Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Washington (State)

Diğer Eyaletler
163 52 18.0k 43

  • @tugbaokutan Hala aynı şekilde. Bothell okulları da gayet güzel.


  • @damladav çok teşekkürler bu bölgelerdeki okulları araştırmaya başlayacağız bugün.


  • @damladav Bir okul belirledikten sonra ev bakarken dikkat etmemiz gereken bir şey var mıdır? Mesela tuttuğumuz ev için o okula kayıt yaptıramama gibi bir durum olabilir mi? Bir ev için etrafındaki hangi okullara çocuğumuzu yazdırabileceğimiz bilgisine ulaşabileceğimiz bir kaynak var mıdır?



  • @tugbaokutan genelde evin adresine atanmış bir okul oluyor ve oraya kayıt olabiliyorsunuz. Tutacağınız yerdeki okul bölgesinin sitesine girip adres araması yaparak hangi okulun size atandığını öğreniyorsunuz. Başka okula götürme seçeneği var ama mesela sizin adresinizden okulda olmayan birsey için sebep gösterebilirsiniz. Örneğin İspanyolca eğilimi var A okulunda yok o yüzden B okuluna yazılmak istiyoruz
    Gibi. Ancak her zaman onay alamıyorsunuz. Müsaitliğe bağlı. Onun dışında puan olarak çok odaklanmayın bence okulun yorumları ve insan çeşitliliği daha önemli bir faktör. 6-7 puanlı okullarda gerçekten iyi oluyor. Eğer illa 9-10 olsun istiyorsanız sammamish okullarına bakabilirsiniz ancak evler oldukça pahalı ve Hint çoğunluğu var.


  • @damladav Teşekkürler Damla hanım. Önerileriniz bizim için çok kıymetli. Seattle Kirkland civarındaki okullar puan olarak hep benzer gibi görünüyor zaten. Okulun illa 9-10 puan olmasını istemiyoruz aslında 6-7 puanlı da iyi oluyorsa bizim için yeterli. Ev fiyatlarının yüksek olması bizim için zorlayıcı olur.


  • @btek14 teşekkürler yaramaz mı hiç sağolun :)


  • @tugbaokutan rica ederim :) umarim gonlunuze gore olur her sey...


  • seattle canadaya yakindir,bir hafta orda tatil yaptim,kis mevsiminde soguk ve ruzgarli olacagini tahmin ediyorum.


  • @sir-altan okuduğum kadarıyla ne çok soğuk ne çok sıcak oluyor diye anlamıştım. Soğuktan ziyade genelde kasvetli galiba.


  • Merhabalar, ülkeye ilk Seattle’dan girenlerden ilk izlenimlerini merak ediyorum. Havaalanında memurlar nasıl davranıyor? Sert mi yoksa daha iyimser mi (güney eyaletlerine kıyasla).


  • @tuncayarat, içinde söyledi: Washington (State)

    Merhabalar, ülkeye ilk Seattle’dan girenlerden ilk izlenimlerini merak ediyorum. Havaalanında memurlar nasıl davranıyor? Sert mi yoksa daha iyimser mi (güney eyaletlerine kıyasla).

    ..herseyiniz normalse hic bir hava alaninda SIKINTI yasamazsiniz,ucakta bir karantina karti veriliyordu, gida maddeleri para miktari filan, yine veriliyorsa guzelce doldurun, gumruk memurlari genellikle bu karta bakarlar......seattle amerikanin bati yakasinda ve yukarda,gelen ucak daha evvel herhang bir amerikan sehrine inerse amerikaya giris orda yapilir..turkiyeden direk ucus biraz zordur, avrupadan aktarmaliysa direk seattleye gider,,,,,,her hava alaninda gozcu gumrukculer vardir kameralar vardir, suphe ceken yolcu varsa kenara cekerler.


  • @tuncayarat Seattle freeze diye bir tabir var burada. Normal hayatta soguk kanlilar ama sicak davraniyorlar. Airport daki memurun davranisi memurun o gunku ruh hali is rutini ve biraz da vize turunuze bagli. Ben gecen sene greencard la giris yaparken sadece klasik sorulari sordular hic guler yuz gosterip sicak oldugunu hissettirmedi memur. Tabi benden de kaynaklanmis olabilir. Ben sadece selam vermistim. Diger eyaletlerdeki havalimanlara gore, Sea-Tac airport bir tik daha kati ve kuralci diyebilirim.


  • .......gumruk memurlarinin cogunluguda yabanci kokenlidirler, latinos- chinli,indiali gibi.amerikalilarin coguda military sac kestirler red neck gibi kendilerine hava verirler, ancak boyleleri problem cikarabilirler,iki sefer san francisko dan giris yaptim cok normal karsilandik, bir sefer LA dan giris yaptik, memur nerde kalacaksin diye sordu, kalmiyorum burdan kanadaya gidiyorum dedim....vancouverden hawaii ye gidiyorum amerikan kismi cikis ve giris yapiyor,bir makineden forum doldurdum pasaport kopyasini cikardim memura uzattim,hic konusmadan basti damgayi....

    .her seyiniz normal ve kurallara uygunsa kimse problem cikarmaz,turistler icin gumruk memurlarinin vizeleri iptal yetkileri vardir,normal turist olarak giden icin problem olmaz, ama turist ayagi ile gelip amerikada kalmak isteyen cok oluyor, uzerinde para yok 2 ay kalacagim diyor,kredi karti veya debit karti yok.tabi boyleleri cabucak yakalanip deport ediliyorlar.


  • Merhaba, biz ailecek Mart 2023 itibari ile Washington Eyaleti Silverdale sehrindeyiz. Evde iki arabamiz var. Ben yag degisimlerini Meinicke de yaptiriyorum ancak bazi arizalar var giderilmesi gereken ve cok yuksek ucretler cikartiyorlar. Saatlik iscilik ucretine 175 dolar yaziyorlar. Kurumsal firma oldugundan indirim de yapmadilar. Ben de farkli bir arayisa girdim acikcasi. Bildiginiz araba tamiri yapan yer var midir? Isini temiz yapan ancak ucretlerde ucup kacmayan bir yer ariyorum. Varsa oneriniz cok memnun olurum.


  • Washington hakkinda yazacagim her sey kendi tecrubem ve fikirlerim olacaktir. Bizim gibi middle class insanlara gore kesinlikle ucuz bir yer degil ve bu her yeri icin gecerli. Buyuksehirlerden kasabalara kadar. Yeni gelenlerin bütcesini iyi ayarlamasi gerekiyor. Her turlu indirimleri hangi marketlerden alisveris yapilmasi gerektigi gibi konulari iyi arastirmak gerekiyor. Eyalet vergisi burada yok diye diger herseyin vergisi cok yuksek. US Army'de oldugum icin askeri üstün icinde olan commissary (market) den grocery alisverisi yapiyoruz cunku Washington State sales tax orada gecerli degil ve gercekten cok farkediyor. 150 dolara 2 kisilik bir aile bir ayi karsilayacak dolu dolu bir alisveris yapabiliyoruz. Tabi bu yuksek vergilerin artilarini da gorebiliyoruz. Biz sahsen bir tane pothole'a rastlamadik yollarda. Arabamizi sehirde de kirsalda da kullanmamiza ragmen. Seattle'a bir kere gittik. Tam ziyaret edilmesi gereken bir yer. Yasanacak bir yer bize gore degil. Amerika car dependent bir yer olunca sehirlerdeki trafik bize korkutucu geliyor. Seattle is a safe city diyemeyecegim. Arabasinda army stickerlari olan arkadaslarin arabalari vandalize edildigini ogrenince bu karara vardim. Cok politik bir sehir. Biz Lacey'de yasiyoruz. Isyerime yakinligindan ve Tacoma'dan daha guvenli oldugu icin sectik. Lakewood, Lacey ve Olympia hakkinda kotu seyler hic duymadim. Trafikleri katlanilmaz degil.

    Burayla ilgili en sevdigim sey dogal guzellikleri. Washington buyuk bir yer. Göl, okyanus, ormanlar, daglar, hatta çöller bile var. National parklar ve state parklarin her biri cok guzel.

    Washingtonlu beyazlarin konustugu Ingilizcede bir aksan yok. Ingilizcesi iyi olmayan arkadaslara bu faydali gelecektir. Butun her seyiyle degerlendirecek olursak genel olarak tavsiye edebilecegim bir yer. Yuksek vergilerin karsiligini genel olarak aliyorsunuz. Is olanaklari sinirsiz. Her kesimden insan var.


  • Herkese merhaba arkadaşlar.
    Merak ettiğim konu şu...
    Türkiye den giden bir lise öğrencisi okula California gibi kaldığı sınıftan mı başlıyor? Yoksa okulda girdiği sınava göre bir alt sınıftan da başlaya biliyor mu ? Washington un bu konudaki uygulaması nedir acaba? Bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim.


  • @Çağdaş-Ozan-Küçük kenin tamir etmeyi deneyebilirsin


  • Merhaba herkese,

    Seattle civarında 2 ay kadar eşyalı oda paylaşımı şekilnde konaklanabilecek uygun fiyatlı yer arıyorum.
    Giriş : 24 Haziran 2024,
    Çıkış : 24 Ağustos 2024 (ileri yada geri alınabilir birkaç gün)

    No drug, non-smoker, no pet, düzenli geliri olan ucaktan çalışan, erkek.

    Tavsiye edebileceğiniz yada bildiğiniz bir yer varsa buradan yada özelden paylaşabilirsiniz.


  • kasım ayının ilk haftası seattle’a geleceğim. ev/oda tutmak için uzak durulması gereken semtler nerelerdir? ya da fiyat/performans anlamında tatmin edici semtler nerelerdir?


Benzer Başlıklar

  • Minnesota

    Diğer Eyaletler minnesota
    28
    1
    1 Oy
    28 İleti
    4k Bakış
    Unlucky 0U
    @minnesota hocam bir sorum vardı. Minneapolis de iş fırsatları nasıl acaba? Şehirin toplu taşıma ağı nasıl? Genel olarak önerir misiniz bu eyaleti?
  • Iowa

    Diğer Eyaletler iowa
    22
    1
    2 Oy
    22 İleti
    4k Bakış
    Semih işeriS
    Kasim 2022'den beri Des Moineste yasamaktayiz. Green card ile Turkiyen tasinirken ilk duragimiz Des Moines oldu. Yasam maliyetlerinin ve kiralarin ucuzlugu, guvenli olmasi ve sigorta-bankacilik sektorunde is imkanlarinin genis olmasi baslamak olarak dogru yer oldugunu dusundurdu. On arastirmalarimiz dogru cikti. Hesaba katmadigimiz/bilmedigimiz sey ise Iowalilarin 'Iowa Nice' lakabiyla yani misafirperverligi ve kibarliklariyla un salmalari oldu. Bir de tabi en buyuk gocmen grup yaklasik 20 bin civariyla Bosnaklar olunca sosyal ve kulturel olarak cok iyi karsilandik. Turkiyede esim de ben de Istanbulda bir bankanin genel merkezinde calisiyorduk dolayisiyla bankada is bulana kadar gecici birkac is yaptik derken kisa surede Iowanin yerel bankalarinin birinde ikimiz de ise basladik. Ben once basladim ardindan esime de referans oldum. Simdi ikimiz de yoneticilige terfi ettik. Iowalilar insanlar Iowa'ya gelsin yerlessin sevsinler ve kalsinlar istiyorlar. Hemen bizi aralarina aldilar. Turkiyeye karsi cok meraklilar. Turk oldugum icin Turkiyede bu kadar pohpohlandigimi hatirlamiyorum. Sosyal gonulluluk faaliyetlerine de katiliyoruz. Dar gelirlilere yardim ve agac dikme etkinliklerine katilip iyice kaynasiyoruz. Kis cok sert geciyor ama alistik. Kapali garaj ve remote starterli bir arac ile kis kosullari hafifliyor. Geri kalan mevsimlerde harika bir yer. Surekli disarida yerel festivaller konserler yarislar etkinlikler oluyor. Iowa state fair cok kalabalik ve eglenceli. Gece hayati cok canli degil biz de zaten ona daha Turkiyedeyken doymustuk. Tam isine gucune bakmalik aile yeri. Parklar goller nehirler ormanlar tam bir outdoor takilmayi sevenler icin harika. Bisiklet kulturu cok yaygin. Des Moines in her yerinde bisikletlerin ayri yollari var ve Rugbrai ABD capinda meshur bir bisiklet yarisi. ABD nin genel bir handikapi arabaya bagimli bir sekilde yasanmasi. Des Moines de kucuk bir Midwest metropolu olarak toplu tasimanin zayif oldugu bir yer. O yuzden downtownda 3 sene yasadik hem ise de yakinligi hem de yurunebilir olmasindan oturu. Simdi 2 ay once sehrin kuzeyine Ankeny'e tasindik. Suburb diye tarif edebileceginiz bir bolge fakat tasindigimiz bolge yuruyerek her isinizi halledebileceginiz sosyal olarak da canli bir ilce hayati vadediyor. 2 sene kalir buyuk bir eyalete tasiniriz derken simdi ailemizi burada buyutup sonra da ev almayi da planlar olduk. Kisacasi Iowa'ya geldik, sevdik, Iowa'li olduk.
  • South Carolina

    Diğer Eyaletler south carolina
    26
    1
    1 Oy
    26 İleti
    6k Bakış
    ayvalik10A
    @orangegreen sayfanın en üstünde sağda dünya işareti var işte oraya tıklarsan tüm üyelerin nerede yaşadığını görebilirsin.
  • Washington DC (District of Columbia)

    Diğer Eyaletler washington dc baskent
    31
    1
    2 Oy
    31 İleti
    4k Bakış
    mertsaricaM
    Merhaba, Tecrübelerime istinaden ABD'de yeni bir hayat kuracaklar için en zorlu konulardan biri muhakkak ki kiralamak veya satın almak için ailenize sıcak bir yuva bulmak olacaktır. Bu noktada bilmediğiniz bir coğrafyada önünüze hem sosyal güvenlik numaranızın (SSN) olmaması hem de kredi risk skoruna / geçmişine sahip olmamanız nedeniyle çeşitli engellerin çıkması, ev için yapılan onlarca başvuru arasında başvurunuzun elenme ihtimalini oldukça yükseltmektedir. ABD'ye resmi yollardan gidebilmek için iyi bir avukat ile çalışmak sizin için ne kadar önemli ise ev bulma konusunda da engellere rağmen sizi iyi bir şekilde temsil edebilecek, empati yapabilecek, ikna kabiliyeti yüksek bir emlak danışmanı ile çalışmak bir o kadar önemlidir. Kısıtlı bir zaman aralığında ev bulma konusunda tam umudumuzu yitirmişken bize yardım elini uzatıp, kendimize sıcak bir yuva bulmamız konusunda yardımcı olan, özellikle yakın zamanda benim gibi yeni bir maceraya atılacaklar ve özellikle Washington DC, Virginia ve Maryland civarına yerleşmek isteyenlerin Arda AKBAS Hanım ile +1 (917) 324-4704 numaralı cep telefonundan iletişime geçmelerini tavsiye edebilirim. Yakın zamanda ABD'ye yerleşmiş ve Türk emlak danışmanı bulmakta oldukça zorlanmış biri olarak umuyorum ki bu mesaj birilerine faydalı olur.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum