Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor?

• Merhabalar. Böyle bir hizmet sunduğunuz için öncelikle @crazycells ve @Claudia-J-Muslu ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bizim durumumuz için birçok araştırma yaptık ama sonuca ulaşamadığımız için buradan sizlere danışmak istedik.

Ben yazılım geliştirme uzmanıyım. Yurtdışında bir şirket ile beni çalışan olarak oraya davet etmesi gibi bir sürecimiz var. Ancak bu süreç tam olarak nasıl işliyor bilmiyoruz.

İkinci bir ihtimal ise ABD vatandaşı olan biriyle %50 hisseli olarak ortak bir şirket kurduk. Benim bir maddi yatırımım yok ancak şirketin geliştirdiği mobil uygulama ve websitesi projelerini tamamen biz üstleniyoruz. Bununla birlikte oradaki gelirler elbetteki ortak şirket banka hesabına gidiyor. Bu bilgiler ışığında sizlere aşağıdaki soruları yöneltmek istiyoruz.

1- Özellikle bu iki case arasında hangisi daha yüksek bir ihtimal?
    2- İkinci case içerisinde bizim bir yatırım göstermemiz gerekiyor mu?
    3- Şirket kurulduktan sonra doğrudan vize görüşmesi için tarih mi almalıyız? Yani süreç böyle hızlı işler mi?

Bu konudaki bilgi birikiminizden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz. Kısaca şartlar ve iki case içinde ihtimalleri değerlendirerek bilgi birikiminizi paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan bu harika hizmet için çok teşekkürler.

• @sinemveomer, içinde söyledi: Hangi Vize Türü ve Ne Yapmamız Gerekiyor?

Merhabalar. Böyle bir hizmet sunduğunuz için öncelikle @crazycells ve @Claudia-J-Muslu ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bizim durumumuz için birçok araştırma yaptık ama sonuca ulaşamadığımız için buradan sizlere danışmak istedik.

Ben yazılım geliştirme uzmanıyım. Yurtdışında bir şirket ile beni çalışan olarak oraya davet etmesi gibi bir sürecimiz var. Ancak bu süreç tam olarak nasıl işliyor bilmiyoruz.

İkinci bir ihtimal ise ABD vatandaşı olan biriyle %50 hisseli olarak ortak bir şirket kurduk. Benim bir maddi yatırımım yok ancak şirketin geliştirdiği mobil uygulama ve websitesi projelerini tamamen biz üstleniyoruz. Bununla birlikte oradaki gelirler elbetteki ortak şirket banka hesabına gidiyor. Bu bilgiler ışığında sizlere aşağıdaki soruları yöneltmek istiyoruz.

1- Özellikle bu iki case arasında hangisi daha yüksek bir ihtimal?
    2- İkinci case içerisinde bizim bir yatırım göstermemiz gerekiyor mu?
    3- Şirket kurulduktan sonra doğrudan vize görüşmesi için tarih mi almalıyız? Yani süreç böyle hızlı işler mi?

Bu konudaki bilgi birikiminizden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz. Kısaca şartlar ve iki case içinde ihtimalleri değerlendirerek bilgi birikiminizi paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan bu harika hizmet için çok teşekkürler.

Sayin@sinemveomer, birinci ihtimalde bir sirket sponsorlugu gerekmektedir. Sirketin maddi durumu ve sizin bu sirkete uygunlugunuz sonucu direkt etkileyecektir. Ikinci ihtimal ise bir yatirimci vizesine benzemektedir. Detaylara hakim olmadan hanginsinin daha yuksek ihtimal oldugunu soylemek mumkun olmaz. Ikinci durum yatirimci vizesi ise yine de genelde bir yatirim gostermeniz gerekir. Bunu yapmanin alternatif yollari vardir. Surec, vize turune gore ve nereden basvuru yapildigina gore, ABD mi veya TCmi daha hizli veya daha yavas isleyebilir. Oncelikle vize turune emin olmak onemlidir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Sabıka kaydı ile vize başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    533 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mahmut1985, içinde söyledi: Sabıka kaydı ile vize başvurusu Teşekkürler ben İstanbul dayım onerebileceginiz bir adres varmı Size Istanbulda avukat öneremiyorum.
  • L1B Vize Gerekliligi

2
    0 Oy
    2 İleti
    230 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @simsekugur98, içinde söyledi: L1B Vize Gerekliligi Merhaba, 11/2020 tarihi ile 01/2022 arasinda Turkiye’nin en buyuk lojistik firmalarindan birisinde New Jersey ofis icin “remote” olarak calistim. 18/01/2022 tarihinde sirketten istifa ettim ve Avustralya’ya egitim amacli tasindim. Simdi eski bolge yoneticim beni L1B vizesi ile Amerika’ya transfer etmek istiyor. Hukuken son 3 yil icinde 1 yildan fazladir sirkette calismis olma sartini sagliyorum. Fakat basvuru yapilacagi sirada istifa ettigim icin suan sirketle bir ilisigim bulunmuyor. Bu durum vizeyi almama engel olur mu ? Bu konuda net bir ayrim yapilmamis gocmenlik bakanligi sitesinde. Sonucta son 3 yilin icinde 1 yildan fazladir ayni sirkette calismis oluyorum. ???? Sayın @simsekugur98, bu konuyu şirketin avukatına mutlaka yönlendiriniz. İstisnai bir durumdan bahsediyorsunuz. Genelde şirketler istifa eden elemanlarına bu tarz bir imkan sunmazlar. L1B vizesi şirkete bağlılığını kanıtlamış çalışanlara sunulur. Çalışmanın süreklilik arz etmesi gerekir. Sizdeki istifa durumu vizeyi almaya engel teşkil edebilir. Durumunuza detaylı bakmak gerekecektir. Kısa süreli çalışmama durumları tatil gibi L1B vizesinin alımında problem yaratmaz.
  • Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi

2
    0 Oy
    2 İleti
    265 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dnzbb, içinde söyledi: Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi Merhabalar biz 27.02.19 da abd vatandaşı eşimle türkiyede evlendik. Mart 2019 da uscis e başvurduk. 18 şubat 2021 de ankarada mülakatımdan bir gün sonra pasaportumun postaya verildiğine dair mail aldım ve 3-4 gün sonra vizem elime ulaştı. Pasaportumda evliliğimiz 2 yılını tamamlamadığı için vize kategorim CR1 yazıyordu. 7 Haziran 2021 de Abd ye giriş yaptım ve 25 Haziran 2021 de green card ım geldi. Bu sefer vize kategorim IR1 yazıyor ve card expired 2031 yazıyor. Ben bu durumda 2 yıl içinde herhangi bir belge doldurmalı mıyım? (Cr1 olunca GC ı 2 yılda yeniletiyoruz) ya da yapmam gereken başka bir işlem var mı? Sayın @dnzbb ; Belgelerinize bakmadan bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak evlilik iki yıldan fazla geçerli olduğunda yeşil kart daimi olarak veriliyor. Bazen hatalı kayıt mümkündür. Bu linke bakiniz. Eğer evlilik iki yıldan daha az sureli ise o zaman geçici yeşil kart veriliyor ve I-751 formuna başvurmak gerekiyor. https://www.uscis.gov/green-card/after-we-grant-your-green-card/conditional-permanent-residence/removing-conditions-on-permanent-residence-based-on-marriage Eğer durumunuz konusunda emin değilseniz, kart ve tarihlerinizle beraber durumunuzu bir danışmanlık görüşmesi ile kontrol etmenizde yarar vardır. Teşekkürler.
  • Amerika sınırında vize almak

2
    1 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Fouray, içinde söyledi: Amerika sınırında vize almak Merhabalar; Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı? Sayın @Fouray , Öncelikle güzel sözleriniz için biz de teşekkür ederiz. Gümrük yetkililerinin vize verme yetkisi yoktur. Vize verme yetkisi sadece ABD dışındaki bütün konsolosluk ve elçiliklerindir. Bazı şartlarda Meksika’daki ABD konsolosluğundan vize almanız mümkün olabilir. Mutlaka kendi ülkenizdeki ABD konsolosluğundan vize almanız gerekli değildir. Gümrük yetkililerin ise parole (ABD’ye şartlı giriş izni) verme yetkileri vardır. Gümrük memurları bu izni çok zor verirler. Sizin dediğiniz tur bir durum için böyle bir izin vermeleri çok düşük ihtimaldir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k