Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ecom Cok tesekkur ederim

• @uogzh Teşekkürler cevap için.
    Ben de onları hazırladım, bir de WhatsApp konuşmalarını falan çıkarttıracaktım. Biraz çıkarttırdım ama devamını yapsam mı yapmasam mı kararsızım açıkçası..

• @Samet-Ünlü Ediyorlar.

• @Naerys teşekkürler

• @uogzh tebrik ederim mutlu yolculuklar dilerim.. iliski kanitlarinin arasinda whatsapp yazismalari vs var miydi? Cok uzun olduğu icin gerek yoksa goturmeyebilirim diye sormak istedim

• @uogzh cok tebrik ederim!

• @Samet-Ünlü tahliller icin duzen labaratuvari ediyor ama muayene ucreti yanlis hatirlamiyorsam cash olarak aliyorlar tl veya doviz cinsinden. Yine de emin olmak adina unganlara mail atabilirsiniz

• @Berkan-Duru ben 120 sayfalik bir iliski kaniti sunmustum ve bir dosyaya yerlestirmistim. Belgelerimi isteyen gorevli bana hepsini vermenize gerek yok farkli zaman dilimlerine ait birkac tane sunmaniz yeterli dedi ve 30 sayfalik kanit sundum. Ben yazismalari vermedim sahsi bir icerik oldugu icin ve herhangi bir problem yasamadim

• @Naerys Ben de gorusmeden once sizin gibi dusunuyordum ama biz fazla kuruntu yapmisiz sanirim. Evliliginiz gercek oldugu muddet iliski kaniti ile ilgili kafanizi pek yormayin. Ucak biletleri, fotograflar, ortak harcamalar vs. yeterli olacaktir.

• @dnunez0507 I think for non citizens the process takes 1-1,5 year. Are you Turkish citizen?

• @istanbullover Cok tesekkurler, darisi sizlerin basina. Bol sans dilerim

• @Samet-Ünlü Rica ederim. Ama siz yine de nakit alın yanınıza derim. Ne olur ne olmaz.

• @uogzh Sanırım ben de kuruntu yapıyorum. Teşekkür ederim bilgilendirme için. 😊

• Merhaba arkadaşlar, konsolosluk soruma mail olarak cevap verdi, randevu tarihimizin 16 Ağustos olduğunu bildiren :) yalnız randevu mektubu gelmedi. Çok az da bir vakit kaldığından telaslandim biraz, sağlık muayenesinde randevu mektubu istiyorlar mi kesin

• @baharikoo sağlık kontrolü için unganların internet sitesinden randevu almanız gerekiyor. Az zamanınız kalmış hemen randevunuzu alın bence mülakattan en az 3 5 gün önce muayenenizi olun ki sonuçlar çıkıp konsolosluğa gönderilmiş olsun. Her hangi bir mektup gelmesine gerek yok artık çoğu şey online (ha bir de gelen randevu mailini onaylamanız gerekiyor ) tebrik ederim umarım güzel geçer her şey 😇

• Bu ileti silindi!

• @hulyarslan teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Mektup dediğim mail zaten, randevu maili gelmedi. Sadece sorduğum soruya cevap olarak randevunuz 16 Ağustos yazmışlar. Yarına sağlık muayenesine gidecegim ama tereddutteyim. Çarşamba gününe kadar ne olur bilemiyorum. Umarım gereken mail gelir

• @baharikoo tebrik ederim 🙏🏻 yüksek ihtimalle emailde gelir ama doktora giderken size verdikleri cevabın yazısını çıkartın yanınıza alın.

• @ynsmry tamamdır öyle yapacağım teşekkür ederim

• Herkese Merhaba, vizesini alan herkesi kutlarım, ap sürecine girenlerin ve henüz mülakat alamayanların da en kısa sürede vizelerini almalarını temenni ederim. Umarım herkes hayallerine kavuşur. Az önce elçilikten mail geldi. 11 aylık bebeğim var. Onu da mülakata götürmeliyim
    IMPORTANT UPDATE: Derivative children under the age of 14 are no longer required to appear in person for their visa interview. This means that if your child is not the principal applicant of an IV case, such as IR2, CR2, FX, and F22, F24 and IR4 they are not required to appear in person for the interview.  Principal applicants, including children under 14 are required to appear for an interview. If you have any questions or concerns regarding this update, please do not hesitate to contact us via e-mail.
    Arkadaşlar bilen biri cevaplar mı lütfen @crazycells @gucarslan @uogzh

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k