Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule
Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz.
Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi.
Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim.
Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim...
Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil)
yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim

Girisinde Kütüphane olan bir merkezdeydi asi merkezi ve icerde yüz kisi vardi sanırım bir suru cocuk. Ilk önce bir yerde kayıt yapıldı bize 4 sayfalık bir form verdiler ve onu doldurduk. Ardından baska yerde beklememizi söylediler. Oraya geçtik yaklaşık 1 saat 15 dk bekledikten sonra numaramızı anons ettiler asi kartimizi Giris yaptiklarini simdi hemşireyi beklememiz gerektiğini söylediler. Bu arada sirt cantamizin yanımızda olmadigini farkettik tüm pasaportlarımız , kimliklerimiz esimin cüzdanı herseyimiz icindeydi. Ilk form doldurduğunuz salona gittiğimizde canta biraktigimiz sandelyede duruyordu. Icinde ki hersey tamdi, bir oh cektik. O kadar uykusuz ve yorgunduk ki birbirimizi sürekli kontrol etmeye karar verdik. Neyse çok uzattım, saat 5:30 civarı sıra bize geldi yaklaşık 2, bucuk saat beklemiştik orada. Hemşire hanim önce bizi bir odaya aldi ve özür diledi çok beklettikleri icin ve sabrımız icin teşekkür etti. Espriler yaptı, kizimin asi kartında sadece su çiçeği Turkce yazıyordu gerisi latinceydi zaten. Hemşire Google dan onun ne asisi oldugunu arastirmis ve tüm asilarinin tam oldugunu sadece menenjit asisinin 2. Dozunun zamanın geldigini zaten üniversite ninde isteyeceğini söyledi ve asiyi yaptı o asi icin bir odeme yapmadık. Kizim artık sagiik sistemine eklenmişti ve heryerden bu bilgilere ulaşabileceklerini söyledi. Sohbet sırasında kizim Italya da bir üniversiteye kabul aldigini soyleyince bize Florida daki üniversitelerin çok güzel oldugunu o kadar uzaklara gidip beni yanliz birakmamisinöi tembih etti sonrada asi belgesinin 2 ciktisini alarak birini bana birini kizima verdi simdi Italyada kaybeder annesi sende de olsun dedi gulumseyerek ve oradan da ayrıldık. Acikcasi belki çok bekliyorsunuz birçok yerde ve isler biraz ağır ilerliyor ama guler yüz gercekten iyi hissettiriyor. Bu arada bu asileri isletmek icin asi kartının yani sıra dogum belgeside istiyorlardı bizim konsoloslukta ki randevumuz birgun sonraydı. Kizim Kibris dogumlu olduğu icin gelmeden önce dogum belgesi almistim oradan. Yanımızda onu goturduk. Yoksa birgun sonra yapmamız gerekecekti bu islemi. 3. Aşamayı da tamamladıktan sonra 330$ lari yazdigimiz ceki göndermektedirler uzere postaneye gittik. 6 da kapanıyordu ve biz 5 kala oradaydık . Onuda başarıyla tamamladıktan sonra sevgili Figen hanim bugunluk bu kadar dedi ve ilk gunun Challenge narini tamamlayıp markete uğradık temel ihtiyaçları hizlica alıp eve donduk. Sanırım saat 7:30 da hepimiz bayilmistik