B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@kartalveat tesekkur ederim. Cok haklısınız, bende sıradayken bunu dusundum. Ben baskasının gorusmesini dinlemek izlemek zorunda değilim keza baskası da benim görüşmemi. Cok zor değil daha ile bi yere sıraya dizme işini yada kapalı bir kabin olabilir.. sürecin başından sonuna eziyet aslında cok yazık.
-
Merhabalar hocam. Turist vizesi için randevu alacağım fakat mülakatta aklıma takılan bir soru var. 13 yıldız mobilya işi yapıyorum cnc makine operatörüyüm aynı şirkette. Daha önce sadece gürcistana gidip geldim yıllık iznimde. Bu seneki yıllık iznimde de amerikaya gitmek istiyorum 2 haftalık. Fakat aklıma takılan soru şu. Memur bana neden avrupa değilde amerika dediğinde nasıl mantıklı bir cevap verebilirim? Bu zor bi soru benim için çünkü avrupa geçmişim yok. Umarım doğru yere yazmışımdır çünkü az önce kayıt oldum mazur görün :)
-
@arizmend avrupa yanıyor korkuyorum de biz öyle dicez gerçi yalan da değil yaktık biletleri
-
@cagladiyebiri Son çalıştığınız iş yeri, geliriniz ve uzun süredir çalışıyor olmak da çok önemli bir etken. Eğer bunlarda da bir sorun görmüyorsanız sorun ds-160 formundaki bilgilerden kaynaklanıyor olabilir. Kısa bir Avrupa ziyaretinden sonra bir danışman eşliğinde başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Ben şu güne kadar başvurduğum her vizeyi almama rağmen yine de ds160 için profesyonel danışmanlık aldım, eğer yeniden başvurmak isterseniz size de tavsiye ederim.
-
Herkese merhaba, bugün (1 Ağustos 2023) saat 08:00'de İstanbul'da B1/B2 vizesi için eşim ve benim mülakatımız vardı. Görüşme detaylarımızı bilgi paylaşımı olması açısından paylaşmak isterim.
Öncelikle 07:30 gibi konsolosluk yakınındaki Carrefour'a aracımızı park ettik ve yukarıya yürüdük. Tam konsolosluk kapısına geldiğimizde (07:35 civarı) saat 8 randevuları gelebilir diye seslendi güvenlik görevlisi. İlk kapıdaki kısa üst baş araması sonrası içeriye girdik. Bu arada telefon, akıllı saat vs gibi elektronik eşyaların içeriye alınmadığını tekrar hatırlatmak isterim. İçerideki güvenlik arama ve prosedürlerinden sonra 2. kata çıktık. öncelikle girişte sağda bulunan bankoda pasaport+DS160 formu onay sayfası çıktısı+fotoğraf kontrolü yaptılar. Biz bu 3 belge dışında yanımızda ilave hiçbir şey götürmedik. Görevli, DS160 onay sayfalarımıza ve verdiğimiz fotoğraflara baktı. Sisteme yüklediğiniz foto ile aynı mı bu foto dedi, evet dedik, o zaman gerek yok buna sistem ile aynıysa dedi. Önceden USA seyahatiniz var mı dedi, eşim WAT yapmıştı, onu söyledik, vizenin kayıtlı olduğu pasaport yanınızda mı dedi, evet dedik, konsolos sorarsa gösterirsiniz dedi ve bizi parmak izi için sıraya yönlendirdi. Parmak izimizi de verip mülakat sırasına geçince gergin bekleyiş başladı. 3 konsolos vardı mülakat yapan. Sol tarafta bayan, ortada kel bir adam ve sağda top sakallı diğer bir adam. Sırada beklerken ister istemez mülakattan çıkan adayların eline bakıyorsunuz pasaportla mı ayrılıyor, yani red mi diye. Gerçekten kel konsolos hemen hemen hiç onay vermiyordu 10 kişiden 1'i falan onay almıştır öyle söyleyeyim. Kadın ise çok sevecen ve en yüksek onay ortalaması ile süreci ilerletiyordu. Sağdaki top sakallının da onay durumu biraz sıkıntılı idi, bizim sıramız ona denk geldi. Fakat genel anlamda şunu belirtebilirim, red oranı tahminimden çok yüksekti. Gelelim mülakata;
(Ben : B , Eşim: E, Konsolos : K)K: Merhaba, pasaportlarınız lütfen.
B ve E : Merhaba.
K: Neden vize almak istiyorsunuz.
B: Önümüzdeki yaz için tatil planı yaptık, Orlando ve Miami'ye turistik seyahat yapacağız.
K: Anladım, güzel yerler. Hanımefendi siz ne iş yapıyorsunuz?
E: Avukatım ve kendi hukuk büromu yönetiyorum.
K: Anladım. Peki siz?
B: Ben gemi inşa mühendisiyim ve tersanede çalışıyorum.
K: Çalıştığınız yerde kaç kişi çalışıyor.
B: Yaklaşık 800 kişi.
K: Çocuk var mı?
B: Evet, 3 yaşında 1 oğlumuz var.
K: O da seyahatinize dahil olacak mı yoksa bırakacak mısınız?
B: Onu ananesi ile yazlığa bırakacağız, uzun uçuş onu yorabilir diye düşünüyoruz.
K: Mantıklı düşümüşsünüz. Vizenizi onaylıyorum, şimdiden iyi seyahatler.Biraz uzun oldu yazı, kusura bakmayın ama detaylı anlatmak istedim. Bu arada eşim ve benim de İngilizcemiz iyi olmasına rağmen biz mülakatı Türkçe yaptık. Çünkü rahat olduğun dilde (bence anadil) kendini ifade etmek önemli. İngilizce konuşup çok red alan gördük, bence bir önemi yok o yüzden. İlave bilgi olarak, eşim ve benim birlikte 8 farklı yurt dışı seyahatimiz ve toplamda 2 schengen vizemiz var.
Son olarak da şunu da kısaca anlatmak isterim, mülakat sırasında biraz önümüzde 60'lı yaşlarında bir çift vardı, mülakatlarında 45. evlilik yıldönümlerini SanFrancisco'da geçirmek istediklerini ve ilk yurt dışı seyahatlerinin bu olacağını söylediler. Şaka gibi ama vizeleri onaylandı. Bu kadar red arasında bence çok şaşırtıcıydı.
Bu süreçte olan herkese bol şans. Şimdi PTT'den vizeli pasaportların gelmesini bekleme zamanı :)
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@coshqun Tebrikler.Kolay bir mülakat olmuş.En azından 2. cümleden sonra kestirip atmamışlar.:)
-
@coshqun Tebrikler. 60 lı yaşların vize almasına şaşırmayın. Tam aksine çok normal. Çünkü o yaşlardaki insanlar gidip de dönmeme gibi bir risk oluşturmuyor. Asıl red alanlar genç bekar profiller. Siz çalıştığınız işler, eşinizin kendi bürosu ve özellikle çocuğunuzu burada bırakarak döneceğinizi gösterdiğiniz için onay almışsınız. Hayırlı olsun, iyi yolculuklar.
-
@Serapp Teşekkürler Serap Hanım :)
-
Merhabalar bugün 8.30 Ankara vize görüşmem vardır ve çok şükür onay aldım şimdi pasaportumun gelmesini bekleyeceğim ☺️7.30 gibi oradaydım erken gitmenin bir anlamı yok ben mecburiyetten erken gittim. Konsolosluk karşısında kafeler var emanet alıyorlar mı bilmiyorum. Saatimiz geldiğinde ilk girişte güvenliğe pasaportu bırakıyoruz sonrasında isim olarak çağırılınca x-ray den geçip bir bahçeye oradan da konsolosluk içine giriyoruz. Her yerde yönlendiren konsolosluk çalışanları var o yüzden çok kolay oluyor. Çok yoğunluk vardı genelde nasıl oluyor bilmiyorum. Pasaport ve fotoğraf işlemi için bir bankoya yönlendirildim. Fotoğraf uygunsuzluğundan geri gönderilenler oldu o konuda dikkatli olun lütfen. Sonra parmak izi ve son olarak mülakat sırasına geçiyoruz. Önümde 20 den fazla kişi vardı 3 vezne çalışıyordu. Genel olarak red ve onay oranı eşit gibiydi. Sıra bana geldi
Konsolosluk görevlisi (K)
Ben (B)
(B) merhaba
(K) merhaba pasaport lütfen nereye gideceksiniz
B: Portland
K: tek mi
B: eşim ile
K: eşiniz nerde
B: kendisinin vizesi var. 2 kez giriş ve çıkışı da var.
K: mesleklerimizi sordu (Söyledim)
K: kimseniz var mı
B: var olan arkadaşların isimlerini söyledim neden orada olduklarını ne zaman gittiklerini ne zaman Türkiye’ye geldiklerini ve onlarla ne zaman görüştüğümüzü sürekli aynı şehirde mi kaldılar yoksa eyalet değişikliği yaptılar mı diye sordu tek tek cevap verdim.
Eşim biz evliyken Amerika’ya gitmişti. yeşilleriniz var eşin seni neden bırakıp gitti de beraber Avrupa’ya gitmediniz dedi. Arkadaşları ile plan yapmıştı ve o zaman henüz yeşillerimiz gelmemişti dedim. Bu durumu biraz daha sorguladı . Sonra vizeniz onaylandı dedi teşekkür edip ayrıldım.
Biraz uzun oldu ama forumdan çok yararlandım umarım açıklayıcı olmuştur. -
@zeynepebe zeynep hanım vizeniz hayırlı olsun dikkat ettiğim kadarıyla eş veya sevgilisinin turist vizesi olan kişiler daha kolay vize alıyor diyebilir miyiz?
-
@aristocrat diyemeyiz benim elim red aldı hemde 6 ay önce turist olarak abd deydim
-
@captain35 hocam selamlar bir mahzuru yoksa size mesaj atabilir miyim
-
@aristocrat tabi
-
Merhaba . Ben 15 yıldır amerika firmasında çalışıyorum. Evliyim ve 3 çocuğum var (8-10-12 yaş) . Amerika turist vizesi için başvuruda bulunacağım. Benim amcam 5 yıl önce Amerika’ya yasal yollarla gitti(evlendi) sonra oradayken Green kart çıktı . Ben ds 160 formuna bunu yazmalımıyım. Yada vize mülakatında sorduklarında bunu söylemelimiyim bilemiyorum . Red sebebi olabilir diyorlar . Biz önce eşimle vize alacağız 3-4 ay sonrada çocuklara vize almayı düşünüyoruz. Sizin deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum . Maddi sıkıntım yok Türkiye’de üzerime 1 ev 2 kiraya verdiğim iş yeri ve bir arabam var . Bankada da 30-40k dolar param her zaman olur . Lütfen tavsiye verirseniz sevinirim . İlk vize görüşmemde çocukları götüreceğimi söylemeyeceğim . 14 yaş altı oldukları için bize vize verirlerse onlara direkt çağırmadan onaylıyorlarmış .Yani ben oraya amcamın yanına yerleşmeye gidiyorum gibi anlarlarmı olayı . Öyle bir niyetim olmasada çok önemli diyorlar .
-
@HakanAksoy01 ABD mal varlığınızla paranızla ilgilenmiyor, döneceğinizden emin olmak istiyor sadece. Mülakatta kendinizden emin konuşun ve rahat olun. DS160 formunda nereye gideceğiniz nerede kalacağınız soruluyor. Amcanızdan bahsetmenize gerek yok bence. Otel rezervasyonu yapıp güzel bir gezi planı sunmak daha uygun olur.
-
@HakanAksoy01 abd bankadaki parayla ilgilenmez. Milyonerler red aldı abd vizesinden.
ds160a yazdıklarınıza göre profilinize bakar ve bu adam geri döner mi dönmez mi diye düşünüp ona göre karar verir.
abdde akrabası olup onay alanlar çok var. -
@Serapp aslında burda mal varlığımı anlatmak istemedim. Yani beni Türkiye’de bağlayan işim , evim , kiraya verdiğim bir kaç yer var . Neden Amerika’da kalmak isteyim anlamında yazdım .
-
@HakanAksoy01, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@Serapp aslında burda mal varlığımı anlatmak istemedim. Yani beni Türkiye’de bağlayan işim , evim , kiraya verdiğim bir kaç yer var . Neden Amerika’da kalmak isteyim anlamında yazdım .
Ben sizi anlıyorum ama önemli olan konsolosu ikna etmeniz. Banka hesap dökümü götürecekseniz hatta çok para görünmesin sadece gidip dönmeye yetecek kadar olsun. O da isterlerse, normalde bakmıyorlar. Gezi planını evlilik yıl dönümü ya da doğum günü gibi özel bir zamana denk getirerek planlayın. Çocukları sorarsa onların yaşı daha küçük şu kişilerin yanında kalacaklar biz karı koca bu özel günümüzü birlikte kutlamak ve şuraları gezip görmek istiyoruz dersiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum