@chediak, içinde söyledi: B1 vizesi expedited oluyor mu?
Merhaba, B1 ile öğrenci alan bir eğitim programına başvuru yaptım. Program Mayıs ayında başlıyor ve eğer kabul alırsam davet mektubum şubatın ortasında gelecek. Şu an konsolosluk ve büyükelçilikteki vize randevuları çok geç tarihe veriliyormuş COVIDten dolayı. Ben de kabul alıp da vizeden dolayı gidemezsem diye endişelendim. B1 vizeleri ile acil başvuru yapılabiliyor mu? Şu anki durumu bilen var mı?
Acil randevu icin basvuru yapabilirsiniz ama normalde diploma veya sertifika saglayan egitim kurumlari B-1 degil, F-1 ile ogrenci aliyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum ama eger ciddi bir egitim programina baslamiyorsaniz konsolosluk durumunuzu acil olarak gormeyebilir, bilginize.

Halen devam ediyoruz gezmelere. Miami ve Orlando yu gezdik. Şimdi New York tayız, 2 gün sonra Boston a gidiyoruz sonrasında dönüyoruz . New york bunalttı bizi gerçekten, şehir insanı yoruyor kalabalık ve kirli sokaklar. Orlando çok güzeldi. yeşil alanları, geniş yolları ve park alanları ile. Eşim ehliyeti yeni almıştı Orlando da rahatlıkla araba sürebildi, gerçekten yolları hem çok güzel hem de insanlar kurallara uyuyor genelde ve sabırsız değiller. Beğendik genel olarak. Aslında yerleşmek için Maryland vardı kafamızda ama oraları gezmeye fırsatımız olmadı bu sefer, başka bir zamana artık.