[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@erme11 Öncelikle DV24 yılı sürecinin başlamasını bekleyin. Daha sonra yapmak istediklerinizi doğru bilgiler ışığında adım adım yapabilirsiniz. Konsolosluklar her DV dönemimde farklı tutumlar sergileyebilirler. Ancak konsoloslukların dosyanızı kabul etmeleri öncelikle o ülke vatandaşlığınızın olmasını talep ediyorlar. Oturma ve çalışma izni olması durumunda kabul etmeme seçeneğini tercih ediyorlar. Bu durumda da konsolosluğu zorlamak gerekecektir. Bunun için daha önceden çalışma izni veya oturum izniniz olmadan mail atarak çalışma izni veya oturum izni alırsam dosyamı kabul eder misiniz şeklindeki maillerinize büyük olasılıkla olumsuz cevap alabilirsiniz. Örneğin oturumsuz ve çalışma izni olmadan DV22'de Barbados Hindistan ve Sırbistan (yanılmıyorsam) dosya taşımada yardımcı oldular. DV23'te ise Viyana, Hong Kong ve Muscat çok yardımcı oldu.
-
@bozyuruk Çok teşekkür ederim.
-
@halil832 bazı konsolosluklar dosya taşımak için mülakat almış olma şartını koşuyor. bazı konsolosluklar da herhalde işleyişe tam olarak hakim değiller. siz durumunuzu anlatan emailler yazarak denemeye devam edebilirsiniz.
-
@Begum hanim biz tiflise mail artik gelen cevapta oturum istiyor.
-
@Gül-Kazancioğlu hanım çok teşekkür ederim. Mayıs ayından beri çabalıyoruz. Umarım emeklerimiz karşılığını bulur.
-
@Begum Begüm Hanım daha önce mail atmadıysanız Malezya ve Cibuti ile de görüşebilirsiniz. Biz mart ayında mail attığımızda yeşil ışık yakar gibi olmuşlardı. Kolaylıklar dilerim.
-
@tugbaokutan Çok teşekkür ederim Tuğba hanım. Malezya'nın mail adresi Web sayfada bulamadım. Cubuti sanırım vize istiyor.
-
@Begum Malezya'nın mail adresi "[email protected]"; Cibuti de online vize istiyor diye biliyorum. Eğer mailleşmeleriniz olumlu olursa online vize almaya değer. Pes etmeden devam edin. Çok zor bir süreç biliyorum ama nereden nasıl bir cevap geleceği belli olmaz. Umarım en hızlı şekilde olumlu mail alırsınız.
-
@tugbaokutan Çok teşekkür ederim Tuğba hanım online vize eğer alınabiliyor ise bu işimizi kolaylaştıracaktır. Verdiğiniz mail adreslerine de iletelim.
-
@Begum hanim inşallah siz ve diger vize bekleyen arkadaşlarla dosyamızı taşımayı kabul eden bir yer buluruz.
-
Vize bekleyen arkadaşların son ana kadar şanslarını denemesi, dosya taşımaya çalışmasında yarar var. 2022 yılında olduğu gibi mülakat şansı son ayda da gelebilir.
-
@binbasitom Çok teşekkür ederim. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik… Bakalım…
-
@Gül-Kazancioğlu inşallah Gül Hanım. Umarım bir gün beklediğimiz güzel haberi burada paylaşırız🙏
-
@maximtk Bzı konsolosluklar sandığınızdan çok daha fazla hakimler sürece , kibarca ret ediyorlar talepleri.
-
@erme11 bu sene schengen durumu çok sıkıntılı olmasına rağmen daha önce hiç yurt dışına çıkmamış arkadaşlarımızdan 1 aylık schengen alanlar oldu. Ama aynı zamanda bazı redlerde gerekçeler arasında daha önce hiç Schengen alınmamış olması da red sebebi olarak sunuldu. Aslında bu sizin sunacağınız dosya ile ilintili. Yaş, iş, medeni hal gibi unsurlar vize onayınızı etkiliyor. Konsolosluğa daha önce neden yurt dışına gidememiş olduğunuzu izah edip, sizi buraya bağlayan iş, aile vs gibi durumları net ve akıllarında tereddüt bırakmayacak şekilde izah ederseniz vizenizi almanızda (eğer bir suç kaydınız da yoksa) sorun olmayacaktır. Fakat elbette imkanınız varsa, bir yerlere gitme durumunuz varsa şu anki boşluğu değerlendirebilirsiniz. Ancak dosyanızı her şekilde çok iyi hazırlayın. Daha önce schengen almadan mülakat zamanı geldiğinde schengen alabilirsiniz ancak şu anki başvurunuzda red alırsanız sistemde görüleceği için sonrasında almanızı çok zorlaştırır. O nedenle çok iyi bir dosya hazırlayıp, şimdiden red almamaya çalışın.
-
@bernat @erme11 Ben daha önce hiç EU ya gitmemiş olmama rağmen FR den 3 aylık multi aldım ve Viyana dan IV alıp bütün süreci tamamladım. Schengen için dosyayı çok detaylı hazırlayın ama maalesef herhangi bir mülakat görüşmesi olmadığı için herşey verdiğiniz evraklar üzerinden değerlendirilecek. Ben 2 adet dilekçe yazmıştım planlarımı anlatan bütün detayları ile birlikte buna rağmen parayı yetersiz buldular ve eksik evrak diyerek tekrar banka dökümü istediler. Para ekleyerek Schengen sürecini bitirmiştim.
-
@achillesoag olabilir fakat ben öyle olduğunu düşünmüyorum. reddedecekleri zaman kibar olmak, yanlış şekilde dönüş yapmak olmasa gerek. benzer örnekte bir kişinin inat edip konsolosluğa ve KCC'ye email atmaya devam etmesi sonucu dosyasını taşıyabildiği bir durum yaşandı.
-
Selamlar,
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için
-
Dosya taşımak isteyenlere da Astana’da (Kazakistana) yazmaya da fayda var. Bir deneyin derim
-
@halil832 böyle bir mail ben de almıştım dosya taşıma mailleri atarken. Bazı konsolosluklar neden transfer istediğimizi anlamıyorlar, biraz daha detaylı açıklayarak yeniden mail atabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim, umarım en kısa sürede olumlu mail alırsınız.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum