenkul değeri gösterebilirsiniz tabii ama yinede nakit öncelikli dikkat çekiyor. Bir şekilde eş dosttan bir kaç günlük borç ayarlamaya çalışıp hesabınızda göstermeye bakın


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

204
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum