FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
25 Mayis’ta AP’ye kalmistim. Esim ve oglumun vizeleri Issued oldu. Ben hala bekliyorum.
17 Temmuz’da konsolosluga AP surecimle ilgili mail atmistim. Once autoreply maili geldi. Bugun de boyle bir mail aldim.
Dear Sir/Madam,We received the DS-5535 form you provided and already took necessary action an a timely manner. The case is still undergoing the required administrative processing. Please be assured that your case will progress as rapidly as permitted by law. As soon as the result is received, we will notify you by email. Unfortunately, it is not technically possible for us to inform you the additional time it may require.
We recognize that individual applicants may experience inconvenience and hardship if their application takes longer to process than they expected. We are doing everything possible to meet the legitimate needs of prospective travelers consistent with our security and legal responsibilities. We will contact you by email if we need any additional information or documentation that could expedite or finalize the processing.
Sincerely,
Immigrant Visa Unit
Consular Section
U.S. Embassy Ankara -
@dpdemir olumsuz bir şey söylememişler sabırla beklemekten başka çaremiz yok maalesef çünkü benim de eşim ap ye kaldı ve harekete geçemiyoruz onu bekliyoruz. peki rica etsem gönderdiğiniz maili benimle de paylaşır mısınız ben de göndereyim çünkü bizimki kısa sürede sonuçlanacaktı ama olmadı
-
@Neslihan-Yaşar yazdigim maili mesaj olarak gondermek istedim size ama kisitli mesajlariniz.
-
@dpdemir kusura bakmayın otomatik öyle olmuş sanırım tekrar deneyebilir misiniz
-
@dpdemir merhaba, hangi adrese atmıştınız? [email protected] dönmedi bize.
-
E ecom bu başlıktan bahsetti
-
@asa Paylastiginiz adrese attim. Daha once esimin mail adresinden (tum yazismalar oradan oldugu icin) gonderdik, autoreply geldi. En son kendi mailimden gonderdim. Yukaridaki cevap geldi.
-
@Neslihan-Yaşar "normalde 10 gün" diye bir kural yok, 4-5 yıl bekleyen AP dosyaları var bazı vize türlerinde.
dv özelinde bu süre 30 eylül'e kadar sınırlıdır. hiçbir yerde X gün diye bir kural, bilgi bulunmaz.
sabırla dosyanızın sonuçlanmasını beklemelisiniz. 30 eylül'e kadar sonuçlamayan dv dosyaları için vize hakkı ne yazık ki kalmamaktadır.
umuyorum ki, o tarihe kadar AP durumunuz çözülür. bol şans.. -
@asa ankara sadece göçmen vizeler için işlem yaptığından ve şuan aşırı yoğun olduğundan dönüşleri biraz yavaş evet.
-
@gucarslan teşekkür ederim
-
Arkadaşlar göçmen vizesi randevumuza çocuklarımla 19 Temmuz da girdik onların pasaportları bugün geldi vizeli bir şekilde. Benim dosya durumumda idari işlem gözüküyor bu neden olur? Çocuklara verilirken benimkini neden işleme aldılar? Lütfen bilgisi olan bana cevap verebilirmi?
-
@dancing-queen sizin pasaportunuz konsoloslukta mi halen? Ceac’de durumunuz Administrative processing mi gorunuyor? Eger oyleyse, sizin de bir-iki gune “Issued” olacaktir diye dusunuyorum.
-
@dancing-queen hangi vize türünde mülakata girdiniz ve mülakat sonrası size sarı bir evrak verdiler mi?
bir de pasaportunuzu size geri mi verdiler yoksa onlarda mı? -
Merhabalar bugun idari islemim konsoloslugun sitesinde processing pending olarak degismis bubun anlqmi nedir acaba ?
-
@mertdzkr Merhaba, AP surecindeyken “Processing Pending” gorunuyor. Benim DS-5535 formunu gonderdigim gun processing pending oldu. Halen oyle duruyor. Surecim devam ettigi icin.
-
Sari renkte degilmi ?
-
@mertdzkr Evet aynen.
-
Benimki 6.5 ay oldu bu sabah sari renk oldu kirmiziydi ilk bas ozaman sevinmemin bi anlami yok
-
Herhangi ekstra bir evrak istedilermi daha sonra ?
-
@mertdzkr Benim de bugun 2 ay oldu. Mulakattan 10 gun sonra DS-5535 formu gonderdiler. Ertesi gun formu doldurup gonderdim. Baska herhangi bir sey istemediler. Birkac kez mail attim. Sadece bir tanesine cevap verdiler. “Bekleyin, islemleriniz devam ediyor. Bitince maille bilgilendirileceksiniz” seklinde.
-
@mertdzkr Ben 2016’da B1/B2 vizemi alirken de AP’ye kalmistim. O zaman 40 gunde cevap gelmisti. Bu sefer daha uzun surdu. Insallah bir an once bu sıkıntılı süreç son bulur 🙏🏻
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum