IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Herkese Merhaba Vizemi 31 Temmuzda Pazartesi aldim
Cok garipti 28 temmuz aksama dogru bir mail geldi gorusme tarihi 11 agustos olarak gozuktu.. Fakat 31 temmuz her ihtimale karsi oraya gittigimde beni iceri aldilar.
Cok heyecanliydim fakat her sey cok keyifli bir sekilde oldu. Ilk once pasaportumu istediler. Daha sonra evlilik cuzdani ve evlilik cuzdani fotokopisini, nufus kayit ornegimi, 2 tane fotograf, adli sicil belgemi, fotograflarimizi aldi, annemin kizlik soyadini, hangi tarihte evlendigimi bu tarz sorular sorup beklmemi gorusme icin cagircaklarini soylediler..Sonra cok iyi biriyle gorusmem gerceklesti. Gulerek sohbet ederek konusuyor gibiydik. Ilk basta yemin ettirip parmak izi aldi. Sordugu sorular sorgu gibi degildi sadece sohbet ediyormus gibi sordu
Esimin adini
Sponsorun adini
Nerede evlendigimizi
Esimin bir sirkete bagli mi calistigini
Nerede yasadigini
Esimin suan nerede oldugunu
Nasil tanistigmizi sorduFotograflara cok az ve hizlica bakti. ilk iki sayfaya cok ve guzel fotograglar koymaya calistim. Zaten sadece onlara bakti gibi
Fotograflara bakip dugune tum aile katildi mi diye sordu Evet dedim
Vizen onaylandi dedi :)))
Bir gun sonra da kargoya verildi.
Ama hala 11 agustosta gorusmem var gozukuyor umarim guncellerler. Kargom bugun yarin gelicek gozukuyor.
Cok stresliydim ama cok keyifli gecti, sakin ve guleryuzliu olunca karsimdaki insanda oyle davrandi. Yaklasik bir saat iceride durdum. O da sirami bekleme suresiydi.
Umarim herkesin cok guzel gecer gorusmesi. Herkese cok tesekkurler :) -
@Samet-Ünlü ır1 değil cr1 olacak visanız bir ihtimal ır 1 olur evliliğinden 1 yıl sonra başvurduysanız vize için o ozaman ır1 visanız onaylanır mülakat sonrası başarılar.
-
@Samet-Ünlü 12 Ay.
-
Arkadaşlar merhaba, bize dün mülakat tarihi emaili geldi, randevuyu onaylamak için linke tıkladığımda yeniden randevu oluşturun diyor, orada yazılı çağrı merkezini aradım dünkü randevunuz oluşmuş görünmüyor dedi ilgili bayan. Nasıl böyle bir durum olabilir? Bir kaç gün sonra mı sistemde görünür?
-
@ynsmry Birkaç gün sonra sistemde görünür. Orada 5 güne kadar bekleme süresi var, 5 (iş günü) gün sonra hala sistemde görünmezse bize e-posta gönderin diyor. Cuma gününe kadar bekleyin derim.
-
@Naerys cevabınız için çok teşekkür ederim. Tamam bekleyelim bizde inşallah problem olmaz.
-
@Muratti-Mavrutsio Merhabalar, biz onaylandığından sonra 1 hafta içerisinde randevu maili aldık
-
@ynsmry, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@baharikoo ben hep nvc’ den kontrol ettim, 1 hafta YOUR CASE IS CURRENTLY AT:ankara yazdı sabahta mail gelmiş.
Mrb, Hızlandırma için ne gerekçe sundunuz?
-
@ynsmry Paylasiminiz icin tesekkurler.
Eli kulaginda o halde bekliyoruz.
Herkese iyi sanslar. -
@nyden merhabalar, deprem bölgesinde yaşıyoruz, belgelerle gönderdik yardımcı oldular.
-
@Naerys, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Samet-Ünlü 12 Ay.
Teşekkür ederim
-
Bu ileti silindi! -
@Samet-Ünlü Tebrik ederim kardeşim, geriye kalan sürecinin en hızlı ve sorunsuz bir şekilde geçmesini temenni ederim :)
-
@Taner-Akbulut Merhaba Taner ceac ID Number ne kadar zaman sonra geldi, bizim i130 başvurumuzun üzerinden 250 gün geçti ve bu numara bize iletilmedi ve aynı zamanda dosyamızın hangi merkez (center) olduğuda uscis hesabımızda görünmüyor
-
@Davut-Korkmaz merhaba ucsis dosyamı 8 mayıs'ta onayladı nvc 85 gün sonra ID Number gönderdi anlaşılan siz hala onay sürecindesiniz yakın zamanda ucsis onayı alırsınız inşallah
-
@Taner-Akbulut İyi dileklerin ve bilgi için Teşekkürler Taner işleriniz şanslı ve rast gider inş.
-
Merhaba arkadaşlar dün sabah itibari ile sağlık muayenemi tamamlamış bulunmaktayim. Ankara garina geldiginizde 10 dk yürüyüş mesafesiyle metroya binerseniz 15 tl tl tek basim kart ücretiyle kizilay duragina gelebilirsiniz. Oradan da taksi 7-8 dk icinde unganlara goturuyor o da 60 tl bisey tuttu. Metroyla ugrasmamak isteyenlere onerim araç yoksa direkt gar çıkışı taksiye binmeniz. Kuğulu parkin hemen yaninda bina. Iceri girdikten sonra once resminizi cekip bir kayit oluşturmak icin covid ciktisini ve pasaportunuzu alıyorlar. Kayit acip bekliyorsunuz. 15-20 dk arasi sonrasi alt kattan kan vermeye çağırıyorlar. 3 dk icinde kan verip hemen orada 36 dolar civari bir ucret ister lira ister dolar olarak veriyorsunuz. 4. Kata geri cikip bu sefer rontgen cekiyorsunuz. Bu da 2 dkda tamamlaniyor. Daha sonra sonuclarin tamamlanmasi icin 1 saat sonra gelebilirsiniz diyorlar. O esnada kugulu park yaninda takilip kahve icebilirsiniz. En son da Ungan bey doktorun odasinda kilo,boy, tansiyon testi, kalp ritmi atisi gibi testler yapiliyor ve genel saglik sorulari soruluyor. Ardindan hemen asinizi vuruyorlar. Bu süreçte 5 dkda tamamlaniyor. En sonda 4. Katta toplam kalan ucreti oduyorsunuz o da yaklasik 8700 tl civari. Dolar olarak 325 dolara yakin ediyor. Faturanizi mailinize atiyorlar. Ve pasaportunuzu geri veriyorlar. Toplam tüm odemeler (benim ödediğim) 370-375 usd tutuyor. Ilk kayitda (korona belgesi haric) diğer asi belgesi olanlarin e nabizda kayitli çıktıli halini gormek istiyolar. Ibraz etmek isteyenler icin belirtiyorum. Iceride bekleyenler icin 4.katta vezne arkasinda ucretsiz kahve ve suda sunuyorlardi bekleyenler için. Son olarak sonuclar artik elektronik olarak tamamlaniyormus yani fiziksel bir belge vermeyecekler size. Daha sonra sizlere de yaptiklari aşıları belirten bir mail ve sonuc gelecek ve bunu ABD girisi yaninizda ibraz edecegimiz belirtildi. Konsolosluga goturulmeyecekmis yani. Genel olarak süreç böyleydi. Hizli ve guleryuzlu ve kibar calisanlar tarafindan yönetilen bir yerdi. Bekleyen herkese bol sabırlar diliyorum.
-
@Davut-Korkmaz bende teşekkür ederim
-
@Berkan-Duru Sizin adiniza boyle gecmesine sevindim. Benimki tam tersiydi. Muayene ucreti $47.5 aldilar. Calisanlar genel olarak kibar ve guler yuzlu olmasina karsi kadin doktor gayet nemrut, kaba ve asagilayiciydi. E-nabizdan aldigim asi kayitlarimi kabul etmeyip sorgusuz sualsiz asi yapmaya calisti. Bunlar ne asisi, bende bunlar var dememe ragmen fiziki asi karti degil de e-nabiz ciktisi goturdugum icin tekrar asi yaptigini soyledi. Ilce sagliktaki aile hekimlerinin e-nabiz ciktisinin yeterli olacagini soylediklerini belirtigimde de acik sekilde asagilayarak "Onlar ne bilir ki" diye tepki gosterdi. O sirada da patir patir asilari yapti tabi. Hatta miyoplugum icin "gozluklu de gozluksuz de ayni derecede goruyorsun, neden gozluk takiyorsun ki" diye dalga gecer bi' ses tonuyla konustu. Ben de sinirlenip " Doktoruma sorun neden vermis gozlugu" dedim.. Gerci daha farkli cevaplar vardi aklimda ancak o an esim gozumun onune geldi ve yuttum dilimin ucundakileri. Yani belki erkek doktor nazik olabilir ama esi hic de oyle degildi. Sirf Amerika Buyukelciligi'ne calisiyor diye burnu havalarda geziyordu ve bunu saklamak gibi bir gayesi de yoktu.
Diger kadin arkadaslar nasil tecrube edindiler orada bilmiyorum ancak benim tecrubem bu sekildeydi.
Not: Muayeneye gitmeden e-nabiz ciktilarini kabul edip etmediklerini Unganlar'a mail ile sormustum ve kabul ettiklerine dair geri mail atmislardi bana. Mail hala da ben de.
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum