Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Uçan-hollandalı Evet, Ankara 7 binlere mülakat veriyordu, şimdi 30 bine dayanmış 😁


  • @Yıldıray81 Ankara'nın böyle yapmasının en büyük nedeni ABD Türkiye ilişkilerinden kaynaklı, diğer elçilikler bakkaldan su verir gibi mülakat verirken bunların bu şekilde davranması hiç normal değil. Pasaport desen zaten anlamı kalmadı artık ha kimlik ile gitmişsin ha pasaport ile, her şekilde mülteci gözüyle bakıyorlar

  • ⭐⭐

    Bu yaz work and travel ile gidenlerin büyük bir kısmı dönmeyecek gördüğüm kadarıyla. Sosyal medyada gördüğüm çoğu kişi nasıl vize türümü değiştiririm de geri dönmeden burada kalabilirimin derdine düşmüş.

    Zamanında kendi adıma en büyük pişmanlığımdır wat yapmamak..


  • Sağlık muayenelerinde alkollü araç kullandınız mı sorusuna verilen cevaplar ne derece risk arz ediyor? 16 yıl önce 57 promilden ehliyet kaptırmış biri olarak bunu gizlemenin bir sakıncası olabilir mi sizce? 😐 Veya doğrucu Davut mu olmak gerek?

  • ⭐⭐⭐

    @Yıldıray81 önerim eğer sorarlarsa söyleyin doğru bir şekilde, ama sormazlarsa konusunu açıp böyle bir durum var demenize gerek yok. Yalan söylememek en iyisi

  • ⭐⭐

    Bugün PGS ve Anadolujet ucuz bilet kampanyaları var. Yakın zamanda seyahat etmeyi düşünenlere öneririm. Ben daha önce PGS ile tarih uygunluğu olarak Tel-Aviv vardı onu almıştım.Bugün de atina +roma biletleri aldım. Fiyatlar 5 euro+ vergi pgs , 9 usd+ vergi anadolu jet.

  • ⭐⭐

    @selamibasaran baktım ama sanırım tükenmiş ya da uygun olan tarih aralığını bulamadım 🙂 hangi tarih aralığında bakmıştınız? arada birkaç tane buldum ama tarihler tersti, geri dönüp tekrar baktığımda çoktan almışlar 🙂

  • ⭐⭐

    @tufank hocam sabah başladı kampanya kalmamış olabilir.Zaten hafta içlerine serpiştiriyorlar. Ben yarıyıl tatiline denk getirdim.Mesela direkt italya ucuz yoktu, bende atinaya aldım 2 gün orda kalır ordan İtalyaya geçerim dedim. Dönüş italya ucuzdu.Böylelikle yaklaşık 7500 tl ye 4 kişilik bilet aldım gidiş-dönüş. Çok hızlı tükeniyor. Pgs da hala bulabilirsiniz belki diye düşünüyorum.Özellikle avrupa.


  • arkadaşlar selamlar.2025 yılı için ben ve ailem için amerika turist vizesine başvuru yapmayı düşünüyorum .vize almakta bu aralar problemler olduğunu duydum. red yememek için neler yapmak lazım?


  • @Yıldıray81 konsoloslukta yada unganlarda yalan beyan yapamamanizi öneririm. Bu konuyla ilgili bir mülakat deneyimi hatırlıyorum. Mülakat deneyimleri kısmından bakabilirsiniz.


  • Az Önce Greencard Hüseyin İzledim Yine Aklıma Has Not Been Selected Yazısını Gördüğüm An Geldi 😅


  • @clourpoint 2025 için randevu tarihi bulmakla başlayabilirsiniz. Şaka bir yana ülkeye geri döneceğinize inandırmanız gerekir. Yatırımınız, şirketiniz, işiniz vs Türkiye'de kalıcı olduğunuzu belgelemeniz faydalı olacaktır.


  • @GizemYılmazz araba yerine bisiklet yada scooter ile idare edersiniz, ev kiralamak yerine ucuz bir oda kiralarsiniz buda maliyetinin yarıya indirir hata daha fazlası
    Ve emlakçı ya hiç gerek yok Facebook girerseniz eğer ABD'de bir çok ev sahibi evini bu yoldan
    kiralıyor ve daha ucuza gidiyor
    Gıdayı da en asgari tutarda tutarsan tamamdır iş


  • ülke can sıkıcı olmaya devam ediyor, başvurular yaklaşmışken buralara döneyim dedim.
    selamlar herkese.

  • ⭐⭐

    @clourpoint B1/B2 mülakat deneyimlerini okumanızı tavsiye ederim. Seyahat geçmişiniz iyiyse zaten geziyorsanız,uzun süreli bir işte çalışıyorsanız, Türkiye'ye bağlayıcı sebepleriniz var ise(kendi okulunuz,çocuğun okulu gibi) ,mülakatı rahat geçirirseniz vize almakta zorlanmazsınız diye düşünüyorum. Ama pasaport temizse, 1-2 aydır bir işte çalışıyorsanız evli değilseniz ret yeme ihtimaliniz yüksek.


  • @BenjaminGreen Ekim ayında şenlenir buralar


  • @Sabri-FT Ya bence en büyük sıkıntı bu. Hani çok fazla kolaymış gibi söylüyorsunuz. Daha geçen gün Houston'a giden bir ailenin 3 ay boyunca kredi skorları olmadığı için ev tutamadığı o biliyoruz mesela. İngilizce bilmelerine rağmen, akıcı konuşamadıkları için uzun süre iş bulamadıklarını biliyoruz. Ki bu anlattıklarım Amerika'nın diğer eyaletlere göre en ucuz eyaletlerinden biri. Kaldı ki biz Ohio gibi bir eyaletten bahsediyoruz. Öyle direkt gidip bir oda kiraladım, scooter aldım olmuyor ki. Gidenlerin çoğu zaten 35-50 yaşında insanlar. Çoğu evli. Zaten 20 yaşında ki adamın cebinde 20 bin dolar + 20 bin dolar para yok ki. E 35-50 yaşında ki adam da oturup tek oda kiralayamaz çoğu evli olduğu için. Hani bazı şeylere toz pembe bakmamak gerekiyor. Zaten o Amerika'ya giden çifti de çok linçlediler gerçekleri yazdığı için.

  • ⭐⭐

    @GizemYılmazz ben 2 çocuklu bir aileyim.Benim amerikanın herhangi bir yerinde ortalama olarak konuşuyorum aylık 4k-5k masrafım olur. Ben yaş itibariyle 40+ olduğum için ve çocuklarda olduğu için o yazdıklarınıza hak veriyorum.Çok kolay değil hayat kurmak. Türkiyede bile şehir değiştirseniz 2 ayda alışıyorsunuz kaldı ki ülke değiştireceksiniz. O nedenle youtube,insta v.s platformlarında gösterilen hayatlara temkinli yaklaşıp gerçekçi bakmak lazım göçme işine. Yoksa farklı bir kıtada,saat farkının olduğu bir yerde kendinizi çok yalnız hissedip çok zorlanabilirsiniz ve pes edebilirsiniz.
    Şansınız bol olsun.

  • ⭐⭐

    @selamibasaran Kesinlikle katılıyorum. Defalarca yazdım aynı şeyleri. Hani deseler mesela evet zor olacak, kolay olmayacak, yeri gelecek pes etme noktasına bile gelebilir insan ama pes etmeyeceğim deseler tamam ama hani hep görüyorum Biz diyoruz ki ev kiraları emlakçı komisyonu kredi skoru olmadığı için çift depozito vs. Karşımdaki diyor ki 200 market alışverişi, 200 şu bu 😄 Bu arada selami bey Allah yolunuzu açık etsin. Her şey gönlünüzce olsun inşallah


  • Oraya gidince zaten en büyük sınav psikolojik sınav olur. Evet herkes sosyal medyada her şey süper, her şey güllük gülistanlık imajı çiziyor ama ilk yerleşmenin kolay olacağını kimsenin düşünmemesi gerek bence. Tek giden için süreç daha kolay ama psikolojik olarak daha zor olabilir. Aile olarak gidildiğinde de süreç daha maliyetli ama psikolojik olarak aile bir arada durduğu sürece daha rahat geçecektir. Burada adil bir sistem yok evet. Genç bir bireyim o kadar parasının olması ancak aile kaynaklı olabilir. Ama dediğiniz gibi 40-50 yaşındaki insanlar zaten bu yaşa kadar biraz birikim yapmış halde oluyorlar. Yapılan birikimi bu yolda harcamak bile ne kadar rahatsız edici olsa da genelde çocuklar için bu külfetin altına giriyoruz, yani şahsen benim bakış açım bu. Umarım herkes için hayırlısı olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum