DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @coshqun Tebrikler.Kolay bir mülakat olmuş.En azından 2. cümleden sonra kestirip atmamışlar.:)

  • ⭐⭐

    @coshqun Tebrikler. 60 lı yaşların vize almasına şaşırmayın. Tam aksine çok normal. Çünkü o yaşlardaki insanlar gidip de dönmeme gibi bir risk oluşturmuyor. Asıl red alanlar genç bekar profiller. Siz çalıştığınız işler, eşinizin kendi bürosu ve özellikle çocuğunuzu burada bırakarak döneceğinizi gösterdiğiniz için onay almışsınız. Hayırlı olsun, iyi yolculuklar.


  • @Serapp Teşekkürler Serap Hanım 🙂


  • Merhabalar bugün 8.30 Ankara vize görüşmem vardır ve çok şükür onay aldım şimdi pasaportumun gelmesini bekleyeceğim ☺️7.30 gibi oradaydım erken gitmenin bir anlamı yok ben mecburiyetten erken gittim. Konsolosluk karşısında kafeler var emanet alıyorlar mı bilmiyorum. Saatimiz geldiğinde ilk girişte güvenliğe pasaportu bırakıyoruz sonrasında isim olarak çağırılınca x-ray den geçip bir bahçeye oradan da konsolosluk içine giriyoruz. Her yerde yönlendiren konsolosluk çalışanları var o yüzden çok kolay oluyor. Çok yoğunluk vardı genelde nasıl oluyor bilmiyorum. Pasaport ve fotoğraf işlemi için bir bankoya yönlendirildim. Fotoğraf uygunsuzluğundan geri gönderilenler oldu o konuda dikkatli olun lütfen. Sonra parmak izi ve son olarak mülakat sırasına geçiyoruz. Önümde 20 den fazla kişi vardı 3 vezne çalışıyordu. Genel olarak red ve onay oranı eşit gibiydi. Sıra bana geldi
    Konsolosluk görevlisi (K)
    Ben (B)
    (B) merhaba
    (K) merhaba pasaport lütfen nereye gideceksiniz
    B: Portland
    K: tek mi
    B: eşim ile
    K: eşiniz nerde
    B: kendisinin vizesi var. 2 kez giriş ve çıkışı da var.
    K: mesleklerimizi sordu (Söyledim)
    K: kimseniz var mı
    B: var olan arkadaşların isimlerini söyledim neden orada olduklarını ne zaman gittiklerini ne zaman Türkiye’ye geldiklerini ve onlarla ne zaman görüştüğümüzü sürekli aynı şehirde mi kaldılar yoksa eyalet değişikliği yaptılar mı diye sordu tek tek cevap verdim.
    Eşim biz evliyken Amerika’ya gitmişti. yeşilleriniz var eşin seni neden bırakıp gitti de beraber Avrupa’ya gitmediniz dedi. Arkadaşları ile plan yapmıştı ve o zaman henüz yeşillerimiz gelmemişti dedim. Bu durumu biraz daha sorguladı . Sonra vizeniz onaylandı dedi teşekkür edip ayrıldım.
    Biraz uzun oldu ama forumdan çok yararlandım umarım açıklayıcı olmuştur.


  • @zeynepebe zeynep hanım vizeniz hayırlı olsun dikkat ettiğim kadarıyla eş veya sevgilisinin turist vizesi olan kişiler daha kolay vize alıyor diyebilir miyiz?


  • @aristocrat diyemeyiz benim elim red aldı hemde 6 ay önce turist olarak abd deydim


  • @captain35 hocam selamlar bir mahzuru yoksa size mesaj atabilir miyim



  • Merhaba . Ben 15 yıldır amerika firmasında çalışıyorum. Evliyim ve 3 çocuğum var (8-10-12 yaş) . Amerika turist vizesi için başvuruda bulunacağım. Benim amcam 5 yıl önce Amerika’ya yasal yollarla gitti(evlendi) sonra oradayken Green kart çıktı . Ben ds 160 formuna bunu yazmalımıyım. Yada vize mülakatında sorduklarında bunu söylemelimiyim bilemiyorum . Red sebebi olabilir diyorlar . Biz önce eşimle vize alacağız 3-4 ay sonrada çocuklara vize almayı düşünüyoruz. Sizin deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum . Maddi sıkıntım yok Türkiye’de üzerime 1 ev 2 kiraya verdiğim iş yeri ve bir arabam var . Bankada da 30-40k dolar param her zaman olur . Lütfen tavsiye verirseniz sevinirim . İlk vize görüşmemde çocukları götüreceğimi söylemeyeceğim . 14 yaş altı oldukları için bize vize verirlerse onlara direkt çağırmadan onaylıyorlarmış .Yani ben oraya amcamın yanına yerleşmeye gidiyorum gibi anlarlarmı olayı . Öyle bir niyetim olmasada çok önemli diyorlar .

  • ⭐⭐

    @HakanAksoy01 ABD mal varlığınızla paranızla ilgilenmiyor, döneceğinizden emin olmak istiyor sadece. Mülakatta kendinizden emin konuşun ve rahat olun. DS160 formunda nereye gideceğiniz nerede kalacağınız soruluyor. Amcanızdan bahsetmenize gerek yok bence. Otel rezervasyonu yapıp güzel bir gezi planı sunmak daha uygun olur.


  • @HakanAksoy01 abd bankadaki parayla ilgilenmez. Milyonerler red aldı abd vizesinden.
    ds160a yazdıklarınıza göre profilinize bakar ve bu adam geri döner mi dönmez mi diye düşünüp ona göre karar verir.
    abdde akrabası olup onay alanlar çok var.


  • @Serapp aslında burda mal varlığımı anlatmak istemedim. Yani beni Türkiye’de bağlayan işim , evim , kiraya verdiğim bir kaç yer var . Neden Amerika’da kalmak isteyim anlamında yazdım .

  • ⭐⭐

    @HakanAksoy01, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @Serapp aslında burda mal varlığımı anlatmak istemedim. Yani beni Türkiye’de bağlayan işim , evim , kiraya verdiğim bir kaç yer var . Neden Amerika’da kalmak isteyim anlamında yazdım .

    Ben sizi anlıyorum ama önemli olan konsolosu ikna etmeniz. Banka hesap dökümü götürecekseniz hatta çok para görünmesin sadece gidip dönmeye yetecek kadar olsun. O da isterlerse, normalde bakmıyorlar. Gezi planını evlilik yıl dönümü ya da doğum günü gibi özel bir zamana denk getirerek planlayın. Çocukları sorarsa onların yaşı daha küçük şu kişilerin yanında kalacaklar biz karı koca bu özel günümüzü birlikte kutlamak ve şuraları gezip görmek istiyoruz dersiniz.


  • 1 Ağustos'ta mülakattan kabul aldığım (approved) vizem 2 Ağustos'ta issued oldu ve 4 Ağustos'ta PTT tarafından evime teslim edildi. İlave bilgilendirme olması için yazmak istedim.


  • @coshqun gayet hızlı gerçekleşmiş bütün process hayırlı olsun ve iyi tatiller.


  • @aristocrat teşekkürler 🙂


  • Herkese merhaba. Bugün vizemi aldım. 32 yaşındayım devlet memuruyum ve bekarım. Görevli nereye gidecegimi sordu Newyork dedim kaç gün 7 neden gideceksin klasik sorular. Nasıl yeşil pasaport aldın dedi. Memurum dedim kaç yıllık diye sordu 12 dedim. En son nereye gittiniz 2022 Eylül de İsraile gittim dedim ve vizeniz onaylandı dedi. Red alan kişiler genelde arkadaşının olduğunu belirten, 30 yaş altı kişilerdi. Bir bayanın da eşi Amerika'daki olduğu için red aldı. Benim ilk deneyimim ve DS 160 formunu kendim doldurmuştum. Bence rahat olmanız ve kendinizi iyi ifade edebilmeniz önemli. Çünkü ben rahattım verirlerse giderim vermezlerse başka ülkemi yok kafasındaydım.


  • @meno_07 hayırlı olsun 32 yaşında ve 12 yıllık memur nasıl yeşil pasaport alabiliyor anlayamadım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum