DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
-
@Şeyda Randevu ekranı ile ds-160 ekranı birbirinden bağımsız. AIS randevu ekranında sizden DS-160 formunun numarası isteniyor. Bu numara formu tamamlamasanız bile temin edilebilir. Ancak formu 1 ay içerisinde tamamlayıp göndermezseniz otomatik silinecektir. AIS ekranında DS-160 nosunu randevunuzu iptal etmeden 1 kereye mahsus düzenleyebilirsiniz.
-
@Şeyda evet bu şekilde ilerleyerek sıfırdan bilgi doldurma derdinden kurtulabilirsiniz. ( seçmeli ve koşullu alanlara dikkat etmeniz gerekiyor)Yukarıdaki iletilerde bu konudan birkaç kez bahsetmiştim : https://yesilkartforum.com/forum/topic/1453/ds160-formunu-mülakattan-önce-güncellemek-mümkün-mü/308?_=1690252799346
-
T tufank bu başlıktan bahsetti
-
@tufank bilgi ve desteginiz icin cok tesekkurler 👍🏻
-
Herkese merhaba, yaklaşık 5 ay önce ailece tüm formlarımızı doldurduk ve randevularımızı aldık. Şimdi güncelleme yapmak istiyorum bilgileri tekrar bir kontrol etmek hatalı bilgi girişi yapmamak adına. Fakat garip bir şekilde başvuru yerini seçer seçmez önceki formu geri getirmek için başvuru numarasını yazmam gereken bir sayfa yönlendiriyor sistem otomatik olarak. Güvenlik kodunu bile girmeme fırsat vermiyor. 3 ayrı tarayıcıda denedim hepsinde aynı. Başvuru kodlarını girmeyi deniyorum, bu seferde hata veriyor yine açılmıyor. Böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba, ne yapmalıyım?
-
@nzmmm İlginç bir sorun. Safari browserda sorun çıkabiliyor , chrome ya da firefox ile gizli pencerede deneyebilirsiniz. Hatanın ekran görüntüsünü paylaşırsanız daha net yorum yapabilirim. Bilgilerinizi doğru giriyor musunuz? Türkçe karakter olmadan ve caps lock açık şekilde deneyebilirsiniz.
-

Doldururken de bu kadar kötü uyduruk bir sistem olabileceğine inanamamıştım. Şimdi ise bu düşüncem iyice pekişti. Brave, Edge, Opera gibi tarayıcılarda ayrı ayrı denedim. Caps Lock a da ayrıca dikkat ettim mesajınızdan sonra. Yanlış girdiğim bir bilgi de yok ama hata alıyorum. Şunu anlarım uzun bir süre oldu sistem bu form bilgilerini silmiş olabilir tamam ama ben yeni başvuru kısmına bile giremiyorum. Zaten aslında amacım sıfırdanbaşvuru yapmak formu baştan doldurmak sonra da randevu bilgilerinde form numarasını değiştirmekti. Ama maalesef olmuyor, olamıyor...
-
@nzmmm form bilgileri 30 gün boyunca saklanıyor, eğer imzalı değilse siliniyor. İlk ekranda konsolosluğu seçtikten sonra “start a new application” butonuna tıklayarak yeni bir form doldurabilirsiniz. Bu buton tıklanmıyor mu? Sanırım captcha kodunu engelleyen bir yapı var ve browserınıza müdahale ediyor. Başka bir bilgisayar veya mobilden başlatmayı deneyebilirsiniz işlemi.
-
@tufank Tekrar merhaba. Sorunum çözüldü şimdilik işlemlere başlamasam da girmek istediğim bölüme erişimi sağladım. Formlara girebildim. Tarayıcının sayfa ayarları ile ilgili bir erişim talebi olduğunu gördüm sensörlere erişime izin verdim. Sayfayı kapatıp tekrar girdim ve düzeldi. Desteğiniz için teşekkür ederim. Herkese iyi haftasonları.
-
Merhaba, DS 160 formuna doğum ayımı yanlış girmişim, sanırım düzeltemeyceğim, sorun olur mu? yeniden form doldursam bi daha mı 185 usd öderim?
-
@hilaldemirel istediğiniz kadar yeni form doldurabilirsiniz ancak ais üzerindeki ds-160 form numarasını, randevuyu iptal etmeden ,bir kereye mahsus güncelleyebilirsiniz. Her koşulda randevu iptal olsun olmasın tekrar para ödemenize gerek yok. Bu konuyla ilgili cevaplar yukarıda mevcut, geçmiş iletilere göz atarsanız daha detaylı yönlendirmelerle birlikte eklemiştim.
-
-
-
merhabalar Ds160 daki randevu yerine Ankara demiştim ama İstanbul'da boşluklar çalınca randevuyu İstanbuldan aldım. Bunla ilgili internette araştırma yapınca
birşey olmaz diyen yazılar okuduğum kadar kapıdan dönebilirsiniz diyenler de oldu. Bu konuda deneyim yaşamış arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.Bir de ds160 formunu bir kez düzeltebiliyoruz. Bu düzeltme de randevu yerini de düzeltebiliyor muyuz? Çünkü yer seçimini henüz ds160 formuna başlamadan belirliyorduk. Onu nasıl değiştirceğiz?
Teşekkürler.
-
@Hüseyin-Taşkın Randevu yerini neresi seçerseniz dosyanız oraya aktarılır. Bir sorun yaşayacak olsanız kapıdan geri çevirmeden önce size zaten haber verilir. DS-160 formununda güncelleme yapılamaz. Ancak yeni bir form doldurulur. İstediğiniz kadar yeni form doldurabilirsiniz sadece randevuya gireceğiniz form numarasını 1 kereye mahsus güncelleyebilirsiniz. Önceki iletilerde bu soru cevaplanmıştı. https://yesilkartforum.com/forum/topic/1453/ds160-formunu-mülakattan-önce-güncellemek-mümkün-mü/308?_=1691577442382
-
-
Merhaba, D160 formunu doldurup, e-imza, ödemesini ve randevu tarihini Mart ayında yapmıştım. O zaman çalışıyor olduğum için mevcut işyeri bilgilerini forma girdim. Şuan çalışmıyorum ve EYT başvurusu yaptım Mayıs ayından beri evrak işlemde. Haftaya 18 Ağustos günü kons.vize görüşmem var. Sorum D160 formunu yeniden mi düzenlemem gerekiyor? Yoksa kons. gittigimde SGK gelir/aylık/ödenek talep belgesini göstererek açıklama yapmam yeterli olur mu? Teşekkürler.
-
-
Ds160 formunu tekrar doldurmak istiyorum ama cevaplarda tutarsızlık olmaması adına ilk doldurduğum formun cevaplarına nasıl ulaşabilirim.
-
@Onur-Ercan formu doldurken her sayfayı tek tek kaydetmediyseniz ( print butonuyla) veya formu tamamladıktan sonraki ekranda yer alan "print application" butonu ile çıktı almadıysanız tüm bilgilere erişmeniz mümkün değil. ancak https://ceac.state.gov/genniv/ adresinden görüşme yerinizi seçip retrieve application butonuna tıkladıktan sonra güvenlik sorularını cevaplayıp eski formunuza ait ekrana erişebilirsiniz. Bu ekranda "view confirmation" ve "create a new application" butonları yer alan bir popup açılacak. "create a new application" butonuna tıklayarak doldurduğunuz bilgileri büyük ölçüde yeni forma aktarabilirsiniz ( seçmeli, tarih ve koşullu alanlar haricinde ) Bu bilgileri tekrardan doldurmanız gerekecek.
-
Bu dediğiniz alanı açtım burada guncelleme yapmak mümkün mü? Save kısmı var ve bazı kutular değiştirilebiliyor
-
@Onur-Ercan imzalanan bir form güncellenemez. yukarıda yazdığım gibi bu forma ait bilgilerin bazıları “create a new application” butonu ile yeni bir forma aktarılabilir. ancak formu imzalayıp tamamlamadıysanız kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. imzalanmamış bir formu en geç 30 gün içerisinde tamamlamazsanız otomatik olarak silinir.
-
Merhaba ben ds 160 formunda kızlık soyadımı unutmuşum yani önceden kullanılan isimler kısmında no yazıyor bu sorun olur mu? Randevu da aldım yeni bir form mu doldurmam gerekiyor?
-
@Ayçin-Bozkurt evet bu bilgi önemli. tekrardan bir form doldurmanızda fayda var. İstediğiniz kadar yeni DS-160 formu doldurabilirsiniz. Randevuyu iptal etmeden formunuza ait DS-160 form numarasını bir kerelik güncelleme hakkınız var ( ais üzerinden). yukarıda bu durumdan birkaç kez bahsetmiştik.
-
@tufank çok teşekkür ederim bir sorum daha var yeşil pasaport hangi vize türüne giriyor her yerde farklı bir şey okudum. Sizin bilginiz var mı? Teşekkürler cevap için.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum