Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi

• Merhabalar biz 27.02.19 da abd vatandaşı eşimle türkiyede evlendik. Mart 2019 da uscis e başvurduk. 18 şubat 2021 de ankarada mülakatımdan bir gün sonra pasaportumun postaya verildiğine dair mail aldım ve 3-4 gün sonra vizem elime ulaştı. Pasaportumda evliliğimiz 2 yılını tamamlamadığı için vize kategorim CR1 yazıyordu. 7 Haziran 2021 de Abd ye giriş yaptım ve 25 Haziran 2021 de green card ım geldi. Bu sefer vize kategorim IR1 yazıyor ve card expired 2031 yazıyor. Ben bu durumda 2 yıl içinde herhangi bir belge doldurmalı mıyım? (Cr1 olunca GC ı 2 yılda yeniletiyoruz) ya da yapmam gereken başka bir işlem var mı?

• @dnzbb, içinde söyledi: Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi

Merhabalar biz 27.02.19 da abd vatandaşı eşimle türkiyede evlendik. Mart 2019 da uscis e başvurduk. 18 şubat 2021 de ankarada mülakatımdan bir gün sonra pasaportumun postaya verildiğine dair mail aldım ve 3-4 gün sonra vizem elime ulaştı. Pasaportumda evliliğimiz 2 yılını tamamlamadığı için vize kategorim CR1 yazıyordu. 7 Haziran 2021 de Abd ye giriş yaptım ve 25 Haziran 2021 de green card ım geldi. Bu sefer vize kategorim IR1 yazıyor ve card expired 2031 yazıyor. Ben bu durumda 2 yıl içinde herhangi bir belge doldurmalı mıyım? (Cr1 olunca GC ı 2 yılda yeniletiyoruz) ya da yapmam gereken başka bir işlem var mı?

Sayın @dnzbb ;
    Belgelerinize bakmadan bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak evlilik iki yıldan fazla geçerli olduğunda yeşil kart daimi olarak veriliyor. Bazen hatalı kayıt mümkündür. Bu linke bakiniz. Eğer evlilik iki yıldan daha az sureli ise o zaman geçici yeşil kart veriliyor ve I-751 formuna başvurmak gerekiyor. https://www.uscis.gov/green-card/after-we-grant-your-green-card/conditional-permanent-residence/removing-conditions-on-permanent-residence-based-on-marriage Eğer durumunuz konusunda emin değilseniz, kart ve tarihlerinizle beraber durumunuzu bir danışmanlık görüşmesi ile kontrol etmenizde yarar vardır.
    Teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • 0 Oy
    12 İleti
    880 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysmguller, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci @Claudia-J-Muslu Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.merak ediyorum ben ve kızım bu bekleme sürecinde turist vizesine başvurabilirmiyiz ve bu başvuru EB5 vizemizi olumsuz etkiler mi ? Teşekkürler 🙏 Sayin@ysmguller, bizim tavsiyemiz once turist vizesi onayi aldiktan sonra EB-5e basvurmaktir. Ancak sizde zaten EB5 basvurusu yapildigi icin duruma bakmakta yarar olacaktir. EB-5 gocmen vizesi oldugu icin turist vizesi almak istediginizde bunu neden istediginiz ve ABDye giderseniz doneceginize emin olmak isteyeceklerdir. Turist vizesinden olumlu yanit almama ihtimaliniz yuksektir. Biz durumunuzu inceleyip ABD ve TC ile baglariniza baktiktan sonra size genelde basvurun veya basvurmasaniz daha iyi olur gibi bir degerlendirmede bulunuyoruz. Bilginize sunar mutlu yillar dilerim.
  • IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma

4
    0 Oy
    4 İleti
    305 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @merve-turkmen, içinde söyledi: IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma Teşekkür ederim. Ben eğer expedite request yaparsak ve avukatıma bunu yapmak istiyorum desem bir sonuç alırmıyız ? Sayın @merve-turkmen, Eğer expedite request yaparsanız olumlu bir sonuç alma ihtimaliniz var. Erken doğumdan dolayı size ve bebeğinize olan ciddi finansal zarar nedeni ile bir başvuru yapabileceğinizi ve olumlu sonuç alabileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki bu başvurunun sonucu mutlaka olumlu olur demek mümkün değildir. Bu başvuruyu avukatınız veya başka bir avukat aracılığı ile de yapabilirsiniz. Bol şanslar dilerim. Teşekkürler.
  • Amerika sınırında vize almak

2
    1 Oy
    2 İleti
    341 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Fouray, içinde söyledi: Amerika sınırında vize almak Merhabalar; Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı? Sayın @Fouray , Öncelikle güzel sözleriniz için biz de teşekkür ederiz. Gümrük yetkililerinin vize verme yetkisi yoktur. Vize verme yetkisi sadece ABD dışındaki bütün konsolosluk ve elçiliklerindir. Bazı şartlarda Meksika’daki ABD konsolosluğundan vize almanız mümkün olabilir. Mutlaka kendi ülkenizdeki ABD konsolosluğundan vize almanız gerekli değildir. Gümrük yetkililerin ise parole (ABD’ye şartlı giriş izni) verme yetkileri vardır. Gümrük memurları bu izni çok zor verirler. Sizin dediğiniz tur bir durum için böyle bir izin vermeleri çok düşük ihtimaldir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k